Onnittele e-kortilla
 ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

WWW-PALVELUHAKEMISTO 

<< Etusivulle

<< Matkailu | Vanhemmille | Etusivulle
Vanhemmille - VAUVA


Matkailu & Menovinkit:
BON VOYAGE
- Matkailumessut 2006

Matkamessut keräsivät väkeä totuttuun tapaan. 78 363 messukävijää Helsingin Messukeskuksessa 20. -22.1.2006 tutustuivat niin Suomen, Euroopan kuin kaukomaitten tarjontaan. Vanhojen tuttujen maiden lisäksi tänä vuonna uusia osallistujia olivat Albania, Georgia, Etelä-Korea ja Sambia. Viro oli satsannut näyttävään osastoonsa, Englantia ei taaskaan näkynyt ja Espanja luottaa siihen, että turistit tulevat kuitenkin. Heidän osastonsa ei ole pahemmin muutoksia kokenut aikoihin. Selkeä muutos edellisvuosiin oli myös karnevaalimelun puuttuminen. Suorastaan hillitty tunnelma vallitsi messuyleisön keskuudessa.

Lentoon vai laivaan?

Kristina Cruises on vakiinnuttanut asemaansa suomalaisten lomamatkailussa. Enää ei tarvitse mennä paikkaan x ja olla siellä viikko! Ehei, nyt voi viikon matkalla käydä useammasssa maassa.

Toimitusjohtaja ja kapteeni Mikko Partanen on tyytyväinen konseptiin. - Meillä on täysin suomalainen yhtiö, suomalaiset työntekijät ja hienon ristelyn lisäksi voimme ylpeillä oheistarjonnalla. Lapsille on leikkihuone, jonne on näköyhteys ravintolasta. Lapsiperheitä on ajateltu myös ohjelmatarjonnassa; talvilomaviikolla esiintyy Peppi Pitkätossu ja tulossa on taikashow. Siellä on tietenkin taikureita, mutta myös taikakurssi.

Kanariansaarten risteilyjen teemoja ovat mm. Rakkaudesta ruokaan, hulvatonta teatteria ja musiikkia joka makuun. Viihdevieraina on esim. Sikke Sumari, Finlanders, Seppo Hovi ja luennoitsijoina monia kiinnostavia henkilöitä, liittyen aina risteilymaihin, listaa Partanen hengästyttävää repertuaaria. Risteilykohteet ovat hyvin houkuttelevia: Kreikan saaristo, Kanarian saaret, Välimeren risteily... Eikä ole unohdettu Norjan vuonoja, Irlantia, Maarianhaminaa, Riikaa tai Visbyä. Kotimaassa kierretään Ahvenanmaalla ja Saimaan seutuja. On todellakin vara valita ja risteilyjen lisäohjelmaan on selvästi paneuduttu. Erittäin mielenkiintoinen vaihtoehto lomanviettoon! Lisätietoja voit tutkailla www.kristinacruises.com.

Air Finland - Matkalle lentäen lasten kanssa
Lapset hihkuvat innosta saadessaan tehdä oikeita hiekkakakkuja vanhempien silmäillessä lentokohteita.
Suomalaisuutta edustaa myös Air Finland, joka on jälleen panostanut omaan messuosastoonsa. Air Finland ei kikkaile koolla tai kimaltelevilla esitteillä, vaan on rakentanut rantamajan, jossa voi tutustua sinivalkoisen yhtiön tarjontaan.  - Meillä on jo vahva kanta-asiakaskunta, varsinkin Malagasta "muuttolintusia" tulee ja menee, hymyilee lentoemäntä Mari Pöyliö ja myöntää tunnistavansa kanta-asiakkaitaan nimeltä. - Lapset saavat meillä aterian ennen aikuisia, meillä on leluja pienemmille ja ennen kaikkea nuorekas miehistö on rentoa, huumorintajuista ja ystävällistä, toteaa Pöyliö.

Nyökkäilen, koska tämän olen omakohtaisestikin kokenut. Vanhin lapsi otti ja oksensi kesken matkan päälleen. Henkilökunta toi lennossa lämpimiä pyyhkeitä, vatsaa rauhoittavaa juomasekoitusta (Coca-colaa tai Spriteä suolan kera!) ja rauhoitteli kauhistunutta ja noloa kahdeksanvuotiasta. Air Finlandin kohteita pääsee tutkailemaan www.airfinland.fi.

Suomessa riittää nähtävää

Kotimaan osastoilla on kädentaitajia esillä. Jurvalaista huonekalutuotantoa, Turun seudulla kehrätään, on taidemaalareita ja lasinpuhaltajia sekä ilmakitaristeja. Lapin osastoilla on tungosta. Hiihtolomat ovat käsillä ja kesälomiakin jo suunnitellaan. Pohjanmaan "isoo ja komia" osasto on pienentynyt huomattavasti Tangomarkkinoitten jäätyä pois. Espoossa kesällä järjestettävien Asuntomessujen pienoismalli alueesta on kiinnostava ja Linnanmäki houkuttelee aina. Myynnissä on tervalimsaa, taidepostikortteja ja muikkuja.

Silja Linen kanta-asiakkaat saivat nauttia ihastuttavista pikkusuolaisista ja virvokkeista omalla "kannellaan". Kokkien taidonnäytteet olivat ilo silmälle ja vatsalle. Uudistuneet laivat Helsinki-Tukholma -reitillä saavat taatusti innostuneen vastaanoton. Ellei pääse pidemmälle lomalle, risteily katkaisee arjen mukavasti. Näillä laivoilla pääsee myös kylpylään, syömään hyvin, tanssimaan ja shoppailemaan - mitä muuta huvia tarvitset? Pienemmät rakastavat pallomerta ja teinit chillailevat (ai tekevät mitä? - tutustu kaikkiuusiksi.net tai silja.com).

- Minna Valkealahti

KESKUSTELE MATKAILUSTA:

<< Matkailu | Vanhemmille | Etusivulle

.

.

 .

| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & keittiö | E-kortit | Keskustelut | Info | Palaute |