Onnittele e-kortilla
 ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTITWWW-PALVELUHAKEMISTO 

<< Etusivulle

<<  Matkailu | Vanhemmille | Etusivulle
Lapsiperhe - Matkailu - Kokemuksia - Matkakokemuksia lasten kanssa

MATKAILU - Kokemuksia matkalta lasten kanssa - THAIMAA - Vauva tai alle 2 v. lapsi matkalla Thaimaassa
Lapset & matkailu - Lämpimät matkakohteet talvella - Kokemuksia matkoilta

| Matkakokemuksia - talviloma |

THAIMAA
- Vauva / alle 2 v. lapsi Thaimaassa

Tässä muutama vinkki Krabiin / Thaimaahan reissaavalle, vastaisuuden varalle. Krabilta ei löydy purkkiruokaa eikä vellejä, mutta vaippoja, äidinmaitokorvikejauheita ja puurojauheita löytyy ainakin kaupungista Vogue ostarista. Vauvanvaatteita ja kaiken maailman hoitotuotteita löytyy pilvin pimein samasta paikasta. Hyttyssuojaa (Johnsonin baby mosquito oilia) löytyy Ao Nangista jokaisesta pikkuapteekista. Samoin kannattaa ostaa aurinkosuojaa 70, niin vauva voi lilliä uima-altaassa hattu päässä vaikka aurinko paistaisikin.. Riisiä, kanaa ja hedelmiä riittää, ja jos on ottanut purkkiruokaa mukaan, niitä voi jatkaa esim. riisillä tai kaupasta ostetulla perunamuusijauheella. Otin mukaan veteen sekoitettavaa vellijauhetta, tuli juomapuolikin kuntoon sillä. Pullot pesin kraanavedellä.
- Thaimaa (Krabi) & vauva lotta

***

Olimme Koh Lantalla pari viikkoa 1,5 vuotiaamme kanssa ja hienosti sujui. Loman pituus oli mainio; matkat sujuivat kylläkin nukkuessa kun lennot olivat öisin. Omat vaipat ja ruoat veimme mukanamme kuten myös vedenkeittimen sekä maitojauhetta; korviketta siis (sitten olikin yksi matkalaukku tuliaistavaroille vapaana, mikä oli ihan hyvä juttu). Meillä oli myös mukana puurojauheita aamu + iltapuuroja varten. Lisäksi Suomen apteekista saimme 25 kertoimista aurinkosuojavoidetta, joka ei lähtenyt vaikka uimassakin lapsemme kävi - suosittelen. Kannattaa ottaa myös mukaan joku kangas matkasängyn päälle moskiittojen takia...
- Terppa

***

Meillä on rattaat pakattu koneeseen jo siinä, missä matkalaukutkin jätetään. Kevyet matkarattaat oli meillä Bangkokissa mukana, jalkakäytävän reunat ovat kyllä melkoisen korkeita, mutta pärjättiin...

Rintareppu todettiin hyväksi ja käytännölliseksi ostosreissuilla, mutta esim. ravintoloissa syödessä vauva voi rauhassa nukkua rattaissa.

Meillä matkatoimisto hoiti baby basketin, sen vauvakaukalon varauksen Finnairiin päin ja hotelliinkin meni ilmoitus vauvasängyn tarpeesta. Meillä painavampikin lapsi nukkui koneessa vauvakaukalossa.

Bangkokissa sai hyvin lastenruokapurkkeja, mutta ne ovat tosi maustettuja siis currylla yms. Vaipat ovat melko kalliita, joten Suomesta vaan mukaan, niin matkalaukkuun tulee sitten pikkuhiljaa tilaa..

Vedenkeitin ja termari olivat kätevät reissulla.

- pikku ruu

Me olemme lähdössä Phuketiin ensi keskiviikkona, 10.1 2 viikoksi ja poika nyt 1v9kk. Oltiin Cha-Amissa 2 viikkoa viime vuonna, pojan ollessa 7kk ja reissu meni loistavasti!

Otin mukaan omat ruuat, vellit, puurot, vaipat ym. koska kyseinen paikka on niin pieni, etten halunnut ottaa ostamisesta paineita, jos ei löytyisikään sopivaa ruokaa tms. Nyt otan purkkiruokaa mukaan lennoille ja muutamaksi päiväksi, Phuketista saa kaikkea. Jos iho hyvin herkkä, ottaisin ehkä vaipat täältä, mutta luotan paikallisiin marketteihin ja vaippoihin. Ja jos ruoka maistuu huonosti, hedelmät ovat aina hyvä vaihtoehto.

Vuosi sitten meillä mukana matkarattaat, sellaiset "paremmat" joissa kunnon aurinkosuoja ja makuuasento. Poika nukkui paljon niissä, samoin rintarepussa. Kuumahan siellä on, pojalla oli päivisin vain vaipat kun nukkui rattaissa ja päälle laitoin aina kasteltuja rättejä, pitävät ihon ja olotilan mukavan viileänä. Otin mukaan myös UV-suojavaatteet ja lippiksen jossa niskassa ja korvilla suoja, joita pidin päällä aina auringossa ollessa ja uidessa. Loistavat! Toki alle aina aurinkorasvaa, mutta ei mitään ongelmaa palamisen kanssa, ei edes punoittanut! Aurinkolasit myös mukaan. Nyt aion ostaa paikan päältä kyseisen vaatteen, ovat halvempia, australialaisia oli ainakin Cha-Amin hotellin kaupassa, eli varmasti laadukkaita.

Lentokentällä kuljetin poikaa rintarepussa, rattaat heti ruumaan ja siihen pussiin. Jotkut ovat kuulemma laittaneet vaippojakin sinne rattaiden sekaan niin ei mene matkalaukussa niin paljon tilaa. Pussi ehdottomasti säilytettävä paluulentoa varten. Muutenkin kannattaa myöhäistää unia lähtöpäivänä, ja pitää hereillä kentällä jne. niin uni tulee koneessa helposti, ainakin meillä toimi hyvin. Velliä annoin nousun aikana, yökkäri oli jo vaatteiden alla valmiina ja sitten koneen koriin nukkumaan. Vauva nukkui aikalailla normi yöunet, toki heräili välillä, mutta muuten meni hyvin. Silloin oli vielä räkätauti ja tuore korvatulehdus eikä mitään vaivaa. Ja mitä tulee siihen "kori" paikkaan, matkatoimisto voi esittää vain toivomuksen lentoyhtiölle erilaisista paikoista, mutta lopullinen sijoittelu jää lentoyhtiölle. Ja aina jää joku vaille koria, uskoisin niin, koska niin paljon lapsiperheitä matkustaa.

Käsidesiä todellakin kannattaa käyttää joka välissä. Silti voi tulla tauti, mutta heti vaan soittaa hotellin lääkärille tms. ja niiltä saa hyvät lääkkeet. Ainakin muiden kokemukset olleet tosi hyviä, mitä olen muualta lukenut. Meillä oli tuttipullo joko ajan mukana ja tarjoiltiin jatkuvati hereillä ollessa, myös mehutiivistettä oli mukana jos ei suostuisi vettä juomaan. Imetys ei meillä onnistunut missään vaiheessa joten myös korvikkeet oli mukana... Niitäkin saa kyllä jauheena paikanpäältä, NANia.

Ostin luontaistuotekaupasta vauvoille sopivaa hyttysmyrkkyä ja sitten HYTTYSVERKKO rattaisiin mukaan!! Siellä ne eivät olleet ongelma, mutta illalla ravintolassakin ne tikutteli hiukka omiin nilkkoihin, joten kannattaa suojata. Itkuhälytin oli mukana ja nyt otamme myös. Ihan ehdoton jos huone vaikka altaan lähellä, voi laittaa vauvan päikkäreille ja itse istua auringossa.

Tuttipullot pesin aina pullovedellä tai keitetyllä kraanavedellä, huoneissa oli vedenkeitin. Iltapuurot oli helppo myös sekoittaa kuumaan veteen. Muistaakseni hampaatkin pestiin pullovedellä. Meillä ei ollut kenelläkään ongelmaa vatsan kanssa, maitohappobakteereja nautimme koko ajan, vauva niitä on saanut jo syntymästä saakka. Toiset sanovat että jos tauti on tullakseen, ei siinä mhb-kapselit auta, totta varmaan sekin. Jospa niistä kuitenkin jotain apua on..

Oikein ihanaa lomaa, varmasti kaikki menee hyvin. Maalaisjärjellä pärjää pitkälle, eikä stressaa turhista!!!

- Musse, Matkailu & Menovinkit -palsta

Lisää kokemuksia:

<<  Matkailu | Vanhemmille | Etusivulle

.

.

 .

| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & keittiö | Juhlat | Joulu | E-kortit | Keskustelut | Auer Media | Palaute |