Onnittele e-kortilla
 ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTITWWW-PALVELUHAKEMISTO 

<< Etusivulle

<<  Matkailu | Vanhemmille | Etusivulle
Lapsiperhe - Matkailu - Kokemuksia - Matkakokemuksia lasten kanssa

MATKAILU - Kokemuksia matkalta lasten kanssa - THAIMAA - Thaimaa lapset mukana
Lapset & matkailu - Lämpimät matkakohteet talvella - Kokemuksia matkoilta

| Matkakokemuksia - talviloma |

THAIMAA
- Thaimaassa lapset mukana

Me muutimme lokakuussa Thaimaahan, lapset 3v ja 1v 7kk. Aiemmin olemme käyneet kun toinen oli 2v ja toinen masussa. Hyvin on pärjätty! Kuumuus ei ongelma, päinvastoin lapset nauttii lämpimästä, kun pitää maalaisjärjen mukana, kuten ei pidä lasta uimapuvussa rannalla pitkiä aikoja!! Meidän vaaleaihoisille se tarkoitti max 15 min uikkarissa, sitten jo paitaa päälle. Täällä myydään (ja Suomessa varmaan kans?) "hihallisia" uikkareita, hyvä esim. pojalle, jolla uimapöksyissä jäi liian paljon nahkaa auringon poltettavaksi.. Ja tosiaan paljon juomista koko ajan.
- Tukkataa, Matkailu & Menovinkit -palsta

***

Oltiin kaksi vuotta sitten kolmen lapsen, silloin 6v, 4v ja 2 v kanssa Thaimaassa. Lentomatka ei ollut ongelma, koska Finnairin suora lento lähti molempiin suuntiin puolen yön aikaan ja lapset nukkuivat suurimman osan lennosta. Aikaerostakin toivuttiin kahdessa päivässä. Liiasta kuumuudesta ei meistä kärsinyt kukaan. Hotellihuoneen ilmastointi helpotti nukkumista. Hotellin lastenaltaassa viihdyttiin hyvin, mutta meren aallot pelottivat vähän 2-vuotiasta. Ihmiset ovat todella ystävällisiä ainakin pienten lasten kanssa matkustaville. Järjestimme matkan itse matkatoimiston kautta. Matkatoimisto varasi meille reittilennot, hotellit ja kuljetukset lentokentältä hotellille (yksityiskuljettaja odotteli nimikyltin kanssa lentokentällä) ja kaikki sujui kuin unelma. Saimme tosi hienon bungalowin 5 hengelle samasta hotellista, josta Tjäreborgilla oli tarjolla vain kahden hengen huoneita. Hintakin oli todella edullinen - kannattaa kokeilla!
- Päivi,  Matkailu & Menovinkit -palsta

Meidän perhe on vannoutuneita thaimaan ystäviä. Viime matkalla nuorin täytti matkan aikana 11 kk, eli oli pari viikkoa vajaa vuoden, kun tulimme kotiin.

Thaimaa on lasten kanssa helppo maa. Lapset kuuluvat ilman muuta vip-henkilöihin; koska lasten oletetaan huolehtivan vanhuksista, lapsista on huolehdittava niin, että he haluavat hoitaa vanhukset hyvin. Jonkinlainen usko karman lakiin siis, on sen ajatuksen taustalla, että esim. täydessä bussissa paikan saa lapsi eikä terve ja aikuinen. Lentokentältä pääsee lasten kanssa Vip-linjaa ulos, siitä kulkevat munkit, lapsiperheet, raskaana olevat ja virkamiehet. Meillä kesti viimeksi 10 minuuttia selvittää itsemme kentältä ulos.

Jumbosta ei ole kokemusta, mutta valitettavasti huhut ovat kertoneet, että ei miellyttävin tapa taittaa matka. Jos on eka matka lapsen kanssa, pakettimatka on tietysti helpoin tapa, mutta jos on jo matkailukokemusta lapsen kanssa, kannattaa valita reittilento. Ne tapaavat olla tilavampia, eikä välilaskuja ole, eikä lentokentällä tarvitse odottaa, että kaikki ovat bussin kyydissä, voi vaan hypätä taksiin ja mennä vaikka lähimpään hotelliin ekaksi yöksi elpymään ja sitten rauhassa matkustaa mihin tahtoo. Tosin en tiedä, onko tuolla jumbollakaan välilaskua??

Tarjoilijat hoitavat lapsia kaikissa ravintoloissa, sitä varten ei tarvitse olla mikään erityinen luksus paikka. tosin joissakin turistikohteiden hotelleissa on aivan varta vasten lasten viihdytystä varten olev(i)a ihmisiä.

Ei ole sairastuttu kertaakaan pahasti, jotain mahavaivaa on ollut (kambylo), vaikka on matkailtu ihan vapaasti, turistihotellissa on oltu vaan kerran ekalla matkalla. Katukeittiötä enimmäkseen syödään, eikä kyllä käsihygieniakaan ole mitenkään erityistä huomiota saanut. Vauva voi uida niin meressä kun uima-altaallakin ja käydä suihkussa.

Mun kokemuksen mukaan niitä hyttysiä on ainakin koko matkan Bangkokista Koh Changille ja Hua Hiniin ja Hua Hinista rantaa etelään päin, sekä Phuketissa ja Krabilla.  Eli joka paikassa, missä on oltu. Mutta niihin löytyy apu paikallisesta apteekista, hyvät ja tehokkaat hyttysmyrkyt ja Johnson & Johnsonilla on vauvojen hyttysöljy, jota ei kylläkään Suomesta saa, mutta Thaimaassa joka apteekista tai tavaratalosta. Lisäksi apteekista saa tehokkaan avun kutinaan, kun joku kumminkin onnistuu pömpäsemään.

Ihan marketeissa on hyvät valikoimat lasten vaatteita, Big-Cssä ja Lootuksessa, jompikumpi Hua Hinin ostoskeskuksessa on, mutten muista kumpi. Samoin oikein vauvan vaatteiden erikoisliikkeitä löytyy. Vauvan ruuat ja vaipat jättäisin myös kotiin, ihan Pampersia ja Huggiesta löytyy Lootuksista ja 7eleveneistä saa näppäriä noin 5 vaipan matkapakkauksia, ettei tarvitse raahata kauheaa vaippa määrää mukana. Tuoreita hedelmiä on kaikkialla, joten se ruuankin rahtaaminen on ihan turhaa. Kuumuudessa meidän 10-kuinen ei sitä paitsi kuitenkaan syönyt juuri muuta kun rintamaitoa ja vesimelonia, vaikka esim. riisiä syö kotona ihan mieluusti.

Meillä ei ole ollut mitään matka apteekkiakaan, vaan perillä suunnataan ensimmäisenä Lootukseen, haetaan aurinkorasvat, vaipat ja HYTTYSMYRKYT ja myös jotain hyttysen puremiin, sekä antibioottivoide pikkunaarmuihin! Muuten sitten jos tarvetta on, apteekkeja löytyy tiheään ja myyjät ovat asiantuntevia. (Phuketista saa sairaanhoitoakin suomeksi, samoin kun Pattayalta ja Bangkokista). Phuketin Lootus on iso, mitä sieltä ei löydy, sitä ei ole viellä keksitty.

- JJ, Matkailu & Menovinkit -palsta

Lisää kokemuksia:

<<  Matkailu | Vanhemmille | Etusivulle

.

.

 .

| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & keittiö | Juhlat | Joulu | E-kortit | Keskustelut | Auer Media | Palaute |