Onnittele e-kortilla
 ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

WWW-PALVELUHAKEMISTO 

<< Etusivulle

< Nettiopas: VAUVA | Vanhemmille | Etusivulle
Vanhemmille - VAUVA


Äidin elämää:
EHKÄISYKASETTEJA JA KÄYRÄNTARKISTUSTA 

N=neuvolatäti
A=aallotar

N: No niin, olikos se aallotar täällä vihdoin viimein...tulehan sisään...ja heipä hei. Ihan voidaan vaikka kätellä (onpas kylmät ja karheat kädet vaikka viimeksi käskin rasvata käsiä sillä tummelilla). Siitä on sitten vuosi kulunut, kun on viimeksi nähty (näyttää kyllä raukka 10 vuotta vanhemmalta).

A: Joo...hei...anteeks että myöhästyin mutta kun tossa matkalla oli niin kivoja kuralätäköitä, että oli pakko saada vähän pärskytellä ohiajavien autojen päälle.

N: Mitäs kuuluu, oletko ollut terveenä?

A: Juu mitä nyt muisti on alkanut pätkiä. Silleen kun eilenkin vaihdoin vaippaa yksvuotiaalle uloslähtiessä niin sitten huomasin kun kaikki oli päällä kurahousuja myöten, että olin pistäny sen uuden vaipan entisen pissavaipan päälle.Välillä sit sikatautikin iskee päälle, kun äijä tai lapset käy hankaliksi.

N: Niiiin...siihenhän on kehitteillä nyt ihan oma rokote tuohon sikatautiin, että heti vain kun kehitystyö on saatu siihen pisteeseen, niin suosittelemme kyllä kaikille äideille.

A: Hieno homma (paitsi että tulee ihottumaa jo pelkästä ajatuksesta).

N: Eiköhän mitata sitten heti tuo lämpö eli mittari kainaloon noin...ja piip piip...neljää astettahan tuo näyttää.

A: No olipas yllätys, kun viime aikoina en oo hirveesti noiden vauvojen perään haikaillut. Kolmenkin kanssa on välillä ihan täysi työ. Siis järki sanoo ettei enää lisää mutta jollain tunnetasolla kai sitten haaveilen vielä.

N: No jos haluat sitä järkeä lisää, niin voithan lainata kotiin tätä meidän ehkäisykasettia. Siinä on A-puolella helvetillisiä raskauspahoinvointiääniä suoraan wc-pytyn ääreltä sekä B-puolella koliikkivauvan huutokohtauksia. Monille se on tepsinyt oikein hyvin.

A: Kiitti, voinkin laittaa äijälle siitä vähän iltamusiikiksi soimaan kun tekee mieli lemmenleikkejä...

N: Riisuhan sitten kaikki vaatteet pois. No, aluspöksyt ja siteen voit jättää, jos on kuukautiset menossa. Katsotaan, onkos sitä kasvettu vuoden aikana minkä verran.

A: (Apuva no onneksi muistin käydä edes viime viikolla suihkussa.)

N: Ihan olet hienosti pysynyt omilla käyrillä. Tuo rinnanympäryshän menee alakanttiin, mutta itsetunnon kohotukseksi riittänee kaikkien lööppien kiertäminen kaukaa ja hyvä konsti on sekin, että aina kun televisiossa vilahtelee liian runsasta povea, niin vaihdat vain nopeasti kanavaa. Mieskään ei ehdi huomata mitään, kun toimit salamannopeasti ja pidät aina kaukosäätimen valmiina kädessä.

A: Kiitti (v***ti).

N: Äitien tasapainoisuus on myös tärkeä asia, muistanet varmaan. Seuraavaksi saat kinkata yhdellä jalalla tuonne huoneen toiseen päähän. Laita vain ensin tämä korkokenkä jalkaan. Äidinhän on hallittava tilanne kuin tilanne niin arjessa kuin juhlassa.

A: (Miksen saa sitten hyppiä numeroa liian iso kumisaapas jalassa?) Auts, nyt kyllä nyrjähti nilkka...mä en hallitse ollenkaan tätä cocktailkutsulookia.

N: No voi voi...voisit käydä poislähtiessä näyttämässä jalkaa lääkärille, jos tuntuu, ettet pysty kävelemään itse kotiin.

A: Oliks täällä vielä joku piirtämistesti...alkaa olla jo kiire kotiin, ku ei se äijä edes tiedä, missä päin keittiötä löytyy kattiloita. Se voi hyvin hukata 1-vuotiaankin ihan minne sattuu.

N: Meillähän on täällä tallessa tuo viimevuotinen piirustuksesi. Hmmm...mitenkäs päin tätä nyt katsotaan...esittikö tämä sitä tiskirättiä vai villakoiraa?? Jos tuota testattaisiin vain nuo värit, miten sujuvat...

A: Punaista näyttää...kiitos kysymästä.

N: Kröhöm...olikos sitä neuvolakorttia mukana...ja sitten vuoden päästä taas uutta aikaa varailemaan.

A: (Nyt se kirjottaa siihen vaaleenpunaseen korttiin, että yhteistyö hieman nihkeää...sama homma joka vuosi...mielikuvitus kukoistaa.)

N: Tuossa muuten vielä mukaan reseptivihkonen, jossa on kivoja ruokavinkkejä herneruokiin. Ainakin jos tulee käytyä liikaa Kotiäitien sivuilla ja miksei tietysti miehenkin iloksi.

A: Piereskelee ilman herneitäkin mutta kiitos kuitenkin ja näkemiin.

Aallotar

<< Nettiopas: VAUVA | Vanhemmille | Etusivulle

.

.

 .

| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute |

Web
Analytics Made Easy - StatCounter