Onnittele e-kortilla
 ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

WWW-PALVELUHAKEMISTO 

<< Etusivulle

<< Matkailu | Vanhemmille | Etusivulle
Kirjamessut


PARHAAT MATKAKIRJAT
- Nojatuolimatkalaisen iloksi ja reissaajan avuksi

Vino pino matkakirjoja, olkaapa hyvät! Nyt on aika miettiä kesän matkakohteita tai istuskella mukavasti nojatuolimatkalla.

Matkakirjat - Madeira, Barcelona, Tukholma, Finland, Unohtumattomat paikat

Otavan kätevät Kartta + Opas -kirjaset ovat erityisesti viikonloppulomailijan mieleen. Sivun aukeamalla on kaikki tarpeellinen, ylöspäin aukeavaa karttasivua myöten. Pieneen tilaan on pakattu kaikki se, mitä kohteesta tarvitsee tietää; tärkeimmät nähtävyydet, ravintolat, baarit ja ostokset. Taitto on onnistunut, kuvitus minimalistista mutta toimivaa. Jos aikaa on vähän, mutta haluaa saada kohteesta kermat päältä, valitse Kartta + Opas! Sarjan uusimmat kohteet ovat Tukholma, Rooma, New York, Barcelona, Mallorca, Kreeta, Pietari, Lontoo ja Praha. Meille suomalaisille naapurimaamme Tukholman opas on erityisen tervetullut. Det finns mera än Kungliga Slottet och NK, tror ni?

Perinteisempää taskuun sopivaa opasmallia edustavat Berlitzin uutuudet Skotlanti -matkaopas sekä Moskova ja Pietari -matkaopas (Tammi). Erityisen kiitoksen saavat käytännön matkavinkit ja Skotlannin tapahtumakalenteri.

Tammen Näe ja koe -opassarjan uusin tulokas on Barcelona. Edellä mainittuihin verrattuna se on järkälemäinen! Yksityiskohtia on runsaasti, esim. sanastossa käytetään rinnakkain katalaania ja espanjaa peräti kuuden sivun verran. Mainio tietopakkaus!

Matkailijan Madeira (Otava) on ruotsalaista alkuperää. Tämä on erilainen muihin matkaoppaisiin verrattuna; kovakantinen ja selkeästi "kirjamainen". Se kertoo Madeirasta, ei esittele sitä. Kasvillisuus, ruoka, kulttuuri ja vaellukset ovat hyvin esillä.

Hyvin viehättävä katselukirja on Steve Daveyn Unohtumattomat paikat, jonka jokaisen on nähtävä edes kerran eläessään (Wsoy). Tekijän 40 lempikohteeseen maailmalta kuuluvat mm. Taj Mahal, Cook-saarten Aitutaki ja Rio de Janeiro. Euroopasta mukaan on kelpuutettu mm. Monet'n puutarha Ranskassa, Dubrovnik, Santorini, Venetsia ja skotlantilainen Eilean Donanin linna. Kuvitus on tietenkin satumaisen kaunista.

Matkaintoa kasvattava ja lisätietoa antava Historian arvoitukset (Wsoy) on myös erinomaista materiaalia koululaiselle/opiskelijalle. Maailmanhistorian tapahtumien todenperäisyyttä, syitä ja seurauksia pohditaan antaumuksella upeitten kuvien säestyksellä. Oliko Kuningas Arthur todella olemassa? Mihin perustui taru Eldoradosta? Oliko Troijan puuhevonen tarua? Miksi ilmalaiva Hindenburg räjähti ja ampuiko Lee Harvey Oswald presidentti Kennedyn? Lue, niin saat vastauksia…

Venäläinen tapakulttuuri - perinteitä ja nykypäivää (Suomi-Venäjä -seura) avaa ovia venäläisten arkipäivään. Kirjasen vaatimaton ulkoasu kätkee sisäänsä paljon tietoa. Miten käyttäytyä vieraisilla, puhutellaan, pukeudutaan, vitsaillaan… Historia saa oman lukunsa, perhejuhlista saa tärkeää tietoa ja lopuksi venäläisiä ruokareseptejä. Opettavainen opus! Lisätietoja löytyy: http://www.venajaseura.com/index.htm

Tuskailetko, miten selittää kotihoidon tuki ulkomaalaiselle? Mitä kerrot kotimaastasi englanniksi? Portraying Finland - facts and insights (Otava) antaa vastauksen kaikkeen! Historia, kulttuuri, työelämä, perinteet, teollisuus… Koskenkorvasta ja Kaurismäen elokuvista Elovenatyttöön ja tangomarkkinoihin, kaikki tulee selvitettyä. Mainio lahja Amerikanserkulle tai käsikirja omaan käyttöön. Samaan pakettiin voi kääriä Finland - a cultural guide (Otava), joka esittelee Suomen kulttuurinähtävyydet. Näillä tiedoilla on hyvä briljeerata täti Agathalle.

Minna Valkealahti

<< Matkailu | Vanhemmille | Etusivulle

.

.

 .

| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & keittiö | E-kortit | Keskustelut | Info | Palaute |