Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

kestovaipoista

ruusu87 - 05.10.2009 - 21:36

alan pikkuhiljaa kunhan np-ultra on ohi niin ompelemaan tulevalle vauvalle kestovaippoihin imuja (vaipat ompelin jo ennen raskaustta vauvakuumeissani )niin kysyisinkin seuraavaa: kuinka paljon vastasyntynyt tarvitsee imuja? esikoiselle tarvittiin n. 4-6 kk ikäisenä kerralla pitkäkestoisiksi imuiksi (eli yöunien ajaksi) 2 harsoa, joten paljonko vastasyntynyt tarvitsee? mikä olisi vähiten tilaa vievä mutta erittäin imukykyinen kangas sitten isommalle vauvalle kun kaksi harsoa taskuvaipassa oli aikas iso paketti? ihan jos jollain on käytännön kokemusta niin mielelläni kuulisin erityisesti vastasyntyneen kestovaippailusta.


VASTAUKSET:


Tuisku82 - 05.10.2009 - 22:07

Itse käytin omilla kaksostytöillä niitä äitiyspakkauksen ImseVimse- kuoria ja sisävaippoja (tarkoitettu 4- 6 kiloisille) heti kun tytöt kasvoi niihin tarpeeksi (syntymäpaino n. 2 kiloa). Aloitettiin kestoilu siis noin 1kk iässä. Oma äiti on tehnyt hirveän urakan ja ommellut minulle imuja aivan mahdottoman määrän. Ostettiin Eurokankaasta(Jossa muuten osasivat tosi hyvin neuvoa, sieltä ostetaan paljon vaippakankaita halvalla!) imukykyistä bambukangasta ja kuivaliinakangasta, joista imut tehtiin, tuli ihan kohtalaisen ohuita. Ommeltiin päällekkäin 2-3 kerrosta bambua ja sitten ihoa vasten tuleva kuivaliina kerros. Käyvät myös taskuvaippoihin, nykyisin käytössä Muumi-kestiksia ym. Yöksi tehdään yleensä vähän tuhdimpi paketti, johon kuuluu kuori, sisävaippa, ohut iso puuvilla imu (ostettu Imsevimse) ja itse tehty imu. Päivisin kun vaippaa vaihdetiin useammin laitetaan vaan iso ohut imu toimittamaan sisävaipan virkaa ja siihen sitten se normi imu.
Valitettavasti harsoista meillä ei ole paljoa kokemusta, joten niistä en tiedä.
Onnea kestoiluun uuden tulokkaan kanssa!


monstera - 06.10.2009 - 07:27

Meilläkin alkuun ne äp:n imse vimset oli kovassa käytössä. Ensin ilman lisäimua, sitten lisäimun kanssa. Lisäimuna taisi alkuun olla Ruskovillan flanellineliöt, ja taisi meillä yksi hamppuimukin olla jo silloin. Imumateriaaleista hamppu imee parhaiten mutta sen päälle kannattaa laittaa jotain kosteutta levittävää materiaalia kuten mikrokuitua, harsoa, froteeta... Jos olisin tilanteessasi niin ompelisin ohuita hamppu- ja vaikka mikrokuituimuja. Mikrokuitu ei sitten saa tulla suoraan iholle. Jos harsoista tykkäät niin hamppuimua voi käyttää myös harson kaverina korvaamaan toisen harson. Hampun huonona puolena on että se koppuroituu pesussa ilman rumpukuivausta mutta mua tämä ei haittaa, vääntelen niitä ennen käyttöönottoa pehmeämmiksi. Ja eiväthän ne ihoa vasten tule joten ei sillä voi olla minusta kauheasti väliä miten pehmeitä tai kovia ne ovat.


Joyeux - 06.10.2009 - 10:32

Hyviä vinkkejä saat ja kokemuksia voit vaihtaa sivuilla www.kestovaippainfo.fi Siellä on keskusteluosiossa tsi (tee-se-itse) -vaipat


Mallu81 - 06.10.2009 - 16:26

Meillä käytettiin tytöllä vastasyntyneenä harsoja ja villiksiä. Taiteltiin niistä leija ja sitten näpsyllä kiinni. Toimi todella hyvin maitokakan kanssa! Äitiyspakkauksen vaippojakin käytettiin, mutta ne ei ollu läheskään niin toimivia. Siihen sitten kuivaliina/imua isompana niin meni hyvin noin 3kk asti. Sen jälkeen ollaan siirrytty enemmän tasku- ja aiovaippoihin, kun neiti ei oikein pysy missään paikallaan, että ehtisi isoja paketteja tehdä. Päiväunilla on kyllä bambusisävaippa ja villikset. Meillä rajoittaa vaippojen käyttöä myös sekin, että ne täytyy kuivata narulla, niin ihan mieletöntä määrää ei pysty harsoja pyörittään tai ei sitten tarvitse kuivata enää muuta pyykkiä.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|