Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - TOIVEILIJAT


| Vastaa viestiin | TOIVEILIJAT |

pillereiden jälkeen..

Maijanen - 22.09.2009 - 17:38

Heippa

Oon jonkin aikaa lukenut keskusteluja taustailijana. Nyt aattelin itekki kysellä, josko löytyis "kohtalotovereita"?
Lopetin e-pillereitten syönnin 9 vuoden jälkeen kesä-heinäkuun vaihteessa. Ensimmäinen kierto oli 34 päivää, mutta nyt jo kp44 eikä menkkoja kuulu. Raskaustestin tein kp41 ja negaa näytti. Mahassa on ollu kaikenlaisia tuntemuksia ennen raskaustestiä (oletin tunnistaneeni oviksenki kolmisen viikkoa sitten ja olevani raskaanaki), mutta nyt ei tuntemuksia enää juurikaan. Kaiken lisäksi naama on nyt alkanut kukkimaan ja rasvottuu hirveästi.. Ikää mulla on muuten 28 vuotta. Ja en muista yhtään, minkälaiset kierrot oli ennen pillereiden aloitusta.. Kai suht säännölliset.
Minkälaista teillä muilla on ollu pillereiden lopettamisen jälkeen?


VASTAUKSET:


Aphrael - 22.09.2009 - 17:49

Mä lopetin heinäkuun lopulla pillerit ja ensimmäinen kierto venyi 37 päivän mittaiseksi, nyt on menossa kp 35 eli samoihin lukemiin päästään. Ennen pillereitä kierto oli aina 28-30 päivää.
Ensimmäisen kierron lopusta tämän toisen kierron puoliväliin naama kukki aivan mielettömästi, nyt vähän asettunut, mutta rasvoittuu silti edelleen paljon enemmän. Toisaalta hiukset rasvoittuvat todella nopeasti vaikka päänahka kutisee kuivuttaan.
Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tässä kierrossa myös tuntenut sellaisia tuntemuksia, että voisin olla raskaana. Tämän päivän tuntemuksista päätellen kuitenkin menkat ovat alkamaisillaan eli ilmeisesti jonkinlaisia PMS-oireiluja sitten ollut viimeiset pari viikkoa tai mieli muuten vaan tekee kepposia kun kovasti toiveilee.
Itse olen nyt pillereiden jättämisestä lähtien pitänyt jonkinlaista oireilupäiväkirjaa, jotta saisin mahdollisimman pian selvyyden näihin kiertoihini ja jonkinlaista apua tuosta on jo ollutkin. Seuraavassa kierrossa ajattelin yrittää oviksen tikuttamista ihan vain mielenkiinnosta, jos nämä kaksi ensimmäistä kiertoa nyt osoittautuvat kerran suunnilleen yhtä pitkiksi. Monillahan e-pillereiden jälkeen saattaa monta kuukauttakin heitellä kierrot ihan laidasta toiseen ennen kun vakiintuu, jos vakiintuu.
Niin ja perustiedoista sen verran, että olen myös 28v. E-pillereitä söin aikoinaan siihen asti kunnes totesin olevani raskaana, esikoinen on nyt reilun 9v. Synnytyksen jälkeen oli kuparikierukka 5vuotta, jonka jälkeen söin taas e-pillereitä.


Mie - 22.09.2009 - 20:34

Tuolta odottajien puolelta kirjoittelen

Minä lopetin pillerit 4/2008. Pari kiertoa tuli normaalisti, mutta sitten kierto vaan venyi ja venyi..kuukautiset oli poissa melkein 3 kuukautta. hakeuduin lääkäriin ja sain terolut kuurin ja menkat tuli..teroja söin 3kk ja oltiin jo aloittelemassa clomifenit lisäksi (en ovuloinut joka kk) Mutta tulinkin yllättäin raskaaksi! Pco:kin todettiin, mutta näköjään ei vaikuttanut raskautumiseen..

Viimesiä viedään..laskettu aika viikon päästä


Kiiwi - 23.09.2009 - 11:41

Mä söin pillereitä 7 vuotta ja kun lopetin niiden syömisen, kierrot olleet tasaiset (kierto 31) ennen pillereiden syöntiä en edes muista kiertojen pituuksia.
No eka oviksen aikaa olin ihan että mitä tämä nyt onku mahaa nippailee ja jomottaa.... Yhes välis jo luulin et on hiivatulehdus ku limaa nii kauheesti. Ja sit ennen menkkoja olin aivan varma et olen raskaana ku rinnat oli hellänä ja turvonneet ja maha kipee ja oksetti ja oli lämpöö yms... ja sit menkat alko....
Hiukset mullakin rasvoittuu todella nopeasti, pakko pestä ne joka toinen päivä ku muuten nii rasvaset ettei kehtaa mennä mihkää, päänahka on kuitenkin kuiva. Naama mulla ei sen enempää ole kukkinut kuin ennenkään,(tosin mulla on aina iänpäivää ollu pari finniä jatkuvasti naamassa) mutta naama on rasvasempi ku ennen.
Monet on myös sanonu et ku jättää pillerit, nii lihoo. No itellä on muutama lisäkilo tullu mut en kyl tiiä voiko niitä laittaa pillereiden syyksi tai niiden syönnin lopettamisen syyksi


Maijanen - 23.09.2009 - 21:06

Kiva lukea, että muillaki on ollu samoja juttuja.. Pillereitä syödessä mulla ei ollu mitään "tuntemuksia" mahassa ja nyt on ollu kaikennäkösiä. Tuntuu oudolta. Miettinyt oon kyllä, etten enää ikinä aloita pillereiden syöntiä uudestaan..
Mullaki tullu kilo-kaks lisää painoa, hyvä että sain tietää nyt, että pillereitä voi syyttää .
Oon mitannu tänään kuumetta kurkkukivun vuoksi ja jos lämpöä kattoo, niin ei olisi vielä edes ovululaatio ollut (?). Eikö lämmön pitäisi olla sen jälkeen koholla menkkoihin saakka?


Meliina - 23.09.2009 - 22:44

Itse lopetin pillerit 1/09 n. 4 vuoden syömisen jälkeen (cypretyl) ja menkat on aivan sekasin vieläkin. Tyhjennysvuoto tuli normaalisti, mutta sen jälkeen kierro on olleet kp 75, 81, 41 ja 45. Naama kukkii aivan kamalasti, hiukset rasvoittuu ja joka kuukausi olen tuntenut raskausoireita kuten etovaa oloa, rinnat kipeet, väsyttää yms. Varasin juuri ajan gynelle, josko saisin terolut-kuurin, kun epäilen ettei ovista tule ollenkaan. Kun lopetin pillerit varauduin siihen että saattaa mennä pitkäänkin ennen kuin kierrot tasaantuu, mutta nyt alkaa jo huolestuttaa kun 9kk jo mennyt. Ennen pillereita kierrot on ollut ihan normaalit (kp 28-30). Tosin meillä on vielä se tilanne hetken aikaa että mies on töissä toisella paikkakunnalla viikot, joten mahkuja petipuuhiin on vaan viikonloppuisin, mutta onneks saan mieheni kohta kotiin ja päästää oikein kunnolla alottamaan hommat
Oviksen olen mielestäni bongannut parina viime kiertona joten jotain elämää tuolla alakerrassa on...


JoJo - 30.09.2009 - 09:24

Mulla on vähän sama tilanne. 25v. Jätin Nuvaringin pois. Eka kierto 28pv, toka 34 ja kolmas yllättäen 47... ja tosi runsaat ja kivuliaat menkat. Sit taas 28 ja niukat menkat. ½ vuoden yritys takana ja alkaa jo pelko hiipiä...
Joku rohkeni jo väittämään, että kuulostaa anovultoriselta kierrolta, eli etten ovuloisi ollenkaan. Testejä en ole vielä tehnyt, mutta täytynee tehdä.
Tsemppiä. Hakeudu toki ajoissa saamaan ohjeita tohtorilta, jos ei muutamassa kuukaudessa tasoitu.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|