Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - TOIVEILIJAT


| Vastaa viestiin | TOIVEILIJAT |

Neuvoja tutkimuksiin pääseiltä kaivataan!!!

Bambi - 22.09.2009 - 13:43

Miten ihmeessä pääsee lapsettomuustutkimuksiin?! Ehdin jo riemuita liian aikaisin, kun sain työterveyslääkärin kautta lähetteen naistentautien poliklinikalle. Lähete tuli sieltä postissa takaisin: eivät noin vain ota tutkimuksiin. Pitää ensin jostain muualta hankkia vino pino verikoetuloksia ja mieheltä sperma-analyysi, jota ohjeen mukaan ei pysty hankkimaan kuin KELA:n lähetteellä jostain yksityiseltä klinikalta Helsingistä tai Tampereelta. Siis mitä ihmettä?! Yritänkö siis varata aikaa taas julkiselle puolelle perhesuunnitteluneuvolaan vai mitä nyt tapahtuu? Vuosi on jo yritetty, joten voisin julkiselle jo päästäkin.Tähän asti eivät ole huolineet, vaikka kierrot huitelivat yli 50 päivässä.


VASTAUKSET:


Arkhanta - 22.09.2009 - 15:40

Voi ei.En tiedä miten auttaa,mutta voimia.Nämä suomen laitokset ovat välillä niin Piipistä!


Jennie - 22.09.2009 - 16:12

Neuvoisin varaamaan ajan yksityiseltä, jossa ultra, verikokeet ja keskustelu. Laittavat lähetteen yksityiselle, jos tarvis.

Omalla kohdallani tämä on toiminut hyvin -melko nopeaa, mutta maksoi hieman enemmän.


Vakitaustailija - 22.09.2009 - 20:24

Kyllä sperma-analyysiin yksityiselle voi mennä ilman lähetettä. En tiedä vaikuttaako se sitten kelakorvaukseen, mutta meidän piti se joka tapauksessa teettää yksityisellä. Meille kirjotettiin kela-korvaus lappu yksityiselle, mutta ei me sitä tarvittu, kun kysyttiin vaan vastaanotossa, että onko teidät lähetty tänne vai tulitteko itse. Mutta ehkä sellasen kela-korvauslapunkin vois saada työterveydestä.

Mulla työterveyslääkäri teetätti joitakin verikokeita ja jälkikäteen mietin, että teettikö se tahallaan niitä väärässä kohtaa kiertoa. Prolaktiini nimittäin pitää (kai)ottaa kierron alussa ja sillon sattu olemaan loppupäätä kiertoa, niin tulos oli kohonneet arvot ja pääsin heti jatkotutkimuksiin.

Voisitko pyytää työterveydestä lähetettä niihin verikokeisiin, kyllä ne tietää mitä alkuun pitää ottaa ja kerrot siitä kirjeestä jonka sait.


hmm - 22.09.2009 - 23:03

Me tilattiin aika ihan julkiselta puolelta terveyskeskuksesta ja sen kautta kaikenmaailman testit ja verikokeet (omassa tk:ssa) ennen kuin saatiin lähete keskussairaalan naistenpolille. Ja tässä kaikessa meni kuukausia aikaa. Ei meillä mitään Kelan lähetettä vaadittu..


Mafalda - 23.09.2009 - 11:09

Neuvolan kautta me ainakin edettiin.


Smirg - 23.09.2009 - 12:17

Monia on näemmä käytäntöjä. Kun meille tuli vuosi täyteen, niin yksityisellä juteltiin asiasta ja se laittoin kähetteen julkiselle puolelle. Siitä on nytten vajaa vuosi ja hoidot on jo käynnissä. Eli meillä tutkimukset tehtiin siellä julkisella puolella, kun gyne yksityisellä sanoi, ett saatte ne kaikki siellä halvemmalla.. Eli polimaksuilla..


TT - 23.09.2009 - 13:05

Kannattaa soittaa suoraan Naistenklinikan Hormoonipolille, sieltä olen itse aina saanut apua ja siellä siis tutkivat lapsettomuutta. Varaatte sieltä ajan. Heillä on vain aika rajallinen puhelinaika päivisin mutta googeloi tai soita Naistenklinikan vaihteeseen.


Bambi - 24.09.2009 - 10:26

Kiitoksia vastauksista! Taidan päätyä soittamaan paikalliseen perhesuunnitteluneuvolaan aluksi. Tuo yksityinen työterveyslääkäriasema kun veti vesiperän ja julkinen naistentautien poli ei suostu ottamaan vastaan ilman niitä verikokeita. Ei täällä kehä-III ulkopuolella mitään Naistenklinikoita ole...

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|