Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - TOIVEILIJAT


| Vastaa viestiin | TOIVEILIJAT |

Kohdunulkopuolinen raskausko vai mitä????

Hanskuli - 20.09.2009 - 21:02

Mulla on ollut jo muutaman viikon tuntemuksia alavatsassa (samanlaisia kuin ekassa raskaudessakin)ja valkovuotoo tullut koko ajan enemmän ja vähemmän. Periaatteessa kp pitäisi olla 38/31, mutta luulen että ovis tuli viikkoa myöhemmin joten tänään olisi sitten sen mukaan vasta pitänyt menkkojen alkaa. No hätäisenä olen jo kolme testiä ehtinyt testaamaan ja negaa ovat näyttäneet Nyt mun murheeni sitten onkin se, että ne alavatsa tuntemukset kun ovat kuitenkin sen verran voimakkaita ja kun en kerta raskaana ole niin voisiko kyseessä olla kohdunulkopuolinen raskaus? Onko teillä minkälaisia kokemuksia ko raskauksista? Oon todella huolissani, mutta mietin että olenko liian hätäinen jos jo huomenna lääkäriä varailen.


VASTAUKSET:


L. - 20.09.2009 - 23:04

Kohdunulkoisenkin raskauden pitäis ymmärtääkseni antaa positiivinen tulos. Toisaalta itse olin todella kipeä ja turvoksissa alkuraskauden ajan esikoista odottaessani.


Elppa - 21.09.2009 - 08:33

Mulla oli viime joulukuussa kohdunulkoinen raskaus. Tein positiivisen testin kun menkat oli päivän myöhässä. Kuudennella raskausviikolla alkoi vuoto ja samana iltana alkoi ihan yhtäkkiä aivan mielettömät vatsakivut joiden vuoksi lähin käymään päivystyksessä (luulin ite että oli kyseessä keskenmeno). Ne lähetti mut päivystyksestä särkylääkkeiden kanssa kotiin... Seuraavan päivän kärvistelin kotona ja sitte meninki yksityiselle joka ultras ja sano että todennäkösesti kohdunulkonen raskaus ja verta vatsaontelossa. Sain lähetteen naistentautien polille johon menin sitte seuraavana aamuna. Ne ultras siellä uudestaan ja totesivat että kohdunulkonen raskaus kyseessä. Jouduin leikkaukseen jossa poistettiin veret vatsaontelosta ja toinen munanjohdin. Oli revenny niin pahasti että oli pakko poistaa... Oma mielipiteeni on että kannattaa käydä tarkistuttamassa ja todella VAATIA että myös ultraavat! Itelle jäi meinaan aikamoiset traumat asiasta...
Toivotaan että kaikki hyvin!


joo - 21.09.2009 - 09:53

Eli ei sul oo mitään hätää ennen ku testi näyttää plussaa. Ehkä vatsakivut johtuvat jostain muusta ku kohdunulkosesta.


mona - 21.09.2009 - 13:53

itellä takana yksi kohdun ulkoinen, yksi keskenmeno ja yksi lapsi.. kohdunulkoisessa näytti plussaa testi ja lääkäri sanoi, että kohdun ulkoisessa ei pitäisi näkyä. Vaadin sitten myöhemmin samana päivänä, että tutkitaan jos on kuitenkin kohdunulkoinen, kun tuskat oli niin kovat. Kohdun ulkoinen todettiin TYKSissä ja jäin heti osastolle. olisivat jo yöllä leikanneet, mutta halusin odottaa aamuun joskos itellään ulos tulisi. Pyysin säästämään munajohtimen ja poistamaan vain raskauden.. näin tekivät vaikka kovin vastahakoisesti. olisivat halunneet poistaa munajohtimen, koska se olisi kuulemma ollut helpompi ja nopeampi toimenpide. Pidin pääni, mutta varoittelivat, että voi uusia..


satsuma - 21.09.2009 - 15:46

2002 sain tytön ja kaikki meni ongelmitta, mutta sen jälkeen alkoi epäonnen kierre kun haaveilin toisesta lapsesta. Mulla oli kohdun ulkoinen syksyllä 2005, ihmettelin kun alkoi veristä vuotoa ja mahakipua yhtenä aamuna(luulin menkoiksi). Kivut koveni ja menin päivystykseen, sieltä lähetteellä naistentautien polille ja siellä selvis että kohdun ulkoinen kyseessä. Leikkasivat samana iltana ja poistivat toisen munajohtimen, vatsaontelossa oli myös aika paljon verta. Sen jälkeen 2006 keväällä tulin raskaaksi ja se meni kesken 7+4 ja uutta yritystä taas ja 2006 syystalvella tuulimunaraskaus. Sen jälkeen pitänyt taukoa yrittämisessä, koska pelkona uusi pettymys. Nyt taas yritystä ollu uuden mieheni kanssa ja kovasti toivon et kaikki menis ok sit kun/jos tärppää.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|