Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - TOIVEILIJAT


| Vastaa viestiin | TOIVEILIJAT |

kokemuksia

clomifen - 18.09.2009 - 22:35

Minulle määrättiin juuri clomeja. Mulla on pco ja hyvin epäsäännölliset kuukautiset, toisinaan 4 kertaa vuodessa, toisinaan noin kerran kuukaudessa, mutta koskaan ei voi tietää....Millaisia kokemuksia teillä on clomeista? onko säännöllistyneet menkat? Ovuloitko niiden avulla? raskauduitko? ultrattiinko ja oliko useampi munasolu irronnut? monikkoraskauksia?


VASTAUKSET:


virna - 19.09.2009 - 00:57

en ole syönyt vielä clomeja, mut nyt ko teroilla saadaan menkat käyntiin niin alkaa syöminen. mulla ei ultrata ko sit vasta ko oon raskaana. mut luotan lääkärin ammattitaitoon.
samassa siis mennään... tsemppiä sinne!


Höhlä - 19.09.2009 - 11:10

Mulla on kokemusta clomeista vain yhdessä kierrossa.Kärsin aiemmin vain pidentyvistä kierroista ja myöhäisistä ovulaatioista.Niistä raskauduin luomusti 2 kertaa, mutta molemmat meni kesken. Ja keskenmenojen myötä kierrot vain pitenivät. Päätettiin ottaa clomit apuun. Ovulaatio tapahtuikin jo kp12-14 aikoihin (aloitin syömään niitä kp3 lähiten 5vrk).Olin munasolu-ultrassa kp11 jossa katsottiin onko irtoamassa ja kaksi näytti olevan. Ovulaatiotestit kuitenkin näytti negaa vaikka ultran mukaan ovis olis joko juuri tapahtunut tai tapahtumaisillaan joten sain vielä varuiksi lääkkeen joka 100% irrottaa munasolu(t).Otimme siis kaksosraskauden riskin. Lääkkeen pistin itse mahanahkaan (hitsit kun ei muista sen nimeä ).
Positiivisen raskaustestin tein tästä kierrosta jo kp26 (haalea tosin, mutta oli kp28 kunnon plussa).Tueksi sain vielä Lugesteronia (keltarauhashormoni) jota aloin käyttään 3 päivää ovulaatiosta tai mun tapauksessa irroituslääkkeen pistosta.Jos testi olisi ollut negaa niin olisin lopettanut Luget ja vuoto olisi siitä sitten varmaan alkanut parin, kolmen päivän päästä.
Tosin kärsin runsaasta verenvuodosta heti testin tehtyä ja luulinkin, että taas keskenmeno.Toisaalta se olikin koska varhaisultrassa todettiin mun odottaneen kahta joista toinen ei jaksanut alkua pidempään.Onneksi toinen jaksoi Plussatuulia siis!!!


toivo (n. 2,5v) - 19.09.2009 - 14:51

yksi puolen satsi clomeja syöty mutta tästä on jo reilu vuosi. Viimeisestä clomikierrosta raskauduin mutta meni kesken n. vko 11. Mulle eivät oikein sopineet koska endometrioosi selvästi riehaantui ja paheni clomikuurin aikana. Nyt tilanne onkin sitten se että en ole uudestaan raskautunut vaikka ovulaatio tapahtuu joka kierrossa, hormonit on hyvät, miehellä kaikki kunnossaa etc eli tod. näk. tuo endometrioosi hakaloittaa raskautumista. Parhaillaan oon ivf hoidossa...olen kuitenkin täällä lukenut monen kertomuksia joissa clomeista on saatu tarvittavaa apu eli tsemppiä kovasti!


Jennie - 19.09.2009 - 18:51

Minulla on ollut Clomit käytössä nyt kahdessa kierrossa. Lääkkeet eivät ole aiheuttaneet mitään oireita ja kierrot pysyneet samana kp 31. Lääkärin mukaan Clomit saattavat lyhentää kiertoa. Molemmilla kerroilla on kasvanut useampi munarakkula (kuulemma 3 pitäisi olla, jotta voidaan tehdä inseminaatio). Mulla on ollut ultra aina kierron 10-12 pvä. Vielä ei ole tietoa onko tuottanut toivottua tulosta


Lissula - 19.09.2009 - 21:02

esikoinen syntyi terolut + clomifen -yhdistelmällä, tärppäs ekasta kierrosta 2v luomuyrityksen jälkeen


ap - 19.09.2009 - 21:09

mitäs se terolut tekee kropalle? Minulle tarjosi vain clomeja. Ja mulla siis PCO ja siitä johtuen hyvin epäsäännölliset kuukautiset. Meillä on yksi lapsi, joka sai alkunsa vuoden luomuilun jälkeen eli toivoa on....mutta aika alkaa käydä vähiin kun ikää tulee...


virna - 20.09.2009 - 02:22

terot käynnistää menkat. clomit auttaa ovuloimaan.

alkaa jännittään tuo meitin lääkärin tapa vaan kirjottaa PCOlaiselle clomit neljään kiertoon ja katsotaan sitten tilannetta -asenne... ootteko yksityisen puolella te joilla ultrataan follien lukumäärää "ennen seksiä" ^^? periaatteessa luotan kyl lääkäriini. tietää miten lapsia tehdään lääketieteellä maailmaan ja monet vuodet opiskellut alaa... mut se et täällä kuulee myös noista etukäteen ultrattavista niin laittaa mietityttään... PCOlaisella ko on riski monisikiö raskauteen... en sentään viittä tahtois kerralla vaikka vauvasta haaveilenkin...


ap - 20.09.2009 - 12:47

juu yksityisellä kävin minä ainakin, ja ultrataan eka kerralla. Ja tokihan sitä maksusta saa käydä ultrauttaan vaikka joka kuukausi mut ei taida satku per kerta riittää....toiveissa tosiaan olis yksi lapsi meilläkin


Marakatti - 21.09.2009 - 14:54

Mulla kans PCO ja epäsäännöllinen kierto oli. Ensin kierto tasattiin Proveran avulla ja sitten sain omalta gyneltäni Clomit. Samoihin aikoihin oltiin myös siirtymässä lapsettomuusklinikan puoleen, koska yritystä oli takana vuosi.

Klinikalla mut ultrattiin, todettiin se PCO. Kysyin tältä lapsettomuusklinikan gyneltä et voinko silti aloittaa ne Clomit, vaikkei hän niitä ollutkaan määrännyt ja se sopi. Seuraavaksi sitten tehtiin tutkimus, jossa varjoaineen avulla tutkittiin et onko munanjohtimet auki ja samalla sit tsekkasi munasarjat ja totesi et oli munasoluja hyvin kehittymässä. Kertoi et koska olisi sopiva hetki harrastaa seksiä ja meillä sitten tärppäsi heti ekasta Clomikierrosta. Ja lapsettomuusklinikalla ehdittiin siihen mennessä käymään se kaksi kertaa, onneksi ei tarvinnut enempää.

Nyt toinen vauva haaveissa ja yritystä jo jonkin verran takana. Aattelin josko kävisin taas gynelläni kysymässä saisinko Clomeja avuksi, kun ei tunnu tärppäävän.

Kun Clomeja syö, niin periaatteessa kuuluisi kyllä joka kierrossa ultrata ettei munasoluja kehity liikaa. Taitaa silti käytäntö vaihdella gynestä riippuen.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|