Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - TOIVEILIJAT


| Vastaa viestiin | TOIVEILIJAT |

Pohdintaa plussan näkymisestä

telpe *sekoaa* - 16.09.2009 - 11:26


Jossain lähteessä oli, että raskaushormoni tuplaantuu 72 tunnin aikana. Toisaalta, on yksilöllistä kuinka paljon sitä raskaushormonia on elimistössä.
Määrä vaihtelee 0-5mIU/ml välillä. Jos vertaillaan lähtötasoltaan "matalahormonista" ihmistä ja "korkeahormonista" ihmistä, niin tuo ero milloin plussa näkyy on aika huima.

Hormonitaso lähtee nousuun kun alkio kiinnittyy 6 päivän päästä ovulaatiosta (dpo). Tuolla korkeahormonisella ihmisellä raskaus näkyy herkällä 10mIU/ml testillä jo n. 10 päivän päästä ovulaatiosta, kun taas matalahormoninen saa odotella plussan näkymistä vajaa 3 viikkoa.
Vähemmän herkällä (25mIU/ml) testillä ensimmäinen henkilö saa tietää raskaudesta heti kun menkat ovat myöhässä, kun taas jälkimmäinen saa odotella kunnes ovulaatiosta on kulunut yli 3 viikkoa.

dpo mIU/ml mIU/ml
6 0,5 4,5
9 1 9
12 2 18
15 4 36
18 8 72
21 16 144
24 32 288
27 64 576

Ei riitä, että itse raskautuminen on hankalaa, mutta kun noita testituloksiakin saa pohdiskella tyyliin, menkat myöhässä mutta testi näyttä negaa. Saatikka sitten jo testaa ennen menkkojen alkamista negan

Joo, olen tainnut viimein seota tämän toiveilun kanssa Ihan niinkuin ei olis muuta tekemistä kuin pohtia tällaisia joutavan päiväisiä.


VASTAUKSET:


yksi vaan - 16.09.2009 - 11:50

mäkin pähkäilen samoja juttuja. Mulla tuli tosi valkonen haamu pari päivää ennen oletettuja menkkoja predictorilla, sitten menkkojen alkamispäivänä apteekin omalla testilla vaalea viiva. Tänään menkat 2 päivää myöhässä ja clearbluella nega. Mun menkat ei oo ikinä myöhässä, vaan kierto on kellontarkka. Mitä ihmettä pitäs tehä, eiks toi clearblue pitäs jo näyttää, jos raskaana? Oireita on ja paljon...


telpe - 16.09.2009 - 12:03

Mikä siinä clearbluessa on herkkyys? Jos sulla on ollut alhainen hormonipitoisuus ja ovulaatiosta olisi nyt n.16 päivää (jos kerta kaksi päivää menkat myöhässä ja useimmiten tuo oviksen ja menkkojen väli on 14 päivää), niin voi olla että (herkkäkin)testi näyttää plussaa vasta kun oviksesta on liki 20 päivää.

Tuo on just niin tylsää, kun ei tiedä minkälainen hormonitaso itsellä on. Odottele rauhassa ja testaile parin päivän välein. Lupaavalta kuulostaa kun sulla menkat ei oo yleensä myöhässä. Tsemppiä odotteluun!


Hertta88 (yk7) - 16.09.2009 - 12:11

Kiinnostavaa tietoa.. Joillain tosiaan näyttää testi plussaa vasta parin viikon päästä siitä ku menkat on myöhässä, joillain jo muutamaa päivää ennen ku menkkojen kuuluis alkaa.. Eli negatestistäkään ei voi periaatteessa päätellä mitään ennen ku ne menkat alkaa..


Yksi vaan - 16.09.2009 - 12:16

Tosta clearbluen herkkyydestä luin muistaakseni jostain, että 50 hCH. Paketin kyljestä en löytäny mitään siitä. Hittolainen! Mulla on ennestään yksi lapsi ja siitä testasin, kun menkat oli 4-6 päivää myöhässä ja apteekin oma testi näytti selkeää plussaa.


Betty - 16.09.2009 - 12:35

Mulla apteekin oma testi ja näytti kp25 ja normaalisti 28/31 Oon edellisestä lapsestanikin käyttänyt sitä ja hyvä testi on ollut


moikka - 16.09.2009 - 12:43

telpe: luin tuolta alhaalta jostain ketjusta että sulla oli valemenkat vaikka olitkin raskaana?? minkälaiset menkat olivat ja millä viikolla huomasit olevasi raskaana?? miten on raskaus mennyt ?
ihan mielenkiinnosta kyselen kun itellä vähä "outo tunne" vaikka menkat olivatkin...


telpe - 16.09.2009 - 12:44

Yks vaan: Voihan se olla, että sulla tulee plussa nytkin näkyviin kun menkat on tuon 4-6 päivää myöhässä. Jos sitä hormonia ei vielä ole tarpeeksi jotta plussa näkyisi. Kolmen päivän päästä sitä on kuitenkin jo tuplasti sen mitä nyt. Jaksuja!

Betty: Sinä kuulut sitten siihen porukkaan, jolla hormonin lähtötaso on suht korkea, kun sulla näytti plussaa jo n.11 päivää oviksen jälkeen. Olenkohan jo onnitellut sua plussasta? Onnea masunkasvatukseen!


telpe - 16.09.2009 - 12:59

Noista valemenkoista; mulla tuli reilun viikon verran tuhrua, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Mulla oli aiemminkin nuo menkat vaihdelleet kierrosta toiseen joten ajattelin, että tällä kertaa sitten tällaiset.

Viikon päästä tuosta mun flunssa paheni poskiontelontulehdukseksi ja söin antibiootin. Viikon kuurin jälkeen ihmettelin (n.rv6), että miten sitä onkin niin voimaton olo ja mikään ei maistu. Muutaman päivän päästä tissit alkoi tuntua ikävälle juostessa ja n.rv7 aloin heräilemään aamuyöstä vessaan enkä saanut enää unta kun oli huono olo. Tuo pahoinvointi sai viimein aavistelemaan, että voisin olla raskaana. Odotin testin tekoa kuitenkin siihen saakka, että menkat olisi myöhässä. Eli tein testin vasta rv9 Tuota aikaa edelsi nelisen vuotta ilman ehkäisyä olo, eli olin jo lopettanut raskaudesta haaveilemisen ja olojen kyttäämisen.

Neuvolassakin uskoivat noiden menkkojen olleen oikeat menkat, vaikka sanoin, että ne oli vähän omituiset. Mutta kun ne kesti yli viikon, niin eihän ve voi olla mitään valetta . Np-ultrassa la siirtyi sitten liki 4 viikkoa aikaisemmaksi ja terve tyttö syntyi rv 41+1.

Nyt sitten haaveillaan kakkosta vaikka yritän olla realisti, enkä usko "helppoon" raskautumiseen. Tulipa pitkä tarina


moikka - 16.09.2009 - 13:08

eli mulla vielä toivoa. menkat tuli ja meni ja edelleen hirvee paineen tunne mahassa ja välillä nipistelee, voi siis olla ovis oireitakin mutta kun on kestänyt menkoista asti.. ja tänään alkoi huimata ihan ykskaks.. ja tuli huonoolo..oksentaan en kuitenkaan joutunu. yhden testin olen tehnyt menkkojen jälkeen mutta virtsa ei olllut rakossa kuin vähä aikaa.. joten pienenpieni toivonkipinä on


Yksi vaan - 16.09.2009 - 13:30

Kiitos tsemppaamisesta Telpe! Lähinnä ihmettelen, kun sain kuitenkin 2 päivää sitten ihan selkeän viivan, vaikka testiviivaa haaleampi olikin.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|