Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - TOIVEILIJAT


| Vastaa viestiin | TOIVEILIJAT |

MAHO

Leiska - 15.09.2009 - 18:27

Viime viikolla kävin siis YKSITYISELLÄ gynellä. Tässä ehtinyt joitakin päiviä sulatella asiaa. Olen tällä hetkellä maho.

Ultrassa selvisi, että mun kohdun limakalvo on huomattavan ohut. Niin ohut, että gyne sanoi suoraan mulla olevan suuri estrogeenin puute. Sanoi, ettei ikinä ole näin nuorella nähnyt vastaavaa. Eli näin sitä vaan 23 vuotias voi olla vaihdevuosivaivojen kourissa!

Verikokeita otettiinrolaktiini ja estrogeeni. Ens kuussa uus aika jolloin saan vastaukset ja lisää tutkimuksia tulee ja pääsen suoraan ihan virallisiin lapsettomuustutkimuksiin ja hoitoihin. Gyne sano suoraan, että ainakin vaihdevuosilääkkeet mulle alotetaan, joiden avulla jo pelkästään saatan tulla raskaaksi. Ne parantaa kohdun limakalvoa ja auttaa munasarjoja toimimaan. Ne kun ei toimi tällä hetkellä myöskään. Muutama rakkulakin oli munasarjoissa, PCO epäily. Mutta jos PCO mulla on, se ei ole paha. Koska vain muutama rakkula näkyi. se siis ei ole suurin ongelma.

Esikoinen (03/03) ja enkeli (12/08) ovat saaneet alkunsa e-pillerien myötävaikutuksella. E-pillerit ovat hoitaneet tätä vaivaani. Mitä pitempään ilman e-pillereitä, sen huonommin mun oma hormonituotanto toimii. Eli tällä hetkellä ollaan jo siinä pisteessä, että hoitoja tarvitaan.

Uskon, että tuun raskaaksi tosi nopeasti hormonien avulla... jos kerran kahdesti luomunakin onnistunut!

Suunta on vain ylöspäin! Ja en aatellu luovuttaa. Jatkan vaikka koeputki-hommmiin asti.

erittäin suuri katkeruus tosin pyörii mielessä... se joulukuun enkeli saattoi olla ainoa mahdollisuus toiseen lapseen. Ja puhuipa tuo gyne sitäkin, että tavallinen emätintulehdus on ollut todennäköisin verenmyrkytyksen ja keskenmenon aiheuttaja, pohjimmiltaan. Ei kuulemma ole ihan oikeaa tietoa annettu mulle siitäkään kunnallisella puolella. Ihon tavallinen stafylokokki kun ei ihan noin vain kohtuun ja verenkiertoon mene, niinkuin mulle sanottiin... Jos "ammattitaitoinen" neuvolantäti ois oikeaoppisesti ottanut emättimen tulehdusnäytteen eka neuvolakäynnillä....ois lapsemme ehkä elossa.

Mutta nyt on TODELLA helpottunut olo! hoidot alkaa kohta ja oon ihan varma suorasta tärpistä, kuhan saan nappuloita suuhuni nakata

Muille neuvona: Menkää yksityiselle ongelmatilanteissa, jos rahatilanne sallii. Kyllä tiukkaa palautetta meinaan antaa omalle kunnalliselle puolelle. Minä kun olen ollu ihan normaali, vaikka miljoona oiretta on kertonut muuta...yksityisellä KAHDEN lauseen jälkeen sain kuulla "selväähän tässä nyt on se, että sun hormonituotanto ei toimi".


VASTAUKSET:


jessi - 15.09.2009 - 18:48

voi leiska, ihana että jaksat suhtautua noin positiivisesti vaikka saitkin kuulla aikamoisia uutisia <3
toivon ihan sydämeni pohjasta että teillä pian tärppäis kunhan niitä nappuloita alat pupeltaa


taustailija - 15.09.2009 - 19:07

voihan hemmetti.. mutta varmaan toisaalta helpottunut olo, kun nyt tietää mikä vialla..
tsemppiä hirveesti!


Hertta88 (yk7) - 15.09.2009 - 21:20

Hienoa että asiat vihdoin selvisi, vaikka todellakin liian myöhään! Kyllä uusi raskaus saa hormonien avulla ihan varmasti alkunsa. Kovasti tsemppiä!


Terolut (yk8) - 15.09.2009 - 21:38

mä olenkin odotellut sun kuulumisia, kun muistelin sen lääkäriajan olevan näillä tienoin. Kyllä mäkin olen sitä mieltä, että yksityisellä kannattaa asiat hoitaa. toki siellä on samoja lääkäreitä kuin kunnallisellakin, mutta yksityisillä on niin paljon paremmat puitteet toimia. Esim. verikokeet ja kaikki. Kun asiakas maksaa, asiakas saa. Mutta kunnallisella pitää täyttyä tiukat kriteerit, jotta saa jatkotutkimuksiin määrätä. Kyllä siinä menee ammatitaitoisemmankin lääkärin työmotivaatio.

Mut älä nyt niin kauheesti sure/katkeroidu siitä keskenmenosta. Helppohan se on lääkärin nyt jälkikäteen spekuloida, kun ei ole sinua silloin tutkinut. Varmaa syytä et koskaan saa tietää, eikä se tuo enkelivauvaasi takaisin, että alat syyllisiä etsimään.

Tsemppiä vaan nyt jatkohoitoihin!

meillä nyt se tilanne, että luget edelleen käytössä ja jos ei tärppi käy tästä kuusta menen uudelleen lääkäriin.


Trulliina - 16.09.2009 - 08:33

Tsemppiä, ja pääasia, että nyt tietää, mitä voi lähteä hoitamaan


telpe - 16.09.2009 - 09:56

Voi kurjaa! Onneks sait nyt selvyyden missä vika on. Toivottavasti tuo lääkitys nyt auttaisi raskautumisessa. Tsemppiä!!!


mother4 - 17.09.2009 - 08:26

No voi ei ja minä kun oon sua ootellu sua jo tonne toiselle puolelle.
Mutta hyvä kun nykyään saadaan asiat selville ja hoitoja löytyy. Toivotaan nyt kympillä että raskaudut pian lääkkeitten avulla

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|