Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - TOIVEILIJAT


| Vastaa viestiin | TOIVEILIJAT |

Terveellisemmät elämäntavat

EK - 15.09.2009 - 07:23

Mitä mieltä olette tai mitä kokemuksia esim. ystävien kautta teillä on terveellisten elämäntapojen vaikutuksista raskautumiseen? Itselläni tulee ensi kuussa vuosi toiveilua täyteen ja olen nyt päättänyt oikein keskittyä terveellisemmän ruokavalion ylläpitämiseen ja mm. liikuntaan. Paino onkin heti lähtenyt hieman laskuun. Olen tosin ihan normaalipainoinen mutta karkit ym. makeat maistuu ja paino on ollut noususuuntainen. Mitään vitamiineja en ole ikinä syönyt mutta nyt olen muutaman viikon ajan syönyt niitäkin. Toivottavasti tää tuottais nyt tulosta Ellei raskautumiseen niin ehkä ainakin olotilaan noin muuten..


VASTAUKSET:


Hertta88 (yk7) - 15.09.2009 - 11:23

Kyllä terveelliset elämäntavat vaikuttaa ihan varmasti. Onhan sitä tutkittu että kasvispainoitteinen ruokavalio ois hyväksi ja foolihappolisää pitäis alkaa syödä jo 3kk ennen yrittämisen alottamista. Lisäks d-vitamiini on semmonen josta ei sais olla puutetta. Raskauksia alkaa keväällä ja kesällä juuri sen takia eniten kun ihmiset saavat tarpeeksi d-vitskua auringosta.

Sit tietty tupakka ja alkoholi pois ja BMI:n ois hyvä olla alle 25. Alipainokaan ei taas ole hyväksi!

Mulla on se tilanne että BMI on 27 Tupakoinnista oon myös kovasti yrittäny päästä kokonaan eroon eikä enää tuu poltettuakaan kuin korkeintaan aski viikossa.. Ihan turha mennä lekurille kuulemaan että pitäis laihduttaa ja lopettaa röökaaminen. Nyt on vaan stressaava elämäntilanne muutenkin ja laihduttaminen tuntuu ihan tosi vaikeelta. Yritän tehdä järkeviä valintoja mutta aina viimeistään viikon jälkeen sorrun mässäilemään Vaikka tiiän että painon pudotus vois mahdollistaa raskauden niin silti valitsen sen hetkellisen hyvän (suklaan tms.) mieluummin kuin normaalipainon puolen vuoden päästä.. Huoh..

Noista vitamiineista vielä, että mä syön monivitamiineja.


Kiiwi - 15.09.2009 - 15:09

Kyl mäki uskon että terveellisillä elämäntavoilla on merkitystä. Esikoista toiveillessa mun serkku rupesi laihduttmaan ennen ehkäisyn pois jättöä ja laihduttikin aika paljon. Lisäksi hän söi tervellisesti ja niin ees päin pois. Ja ei mennyt montaa kuukautta kun hän kertoi että nyt heille tulee vauva. Toista lasta hän sitten yrittikin melkein vuoden ennen kuin muutti taas elämäntapoja, ja sieltähän se pikkuveli sitten tulikin Mene ja tiedä oliko elämän tavoilla mitään virkaa tässä tapauksessa mutta minä ainakin haluan uskoa niin

Itse en kyl ole tehnyt minkään laisia elämäntapa muutoksia Edelleen syön rasvasta ja suolasta ruokaa, juon silloin tällöin muutaman sauna oluen ja tupakkaakin menee ihan kohtuudella. Monivitamiinivalmistetta kuitenkin olen ruvennut syömään kun on muutenkin ollut niin väsynyt koko kesän.


EK - 15.09.2009 - 16:26

Hei siistiä kuulla Kiiwi, että sun serkulla on tollasia kokemuksia! Toivottavasti tepsisi täälläkin päässä!

Niin ja Hertta, et oo kyllä ainut joka aina laihiksen alettua repsahtaa! Sitä jaksaa pari päivää ja sit tekee taas hyvyyksiä mieli.. On se niin vaikeeta!! Onneks tää vauvakuume motivoi mua nyt tän vuoden yrittämisen jälkeen sen verran paljon, että kaikki keinot on käytössä, hillitöntä itsekuria myöten!! Ei kun salaattia poskeen...


Hertta88 (yk7) - 15.09.2009 - 23:22

Voitais aina täällä tsempata toisiamme näitten elämäntapamuutosten kanssa! Perustin joskus ketjun mutta se kirjottelu vaan jäi.. Vois joka päivä miettiä että missä on onnistunut, ja missä ois parantamisen varaa.. Itellä on kyllä tänään ollut aika huono päivä.. En oo liikkunut juur yhtään ja syönyt ihan liikaa.. Sentään päivälliseksi syötiin lohta.. Ja suklaalevyn sijasta ostin suklaapatukan, jeij! Eiköhän tää tästä pikkuhiljaa, pienin muutoksin.. Kyllä mä jotain rääkkikuuria kestäsin ehkä kaks viikkoa mut sen jälkeen söisin herkkuja senkin edestä. Kokeiltu on, ei toimi mulla.. Elämä on musta aivan liian ikävää jos ei saa syödä mitään hyvää.. Se vois toimia että sallis joka päivä itselleen jonkun pienen herkun, esim. pienen suklaapatukan tai pikkupullan. Ku muut ruokavalinnat ois järkeviä ja liikkuis enemmän ni eihän se haittais.. Kovasti yritän miettiä myös edullista liikuntaharrastusta johon kanssa sitoutuisin pitkäaikaisesti..

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|