Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - TOIVEILIJAT


| Vastaa viestiin | TOIVEILIJAT |

Oviskivut

HH - 03.09.2009 - 13:03

Herranen aika. Viime päivänä olin huomaavinani nippailuja toisella puolella munasarjaa. Yöllä heräsin maailman kamalimpaan kipuun, joka käsitti koko alavatsan (tuon kaistaleen, joka on ennenkuin varsinainen massu alkaa, häpykarvoituksen yllä oleva alue)
Ihan melkeen itketti, oli silleen kumma paine ja puutuneisuus ja kipuilu/särky, en osaa selittää sitä kivuntunnettamutta, voiko oviskivut olla todella näin hirveitä? Säikähdin ihan hulluna, keskenmenokaan ei voi olla, sekin kävi säikähdyksenä mielessä kun kivut oli niin kovat. :/

Onko muilla ollut tämmöistä?


VASTAUKSET:


telpe - 03.09.2009 - 13:16

Mulla viimekierrossa oli yks päivä niin, etten pystynyt seisomaan suorassa enkä istumaan. Meni parilla särkylääkkeellä ohi. Eli kyllä ne voi olla, en vaan tiedä miksi.


Marja - 03.09.2009 - 13:18

Varmasti voi olla. Mulla on aina oviskivut todella pahat. Keväällä olin jo lähdössä päivystykseen. Niin äärimmäisen kivuliaat ne oli. Aika samantapaiset, mitä sinä kuvailit ja alkoi muuten kans aamuyöllä.


Kiertolainen - 03.09.2009 - 13:31

Mulla oli tuollaisia samaan aikaan vuorokaudesta silloin, kun koin varhaisen keskenmenon.
Niitä tuli useampi yön aikana ja supistuksen kaltaisia kuulemma ovat kivuiltaan (itse en tiedä kun ei ole vertailukohdetta), mutta kuvailemasi kivun kaltaisia olivat nekin...
Onko sua paleltanut/ollut paha olo?


HH - 03.09.2009 - 14:12

Oviskipuja ne varmaankn kyllä on, ainakin toivottavasti. Pahaa oloa on nyt yleensä aina, enemmänkin oikeastaan kuvotusta aina oviksesta lähtien. Mene ja tieedä :/


muksahdus - 03.09.2009 - 15:55

mites, voisiko olla kohdun ulkoinen? ne kai tekee kipeää., mut jos vaan yks tai kaks päivää niin luult vaan ovis, vai mitä? itsellä on särkenyt 2. lapsen jälkeen paljon, kun kiinnikkeet jotenkin löystyneet, niin kipuilee.


Amelie - 03.09.2009 - 17:00

Mulla joka kuukausi, ja samoin on menkkakivut jotain aivan kamalaa. Mutta särkylääkkeillä niistä selviää.


Hertta88 (yk7) - 03.09.2009 - 23:33

Älkää vaan ottako buranaa tai muuta ibuprofeenia (esim. Ibumax) noihin kipuihin. Voivat estää ovulaation kokonaan, koska sekin on eräänlainen tulehdus. Paracetamolia siis jos kivut on todella niin kovat että pakko jotain ottaa..

Mä oon välillä tuntenut semmosta nippailua jommalla kummalla puolella, mutta ei se oo läheskään niin kovaa ollut että tarvisi särkylääkettä.


Amelie - 04.09.2009 - 10:17

Panadol muutenkin käytössä kun imetänkin (ja niihin kun on resepti noita kipuja varten)


HH (yk5) - 04.09.2009 - 12:35

Hertta88, en itsekkään uskaltanut ottaa särkylääkettä, kun on varoiteltu siitä ettei saisi.

Ovistikkuja ajattelin ens kuussa kokeilla, ettei tarttis arpoa mikähän päivä se ovulaatio mahdollisesti on, kun saattaa 5 päivää kestää nämä "oviskivut", eli ei hajuakaan milloin se otollisin aika on.
Nyt alkaapi vissiin tärppipäivät kuitenni olla ohi kun kp 16 menossa (juu, ei pitänyt laskea).
Mutta jossei nyt tärppää niin enköhän ens kuussa tikuttelun minäkin aloita, vaan niinhän se oli puhe että puolen vuoden kieppeillä sen aika on..


telpe - 04.09.2009 - 13:31

HH: minä kanssa tilasin tähän kiertoon ovistikut, kun viimekierrossa nuo kivut kesti 9 päivää. Tietysti limojen avulla pystyis kanssa vähän arvioimaan tuota ovista, mutta joskushan nuo limat saattaa mennä ihan huomaamatta ohi. Toivottavasti sun ei tarvii hankkia noita tikkuja, vaan tärppi ois käynyt tästä kierrosta

Minäkin olen siirtynyt paracetamolin käyttäjäksi. Sitä uskaltaa ottaa särkyyn kun toimii eritavalla kuin esim. ibuprofeiini.


HH (yk5) - 05.09.2009 - 09:09

telpe, juu mulla on sama juttu nuitten kipujen kanssa. Onhan se melkeen mahdotonta bongata se oikea päivä kipuilujen ja limojenkin perusteella, eikös ne tikut ole melko varmoja kuitenkin?
Pitääköhän niitä tilata vai saako niitä ostaa ihan kaupasta? Olen tuossa asiassa hiukan pihalla vielä..


telpe - 07.09.2009 - 09:46

HH: Minä olen tilannut kotitestiltä noita tikkuja. Ne tulee ihan huomaamattomana kirjekuorena kotiin. On niitä kuulemma marketeissakin ja tarjoustalossa, mutta en ole niitä sieltä bongannut. Nuo liuskat on vähän halvempia, kuin apteekissa myytävät puikot. Onhan niissä vähän tulkittavaa, kun jokaisella on omanlaisensa hormonitaso. Mulla esim. ovisplussa on kontrolliviivaa heikompi, mutta monilla tuon vahvuinen viiva on jatkuvasti ja vasta se tosi vahva viiva on se plussa. Eka kierto meni vähän kokeillessa. Kun se viiva alkoi heikkenemään, huomasi että nyt se on ohi. Seuraavalla kerralla en enää odottanutkaan tosi vahvoja viivoja.

Tuossa linkissä oli aika hyvin kerrottu tuosta tulkinnasta.
http://www.kuopionlaakeinformaatiokeskus.fi/kysymys/kysymys4-09.pdf
Tsemppiä!


HH (yk5) - 07.09.2009 - 09:48

Kiitti telpe, kattellaan jos joutuu ens kierrossa kokeilemaan :/

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|