Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - TERVEYS


| Vastaa viestiin | TERVEYS |

Alapää synnytyksen jälkeen

nikitön - 13.06.2009 - 23:05

Vähän nolo kysymys.. Synnytyksestä nyt 4 päivää, tehtiin episiotomia ja tuli myös pieni repeämä. Tuntuu että alapää alkaa parantua muuten, paitsi että siellä on välillä kamalasti paineen tunnetta mikä kuitenkin häviää välillä.
Siellä on myös patti, noin puolen viinirypäleen kokoinen, emättimen aukon ja peräaukon välissä. Se patti on se joka on kipeä ja sattuu kun istun. Mikä se voi olla?

Luulin että siellä olisi tikkejä mutta niitä en ainakaan näe, vain toi kipeä patti siellä näyttäis olevan.

Onko muilla ollut tollainen? Johtuuko se episiotomiasta? Koska se laskee?
Sattuu välillä niin kamalasti!


VASTAUKSET:


kolmannen saanut - 24.06.2009 - 22:15

Kuulostaisi suonikohjuilta. Minulla oli niitä raskausaikana ja edelleen kuukautisten aikana. Veri pakkautuu alapäähän ja tuntuu jomottavana särkynä ja paineena.

Ehkä se pattikin on pakkautunutta verta.

Alapään suonikohjuihin auttaa makoilu ja lepäily ja kevyt liikunta. Vältä seisomista ja suolaa. Ja kysäise neuvolan tädiltä, mistähän mahtaisi olla kyse.


Mamma :-) - 17.07.2009 - 10:46

Mulla oli toisen synnytyksen jälkeen noin golfpallon kokoinen patti takalistossa ja ensiksi näytti siltä että se olis ollut sellainen että veri olisi purkautunut jotenkin ihon alle ja aiheuttanut sen patin. Loppujen lopuksi se oli peräpukama joka kyllä rasvalla ja hieronnalla ja sisään sullomalla pieneni loppujen lopuksi kokonaan pois. Hirveän tuntoinen kyllä oli.


Emppu - 17.08.2009 - 22:21

Mää repesin tosi pahasti synnytyksessä ja tikkejä ommeltiin runsaasti. Jos olin liikaa pystyasennossa niin mahoton paine tuli alapäähän ja turpos et tikit oli sitte lujilla ja oli just noita patteja. Yks todella iso ( meinasin pyörtyä ku sen hoksasin ) just aukkojen välissä. Se oli sitä nestettä / verta, mikä onneksi pikkuhiljaa rupes pieneneen ja poistuun. En uskonu et alapäästä tulee enää koskaan normaalia mut onneksi tuli! : ) Ei puhettakaan et oisin kurkkinu sinne, jälkitarkastuksessa kysyin lääkäriltä et vieläkö naisen alapää... sen jälkeen uskalsi itekki jälkiä kattoo ku tuli myöntävä vastaus... : )
Sullahan nikitön tosi hyvin asiat kerta nyt jo alkaa paraneen! Lepäile vaakatasossa mahollisimman paljon, se auttaa!


kysyjä - 19.08.2009 - 10:33

Mammalle kysymys. Miten sä ihan konkreettisesti sait sen pukaman pois? Mulla oli 3 vuotta sitten tosi vaikea synnytys, jossa repeämiä ynnä muuta tuli paljon. Samassa yhteydessä mulle tuli kanssa golfpallon kokoinen pukama. Hoidin sitä silloin runsaasti, mutta kun se lopulta pieneni ja jäi oireetta, lopetin hoidon. Nyt peräaukon suulla sellainen nahkaleprake joka ei katoa millään. Vai?

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|