Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - TERVEYS


| Vastaa viestiin | TERVEYS |

Rintojen pienennysleikkauksesta

Kaariina - 05.05.2009 - 18:55

Menen kyseiseen operaatioon alkukesän aikana. Onko kellään kokemuksia? Olisi kiva kuulla miten itse leikkaus meni ja miten toivuitte (kuntoilemaan, vällyjen väliin...)Onko toiveita kuunneltu? Omaan tällä hetkellä 85D-E -kupin rinnat mutta olen sen verran pieni (155 cm) että minut operoidaan kunnallisella puolella.


VASTAUKSET:


mirri - 07.05.2009 - 14:58

Olen miettinyt samaa...mulla 80 F,joten rintaa on!!!
Selkä aina kipee,niin siksi mietin...paljonkohan semmoinen maksaa,tiiätkös?
Haluaisin vähän pienemmät rinnat...


Kaariina - 07.05.2009 - 16:17

Itse sain lähetteen työterveydestä. Kirurgi sitten mittaili ja antoi tavallaan suosutumuksensa leikkaukseen. Minut leikataan kunnallisella puolella yliopistollisessa sairaalassa joten kuluna hoitopäivätaksat. Hakeudu ihmeessä. Itse oikeastaan jo odotan. Lisätietoa vielä kaipailisin operaatiossa jo olleilta...


Miksi - 10.05.2009 - 16:04

Sulla just sopivan kokoiset tissit, älä vaan niitä pienennä!


Kaariina - 10.05.2009 - 19:08

Sepä tässä just onkin että rintani ovat ihan ok:n kokoiset mutta ns. välitys muuhun kroppaan on epäsuhteessa. Kärsin niska-ja hartavaivoista paljon ja tuntuu että lantiota ei ole sitten lainkaan. Lisäksi rintani ovat leveän oloiset (näin kirurgikin totesi ja ymmärsi kantani)
Esimerkiksi takkeja ja juhlavaatteita on melkoisen hankala löytää...


mirri - 11.05.2009 - 07:10

sama se täälläkin on...
ajattelin sysästä fysioterapeutilta ku menen niskojen vuoksi,että voiko ne vaivat johtua rinnoista...jospas siitä sais paremman mahd.piennennykseen..
oikeestaa olen kärsinyt koko ikäni näistä....RYNTÄISSTÄ!!!


Kaariina - 11.05.2009 - 17:43

Omalääkäri pystyy kirjoittamaan lähetteen kirurgille tutkittavaksi. Plastiikkapuolen kirurgi yliopistollisessa oli oikein ystävällinen. Otti mittoja ja kysyi taustoja. Jokunen kriteeri on olemassa millä edellytyksellä pääsee kunnalliselle puolelle operoitavaksi (mitta solisluun alaosasta nänniin). Paranemisprosessi hieman huolestuttaa... saattaa mennä puolikin vuotta.


mirri - 14.05.2009 - 13:58

nohui.... joo onhan niihin varmaaan jotain kriteerejä...pitänee miettiä..


helle - 16.05.2009 - 11:33

Itellä ei ole kokemusta mutta äiti kävi viime syksynä leikkauskessa ja mitä minä olen äitin puheista käsittänyt niin mitään ongelmia ei hirveästi ole ollut. Pari kertaa leikkaushaavat aukesivat mutta muuta ongelmaa ei ollut. Äiti otti aika rauhallisesti ensimmäiset kuukaudet ja sitä mukaan rupesi lisäämään liikuntaa ja muuta miltä itsestä tuntui hyvältä. Puoli vuotta leikkauksesta niin voi sanoa että elämä on normi tasolla.


öh - 06.06.2009 - 09:52

155cm ja rinnanympärys 85? no helpompaa se on sivaltaa liiat pois kirurginveitsellä kuin alkaa laihdutuskuurille vai?


Nimetön - 20.07.2009 - 18:34

Minut leikattiin vuosia sitten ja leikkaus oli helpotus koko elämää ajatellen. Ainoina ikävinä asioina ovat arvet, jotka eivät kuitenkaan ole aiheuttaneet ongelmia esim. miesten kanssa. Ja arvethan haalistuvat ajan myötä.

Leikkauksen jälkeen olin kipeä. Yöt piti nukkua tukiliivit (jumpparintsikat? päällä ja selällään. Kaikki liikkeet mihin käytetään rintalihaksia olivat pitkään mahdottomia, esim. juomalasin ottaminen tiskikaapista oli mahdotonta. Leikkauksen jälkeen rinnat turposivat ja luulinkin että mulle on laitettu pienennyksen sijasta lisää. Turvotus kesti joitakin viikkoja/kuukausia, mutta sitten alkoi helpottamaan. Minutkin leikattiin kunnallisella puolella. Nyt vaan jännittää pystynkö joskus mahdollisesti imettämään jos joskus saan vauvan.

Selkäkivut ovat vähentyneet. Ryhti on jäänyt huonoksi. On ihanaa kun pystyy liikkuman normaalin ihmisen tavoin.

Tsemppiä!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|