Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - TERVEYS


| Vastaa viestiin | TERVEYS |

miltä näyttää peräpukamat

katri - 23.03.2009 - 13:28

Huomasin että minulla on "ruusukaalin" näköinen rykelmä peräaukon ympärillä,voisiko se olla peräpukamat vai mikä ihme? Ne ei vuoda verta,mutta tuntuu joskus aralta kun pyyhin,ja tosiaan on selvästi ulkoneva alue ihan normaalin värinen ei punoita.

Mitä muuta se voisi olla?? Synnytin noin vuosi sitten,mutta tämä ilmeni vasta noin 2kk sitten,en kehtaa
mennä lääkäriin tän takia.Se näyttää tosi rumalle ja oudolle ja en kehtaa ees miestäni päästää enään lähelle.
Itse näin sen peilin avulla kun ihmetytti tuo aristus.


VASTAUKSET:


Kuule - 24.03.2009 - 10:26

Sitä ne on,suosittelen lämpöisellä vedellä pesua,laita esim.bephantenvoidetta ja koklaa saatko työnnettyä ne sisään,menevät kyl välillä itsestäänkin,mut voivat myös ärtyä ja silloin vuotavat vertakin.Apteekista saa myös pukamiin erityisvoidetta,ilman reseptiä,vaik toi bephantenkin on ihan hyvää kyl. Ja kuule on ne lääkärit pahempaakin nähneet,et jos vaiva ei kotikonstein helpota,niin eikun lääkäriin.
Muistathan myös et ummetus pahentaa vaan vaivaa,eli riittävästi nestettä ja runsaskuituista ruokaa ja tarvittaessa laksatiivit(apteekista) käyttöön.


minä vaan - 25.03.2009 - 01:37

Mietin tossa itekin että onkohan mulle ilmestyny peräpukama... Peräaukon suulla on, sellanen selvä ulkoneva nystyrä, on sellanen aika vaaleenpunainen väriltään ja jos kokeilee niin tuntuu selvästi sellanen "lärpykkä". Välillä tulee pyyhkiessä ihan vähä verta ja joskus saattaa kutista hieman. Oisko syytä mennä lääkäriin, vai annanko olla ku ei sen kummemmin kuitenkaan enempiä vaivaa?

Sitten vielä, on alkanu sattuu vasempaan kylkeen hengittäessä aika useinki, jopa päivittäin. Eikä rajoitu pelkästää sisäänhengittämiseen vaan uloskin hengittäminen koskee ja tuntuu kipu lievänä myös ku pidättää hengitystä. Tuntuu lähinnä rinnan kohdalla ja vasemmassa olkapäässä ja lapaluun paikkeilla. Onkohan ihan tavallista lihaskramppia vaan?


iii - 28.04.2009 - 07:04

On olemassa ihan peräpukama voidetta apteekissa, en muista nyt nimeä- mutta kokeile etsiä:
www.lääkkeet.fi


luonnonläheinen - 30.04.2009 - 20:17

Meinasin minäkin turvautua apteekkilääkkeisiin, vaan sitten muistin, miten huono olo niistä tulee. Aikoinaan uskoin esim. kortisonilääkkeisiin, kun lapsellani oli atooppinen ihottuma, kortisoni
"paransi" nopeasti, mutta vaiva uusiutui heti. Nyt vanhemmalla iällä sain nopean avun varvasväliongelmiin Lamisolista, mutta olo oli ihan kamalan sekopäinen ja myrkyttynyt ja tässäkin tapauksessa lääkerasvan teho oli hyvin lyhytaikainen. Tämä ko. lapseni neuvoi minulle sitten Ortonilta saadun ohjeen eli perunajauhoja vaan pesun jälkeen varpaiden väliin ja sehän on toiminut. Olen nyt ihan kahden vaiheilla, kokeillako peräpukamiin pottujauhoja vai valkosipulia tms. luonnonläheistä hoitomenetelmää. Päätin aloittaa Bepanthenilla, en enää uskalla käyttää vahvempia aineita. Kannattaa lukea ne lääkerasvoissa olevat varoitukset, jos suositellaan esim. vain viikon käyttöä, taitaa olla kyseessä melkoiset myrkyt.


kortti - 04.05.2009 - 21:26

Voi olla myös kondylooma-niminen sukupuolitauti..

Kondylooma:

http://www.charmdoctor.com/user/drkim/databbs/condyloma%20copy.jpg

Peräpukama:

http://www.medicalook.com/diseases_images/hemorrhoids2.JPG

Peili ja lamppu käteen ja tutkimaan.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|