Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - TERVEYS


| Vastaa viestiin | TERVEYS |

skolioosi

mirri - 27.02.2009 - 23:17

onkos kellää muulla tietoa(kokemusta skolioosista?
Mulla todettu joskus 20v.sitten ja nyttenmmin alkanut taas vaivata,vaikkakin olen ollut "kotiätinä" 4vuotta...mutta...alkoi kaivertaa ku paluu työelämään olisi kohta edessä ja kursseille hakiessani en päässyt terveyssyistä(selkä)...tilasin siis lääkäriin ajan ja kuvauttas uudemman kerran tuon selän ja sais dokumenttia siitä...sovellunko mihinkään alaan enää,,,voisin opiskellakki vaikka...mutta mihin alaan?


VASTAUKSET:


Sunny - 28.02.2009 - 22:08

Mulla skolioosi jota hoidettu yläasteikäisenä Ortonin sairaalassa Helsingissä. Mulle annettu lausunto ettei vaikuta työelämässä, mutta höpöhöpö--- kyllä mulla ainakin oirehtinut selkä paljon töissä. Istumatyö on mulle ollut pahasta. Olen oppinut elää selkäni kanssa, mut kyllä se kipuilee säännöllisesti. Ainoa kivuton aika oli, yllättävää kyllä, raskausaika! Mutta nyt kun pientä vauvaa kantelen niin pahana on. Mulla ainakin liikunta ja hierojalla käynnit on helpottaneet.


skoli - 03.03.2009 - 14:53

Riippuu tietysti skolioosistasi. Itse varmaan tiedät mikäon sinulle hyväksi. Minulla on lievä skolioosi ja yritän pitää vatsa ja selkälihaksiani kunnossa. Rankka ruumiillinen työ on tietysti pois suljettu minultakin. Tietysti myös liika istumatyö rasittaa ketä tahansa. Minulla todettiin nuorena ja nyt 30 vuotta myöhemmin pyysin lääkäriä kuvaamaan selän, mutta määräsi hierontaa, fysioterapiaa. No jos selkä oireilee enemmin vaadin kuvausta.


PS - 04.03.2009 - 12:59

Mulla on myös todettu n seitsemän vuotta sitten lievää skolioosia ja samalla löytyi pullistumaa kahdesta nikaman välistä. Onneksi en ole istuma-työssä vaan teen fyysistä työtä, sillä olen myös huomannut, että kun liikkuu ja pitää lihakset kunnossa niin selkäkin on suht oireeton. Juosta en pysty, mutta sauvakävely on aivan loistava laji selkävaivoista kärsivälle!Täytyy vaan jaksaa huolehtia nosto-yms asennot oikein ettei vahingossa satuta selkää - silloin on useimmiten seuraavat kuukaudet täyttä tuskaa..


joulumamma - 04.03.2009 - 16:58

Mulla myös skolioosi. Itseasiassa synnytyksen jälkeen tuo selkä on ollu tosi pahana ja synnytyksestä nyt aikaa 1v2kk. Eilen jouduin menemään lääkäriin ku se oli niin paha...aivan jumissa oli koko selkä ja lihakset tulehtunu. Kauheet kipulääkkeet sain päälle ja vielä yöks lihasrelaksanttia. Mä oon sairaanhoitaja eli työ on fyysistä ja ainaki mulla on hyvin kestäny selkä töissä vaikka nosteleeki paljo,mut nyt sit ku oon pojan kans kotona niin tilanne on tää. Töissä sitä tosin ajattelee enemmän sitä et nostaa oikeella tavalla ku taas tuota poikaa tulee nosteltua ja roikotettua kainalossa miten sattuu... Mulla kans on niin et liikunnalla se selkä pysyy aika hyvänä ja istuminen on pahasta. Hierojalla käynnistä on kans paljo apua ku vaan muistaa käydä säännöllisesti. Mulla on ollu taas liian pitkä tauko ja nyt kävi näin


Suurella - 25.03.2009 - 01:43

osalla ihmisistä on jonkinasteista skolioosia eikä se vaikuta elämään millään tavalla. Itsellä ei on todettu jo joskus ala-asteella ja sanoivat joskus lukiossa ettei vaikuta työelämään millään tavalla. Raskasta ruumiillista työtä ei kuitenkaan kestänyt ja nyt sen takia ollu saikulla ja juossu kiropraktikolla. Auttaa jonkun verran. Uuden työn sain toimistosta, jossai sitten saa istua.

Eiköhän kun taas nuo kivut saa pois niin pidä alkaa ylläpitämään keskivartalon lihaksia kunnossa niin pysyy vaivatkin poissa. Ainaki mulle on tehty joskus aikoinaan fysioterapeutin toimesta jumppaohjelma jonka avulla lihakset pysyy kunnossa ja tukee selkää parhaiten.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|