Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - TERVEYS


| Vastaa viestiin | TERVEYS |

ehkäisy asiaa

Lolli - 13.11.2008 - 17:14

Mulla oli hormoonikierukka 6kk, mutta jouduin poistattamaan sen kun minulla tuli tosi pahat iho-ongelmat ja mielialan vaihteluja aina paniikkikohtauksiin asti :/ Onneksi tajusin yhdistää mielialan vaihtelut hormoonikierukkaan, koska nämä kaikki alkoivat vasta kierukan laiton jälkeen ja gynekologini vahvisti että tällaisia tapauksia on ollut. Noh, nyt sitten gynekologi määräsi minulle cerazetteja/ tai ehdotti kuparikierukkaa.. Kertokaapa omia kokemuksianne näistä vaihtoehdoista??
Söin imetysaikana cerazetteja ja mielestäni olin silloin todella kiukkuinen pienimmästäkin asiasta mutta en nyt osaa sanoa johtuikohan ne kiukkuilut sittenkin vielä synnytyksen jälkeisestä hormoonimyllerryksestä
Kiitos etukäteen vastauksista!


VASTAUKSET:


kk - 14.11.2008 - 13:21

Omistan kuparikierukan noin 6kk ollut.Lima lönttejä tulee,pakotusta ja kolotusta ollu kokoajan,ovulaatiokivut aivan valtavat mut sinnillä oon yrittänyt olla koska olen lukenut että kivut voivat helpottua puolen vuoden jälkeen jos vuoden alusta ei ole hävinneet käyn poistattaan.ennen oli hormonikierukka ja oli hyvä ei mitään sivuoireita ja menkat hävis.


Miia - 20.11.2008 - 11:19

Hei sinä Lolli! Itsellä tuli kierukasta myös iho-ongelmat ja paniikkikohtauksia. Miten nopeasti mielialasi normalisoitui ja paniikkikohtaukset ym. loppuivat kierukan poiston jälkeen? Itsekin poistatin kierukan jo ja paremmalta tuntuu. Hirvee värkki koko kierukka!!
Mulle ei ole pillerit sopineet, ja lekuri sanoi, että ei kannata harkitaan hormonaalista ehkäistyä mikäli herkkä reagoimaan. En kyllä sullekaan suosittelisi pillereitä...Kuparikierukka ei sovi mulle, koska lisää jo muutenkin runsaita menkkoja, muuten olen kuullut siitä pelkkää hyvää.


tursuli - 05.01.2009 - 12:02

HEi!
Minulla ollut hormoonikierukka 5 vuotta, nyt se pitäisi vaihtaa tai poistaa kokonaan.
Paniikki kohtauksiin ja huonoon oloon olen syönyt nyt vuoden verran mielialalääkkeitä.
Olisikohan näillä yhteyttä?
kirjoitelkaa...


Miia - 09.01.2009 - 08:44

Kirjoitin jo aiemmin mutta vielä tuosta mieliala-asiasta: minulle lääkäri suositteli kierukan poistoa heti kun kerroin noista paniikkioireista, ahdistuksesta yms. Kertoi, että vastaavia tapauksia on ollut nimenomaan hormonikierukkaan liittyen. Niistä ei vaan yleisesti puhuta mutta lääkärit tietävät kyllä!!


tursuli - 09.01.2009 - 09:04

HEi miia

Mikä sinulla on nyt ehkäisynä?
Minä en tiedä minkä ottaisin, en halua enää pillereitä syödä, emmekä voi kortsuja käyttää.
Olisiko se ehkäisyrengas hyvä?


Miia - 09.01.2009 - 21:02

Ehkäisyrenkaasta en ole myöskään kuullut mitään hyvää. Itsellä käytössä tällä hetkellä lateksittomat kondomit, kumiallergian vuoksi. Kallista lystiä .
Minulle sanottiin että ei kannata enää ottaa mitään hormonaalista ehkäisyä koska olen niin herkkä reagoimaan pieniinkin hormonipitoisuuksiin. Sterilisaatiota harkitaan, jommalle kummalle.
Mitä muita oireita sulle tursuli tuli kuin paniikkikohtauksia?


tursuli - 12.01.2009 - 13:14

Heippa!

Hiukset eivät ole koskaan rasvoittuneet niin nopeasti kuin nyt. Illalla kun pesen niin aamulla ovat rasvaset, ihan kun olisin uittanut voissa.

Me emme voi kumeja käyttää ja johtoja en saa kuulemma katkaista ;(

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|