Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - TERVEYS


| Vastaa viestiin | TERVEYS |

veritulppa

jezzi - 23.10.2008 - 18:06

millaisia oireita on jos kädessä on veritulppa??
itse heräsin eilen aamulla järkyttävään kipuun kämmenselässä..
se on tosta ranteesta n 1cm ylöspäin mist se kipu alkaa...
sormia en saa liikutettua melkein ollenkaa ja kipu heijastuu sormista kyynärvarteen..
arvauskeskuksessa kävin tänään ja siel ei selvinny mitään.
antoi vaan panadolia kipuun ja käski pitää kylmäs vedes..
luulis et ne ottais vähä vakavammin tällaiset asiat ku tosiaan itkin ku lääkäri koski käteen..
käsi on myös aika turvoksissa ja mielestäni vaihtanu jopa väriä..
se viel et oon raskaana rv 32+1


VASTAUKSET:


Moiks - 26.10.2008 - 22:08

Oireet

Tyypilliset oireet ovat pohkeen turvotus, leposärky ja arkuus sekä kävellessä tuntuva kipu pohkeessa. Usein oireena on vain jokin näistä. Laskimoveritulppa voi salakavalasti olla myös kokonaan oireeton.

Samantapaisia oireita voi esiintyä muistakin syistä, minkä vuoksi kuvatut oireet eivät aina merkitse laskimotulppaa. Jos on kaikki kolme oiretta (pohkeen turvotus, särky ja kävelykipu) kymmenestä henkilöstä kuudella todetaan laskimotulppa. Jos on vain yksi oireista, laskimotulpan mahdollisuus on 1–2 kymmenestä.

Laskimoveritulpan vaarallisin seuraus voi olla keuhkoveritulppa 3. Kappale hyytymästä irtoaa ja kulkeutuu veren mukana sydämen oikean puoliskon kautta keuhkoihin, jossa se tukkii keuhkovaltimon haaran. Iso keuhkoveritulppa aiheuttaa äkillisen kohtauksen, johon liittyy äkillinen hengenahdistus, verenpaineen lasku ja sokki, jopa pyörtyminen. Pienet keuhkotulpat voivat ilmetä nopeasti ohimenevänä hengenahdistuskohtauksena. Jos hyytymä syöttää toistuvasti kappaleita keuhkoihin, esiintyy asteittain pahenevaa ahdistusta.

Syvissä alaraajan laskimoissa oleva laskimotulppa yleensä aina paranee hoidon avulla, mutta seurauksena voi joskus olla pysyviä häiriöitä laskimoiden toiminnassa. Tällöin suonikohjujen, säärihaavojen ja muiden oireiden vaara suurenee.

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00039


Enni - 30.10.2008 - 17:37

veritulppa ei ole kovin yleinen kädessä mutta mahdollinen tietenkin. yleisin jaloissa. mutta oireena kuitenkin turvotus, punoitus ja kipu joka kestää pitkään.


Terhi - 23.03.2009 - 17:43

Kyllä veritulppa tosiaan kädessä on mahdollinen, itselläni on sellainen kolmatta kertaa. Ja ikää ei ole kuin 34-vuotta. Eka tulppa kädessäni oli vuonna -93 ja silloin syyksi epäiltiin e-pillereiden käyttöä. No kipu ja turvotus ei silloin mennyt ohi vaan jouduin sitten toiminpiteeseen jossa laskimoon laitettiin sellainen stentti laajennus. No se helpottikin ja ja monta vuotta meni todella hyvin ilman mitään oireita. Silloin ei hyytymistekijätutkimuksissa todettu mitään poikkeavaa. No seuraavan tulpan sain -06 elokuussa, samanlaiset oireen kuin aikasemminkin turvotus ja leposärky, no -07 samaiseen paikkaan laittiin pallolaajennus ja jouduin jatkuvalle Marevan lääkitykselle. Nyt -08 jälleen tukos Marevanista huolimatta ja nyt ei sitten käsi olekaan muutakuin kipeä ja odottelen vaan että mitä seuraavaksi kun ei ole lääkäreillä oikein tarjolla mitään mitä sille voisi tehdä. Marevania en syö vaan jouduin verenohennus piikeille. Tuntuu aika epätoivoiselta!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|