Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - TERVEYS


| Vastaa viestiin | TERVEYS |

unihalvausoireet

nimetön - 20.10.2008 - 10:20

Kärsiikö kukaan muu unihalvauksesta?Minä aina joskus ja en tykkää ollenkaan, pelottavaa ja outoa mun makuun...Oireitahan voi olla erilaisia tästä kärsivillä...


VASTAUKSET:


Miia - 20.10.2008 - 10:24

Oletko sama joka kirjoitti äitiparkin puolelle? Vastasin sinne että minä olen kärsinyt, mutta en onneksi pitkään aikaan.


nimetön - 20.10.2008 - 10:28

sama olen


Miia - 20.10.2008 - 10:32

Haluatko kertoa mitä sinulle tapahtuu unihalvauksen aikana? Jotkuhan voi vissiin nähdä kaikenlaista outoo, mutta mulla on alkanut kauhealla pään huminalla ja sitten mikään raaja tai silmät tai suu ei toimi. Eli ei voi liikkua, ei aukasta silmiä, ei puhua. Tajuaa tilansa, eikä mikään liiku. Tosi kammottavaa. Sitten se laukeaa..


nimetön - 20.10.2008 - 12:31

Miia: Joo, siskollani on juuri noita sinun tyyppisiä halvausoireita, mutta niihin liittyy vielä jotain näkö-ja tuntoaistimuksia esim. tumma "paha" hahmo syöksyy kohti ja kuristaa ja sitten imeytyy kehon sisään...Siskolla on vielä pahempia, kuin minulla...

Minulla on erilaisia kokemuksia eli mulla ei tota tyypillistä unihalvausoiretta esiinny, kuin sinulla.
tässä yksi oireista: yhden kerran on ollut kehosta irtaantumiskokemus n.10 vuotta sitten. Tunsin leijailevani kohti huoneen kattoa, jossa nukuin. Leijuin siis kattoon ja tunsin todella todentuntuisesti , että tömähdin ja osuin huoneeni kattoon, jonka seurauksena lähdin hirveetä vauhtia takaisin kehooni ja tunsin kuinka "imeydyin "takaisin kehooni...Aamulla, kun heräsin, muistin heti, että jotakin outoa oli tapahtunut...Luin itsekin netistä tästä unihalvauksesta vasta n. vuosi sitten, enkä tuolloin edes tiennyt kyseisestä unihalvauksesta. Ja tosiaan netistä luin, että hyvin harvoilla unihalvauksesta kärsivillä voisi esiintyä tämmöistä kehosta irtaantumiskokemusta...

Yksi oli tässä jokin aika sitten, että kiidin hurjaa vauhtia jossain putkessa ylöspäin. Tajusin vaan taas jotenkin todella todentuntuisesti, että minä haluan täältä pois. Ahdistuin tosi paljon, kun en päässytkään pois sieltä, vaikka mietin, että pakkohan minun on sieltä päästävä, kun se on unta. En vaan päässyt ja oli tosi ahdistavaa, kun siellä putkessa tajusin, että minun on pakko olla kuollut, kun en pääse täältä pois. Vihdoin sitten pyristelin itseni sieltä imusta pois. Sitten aamulla taas ahdisti.

Yksi aamuyö tunsin, kuinka valun lattialle, luulin tippuneeni sängystä, kuitenkin olin sängyssä herätessäni.

Sit kerran näin jonkun hahmon sänkyni vieressä, onneksi se katosi, kun räpyttelin silmiäni...

Mulla on aika paljon näitä, tulis aikamoinen romaani, jos kaikista kirjoitan. Yleisesti ottaen vaan ahdistaa nämä kokemukset,koska ne on pelottavia. eikä ole kivaa pelätä nukkumista...Mieskin on välillä yötöissä...Netistä, kun luin tästä unihalvauksesta, niin siellä sanottiin, että ihminen ei yleensä muista mitä eri univaiheiden aikana tapahtuu. Unihalvauksessa aivoissa ei toimi joku oikein ja siksi, vaikka olet unessa, on mieli valveilla. Ja siitä kai johtuu tällaiset kokemukset. Ne on tosi pelottavia ja todentuntuisia. Esim. jos näet jonkun kamalan painajaisen, se tapahtuu yleensä siinä paikassa missä olet käynyt nukkumaan ja sieltä myös painajaisesta heräät, mikä tekee taas siitä painajaisesta entistä karmivamman ja todentuntuisemman.

Kun luin netistä näitä unihalvauksesta kertovia juttuja, niin kaikki ihmiset, jotka niistä kärsi, ei tykännyt niistä ja oli heidän mielestä pelottavia.Tulipas paljon tekstiä ja ehkä sekavaa sellaista. Pitää kait vaan oppia elämään tämän vaivan kanssa ja yrittää elää stressitöntä elämää. koska se stressi vaikuttaa pahentavasti. Toivottavsti myös sinä Miia pääset näistä oireista!


MINNI - 20.10.2008 - 13:35

Mulle on tapahtunut just noita "ruumiista irrottautumisia"
unihalvauksen aikana,yleensá se alkaa niin ettá páássá
tuntuu "aivojen painetta" ja samalla kuulen voimakasta
suhinaa,surinaa tai kuin porakoneen áántá joka kovenee ja kovenee,samaan aikaan en voi liikkua ja on todella halvaantunut olo enká pysty puhumaan tai muutenkaan áántámáán...pelottava.Tuntuu ettá sitá kestáá n 10min ja
sit se laukeaa ja sitten en uskalla heti nukahtaa uudestaan,vaan on pakko nousta ylós váháksi aikaa.
Myós noita "halluja" olen náhnyt jossa tumma hahmo nousee
sángyn páádystá ylós ja tulee kohti ja tunnen kuinka sen hahmon "paino" siirtyy mun jalkopááhán ja váhitellen
kokonaan páálle ja siinákin tilanteessa sitá on ihan kauhusta kankeana,hyvá jos muistaa hengittáá.

Pitáákin káydá lukemassa enemmán noista unihalvauksista
kun ennen tátá en tiennyt nimeá tálle oireilulle ja
esim mieheni ei ymmárrá kuin todellisia ja pelottavia
noi tilanteet on,onnex tapahtuu vain harvoin enáán.


nimetön - 20.10.2008 - 14:57

MINNI: Noi sun oireet viittaa just tähän unihalvaukseen, googleta unihalvaus tai unihalvausoireet, niin löytyy vähän tietoa. Tollain löysin joskus yhden tutkimuksen unihalvauksesta ja siitä löytyi ihan mielenkiintoista luettavaa, mukavaa tosiaan tietää, etten ole yksin näiden oireideni kanssa...On tää kyllä kaikessa pelottavuudessakin mielenkiintoistakin. Se on jännä, kun ihminen yrittää päästä nukkumistilaan niin saattaa tässä unihalvausoireissa olla just näkö-,tunto ja kuuloaistimuksia plus vielä oman mielen ajatuksetkin...Mulla on harvoin noita ääniaistimuksia, mutta mulla oli kerran ihan kuin höyryveturi olis ujeltanu mun päässä...Sit kerran tuntui ihan, kuin jotain sähköimpulsseja olis menny mun kehon läpi, se ei kyllä tuntunu myöskään mukavalta...Toisaalta tieto lisää tuskaa eli kun on lukenut netistä näistä ihmisten pelottavista kokemuksista, niin on alkanut pelkäämään vähän enemmän...Olen kertonut miehelleni myös näistä, eikä sekään kyl ymmärrä miten pelottavia nää kokemukset voi olla...Sen mielestä vaan olis kiva itsekin kokea jotain tollasta...Olen vaan sanonut, että ole tyytyväinen kun saat nukkua yösi rauhassa...!


Miia - 21.10.2008 - 09:01

Hyi kauhistus mitä oireita! Onneksi mulla ei oo ollu tollasia, eikä niitä kokemianikaan pitkään aikaan. Ai teillä tulee ihan yöllä? Mulla on tullut tosiaan aina aamulla, jos oon menny uudestaan nukkumaan ja "pönttö" on ihan väsystä sekasin.
Toivottavasti teillä muillakin helpottaa.


lipstikka - 21.10.2008 - 22:29

Luin juttujanne, vaikka en itse ole kokenut saati kuullutkaan unihalvauksesta. Aika hurjia kokemuksia, ja myös pelottavia.. onkohan tuo kuinka yleistä? Ruumiista irtautumisjuttuja oon joskus lukenut/nähnyt jonkun telkkarissa kertovan esim. leikkausten yhteydessä kokeneen. Ja ne hahmot,joita saattaa myös nähdä.. musta tuntuu,että mä en henkisesti kestäisi, jos kokisin. Sen verran herkkä olen. Toivottavasti teillä nuo kokemukset helpottavat ajan myötä.


inuiitti - 25.10.2008 - 17:20

Minä olen kanssa muutaman kerran kokenut unihalvauksen ja tosiaan en tiennyt mistä johtuu kunnes netistä löysin tietoa. Meillä verhot muuttui sellaiseksi jättiläiseksi hahmoksi, joka vain tuijotti minua todella pelottavasti. Kauhea tunne kun et pysty liikkumaan, puhumaan etkä mitään muutakaan, mutta järki juoksee silti koko ajan. Toisen kerran kuulin kuinka esikoinen itki vieressä enkä pystynyt liikkumaan tai tekemään mitään ja siis esikoinen itki oikeasti. Huh huh.. "Mukava" kuulla että muillakin on samanlaisia oireita.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|