Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - TERVEYS


| Vastaa viestiin | TERVEYS |

Siis niin...

...kuvottavaa! - 14.10.2008 - 10:47

Kuvittelinpa aina, ettei tavallisten, siistien ihmisten päässä täit loisi, vaan... Sellaisia eilen päästäni sitten löysin. Ällöttävintä, että epäilen vahvasti tartunnan lähteeksi ystävätärtäni, jolla on (ällönä) tapana lainata toisten hiusharjoja...Että kiitoksia vaan! Laitoin heti eilen täisamppoon ja kampasin täikammalla inhotuksia pois niin, ettei niitä änää kampaan jäänyt, mutta tänään löysin vielä pari pientä, jotka olivat hengissä. Eikö aine ole tehonnut, vai vaikuttaako se hitaammin? Miten hitossa minä pääsen niistä eroon!?!


VASTAUKSET:


no - 14.10.2008 - 11:45

täit ei viihdy edes paskasessa tukassa vaan puhtaassa.

kannattasko sitten kysästä tältä kaverilta onko itsellään huomannut niin tietää hoitaa pois.


ap - 14.10.2008 - 13:46

Ei niitä kyllä voi olla huomaamatta, eikä suoraan sanottuna kyllä kiinnosta miten hän meinaa vaivansa hoitaa, sen verran kivan ylärin sain!


Iso A - 14.10.2008 - 13:51

Täytys kuulema tyynyt ja lakanat pestä ja sohvatyynyt jos nilläö makoilee tms.
Tsemiä!


cara75 - 14.10.2008 - 15:54

hiusharjat ja kammat pitää tietty pestä kans
ja pipot ja kaulahuivit


tiny - 14.10.2008 - 20:07

ompas aika kummallinen asenne jollakin vielä tänä päivänä

täit ei tosiaan viihdy "paskassa" ja niillä ei ole mitään tekemistä hygienian kanssa, niitä nyt vaan on, on ollut aina.

tosi aikuinen kyllä kertoo sille kaverillekin niistä täistä jos kerran harjoja lainailee.


hanski - 15.10.2008 - 11:05

Jo ihan siksi kannattaa kertoa että jos tapaat vielä kaveriasi niin et itse saa uudestaan Tarttuu ne ilman hiusharjaakin


ap - 15.10.2008 - 13:21

Kummallista, tuntuu siltä, että täit kuuluvat joidenkin mielestä normaaliin arkeen. Minulle ei todellakaan.


no - 17.10.2008 - 13:26

vastaa vielä, ei kuulu normaaliin arkeen, meillä ei luojalle kiitos niitä ole VIELÄ koskaan ollut ja toivon mukaan niiltä säästytäänkin, on sen verta tuota porukkaa tässä perheessä.
Mutta jos niitä nyt tulee niin sillehän ei voi sitten mitään.
Ja kovin varma tunnut olevan siitä että olet ne ystävättäreltäsi saanut?

Onhan se minullakin ollut hienopieru ystävätär joka ilmoitti, että heillä pojalla matoja, kauniisti sitten pyysin ystävällisesti pysymään meiltä hetken pois ettei vaan me saada matoja.


Ötökkä - 27.10.2008 - 11:30

Miten päätäi tarttuu?

Hieman kärjistäen voi sanoa, että kuka tahansa, jolla on hiuksia päässään, voi saada tartunnan. Ympäristön tai hiusten puhtaudella ei tässä suhteessa ole merkitystä. Päätäi on ryömivä loinen. Se ei kykene hyppimään tai lentämään päänahasta toiseen. Yleisin tartuntatapa onkin lähikontakti hiusten koskettaessa toisiaan. Pelkkä hiusten hipaiseminen toisiaan ei vielä riitä, vaan kosketuksen tulee olla tiivis ja suhteellisen pitkäkestoinen. Päät saattavat olla vastakkain etenkin pienten lasten leikkien yhteydessä, mikä tekeekin päätäistä lähinnä päiväkoti-ikäisten lasten riesan. Hiusten pituus saattaa joidenkin selvitysten mukaan vaikuttaa päätäiden leviämiseen siten, että mikäli tartunnan lähteen hiukset ovat lyhyet, päätäiden on lähikontaktissa helpompi siirtyä uuteen päänahkaan. Päätäi on myös uskollinen isännälleen. Tartuntaa ei siis voi saada esimerkiksi kotieläimistä vaan ainoastaan toiselta tartunnan saaneelta ihmiseltä.
Välillisten tartuntojen merkityksestä päätäiden leviämisessä on olemassa vaihtelevia käsityksiä. Päätäi saattaa takertua esimerkiksi kamman piikkeihin, pyyheliinoihin (tukkaa kuivatessa), tyttöjen hiusdonitseihin, villamyssyihin, talvitakkien kauluksiin, tyynyliinoihin sekä alus- ja päällysvaatteisiin. Jos nämä materiaalit ovat sitten useamman ihmisen käytössä, päätäit saattavat siirtyä hiuksista toiseen. Aikavälin tulee kuitenkin olla verraten lyhyt, sillä ihmiskehon ulkopuolelle joutuessaan päätäit lähtevät välittömästi liikkeelle kohti uutta lämmönlähdettä. Lisäksi hinkkautuessaan irti hiuspohjasta nojatuolien selkämyksiin, tyynyihin, hattuihin jne. päätäit saattavat vahingoittua niin, että ne eivät enää kykene infektoimaan toista ihmistä.
Välillisiä tartuntoja tapahtuu, mutta niiden merkitys lienee kuitenkin vähäinen suhteessa suorassa kontaktissa saatujen tartuntojen yleisyyteen.


ötökkä - 27.10.2008 - 11:31

http://www.health.fi/tartuntatautiliitto/paatai.html
Lueppas täältä tarkemmin aiheesta vielä..


Enni - 30.10.2008 - 17:42

päätäit yllättävän yleisiä nykyisinkin. hiukset pestävä useampaan otteeseen täishampoolla ennen kuin katoaavat. täitä voi saada myös stressin seurauksena. todettiin kerran yhdessä hoitolaitoksessa kun eräs mummo oli ollut siellä jo kuukauden ja yhtäkkiä ilmestyi täitä. niitä ei meinattu saada pois sitten millään. mummo oli vuodepotilas eikä kukaan käynyt katsomassa joten omaisiltakaan täit ei ilmestynyt..


hmm - 30.01.2009 - 11:21

Ei ne Enni kyllä tyhjästä ilmesty... Ihan hölmöä kuvitella että stressi niitä tyhjästä taikoo..

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|