Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - TERVEYS


| Vastaa viestiin | TERVEYS |

Kohdun poisto

Katjuska - 08.09.2008 - 21:42

Kokemuksia kehiin ja miksi päädyitte siihen. Itse (kohta 40 v.)olen alkanut miettiä vaihtoehtona, joten lukisin muiden kokemuksia. Kiitos!


VASTAUKSET:


tiny - 08.09.2008 - 22:18

suomessa ei käsittääkseni kohtua poisteta ellei siinä ole jotain TODELLA pahasti vikana tai syövän ym. takia joudutaan poistamaan.

itse nimittäin pyysin lääkäreitä poistamaan kohtuni siinä vaiheessa kun kohtutulehduksia oli takana 8, ei poistettu, ei.

10 kohtutulehdusta takana ja ei vieläkään, sterilisaation kyllä saisin jos haluaisin koska se ei vaikuta hormoonitoimintaan, kohdunpoisto taasen vaikuttaa.


mulla - 09.09.2008 - 13:55

kans viimeisenä vaihtoehtona tuo ja eivät tosiaan enään suosittele ihan vähällä kohdunpoistoa.
kaypahoito.fi
löytyy hoitosuosituksia, vaihtoehtoja ja niiden edut sekä riskit.
Meilläpäin ei saa tätä lämpöpallohoitoa, mites ap sun paikkakunnalla?
Mulla gyneaika ens viikolls, joten samoja asioita mietin täälläkin.
Lapsiluku täys, hirveet rättipäivät vielä liian usen ja anemiakin. Viimeks oli viime viikolla hb91.
Niin hassulta kuin kuulostaakin, meillä ei auta käynti edes yksityisellä gynellä, vaan ehkäisyneuvolasta saa parhaat neuvot ja avun näköjään!


ap - 10.09.2008 - 12:22

En usko että täällä sellaista hoitoa saa, pieni kun on kuntani... Mulla laskeutunut kohtu ja välistä virtsaamis vaikeutta. Myös kohtutulehduksia ollut. Lapsia en halua enempää. Myös limakalvoissa kuivumista.. Näiden takia itse harkinnut toimenpidettä, mutta en vielä neuvotellut neuvolassa asiasta. Kohta ajankohtaiseksi tulossa sekin... Mutta edelleen kokemuksia kehiin KIITOS.


äiti vm-76 - 22.09.2008 - 16:51

Heippa !
Mulle tehtiin kohdunpoisto 2 vuotta sitten, ollessani 30 vuotias. Kohtu poistettiin koska kuukautiseni olivat erittäin runsaat, myoomia, endoa, limakalvomuutoksia (adenomatoottinen hyperplasia) ja myöskin monia kohtutulehduksia oli ollut.
Ensin kokeiltiin kierukkaa, joka ei sopinut minulle. Toisena lämpöpallohoitoa, jolla piti olla kuukautisvuotoa vähentäviä vaikutuksia, mutta ei siitäkään ollut mitään hyötyä.
Kohdunpoisto meni todella hyvin ja olen saanut tavallaa uuden elämän sen poiston myötä !!! TÄMÄ ON IHANAA AIKAA!
Kysy jos on jotain mikä mietityttää ! Muistan kuinka itseäni jännitti kyseinen toimenpide.


äiti vm-76 - 22.09.2008 - 16:52

niin ja munasarjat mulle jätettiin. Mitään hormonimuutoksia ei ole ollut. Seksiä harrastaessa ei tarvita edelleenkään mitään liukuvoiteita


nainen-73 - 23.09.2008 - 12:54

heip!

olin tänään lääkärillä ja noi 2 viikkoa sitten kävin mangneetti kuvauksissa. tämän päiväinen lääkäri totesi että minulla on kohdussa RUNSAASTI myomeita...mutta oli sitä mieltä että ei tarvitse poistaa vaikka on hemmetimoiset kivut... ja olen ollut 4 kertaa leikkauksessa endon takia. tämän päiväinen lääkäri vaan meinas että laitetaan kierukka vaikka heti ja että kannattais mennä akupunktio hoitoon!!!! lääkäri mikä minulla oli 4 viikkoa sitten oli aivan eri mieltä...että jos jotain sellaista löytyy ninn poistetaa... nå otin huomiseksi soittoajan lääkärille mikä minulla oli 4v sitten. mitä sinä tekisit minun tilassa?????


nainen-73 - 23.09.2008 - 12:54

heip!

olin tänään lääkärillä ja noi 2 viikkoa sitten kävin mangneetti kuvauksissa. tämän päiväinen lääkäri totesi että minulla on kohdussa RUNSAASTI myomeita...mutta oli sitä mieltä että ei tarvitse poistaa vaikka on hemmetimoiset kivut... ja olen ollut 4 kertaa leikkauksessa endon takia. tämän päiväinen lääkäri vaan meinas että laitetaan kierukka vaikka heti ja että kannattais mennä akupunktio hoitoon!!!! lääkäri mikä minulla oli 4 viikkoa sitten oli aivan eri mieltä...että jos jotain sellaista löytyy ninn poistetaa... nå otin huomiseksi soittoajan lääkärille mikä minulla oli 4v sitten. mitä sinä tekisit minun tilassa?????


äiti vm-76 - 23.09.2008 - 18:57

Heippa !

Mielestäni sun täytyy olla nyt kovana tässä asiassasi ja vaatia jotain mikä siihen auttaa. Todennäköisesti kierukka ei auta vaan ne myoomat täytyy poistaa, niin minullekkin tehtiin.
Tiedän mitä on todella kivuliaat kuukautiset, se on yhtä helvettiä. Itse söin pillereitä jotka olivat morfiinijohdannaisia, koska menkkojen aikana en olisi voinut olla kun kippurassa koko sen ajan. Näitä pillereitä söin sen ajan kun odotin pääsyä (2 viikkoa) myoomien poistotähystykseen. Leikkausjonossa ei tarvinnut olla kauaa, koska gyne laitto mut ykkösjonoon joka oli 2 viikkoa. Tämä oli aikaa ennen kohdunpoistoa.


äiti vm-76 - 23.09.2008 - 18:58

siis kirjoitin väärin ei se ollut poistotähystys vaan kaavinta ja endoa ne poisti tähystyksellä samalla kerralla.


nainen-73 - 24.09.2008 - 18:30

kiitos vastauksestasi. petyin tänään ensimmäiseen lääkärin...mikä antoi minulle toivoa silloin "kivun" poistoon, hänen mielestä kyllä pitisi nyt ajatella ehkä kierukkaa...vaikka hän sanoi ekakas et ehdottomasti pois jos jotai tälläistä lötyyy + ei ole nytten sitten varma että meneekö kipu pois kierukan kanssa edes...mutta kuulemma kannattais kokeilla, EN TIEDÄ mitä pitäis nyt sitten tehdä....sit saa TAAS jonottaa jos kivut eivät lähde.oma kuulemma on valinta, ja kyllähän minä sen tiedän .mutta potuttaa et ekaks sanotaan 1:tä ja sit sanotaan 2:ta. miten muuten sulla meni kohdunpoisto...siis, onko kaikki ollut hyvä sen jälkeen????????? ja kaikki pelottelee seksi juttujen kanssa...et menee halu siinä samassa???


äiti vm-76 - 24.09.2008 - 21:33

Kohdunpoiston jälkeen elämäni on ihan samanlaista kuin ennenkin, paitsi ne inhottavat menkat eivät ole enään riesana.
Seksielämäkin sujuu erittäin hyvin, eli niin kuin ennen eikä pelotellusta kuivuudesta ole tietoakaan.
Aluksi oli tietty hormonit ihan sekaisin eli tuli vähän niinkuin vaihdevuosi oireet, hikoilua ja palelua myös pahoinvointia oli ja sain välillä oksennellakkin, mutta ei ne kestänyt onneksi kauaa. Tietysti tuollainen iso toimenpide vaikuttaa hormoneihin aluksi, ennen kuin ne alkavat tasaantua.
Kyllä minuakin peloiteltiin asioilla mitä tapahtuu kun kohtu poistetaan ja tietty olin ihan kauhuissani. Sehän on ihan yksilöllistä ei kaikille käy niin kun toisille.


Sari Eriksson - 29.12.2008 - 00:09

Hei, sinulta jolta on kohtu poistettu: kärsitkö menkkojen aikoihin päänsärystä? Onko kohdunpoisto auttanut? Itsellä migreeni, hormonaalinen vaivannut useita vuosia-olen päätynyt kohdunpoistoon jos se auttaisi?

Tiedosta-kokemuksista ikionnellinen!

Migreenipotilas


kohdun poisto edessä - 25.06.2009 - 10:40

Mulla kohdun poisto edessä syyskuulla.
Mulla syynä 5myoomaa kohdussa,niitä ei myoomia ei voida poistaa vaan pitää samalla ottaa koko kohtu.
Olen 38-vuotias ja minulla ei ole lapsia,päätös oli minulle todella raskas tehdä juuri tämän takia,koska minulla ei ole lapsia lainkaan,enkä niitä tule saamaan koskaan.
Tuntuu niin epäoikeudenmukaiselta,että en saa omaa lasta koskaan,mistä olen haaveillut.Minulle myoomat aiheuttaneet ylipainoa ja virtsavaivaa.


kohtalotoveri - 27.07.2009 - 09:20

Täällä kans yks 38-vuotias lapseton kohdunpoistoon menossa. Yksi "liikkuva" myooma on jo poistettu ja se auttoi koviin kipuihin ja valtaisaan vuotoon, mutta nyt yksi viidestä myoomasta, joita vielä jäljelle jäi, on kasvanut nyrkin kokoiseksi ja painaa virtsarakkoa. Niinpä tässä nyt ootellaan leikkausaikaa ja juostaan vessassa noin tunnin välein yötä päivää. Oon onneks tämän lapsiasian käsitellyt mielessäni jo aikoja sitten, kun löytyi nämä myoomat, joten oikeestaan vaan oon tyytyväinen, kun vihdoin ja viimein pääsin leikkausjonoon. Alkoi jo nyppiä jokakesäinen myoomanmittausreissu 100 km päähän. Tosin ihan hullunaan jännittää taas sairaalareissu, kun poden oikein viimeisen päälle pahaa valkotakkisyndroomaa...


anne - 04.08.2009 - 15:15

joo mulle tehtiin kohdunpoisto joulukuussa. leikkaus onnistui puudutuksella. ei mitään jälkioireita paitsi pallean turvotus ja painon-nousua. ei määrätty hormooneja mutta itse kävin luonnonkaupasta apuja.


oosa - 07.08.2009 - 18:17

mä olen menossa kohdunpoistoon syyskuussa,ja pikkasen arveluttaa just tuo hormoonien sekamelska poistpn jälkeen ja painonousu,onks totta et paino nousee kun kohtu poistetaan?Ikää mulla 41v ja kaksi lasta myoman vuoksi ja kovien kipujen tää tehää


sirpa - 04.09.2009 - 22:06

olen hakeutumassa kohdunpoistoon, jos vain saan lääkärin suostumaan. Lapsia en enää tee. Älyttömän kivulisaat ja runsaat ja epäsäännölliset kuukautiset ovat olleet riesana kohta kolme vuotta. En voi syödä hormooni valmisteita sairauteni takia. Jospa lääkäri ymmärtäisi. Onko toimenpide miten iso? kauanko sairaalassa joutuu olemaan?


Mmamsuli - 17.09.2009 - 21:36

Kohtu poistettu 8 pv sitten. Aika kipeä olen vieläkin ja hirveät yöhikoilut, patjaa myöten olen ollut märkänä, vaihtoon aina täkki yms... Toivottavasti tasaantuu, vaikka olen jo 42, en vielä haluaisi noin rajuja oireita jäädäkseen. Syynä minulla oli paha laskeuma ( 6 lasta )Saapi nähdä miten tästä jatkoa. Minulla poistettiin alateitse.


Estrogeelia - 18.09.2009 - 12:28

Pyydä Mmamsuli estrogeeniä esim. geelinä, niin alkaa yöhikoilut helpottaa.

Ei kannata kärsiä kohtuuttomasti.

Minullakin oli tosi hankalat yöt kuukausia, kunnes aloin hirveässä univajeessa miettiä itsemurhaa. Silloin päätin aloittaa estrogeelin ja viikossa loppui hikoilut ja nyt on hyvä olo.

Sun ei tarttis edes käyttää sitä rasittavaa keltarauhashormonia, kun kohtusi on poistettu.

Kohta elämäsi hymyilee!!! = )


Tuuli - 28.09.2009 - 10:08

2,5 viikkoa kohdunpoistosta. Leikkaus alakautta, mutta jäi pieni vuoto sisään ja jouduttiin leikata uudelleen tähystäen. Eli kahdesta operaatiosta toipumassa. Vuoto on loppunut, kipuja on jonkin verran, varsinkin noissa tähystysleikkauksen haavoissa. Ei mitään erityisiä hormonaalisia ongelmia, mut mulle kyllä jätettiinkin munasarjat. Uskon, et paranen tästä pikku hiljaa entistä paremmaksi! Ainakin silloin kun kuukautiset olis pitänyt tulla, tuli riemastuttava ajatus "Ei enää kuukautisia!"


kohduton - 01.10.2009 - 15:07

heips 2vk sitten poistettu kohtu, myoman ja runsaiden kuukautisten takia...kaikki mennyt hyvin ei ns. kipua ole ollut, toki tuntemuksia kropassa mutta aikaahan tässä tarvitaan ennenkuin sisuskalut palaa entiselleen...ensi viikolla pitäisi jo töihin, se pelottaa kun raskas työ...
mut itse toimenpide oli "helpompi" kuin kuvittelin alateitse tehtiin....


Maalo - 06.10.2009 - 19:35

Just kotiutunut kohdunpoistosta. Mulla takana monet epäonnistuneet lapsettomuushoidot ja TOSI kivuliaat menkat 12 vuotiaasta. Mulla säästettiin munasarjat, joten hormoonit toimii kuten ennenkin, mutta kohtu oli jo pahasti turvonnut ja limakalvomuutoksia täynnä, ja munanjohtimetin tukossa myoomien takia.

Värkit napsastiin siis yksityisellä puolella pois. Onneksi oli tullut hankittua joskus sairauskuluvakuutus - sekun tuli hyvin vastaan näissä maksuissa. Julkisella olisi voinut joutua odottamaan vaikka kuinka pitkään.

Kyllä nykyaikana kohdunpoistoa voi mielestäni jo vaatia - eikä se voi olla lääkärin päätettävissä ettei siihen suostu. Uskon, että se lisää yleisterveyttä ja hyvinvointia. Kipulääkkeiden ja rautatablettien syöminen loppuu ja elämänlaatu kohoaa, kun ei tarvi rättien kanssa jatkuvasti pelata.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|