Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - TERVEYS


| Vastaa viestiin | TERVEYS |

kilpirauhasen vajaa toiminnasta

tepsukka - 25.08.2008 - 21:59

Onko kokemuksia? Millaisia oireita ja miten on lääkkeet alkanut vaikuttamaan,..onko pian alkanut olo muuttua tai tullut mitään haittavaikutuksia? Mulla todettiin juuri erittäin raju vajaatoiminta...tai käytännössä toimintaa ei enää juuri ollut ollenkaan. Lääkitys on aloitettu ja nyt vaan odottelen ja ihmettelen mitä seuraavaksi tapahtuu ja miten alkaa vaikuttamaan.


VASTAUKSET:


nunnu1 - 26.08.2008 - 14:16

Voi kurjaa!!!
Mulla on, todettu 2001.

Todettiin vahingossa, kun lääkärissä muista asioista käydessä lääkäri kiinnitti huomiota (omasta mielestään) mun sairaalloiseen laihuuteen(hyvin hoikka olin, mutta en sentään sairaalloisen). Määräsi liikatoiminta epäilyn takia kokeisiin, mutta niistäpä löytyikin vajaa toiminta.

Minä olin ihmetelly kun painon tarkkailu on niin vaikeaa, ei voinut syödä mitään tai heti lihoi.

Edelleen, vaikka lääkkeitä syön, aineenvaihdunta on tosi hidas, ja ruokavalion oltava hyvin kevyt, skä paljon liikuntaa, muuten pulskistuu. Välillä silti kausia, että "turvottaa" kaiki neste kertyy kudoksiin, eikä vessaan tarvii mennä.

Muita oireita: varpaiden tunnottomuus, äänen madaltuiminen, mieletön väsymys, ajatuksen hidastuminen...hiusten lähtö, ihon kuivuminen.... nämä oireet on mulla olleet kuitenkin vain niinä aikoina, kun lääkitystä on pitänyt nostaa.

Kaikilla on oireet vähän erilaisia, ja minä en aina itekkään pysy kärryillä mistä mikäki9n aina johtuu

Niin tai näin, hormonilla oireet pysyy aisoissa, ja kaikkien ei tarvitse edes vähentää syömistä


nunnu1 - 26.08.2008 - 14:21

jatkaa...
Haittavaikutuksia thyroxinista tuskin tulee, eihän se ole lääke, vaan hormoni jota elomistö itse ei enää tarpeeksi/ollenkaan eritä

Vaikutuksen alkaminen kestää jonkin aikaa, jos oireet on olleet pahat, voi kai mennä kuukausia ennekuin on "normaali" tilassa. Itsellä tepsi nopsasti, olo oli kuin uudesti syntyneellä


Tasapainon - 26.08.2008 - 21:53

Löytymiseen menee jokin aika ja siihen että opit tunnistamaan tasosi. (Tottakai niitä seurataan kokeilla, mutta itse kyllä opit huomaamaan, jos tasapainossa on häiriötä.)

Thyroxin tosiaan on elimistön tarpeellinen hormoni, joten tokkopa sen syönnistä mitään ongelmia tulee, kun tasapaino löytyy. Liian suuresta annoksesta luonnollisesti tulee liikatominnan oireita.


MS - 27.08.2008 - 09:34

mun mielestä kahden viikon kuluttua lääkityksen aloittamisesta alkaa vaikutuksia näkyä. Niin muistasin että mulla sanottiin kun vajaatoiminta todettiin.


Hanna - 28.08.2008 - 10:48

Mä olen syönyt 2 vuotta thyroxianiä eikä ole vieläkään arvot kohdallaan.Suurimmat oireet ovat poistuneet tai vähentyneet.Oli väsymystä,puutuneisuutta,hiusten lähtöä,saamattomuutta(vieläkin),lihomista,sydän hakkasi ym.
Kyllä kestää jonkin aikaa ennen kun lääke alkaa vaikuttamaan.


S.H - 31.08.2008 - 00:06

Joo mulla oli ennen lääkitystä aivan tajuton väsymys.Mutta,kun aloitin lääityksen olen kuin eri ihminen.Taas voi elämästä nauttia.Olen kuin uudestisyntynyt.


sari - 08.10.2008 - 21:18

mullakin sattuman löydöksenä se tuli ilmi.nyt nostettu 1.5tpl.pv ja kaikki ne ns siihen kuuluvat oireet hävisi.
ei tarvii päikkäreitä nukkua töitten jälkeen,saamattomuus hävisi,pulskassa kunnos kyl olen mut kait pitää syömistä rajoittaa.
kyl itse hormoonin tabuna otettuna pitää alkaa vaikuttaan jo hiukan n 2-3vkon käytön jälkeen.
voi olla et kaikki oireet ei edes hävii.
huolehdi et sua kontrolloidaan verikokeilla 2-3kk välein näin aluksi.koska jos raskaana on ja on vajaatoiminta niin muistaakseni se voi olla sikiölle vaaraksi jos ei ole kunnossa äidillä arvot..
ja taas liikatoiminta on vaaraksi hoitamattomana kun voi sydämmeen vaikuttaa pahasti,lääkäri valotti mua asiasta.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|