Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - TERVEYS


| Vastaa viestiin | TERVEYS |

Atopia

nikitön - 20.08.2008 - 13:08

Inhaa kun normaalisti vasta syksymmällä alkaa iho oireilemaan mutta jostain syystä ihoni alkaa jo nyt oireilemaan huolestuttavasti Onko muita joilla atopiaa? Mites onko teillä päänahassa ihottumaa ja millä sitä hoidatte kun ei sitä oikein voi rasvailla? :/ Entäs sitten valohoito? Viime talvena kävin mutta se jäi hieman kesken niin milloinkohan se olisi järkevä aloittaa? Tiedän että lääkäri osaisi vastata parhaiten mutta ajattelin nyt ensin täältä kysellä. Kaikenlaiset vinkit ym. joista ollut apua tervetulleita myös


VASTAUKSET:


Iso A - 20.08.2008 - 13:20

Meiltä on pojalta hävinnyt lähes kokonaan tuon sisäisen rasvauksen ansiosta. Tällä hetkellä syö epa+halokkiöljyä.


tyrni - 20.08.2008 - 14:41

Tyrnimarjalla pitäis käsittääkseni olla parantavaa vaikutusta atopiaan..


myös nikitön - 20.08.2008 - 15:02

Mulla paha atooppinen ihottuma. Aikoinaan käytin paljon helokkiöljykapseleita, jotka teki ihon ihanan pehmeäksi. Nyt olen raskaana niin en ole käyttänyt. Päänahka on varmaan ainoa paikka missä ihottumaa ei ole.
Valohoito tehosi myös aiemmin, ja elocon-rasva. Elocon on ainoa kortisonivoide, mikä auttaa tähän mun ihottumaan. Sekin on niin yksilöllistä.
On kyllä ärsyttävä sairaus, joskus tulee sellaisia kyllästymiskausia ettei jaksa millään rasvailla ihoa. Kaikki perusvoiteet kokeiltu ja mulla tehoaa ceralan hirveän hyvin silloin, kun on vaan pelkästään kuiva iho. Jaksamista hoitoihin!


ap - 20.08.2008 - 21:48

Joo mullakin on noita helokkiöljykapseleita kun vaan muistais syödä niitä Ceralan on kyllä noista rasvoista mullekkin sopivin. Mulla tulee talvisin yleensä myös naamaan ja naamaanhan ei saa kortisonia käyttää Tyrnimarjoista en ollut kuullutkaan tai siis että ne auttaisivat, täytyy ehkä kokeilla On kyllä tosi ärsyttävä sairaus kun yöllä ei välillä saa kutinan takia nukuttua, toivon vaan sydämeni pohjasta ettei lapseni saa tätä vaikka yleensä on periytyvää. Jaksamista myös kaikille teille


kitty70 - 21.08.2008 - 10:52

Meillä helpotti atooppinen ihottuma huomattavasti kun ostettiin kuivausrumpu. Nyt enää parina talvikuukautena oireilee lievästi. Ennen kuivausrumpua ei oikeastaan oireetonta kautta edes ollut, ehkä kesällä vähän helpotti oireet. Eli suosittelen kuivausrumpua!


kitty70 - 21.08.2008 - 10:53

Lisättäköön vielä, että meidän kolmesta lapsesta on kaks tän ihottuman multa perinyt.


Touhumaija - 06.09.2008 - 02:37

Voi kuulostaa kummalta mutta itselläni olen huomannut ihottuman pahenevan jos on kosketuksissa enemmälti metsään ja näin ollen sieni-, jäkälä- ym. itiöihin. Ihoa alkaa punottaa ja turvottaa ja on kipeän oloinen juuri atopialle herkiltä alueilta.
Tyrnistä, omegoista ja helokeista voi olla hyötyä, jos mahdollista niin välttää liikaa mökillä oleilua.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|