Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - TERVEYS


| Vastaa viestiin | TERVEYS |

sappikivet

lellu - 09.06.2008 - 14:23

Hei! Onko kellään kokemuksia sappikivistä ja niiden poistosta? Mulla ollut nyt neljä kertaa tosi rajuja vatsa kipukohtauksia, kipu tuntuu ylävatsalla ja säteilee selkään. kerran kipukohtaus kesti 5tuntia ja siihen liittyi rajua oksentelua ja mun mies oli jo lähettämässä mua sairaalaan, mut sit se yhtäkkiä loppui. Kävin ultraäänitutkimuksessa ja sanottiin ettei sappirakkoa nähdä, että todennäköisesti kivien täyttämä.. onko sappirakon leikkaus ainut vaihtoehto päästä näistä vaivoista?


VASTAUKSET:


Hanna - 10.06.2008 - 11:53

Mulla leikattu sappikivet n. 10 v sitten.Mulla oli aivan kamalia kohtauksia varsinki iltaisin ja öisin.Kannattaa pitää kirjaa mitä syö päivällä.Itselläni aiheutti mm.pähkinät,viinirypäleet,popcorni.
Lääkäriltä sain ennen leikausta sellaista lääkettä kuin litalgin,joka auttaa noihin kohtauksiin.
Jos niistä todella kärsin suosittelen lääkärissä käyntiä ja apua kohtauksiin mm. lääkkeen avulla.
Leikkaus tehtiin tähytyksessä,joten ei suuria arpia ole.Leikkauksen jälkeen olin aika kipeä.Mutta yritä saada apua ettei tarvi kärsiä!


poutapilvi - 15.06.2008 - 23:04

Mulla leikattiin tällä viikolla sappi. En osaa tarkasti sanoa mitä leikattiin mut sen verran tiiän et ei pelkästään sappikiviä poistettu vaan ihan sappeakin. Mul oli kiviä + sappi tulehtunut. Oireet alkoi lievinä, muutama lievempi kohtaus muutaman kuukauden sisällä. Sit alko tulemaan kohtauksia vajaan viikon välein, kunnes sit tuli sellainen kohtaus joka ei lauennut oikein mitenkään. Sain litalginia suppoina ja suoneen monta kertaa. Kipua kesti yhteensä 17 tuntia, jonka jälkeen hetkeksi helpotti kunnes taas kipu palasi. No onneks tehtiin leikkaus. Nyt leikkauksesta on muutama päivä ja olo on hyvä. Tähystyshaavat sekä ylävatsa aristaa jonku verran, mut olo on silti tosi hyvä.

Nykyään lääkärit eivät ole kovin innokkaita tekemään leikkausta, mut kannattaa vaatia sitä. Mullekin sanottiin, ettei tilanne lääketieteellisesti vielä vaatisi leikkausta, mut mä sanoin etten lähde kotiin ennen kuin leikkaus on tehty. Ja samalle päivälle sain leikkauksen. Oon nyt tosi onnellinen et vaadin leikkauksen, ku oon niin nopeesti kuitenkin parantunut.


Jenna - 06.08.2008 - 23:51

itse olen 16 vuotias.
Kauheit kipui sapen kohalla.
pitäis varmaan mennä lääkäriin,äitillä ja mummul on kans ongelmia sapen kans.
Kattoo ny mite käy.


kimmo - 26.09.2008 - 12:59

Mulla todettiin sappikivet -06 pari vuotta vaivas,kunnes lopulta oli yks kivi lähtenyt liikkeelle ja menny sappiteihen ja tukkinut sen menin keltaiseksi ja kauhea ylävatsakipu tuli!!.Tällä viikolla ottivat sappirakon pois tosi nopea homma toi tähystys 4 reikää tuli vatsaan ja 2 viikon sairasloma!.


Merina - 26.10.2008 - 21:03

Multa poistettiin sappirakko ja kivet 15 vuotta sitten tähystysleikkauksessa.Leikkaus meni hyvin ja auttoi oireisiin heti.
Nyt 15 vuotta myöhemmin sain kipukohtauksen kesken autoilun ja oli pakko ajaa tien sivuun.Kipu oli tasan tarkkaan tuttu sappikivikohtaus, jonka aiheutti myslissä olevat mantelit ja pähkinät.
Tutkailin eri sivustoja ja arvelen lukemani perusteelle että sappitihyissä on eksyneitä kiviä.Kiva aloittaa taas lääkärirumba.
Onko kenelläkään toisella kokemusta tällaisesta taudin uusimisesta?


tuomas-15.2.2009 - 15.02.2009 - 18:10

kävin paripäivää sitten lekurissa todella kovien kipujen takia. määräsivät litalginia.vieläkin oon kipeä vrsinkin jos syön jotain.kauvan kantsii odotella?


anita047 - 17.06.2009 - 00:10

hei, välttäkää kaikkea rasvaista ruokaa, myös munia. tuoreita vihanneksia ja hedelmiä voi syödä ja paljon. rasvatonta lihaa voi syödä vähän. erityisen hyviä artisokka, retiisi, mausteista kurkkuma ja inkivääri.
yksi omega3 kapseli per päivä. kannattaa kokeilla juoda omenatuoremehua (mielellään luomua)johon puristetaan sitruunamehua ja juoda sitä vähintäin litra per päivä. ainakin kolmen päivän ajan. jotkut vannovat että se sulattaa kivet pois. olo ainakin paranee.


seija51 - 04.08.2009 - 21:40

minulta poistettin sappi tähystysleikkauksella viikko sitten, olen toipunut hyvin. Minulla oli yksi 12 tuntia kestänyt sappikohtaus (luulin kuolevani), sairaalassa tutkittiin ultaralla sappi ja kiviä löytyi runsaasti. Olin jonossa 5 kk, kyselin myös yksityiseltä ja olisin päässyt leikkaukseen viikossa, mutta hinta oli 3900€, joten odottelin julkista, jonka hinta oli 89€. Luotin täysin paikallisen sairaalan osaamisen ja leikkava kirurgi oli luottamusta herättävä niinkuin koko muukin henkilökunta.
Edelleenkään en uskalla syödä kuin pieniä annoksia, mutta uskoisin, että kuukauden päästä


Pertti43 - 03.10.2009 - 10:58

Itsellä kivut tulivat ensin viime keväänä yöllä, jolloin heräsin kovaan ylävatsakipuun. Tämä toistui aluksi ehkä pari kertaa kuukaudessa. Kesä meni rauhallisesti mutta elokuussa kipuja tuli taas yöllä kestäen n. 5 tuntia ja ne alkoivat nyt jo alkuyöstä. Sitten tuli kipukohtaus jo illalla laueten ennen nukkumaanmenoa ja seuraavaksi kipu tuli jo kun iltapäivällä nielaisin pari annosta ruokaa ja ruokailu loppui siihen. Vatsan tähystyksessä olen ollut - tuloksista en vielä tiedä. Keskiviikkona oli ultra jossa sappirakosta löytyi 3-4 sappikiveä. En oikein tiedä miten nyt toimia. On ollut kuukauden kivuton jakso mahahappolääkityksen (omeprazol)johdosta ja yhden litalginin olen tarvinnut kuukausi sitten. Ruokahalukin on palannut. Lääkärille parin viikon päästä...

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|