Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - TERVEYS


| Vastaa viestiin | TERVEYS |

Oletko selättänyt aikuisiän aknen?

Rupisammakko - 05.05.2008 - 23:07

Meikäläisllä (nainen) ikää pian 38v - ja teini-iän kiusa on vain muuttunut sitkeäksi aikuisiän akneksi.

Olen mm. käynyt tavallisella & ihotautilääkärillä, kosmetologilla, kokeillut ruokavalioita ja erilaisia ihotyypilleni tarkoitettuja tuotteita - TULOKSETTOMASTI ;(

Viimeksi ostin Stockalta myyjän nimenomaisesta suosituksesta Clarinsin Huile Lotus-öljyn ja pulitin vaivaiset viitisenkymmentä euroa tästä sinänsä hyväntuoksuisesta, mutta aknea parantamattomasta kasvoyö-öljystä...

VAIN raskaus- ja imetysaikoina ihoni on ollut parempi, lähes terve. Eli kysymys on hormooneista, eikä jostakin purnukasta, ulkoilusta, vedenjuonnista tai rasvattomasta ruoasta.

En ole vielä(kään) turvautunut ROACUTAN-kuuriin (meniköhän nimi oikein). Se ei sovi nyt, kun perheenlisäys ei ole poisluettu lähivuosina.

Valitettavasti kärsin huonosta ihostani, ja se ärsyttää & masentaa ja on mielestäni turha riesa.

Kommentteja?

Toivoo Suudelmankestävä Rupisammakko


VASTAUKSET:


moikka - 06.05.2008 - 13:26

Mulla ikää 23v, ja akne on ollut lähes kymmenisen vuotta jo riesana.. Syönyt olen jo kaksi pidennettyä roaccutan-kuuria.. No kyllähän se hetkellisesti jopa auttoi, kuurin aikana iho oli kauheassa kunnossa, hilseili ja punotti, huulet rohtui, veren vuoto nenästä ja verikokeissa ravaaminen.. Noin muutaman kuukauden ajan kuurin loppumisesta iho oli suht hyvä, vain arvet näkyivät.. Mutta taas se roihahti uudelleen. Mulla myös hormonit varmaan suurin syyllinen, koska aina ennen kuukautisten alkua akne pahenee. Mulla hormonikierukka jonkin verran helpotti asiaa, ootko sitä kokeillut? Myös jotkut e-pillerit helpottavat aknea. Nyt taas naama kukkii kun toista lasta yritellään, ja kierukan otin pois.

Mutta jos perheenlisäystä ole ajatellut, niin ehkä joku paikallishoito olisi paras vaihtoeto.. Itse oon paikallishoitona käyttänyt kahta ihotautilääkärin määräämää reseptilääkettä, toinen on voidemainen Differin 1mg, ja toinen on Dalacin- niminen liuos. Erityisesti tuohon Dalacin-liuokseen oon ollut tyytyväinen!! Molempia levitetään siis ongelmakohtiin..

Myös ruokavaliolla voit yrittää aknea helpottaa, vastoin yleisiä käsityksiä rasvaisen ruoan syönti ei ole se pahin, vaan liiallinen suolan ja sokerin syönti voi pahentaa aknea. Mutta koska akne kuitenkin perinnöllinen "sairaus" en usko että sitä lopullisesti voi tainnuttaa, mutta sen verran oireita lievittää että itsellä mukavampi olla.

Tsemppiä sulle taistoon aknea vastaan, itse oon jo luopunut toiveesta saada sileä iho jo ajat sitten, mutta kunhan edes saisi nuo näpyt vähemmälle


moikka - 06.05.2008 - 13:32

Niin ja lisään vielä että ei kannata yhtään väheksyä ulkoilun, vedenjuonnin ja terveellisen ruokavalion merkitystä aknen hoidossa. Kaikki konstit vaan käyttöön! Vaikka hormoneistä johtuvaa onkin, niin kyllä em. seikoista on silti apua niin akneen kuin muutenkin ihon, hiusten yms. kuntoon.

Ja itse olen huomannut että monet tavallisissa kaupoissa myytävät ns. aknen hoitoon tarkoitetut tuotteet vaan pahentavat ihon kuntoa, koska helposti vaan kuivattavat ihoa liikaa, jolloin iho alkaa lisätä rasvan tuotantoa!

Toivottavasti näistä jotain apua oli


tiny - 06.05.2008 - 14:20

no, täällä yksi 34 vee joka on kärsinyt aknesta myös teinistä saakka ja minulla vieläpä vaikea, syvä akne, eli mätäpaiseet, arvet on niin pahat että ainostaan plastiikkakirurgi voi jäljet korjata.

kaiken muun olen kokeillut paitsi tuon roaccutan kuurin, atibiootit vaan saa minulla aknen täysin "raivoisaan" tilaan.

hormooneista johtuva minullakin ilmeisesti on koska tilanne on pahentunut yhden tuulimuna ja yhden kohdunulkoisen raskauden jälkeen, mätää tunkee ulos joka paikasta ja paljon.

itse ajattelin nyt käydä gynegologin juttusilla jospa sieltä löytyisi apu kun ihotautien erikoislääkäreiltä sitä ei löydy.


Chala - 06.05.2008 - 20:09

Aurinkokylpyjä ilman suojavoiteita 10min kerrallaan. EI missään nimessä liian montaa päivässä, palaminen ei ole hyvä. Itsellä kuivattaa ihoa tosi tehokkaasti ja siis juuri sopivasti, saman neuvon sain myös ihotautilääkäriltä. Itse olen raskaana niin ei voi käyttää mitään lääkkeitä mutta iho on alkanut kukkia vielä enemmän hormonien takia nyt.. Pahin on selkä. Ihana kun kevät ja aurinko tulee, talvi on aina aivan hirveää aikaa..


Minä - 07.05.2008 - 08:14

Tiny: Jollei raskautta ole suunnitelmissa, suosittelisin lämpimästi Roaccutan-kuuria. Mulla oli todella paha akne aikoinaan, johon ei mitkään antibiootit, paikallishoitoaineet eikä muut auttanut. Finnit olivat syviä isoja mätäpaiseitä naamassa, kaulassa ja selässä Viimeisenä keinona aloitin pitkän Roaccutan-kuurin, josta aikaa nyt 8 vuotta, eikä finnin finniä oikeastaan ole hormonivaihteluista huolimatta näkynyt! Eli gynekologi tuskin pystyy auttamaan, muuten kuin pillereillä tai hormonikierukalla.


tiny - 07.05.2008 - 08:53

Minälle: siinäpä se kun toivo elää jotta pikkukakkosen saisin tuolle esikoiselle siitä huolimatta että joulukuussa lääkäri toisin ilmoitti joten roaccutan on poissa laskuista, ei auta kun kärsiä.


Minä - 07.05.2008 - 11:07

Tiny: Sitten ei gynekologikaan pysty sua auttamaan, jos pikkukakkonen on toiveissa... Antibioottejakin täytyy syödä kuukausia (n.3kk) ja ne aiheuttaa just ton "myrskyisän" tilan iholle ennen kuin alkaa tehoamaan...


tiny - 07.05.2008 - 11:59

juu, antibiootteja olen vetänyt 6kk kuurit aina kerrallaan ja ei niin mitään tehoa joten nykyisin kieltäydyn niistä täysin.

gyniksen kanssa nyt ajattelin jutella kun on muutakin häikkää joka on hormonaalista niin jospa sieltä löytyisi uusia ideoita tuohon akneenkin


B - 08.05.2008 - 16:39

Miehelläni oli paha akne ja meni ihotautilääkärille (mehiläinen). Sai antibioottia ja apteekista geeliä.
Kahdessa viikossa akne oli kadonnut ja iho täydellisessä kunnossa. Lääkäri sanoi ettei ole koskaan nähnyt niin hyvää hoitovastetta.

Mies syö edelleen antibioottia(tauotta n. 11kk) eikä akne ole palannut. Geeliä ei ole käyttänyt.


Rupisammakko - 10.05.2008 - 15:50

Kiitos kommenteista, mielenkiintoista! Antibioottikuuri tehosi mulla vain hivenen - ja ohimenevästi. Sain myös Differin-geeliä, mikä ei vaikuta mulla mielestäni sitten yhtään!

Tuon Dalacinin olin melkein unohtanut, kiitos muistutuksesta, se nimittäin auttoi mulla jonkin verran nuorena, mutta tuskinpa sitäkään voi läpi elämänsä käyttää? Koska mulla on myös rintakehän yläosa kirjava, aikoinaan juuri tuolla Dalacinilla sain ihon siitä kohtaa avokaulaisen mekon kestävään kuntoon joksikin aikaa kun aloitin kuurin hyvissä ajoin ennen mekkopäivää.

Olen päätymässä e-pillereihin, koska käsittääkseni ainakin joillakin pillerit ovat tasanneet ihoa, joskaan eihän sitä vielä tiedä miten ne mulle sopivat. Ja Dalacinia erikoistapauksiin!

Sellainen jolla on aina ollut hyvä iho ei voi näitä murheita ymmärtää! Vai onko jokaisella omat murheenkryyninsä ulkonäkönsä suhteen... No olis mulla muitakin

Aurinkoista kesää ja muuta ajateltavaa meille kaikille

- Musikaalinen rupisammakko


Entinen rupisammakko - 16.05.2008 - 22:00

Kokeile pillereistä Diane Novaa.Minulla määrättiin aikoinaan akneen ja kyllä tehosi.


MAMA - 01.06.2008 - 22:32

DIANA NOVA E-PILLERIT ON MYÖS AKNEN HOITOON TARKOITETTU MUT MULLA EI AINAKAAN AUTTANYT.OLEN 27 JA FINNEJÄ ON LÄHES YHTÄPALJON KUN TEININÄ


Minä - 06.06.2008 - 00:06

Oletko koskaan käyttänyt ABCDE-vitamiini poretableteita?? Siis niitä, jotka liuotetaan veteen ja juodaan.(1 tabletti/päivä)
Itse huomasin parantavan vaikutuksen sattumalta parin "pötköllisen" käytön jälkeen.
Kokeile ihmeessä tämäkin, jos muut konstit on jo käytetty.
Tulokset eivät näy heti, vaan tosiaan pidemmällä aikavälillä.


Pertti - 21.08.2008 - 19:08

Olen 27 v mies. Olen kärsinyt aknesta selässä noin 10 vuotta. Suihkussa tulee käytyä 1-2 kertaa päivässä. Armeija-aikana iho oli hyvässä kunnossa. Mahtaako johtua siitä kun ei pesulle päässyt läheskään yhtä usein? Voiko iho siis kuivuuttaan ruveta kukkimaan?


Pertti - 21.08.2008 - 19:08

Olen 27 v mies. Olen kärsinyt aknesta selässä noin 10 vuotta. Suihkussa tulee käytyä 1-2 kertaa päivässä. Armeija-aikana iho oli hyvässä kunnossa. Mahtaako johtua siitä kun ei pesulle päässyt läheskään yhtä usein? Voiko iho siis kuivuuttaan ruveta kukkimaan?


Jonna - 27.08.2008 - 12:24

Kyllä ainakin kasvoalueen aknesta sanotaan joissain lähteissä, että kosteuden puute laittaa ihon kukkimaan ja itse olen päässyt huonon ihon kanssa parempiin tuloksiin siirtymällä kosteuttavimpiin voiteisiin ja jättämällä rasvaisemmat (esim. yövoiteet) pois.

A


Lellu - 10.09.2008 - 14:20

Itse olen kärsinyt ko ongelmasta 20 v. Olen nyt 31 v ja ekat finnit tuli 10 v. Olen syönyt kolme n. 1 vuoden mittaista ROACUTTAN-kuuria (13 v, 17 v ja 21 v). Näiden aikana ja vuoden sen jälkeen iho oli hyvässä kunnossa (kuurin aikana huulet ja silmät kuivuivat norm. enemmän). Raskauksien/imetysten välissä olen syönyt Diane Nova- pillereitä ja käyttänyt tilapäisesti Dalacinia, näistäkin on ollut apua.

Halusin lopettaa nuo pillerit koska ne aiheutti minulle mielialan muutoksia ja haluttomuutta. Tästä ihoni riehaantui voimakkaasti ja sain tetracykliini-kuurin. Tätä olen syönyt viimeiset 2 vuotta! Nyt yritin sitäkin lopettaa, mutta viikossa minulle tuli finneja kasvoihin arviolta n. 30 kpl ja niitä oli selässä, rintakehässä ja jopa päänahassa!!! Nyt uudelleen tetracykliinit päälle ja voiteeksi EPIDUO (lääkärin mukaan tullut markkinoille keväällä 2008 ja on ollut kuulemma tehokas juuri aikuisiän hormooniperäiseen akneen). Mielestäni tuo voide on ollut loistava. Sen avulla iho on 'normalisoitunut' nopeammin kuin pelkällä antibiootilla, eli lähes viikossa nuo 30 ikävää paukamaan olivat hävinneet niin että jäljellä oli vai punaiset 'läntit'. Nyt pitäisi hankkia pillerit (muun merkkiset) tai kierukka, jotta voisin kokeilla uudelleen tuota ROACUTTAN kuuria (tätä ennen tietenkin tetrat jää pois).

Olen myöskin hoidattanut ihoani säännöllisesti kosmetologilla (n. 4 krt/vuodessa) ja kokeillut jos jonkinlaista purnukkaa, mutta nämä pelkästään eivät ole auttaneet. Esim. raskausaikana iho oli todella huonossa kunnossa, kun mitään lääkettä ei voinut käyttää. Mutta taas imetysaikaan ihoni oli hyvässä kunnossa 'ihan luonnostaan'.


Joannaliina - 22.10.2008 - 11:55

Olen 23-vuotias ja teini-iän finnit ovat muuttuneet aikuisiän akneksi, joka ilmenee suurina, kipeinä, ihon alla pysyvinä paiseina. Tällaisen finnin "kypsyminen" vie viikkoja ja on vaikea peittää, sillä on niin ulkoneva patti.

Vielä 18-vuotiaana finnit olivat hieman lievempiä ja e-pillerit auttoivat (kokeilin myös renkaan) hieman, mutta tilalle tuli pientä ryyhkää, koko otsa oli tukossa.

20-v jälkeen aloin tulla epätoivoiseksi loputtoman finnikierteen kanssa ja suostuin kosmetologin suosittelemaan minun ihotyypille tarkoitettuun hoitosarjaan. (Tätä aiemmin kuuntelin ahkerasti Stokkan kosmetiikkaosastoa puhdistuksen ja meikin suhteen, ei muuta hyötyä, kuin että meikistä sain "kevyemmän", etten ollut kävelevä maalipönttö.) Tämä kosmetologin sarja lievensi aknea, mutta lopullista apua se ei tuonut. Aika ajoin paiseet tupsahteli takaisin, enkä halunnut lisätä kosmetologikäyntejä silloisesta 6x/vuosi(á 59,00e). Ihotautilääkärille en halunnut (esim Roa -reseptiä hakemaan), koska luovuin pillereistäkin lapsenteko haaveiden vuoksi.

Nyt 3v. pillereiden jälkeen kieto on ensimmäistä kertoja ollu 4kertaa peräkkäin 27päivää! Kipeät finnipaiseet silti ennallaan... Kesällä näin toisen kosmetologin mainoksen tyyliin "akne, sen hoito ja hallinta." Ajattelin, että tuon vielä kokeilen ja sitten viimeinen vaihtoehto on ihotautilääkäri.

Uusi kosmetologi oli sitä mieltä, että tällä heidän hoitoarjan tuotteilla (BION) ihoni saadaan kuriin. Hän myös kertoi ensimmäistä kertaa minulle sinkin vaikutuksesta ihoon, eli kuivattaa sisältä päin ja kertoi tutkimutietoa, kuina esim. jenkeissä syödään 10kertainen määrä sinkkiä suomeen verrattuna. Eli aloitin heti sinkkikuurin ja ostin Bion sarjan voiteen, kun omani oli loppu ja ajattelin että kunhan kokeilen...

Kuitenkin palasin aika pian tutustuuani heidän tuotteisiin ostamaan myös putsarit heiltä. Mm. tästä linnkistä löytyy tietoa tästä akneihon hoitosarjasta http://www.kauneussivut.fi/innet/bion/ ja valitse edelleen sieltä linkki research.

Kaksi viikkoa putsarin käytön jälkeen hän pyysi tulemaan näyttänään naamaani ja tutki, onko totteesta apua minulle (on muutama prosentti käyttäjiä, joille tuote ei sovi). Todettiin tuotteen auttavan ja jatkoin käyttöä. Kuuden viikon jälkeen menin uudestaan ihonpuhdistukseen ja näitä terveitä alueita naamaani oli alkanut tulla jo selvästi. Samalla kosmetologi kertoi frekvenssi-hoidosta, jota otetaan sarjana (á 19e) ja auttaa välittömästi näkyvästi niihin minun paisemaisiin finneihin. Epäileväisenä menin viikon päästä ottamaan tätä pelkkää frekvenssi hoitoa (happea kohdistetaan "pillillä" suoraan paiseen omaisiin finneihin, ei puristella, kurita tai höyrytetä). Kolmannen kerran jälkeen halusin itse vielä neljännen frekvenssihoidon ja iho on totisesti muuttunut paremmaksi! Lisäksi olen ostanut täsmäaineen, joka tuhoaa tulehtuneen finnin bakteereja ja hälventää finnin kohdalle jäävää punaista "arpea".


Joannaliina - 22.10.2008 - 11:55

JATKOKSI

Jos joku jaksaa lukea tätä purkautumista tänne asti, niin sanoisin vielä, että vaikka tämä on nyt vaatinut noita kosmetologi käyntejä en koe sen tulevan hyötyyn nähden juurikaan edellistä kosmetologilla kulkemistani kalliimmaksi. Osa tämän BION sarjan tuotteista on nimittäin halvempia kuin ennen käyttämäni "merkkituotteet". Lisäksi kesällä kuulin ystävättäreni kautta Iredalen mineraalimeikeistä, joihin olen siirtyny nyt kokonaan. Mineraalimeikki ei tuki ihohuokosia ja koska peitän päivittäin finnejäni, uskon että yhdessä nämä ovat auttaneet ihoni elpymiseen. Myöskään tämä Iredale ei ole Stokkalta ostamiinim meikkisarjoihin verrattuna kallimpi. Sanoisin vielä mineraalimeikeistä, että niitä mainostetaan hullunlailla mm. tv-shop ja marketeista löytyvät meikkisarjat, mutta mikään laki ei säätele mineraali sanan käyttöä mainoksiaa ja monet tuotteet voivat sisältää suuria määriä esim. talkkia vaikka muka ovat mineraaleja. Lisään vielä neuvon, jonka kosmetologi akneiholle antoi: Se leviää sienirrihmaston tavoin, kuorinta vähennetään yhteen kertaan kuussa, ettei kurinnalla levitetä bakteereja. Ennen kuorin kosmetologin ohjeen mukaan 2x viikko! Lisäksi tyynypäälinen (plus muut liinavaatteet ) ja kasvo pyyhe kannattaa vaihtaa kerran viikoon.

Nyt on akne parannettu ja hallinnassa. Kiitos. jos joku tosiaan jaksoi lukea..


ÄiPPä** - 01.04.2009 - 16:34

no ompa olemassa paljon näppy-naamoja...


lady giga - 20.04.2009 - 21:08

Todella vaikea löytää aktiivista akne-keskustelua mistään... täällä näytti jotain elon merkkejä olevan, toivottavasti jatkuisi...
Itse kärsinyt ongelmasta n.8 vuotta olen 24 v naine! välillä akne on rauhoittunut ja 1,5 v sitten pillereiden lopettamisen myötä sitten räjähti koko naama!
Aloitin roaccutan kuurin vuosi sitten pienellä annostuksella 2x10mg/pv, pahenemisen pelossa! 1-2 kk ei tapahtunut yhtään mitään, joten yhdessä ihotautilääkärin kanssa nostettiin annostusta 3x10mg/pv. Edelleenkään mitään akneen parantavaa vaikutusta ei tapahtunut Naama ei myösköön åahentunut. Ainoastaan huulten rohtuminen ja kasvojen ihon kuivuminen alkoi, käsiin tuli ihottumaa ja nenän limakalvot kuivuivat. Kestin nämä kaikki, kunhan paiseet ja näppylät kasvoissa vain katoaisivat! Kesällä olin ulkomaillakin, otin aurinkoa, mutta kasvoissa käytin suojaa 30-50, muualla kropassa 15. Oli ihan riittävää... Syksyllä alkoi hidas paraneminen. Itsellä ongelma-alueet ovat olleet posket, johon vuoden aikana oli puskenut isoja kipeitä tulehtuneita finnejä, Pikku hiljaa ne alkoivat laskea ja iho rauhoittua, toivoa oli ilmassa...
Nyt vuosi roaa syöneenä, iho on suht tasainen, mutta näppyjä tulee edelleen.. Tulos piti olla vauvan pylly ja roacin tehtävä supistaa ihohuokoset niin, ettei tulehduksia enää pääse syntymään!
Missä meni vikaan? Kommenttejajjjjjj - 08.05.2009 - 22:48

Lady Giga: Muistanko nyt ihan väärin, että milligrammoissa tuota Roaccutania saa syödä isommillakin annoksilla per päivä? Eli oisko sulla liian pieni annostus milligrammoissa per vuorokausi, kun ei tehoa odotetulla tavalla?


Roxy77 - 06.06.2009 - 20:58

Finnit on myös ollut minun ongelmani niin kauan kuin muistan. Olen 32 v ja on tullut kaikennäköistä finneihin kokeiltua. E-pillereitä, Diane Novaa, söin melkein kymmenen vuotta, kunnes alkoi tulla kasvoihin pigmenttimuutoksia. Tummia läiskiä ilmaantui kesäisin poskiin ja ylähuulen yläpuolelle. Ihotautilääkärin mukaan nämä johtuivat e-pillereistä, joten lopetin ne samantien. Sitten puski finnit taas esiin. Läiskät jäi kasvoihin, tummenevat aina kesäisin, vaikka kuinka laittaisi aurinkosuojaa.
Pahimpina finniaikoina söin antibioottikuureja, jotka auttoivat tilapäisesti. Sitten pari vuotta sitten söin Roacutan kuurin. Ei ollut siitäkään hyötyä, finnit palautuivat kuurin jälkeen.
Nyt iho voi toisinaan paremmin ja sitten taas huonommin. Iho pahenee selvästi juuri ennen menkkoja. En ole vielä löytänyt apua iho-ongelmiini.., löydänköhän koskaan...??!!


milli - 22.06.2009 - 08:58

Roxy77: jos söit vaan yhden kuurin roaa, niin kannattais varmaan syödä toinen, kolmas ja tarpeen vaatiessa vielä neljäskin kuuri. Oman käsityksen mukaan roa tehoaa vähitellen. Jos ei yksi kuuri auta, niin toista vaan perään ja vois kokeilla vähän suuremmalla annostuksella.


Ocelan - 11.07.2009 - 16:16

Joannaliina - 22.10.2008 - 11:55:
"mikään laki ei säätele mineraali sanan käyttöä mainoksiaa ja monet tuotteet voivat sisältää suuria määriä esim. talkkia vaikka muka ovat mineraaleja."

^^ Talkki on mineraali

Antibiootit yksinään eivät auta akneen, aina täytyy olla itse aknea parantava tuote mukana. Näin sanoi minulle ihotautilääkäri juuri muutama päivä sitten, kun määräsi minulle Tetralysal-kuurin (antibiootti) sekä Differin-geeliä keskivaikeaan aikuisiän akneen selässä ja kasvoissa.

Joku täällä sanoi, että Differin ei auta, mutta kuinka pitkän ajan käytöstä on tässä kyse? Samainen ihotautilääkäri määräsi minulle Differiniä siis 6kk ajalle, sillä aknen hoito ei ole mitään nopeaa. Kuulemma aknesta parantuu 20% kuukaudessa, eli koko aknen parantumiseen teoriassa menisi siis 5kk. Ja geeliä kannattaa parantumisen jälkeenkin käyttää kerran-pari viikossa ehkäisemään aknea.

Akne syntyy, kun ihohuokosia tukkimaan jää vanhaa ihosolukkoa, joka ei jostain syystä kuoriudu pois, ja syntyy mustapää. Ihoa kosteuttava rasva ihon sisältä ei siis pääse kosteuttamaan kasvoja ja tällöin iho usein tuntuu pintakuivalta. Ja sitten noissa tukkeutuneissa huokosissa voivat bakteerit peiytyä kivasti. Tottakai voi olla muita tapoja aknen syntymiseen, mutta tämä on se, mitä ihotautilääkäri minulle kertoi.

Toivottavasti tämä minulla auttaa, sillä en kehtaa edes näyttäytyä narutopissa missään, kun akne on selässä sen verran paha. Kasvoissa ei niin paha, mutta kyllä sekin itsetuntoa kolauttelee pahemman kerran.
Kumma kyllä teininä aknea ei ollut kuin muutama finni silloin tällöin, mutta nyt parinkympin jälkeen iski tämä aikuisten akne... Luulin jo hiipineeni koko vaivasta ohi...

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|