Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - TERVEYS


| Vastaa viestiin | TERVEYS |

Alavatsakipu

Juulia - 14.04.2008 - 12:49

Hei, mua pelottaa tosi paljon. Mul on ollu alavatsa kipee jo yhdeksättä päivää. Ihan tuolta alhaalta, karvoituksen ylärajasta. Kävin lääkärissä ja se teki sisätutkimuksen, muttei osannu sen perusteella sanoa mitään vikaa, mutta sen pahimman kipukohdan löysi ihan helposti painelemalla vatsaa. Se on hiukan tossa oikealla alavatsassa. Kohtuako se on.
Mul on ollu samanlainen yhtäkkinen kipu ennenkin, et on alkanu sattumaan alavatsaan, mutta menny aina pian ohi ja nytkin meni se pahin alkukipu, jolloin siis istahtaminenkin sattuu. Mutta muuten jäi vatsa kipeeksi. Ohi ei oo menny. Jokinhan sielä on joka kivun aiheuttaa ja on kai ollu kuukausia, mutta jostain syystä menny aina ohi, mut nyt ei. Miks?
En tiedä onko synnytinelimissä vaiko suolistossa... Pelkään tosi paljon! Verikokeista kuulen huomenna...
Voi luoja, kun ihmisellä täytyy aina olla jotain vaivaa. Tähän asti oon selvinny turhalla pelolla. Toivottavasti nytkin.
Saisko tukea... Teiltä?


VASTAUKSET:


Juulia - 14.04.2008 - 12:52

Ai niin, unohdin mainita, että ihan niinkuin alaselkäänkin ottais. Tosin tuo selkäkin on reistannu ainakin kymmenen vuotta, joten en tiedä johtuuko tuo selän "kolotus" alavatsakivusta vai onko vanhaa vaivaa.


Mira - 15.04.2008 - 14:09

Mulla on ollut samoja ongelmia jo pitkään.
En ole saannut apua mistään,syön melko säännöllisesti kipulääkkeitä,eikä se ole kivaa.
Kivut alkavat yleensä viikko ennen menkkoja ja viikko niiden jälkeen. Sanoisin että tää on yhtä helvettiä. Mutta mistää ei saa apua kun pyytää,paitsi lisää mömmöjä turpaan vaan.

Yritä jaksaa! Toivotaan että et joudu kärsimään kovin pitkään.

Voimia sinulle!!!!!!


nimetön - 16.04.2008 - 09:45

Mulla oli samanlaista kuin sinulla ap. Ja sit alko sattuun selkään ja kipulääkkeitä jne sitten lääkäri määräsi Fysioterapiaan ja omt. Siellä sanoivat että kipu voi tuntua juuri alavatsassa ""kuukautiskipuina""jne
Sitten aloitinkin kiropratkikon sekin sanoi että yleensä naiset tuntee kivun vatsanseudulla kuukautiskipuna nipistelynä jne

Mä kehottaisin sua käymään ees fysioterapeutilla se osaa jo aika hyvin arvioida onko mitään missään tai sitten ihan omt.


Juulia - 16.04.2008 - 13:28

Hei. Kiva, kun ootte jotain vastaillu.
Mulla verikokeet ja pissanäyte kunnossa. Mutta edelleen se kipu. Kipeä paikka alavatsassa ja välillä tuntuu kipuilua koko alavatsassa, vähä niinku särkyä tai jotain semmosta. Aina mulla joka kuukausi ovulaatiokipuja tuntuu ja nytkin loppuviikosta alkaa menkat, mutta toi jatkuva kipukohta on kyllä uusi ja outo. Täytyy nyt ne menkat ensin "katsoa" ja käydä sitten gynekologilla, ellei mee ohi.
Aika oudolta kuulostaa et johtuis selästäkään, mutta en voi väittää vastaankaan, kun en varmaksi tiedä...
Mut hirmu ilonen oon, että verikokeet on kunnossa. Voi kun menis toi kipukin pois...


Tuli mieleen - 23.04.2008 - 08:01

että kannattaa käydä myös gynekologilla. Mulla oli melko satunnaisesti tuollaisia kuvailemiasi kipuja. Mun ultrattiin munatorvet ja siellä näkyi "jotain", ja sitä sitten tarkasteltiin tähystysleikkauksessa. Ilmeni, että munatorven päässä oli kystia, eli se oli tukossa ja aiheutti kipuja. Niitä leikattiin pois, mutta kaikkia ei saatu, kivut kuitenkin loppui.


Juulia - 23.04.2008 - 19:43

Hei taas!
En ole vielä käyny gynellä. Mulla alkoi perjantaina menkat ja jännä kyllä, kun jo hieman ennen menkkoja selvästi kipu väheni. Sitten, lauantaina kun alkoi kunnolla vuotamaan ja vatsaa särkemään niin tuntui taas selvästi kipua ja särkyä siinä kohdas, eli alhaalla oikealla. Menkkasäryn mentyä ohi on ollut tosi hyvällä mallilla vuotopäivinä, melkein huomaamaton. Mutta taas, kun alkaa vuoto vähetä niin tuntuu nipistyksiä/vihlontojakin paremmin. Jokinhan sen aiheuttaa...


tyttö - 19.12.2008 - 13:56

Mulla tuli sama vaiva, että sattu niinku neulalla oltais pistetty! menin vuosi tarkastukseen e-pillereistä ja ne huomas et oli kohdunkaulan tulehdus. jos ois menny pidemmälle, niin en ois voinu saada enää lapsiakaan, mutta onneksi huomattiin ajoissa (: kannattaa varata se gyne! voi olla myös jotain pahempaa. opin ainakin et käyn vaivoistani heti lääkärillä.


Sini - 27.06.2009 - 17:42

Mulla on ollu suunnilleen tän päivän alavatsa kipee, ja nyt on pahoinvointia, enkä tiedä mistä se johtua vois... :/?

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|