Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - TERVEYS


| Vastaa viestiin | TERVEYS |

HORMONIKIERUKALLA MIELIALAVAIKUTUKSIAKO?

MIRENA - 29.03.2008 - 12:47

Minulle asennettiin Mirena hormonikierukka 2 kk sitten ja olen mielestäni ollut normaalia itkuherkempi, lyhytpinnaisempi ja kärttyisämpi tämän parin kk:n aikana, mikään ei oikeastaan tunnu miltään. Mietin vain että voiko liittyä tuohon kierukkaan. Onko kukaan muu huomannut vastaavia vaikutuksia?


VASTAUKSET:


Ursula - 30.03.2008 - 16:02

Mä laitoin haluttomuuteni hormonikierukan syyksi. Vaihdoin kuparikierukkaan. Halut ailahtelevat edelleen, enkä osaa sanoa, johtuiko se täys haluttomuus hormonikierukasta, vai ei. Mielestäni sillä voi olla pieni vaikutus mielialaan, vaikka ei pitäisi, koska kierukan hormonin vaikutuksen pitäisi olla vain paikallista.


+10 kiloa - 01.04.2008 - 22:47

painoa tuli hormoonikierukan laiton jälkeen
Pian tarttis laittaa uudestaan tämän kuopuksen syntymän jälkeen. Onkohan se sitten taas +10 kg??


myy77 - 02.04.2008 - 23:04

Tuohon painon nousuunkin voi selitys löytyä toista kautta...kierukka saattaa aiheuttaa suurempaa näläntunnetta jolloin paino tietenkin nousee jos koko ajan koittaa sitä näläntunnetta tasoittaa. Tämä painonnousu laitetaan yleensä kierukan tiliin vaikka syy onkin siinä syömisessä Joskaan en tarkoita ettei se kierukka voisi sitä aiheuttaa, mutta tällaisesta tutkimuksesta joskus luin.
Itselläni kierukka aiheuttu sen, että koko ajan tekee mieli seksiä en tiedä onko se sitte haitta vai hyvä asia. Ja muutama näppy lisää naamaankin on tullut.
Kyllä tuo mielialan vaihtelukin voi johtua kierukasta, kun on 3kk tarkastus, muista asiasta mainita!


Lilja - 04.04.2008 - 19:21

minulla tuli hormonikierukasta mielialavaihteluita.

Hormonikierukan hormonimäärähän on aika pieni ja vaikutus paikallinen, mutta hormonia vaputuu muuallekin elimistöön pieni määrä. jos on tosi hormooniherkkä, niin kyllä oirehtii. Minulle lääkäri sanoi, että hänellä on ollut vain muutama potilas jolle ei kapistus sopinut :o


höllöttäjä - 15.04.2008 - 21:44

Minulle laitettiin myös Mirena noi 1 1/2 kk sitten ja minäkin olen miettinyt, että johtuuko siitä kun olo on sellainen, ettei mikään tunnu miltään. Ruoka maittaa ja paino on noususuunnassa. Seksihaluja ei ole.


katefox - 01.04.2009 - 19:15

Minulle laitettiin Mirena 7kk sitten. Havaittuja muutoksia minussa- seksihalut hävinnyt,takapuoleen ja reisiin tullut 5kg (ruokatottumukset eivät muuttuneet), hoivavieetti kadonnut(lapset 12v, 9v ja 5v). Täytyy heti huomenna varata aika kierukan poistoon. Että painoindeksi, lasten hoito ja seksihalut pysyvät suositusten mukaisena.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|