Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - TERVEYS


| Vastaa viestiin | TERVEYS |

aiukuisen adhd

nipsu - 22.03.2008 - 15:07

Löytyykö ketään jolla olis todettu aikuisiässä adhd?Jos, niin miten todettiin ja kuinka hoidetaan? Nuorimmalla lapsella todettiin lievää ylivilkkautta ja pisti vaan miettimään omaa olotilaa, kun oon aina ollu rauhaton ja keskittymiskyvytön. Siis vieläkin vaikka ikää 32...Adhd vissiin jollain tapaa perinnöllinen. Kertokaa ihmeessä kokemuksia, olisin tosi kiitollinen


VASTAUKSET:


Salmari - 23.03.2008 - 10:28

Kokemusta ei ole. Mutta joskus näin Taikuri Luttisen haastattelun, jossa sanoi että hänellä on tuo adhd. Löytyisköhän sitä ylen jostain arkistosta?


Lilja - 23.03.2008 - 15:16

paras ystäväni on saanut diagnoosin adhd:sta.

Ei ole ylivilkas, lapsena hän oli vilkkaampi. Hän ei jaksa keskittyä mm. opiskeluun, ei saa motivoitua itseään siihen millään, tietty pitkäjännittyneisyys puuttuu. Muistihäiriöitä tahtoo olla, unohtelee pikkuasioita, välillä isompiakin.

Välillä hänellä on masennusta ei jaksa oikein mitään. Unettomuusjaksoja aika-ajoin, ei saa nut nukuttua, kun ajatukset pyörivät päässä.

Hän on hyvin "suorapuheinen", ei osaa ilmaista itseään oikein. Saattaa olla hyvinkin töykeän oloinen, vaikkei tarkoita olla.

Hän on myös hyvin nokkela monissa asioissa, hoksaa hyvin äkkiä asioita. Kun hän innostuu jostakin asista häntä ei pidättele mikään, käy vähän "ylikierroksilla".

Minusta tämä adhd on tavallaan osa hänen ihanaa persoonaa. Hän itse sen tiedostaa ja pystyy elämään asian kanssa.


Moiks - 23.03.2008 - 19:57

http://adhd-aikuiset.org/

löysin tällaisen linkin


nipsu - 24.03.2008 - 16:22

Kiitoksia viesteistä! Täytyy käydä kurkkaan toi linkki jos löytyis jotain tietoo.. ja Lilja, ystäväsi "oireet" tuntuu tosi tutuilta.


ammattilainen - 14.04.2008 - 12:25

Tämän päivän diagnoosiluokitus menee niin että puhutaan ADHD:sta, mikä tarkoittaa ylivilkkaus-keskittymättömyyshöiriötä sekä ADD:sta eli keskittymishäiriöstä.
Tarkkaavaisuushäiriöisellä aikuisella löytyy tyypillisesti rikkonainen opiskelu-/työhistoria (kesken jääneitä opintoja jne.), vaikeutta impulssikontrollissa (esim aggression pidättely>tappeluihin joutuminen), vaikeutta raha-asioiden, unirytmin, sosiaalisten suhteiden hoidossa jne..Ja tottakai sitten sitä keskittymättömyyttä joko ADD-tyyppisesti (unelmointi, omissa maailmoissa olo) tai ADHD-tyyppisesti (motorinen levottomuus, päälle puhuminen) jne..
Ja tässä vain osa oirekuvasta. Geneettisillä tekijöillä on osuuutta asiaan, mutta diagnostinen selvittely vaati laajan tutkimuksen keskussairaalan neurologisella/psykiatrisella yksiköllä.

Tarkkaavaisuushäiriötä voidaan hoitaa elämänhallintaterapeuttisilla toimilla ja myös lääkityksellä.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|