Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - ÄITIPARKKI


| Vastaa viestiin | ÄITIPARKKI |

mitä

mieltä - 06.10.2009 - 13:38

olette perheväkivallasta?
onko oikein että tappaa toisen vuosia jatkuneen pahoinpitelyn vuoksi? olisiko sittenkin pitänyt erota eikä jäädä väkivaltaiseen suhteeseen? en palstan ylläpidon vuoksi kysy vaan muista syistä.
tiiän ettei oo helppoo lähtee aina mutta tappaminen on silti aina väärin.


VASTAUKSET:


hmmmmm - 06.10.2009 - 13:53

Voisi kuvitella että vuosien hakkaamisen kohteeksi joutuminen saattaa ajaa viimein murhaan. Tai tappoon.

Siksi olisikin hyvä painottaa että väkivaltaisesta suhteesta tulee päästä pois, kenenkään velvollisuus ei ole minkään rakkauden tähden olla toisen nyrkkeilysäkki tai pahanolonpurkamisen kohde. Se ei ole mikään parisuhde.

Siispä oltava olemassa tukea niille jotka yrittää päästä pois väkivaltaisesta suhteesta ja heitä tulee auttaa uuden elämän rakentamisessa. Lähestymiskiellot tarpeellisia jotta saa aloittaa alusta rauhassa.

Ap:n kysymykseen vastaan että eihän se oikein ole mutta ei mikään ihmekään. Jokin on mennyt pieleen vuosia aiemmin kun ihminen jää kärsimään väkivaltaisen puolison kanssa. Joku väittää että tekee niin lasten vuoksi mutta juuri lasten vuoksi pitääkin lähteä heti. väkivalta on anteeksiantamatonta. Vaikka tuntuukin että akanpieksäjille pitäisi jotain kuritushuonetta kyllä määrätä eli antaa samalla mitalla takaisin ja enemmänkin, ihminen on koston vaalija..


no - 06.10.2009 - 14:32

jos mies iskis veitsellä keuhkoon niin voi olla et mulla napsahtais ja iskisin sen kuoliaaksi useammalla iskulla.


Ei tietenkään - 06.10.2009 - 14:39

väkivaltaa voi puolustaa mitenkään muuten, kuin itsepuolustuksen suhteen, siis jos omaa henkeä uhataan.

Mutta kun ihminen nyt on vaan ja ainoastaan ihminen...


sulle - 06.10.2009 - 16:08

no; mistäs tiedät, että se mies iski ensin? Onhan se vaimo voinut iskeä sitä miestä jo useamman kerran ja sitten vasta se mies sai mahiksen antaa takaisin. Kun sitä vaimoa oli isketty vain KERRAN ja miestä MONTA kertaa. Raa'aksi on kutsuttu tekoa. Ja tuo vaimo on ennenkin ollut väkivaltainen, poliisilla on tiedot siitä. Eli kyllä mä tässä tapauksessa kallistun olemaan sitä mieltä että se vaimo mieensä murhasi.
Ap:n kysymykseen; lähteminen on toisille vaikeaa, mutta ei siltikään ole syy riistää toiselta henkeä. Jos itse "alistuu" vuosien helvettiin, kun tässä yhteiskluynnassa keinot on auttaa noita uhreja, ei ole oikeutta eikä multa heru ymmärrystä, jos tappaa. Vaikka se mies olisikin täysin ku..päinen sadistinen idiootti ja olisi kuolemansa ansainnut.


mie - 10.10.2009 - 10:47

Luuleeko aloittaja, että tappaminen on helppoa? Jos olisi, niin varmaan muutama meistä istuisi nytkin vankilassa.

Jotenkin kummallisessaä arvojärjestyksessä ovat asiat sellaisella ihmisellä, joka ei voi erota väkivaltaisesta suhteesta, mutta tappaa voi.

Jos tuossa tietyssä tapauksessa olisi mies lyönyt ensin,niin vaimo olisi päässyt kuin koira väräjästä, jos olisi heti soittanut hätäkeskukseen, että mies uhkaa tappaa. Poliisien tuloon olisi varmaan siinä tapauksessa mennyt niin pitkä aika, että hän olisi kirkkain silmin voinut selittää, että pakko oli tehdä näin itsepuolustukseksi.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|