Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - ÄITIPARKKI


| Vastaa viestiin | ÄITIPARKKI |

Mieti!

Kettu - 06.10.2009 - 13:01

Minäpä kerron nyt tärkeän asian, joka kannattaa lukea ajatuksella.

Kun kaksi ilmistä rakastaa ja lupaa rakastaa toisiaan, kahdesta ihmisestä tulee yksi. Joka on aivan mahtavan ihana asia. Kaikki on yhteistä, ilot ja surut voidaan jakaa, kaikki voidaan jakaa. Ja kuten klisee sanonta menee: "Jaettu ilo on yhteinen ilo" <-- Niin se vain menee. Ja murheet kun jakaa, ne pienenee puolella.
Vanha viisas kirjakin jo sanoo: "Ihmisen ei ole hyvä olla yksin" Joten tähän yhteisen elämän ja yhteiseen rakkauteen meidän kaikkien kannattaa panostaa ja tätä tavoitella.

Tästä asiasta tulee vieläkin mahtavempaa kun kahdesta ihmisesta tulee yksi, niistä voi tulla vielä yksi lisää, tai vaikka toinenkin jos Jumala suo. Ei lapset ole itsestään selvyys- Lapset ovat syntyneet rakkaudesta, ovat osa teitä, ovat osa teidän rakkauttanne. Teistä tulee perhe. Perheen pitää koossa yhteinen rakkaus. Ei se laatikko missä asutte ole kotinne vaan se rakkaus!

Miettikää omia riitojanne, mistä kukin riiteleekin. Onko se sen arvoista? Kun toiset riitelevät rahasta, tulisi muistaa että olette Yksi ja sama. Eihän kukaan teistäkään ala kaupan kassalla riitemään yksinään että maksanko tämän nyt oikeasta vaiko vasemmasta taskusta?

Kun toiset riitelevät kotitöistä. Onko sillä väliä kuka tekee mitäkin? Kunhan asiat tulee hoidettua. Te olette tuplasti vahvempia yhdessä. Te jaksatte enemmän kuin yksinänne. Opeteltaa jakamaan asiat niin että käytätte voimavaranne tasapuolisesti.

Toiset riitelevät mustasukkaisuudesta, omistamisenhalusta. Miten voit olla mustasukkainen itsellesi? Jollekkin mikä on osa sinua? Onko oikea kätesi mustasukkainen vasemmalle kädelle vaikka siinnä on kuinka kiiltävä lusikka?

Hoitakaa kotianne joka löytyy parisuhteesta. Hoitakaa rakkauttanne!


VASTAUKSET:


hmm - 06.10.2009 - 13:13

Entä nuo pelkästä himosta ja ehkäisyn pettämisen seurauksena syntyneet lapset?


Ap - 06.10.2009 - 13:33

.. tarvitsevat ihan yhtäpaljon rakkautta ja rakastavan perheen ympärilleen. Rakkaus sitoo perheenjäsenet yhteen.


Blaa - 06.10.2009 - 13:41

Blaa blaa blaa


Kiitos! - 06.10.2009 - 13:41

Pisti miettimään etenkin, kun viime aikoina otettu usein yhteen miehen kanssa periaatteessa ihan turhista asioista.


Tämä - 06.10.2009 - 13:43

varmaan toimii, jos molemmat puolisot ajattelevat samalla tavoin. Mutta kuinka saada se toinen puoliskokin ymmärtämään tämä? Siinäpä ongelmaa kerrakseen.


biologiaa - 06.10.2009 - 13:47

"Ei lapset ole itsestään selvyys- Lapset ovat syntyneet rakkaudesta"

Valitettavasti todellisessa maailmassa lapsia syntyy ehkä rakkautta useamminkin yhdenyönjutuista, seksiin painostamisesta, syrjähypyistä, ehkäisyn pettämisestä, raiskauksista ja insestistäkin.

Tuon ap:n siirappisaarnan sijaan voisimme palauttaa mieleemme kukin oman elämämme parhaat asiat ja olla onnellisia niistä. Läjhinnä siksi että kateus katkeroittaa ja itsensä nostaminen muiden yläpuolelle on tekopyhää, kaikilla ei voi olla samanlaista. Jos sattuu olemaan "kaunis" kristilliset arvot toteuttava ydinperhe jossa rakkautta riittää niin hyvä niin, mutta kaikilla ei parisuhteet ja lapset saa niin kukkeaa alkua kuin ap ehkä toivoisi maailmassa tapahtuvan. Tuntuu naivilta kuvitella kaikkea täydelliseksi maailmassa.

Se sananparsi muuten menee: Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo.. Ja se pätee muuhunkin elämään kuin vain miehen ja naisen väliseen rakkauteen, esim ystäviin, hyväntekeväisyyteen jne jne,,

Kyllä useimmat ihmiset ymmärtää lasten merkityksen ja sitovan voiman viimeistään kun se yhteinen lapsi syntyy, mutta ei aina niin käy. Luemme paljon surullisiakin tarinoita.

Lopuksi vielä huomautan että vähätteleekö ap esin kotitöiden jakamisesta aiheutuvaa murhetta sanomalla ettei ole väliä kuka tekee kunhan hommat kunhan tulee tehtyä, kaikessa rakkaudessaanko pitäisi antaa toisen tehdä kaiken ja toisen löllöttää sohvalla? Tai antaa rakkauden tähden polkea toisen oikeuksia? Ei se ole rakkautta vaan hyväksikäyttöä. Taidatko tajuta että monesti ne riidat tulee asioista jotka on itselle todella tärkeitä ja tuntee että niitä loukataan, ei ne ole hälläväliä asioita vaan ne pitää selvittää.

Elätköhän missä ruusunpunamaassa ap??? Jotenkin vaan alkoi ärsyttää..


zilla - 06.10.2009 - 13:50

niin, kyllä siinä alkaa haluta eroon "osasta itseään", jos tuo toinen osa vikittelee vieraita, pettää, haukkuu, käyttää kynnysmattona... Vaikka tuon ajattelun mukaan pettämistä ei olekaan, jos ollaan yhtä, niin itsehän siinä on samanlailla vehtaamassa mukana, eikö?


Hah - 06.10.2009 - 13:53

"Valitettavasti todellisessa maailmassa lapsia syntyy ehkä rakkautta useamminkin yhdenyönjutuista, seksiin painostamisesta, syrjähypyistä, ehkäisyn pettämisestä, raiskauksista ja insestistäkin."

Ihan tosissaanko näin väität?! LOL


vieras - 06.10.2009 - 13:56

Tämä toimii, JOS MOLEMMAT ovat riittävän kypsiä tajuamaan asian.


Ap - 06.10.2009 - 14:36

biologiaa: Jutussasi on niin paljon negatiivista. Voi olla että elän ruusunpunamaassa, mutta voin luvata; täällä on hyvä elää, haluan muitakin tänne!

En toki puhu siitä että kaikilla olisi asiat hyvin, vaan siitä että tähän olisi pyrittävä--> Onnellisuus kasvaa kun sitä tajuaa viljellä.
Silmät avautuu aivan eri tavalla kun tajuaa katsoa sen katkeruuden ja negatiivisuudet läpi niitä hyviä ja valoisia asioita.

Hyväksikäyttö on myös ihan eri asia. Ei tämä sitä tarkoita että kenenkään pitäisi antaa itseä käyttää hyväksi. Jos joku niin ymmärsi niin suosittelen lukemaan tämän uudelleen läpi.

Ja tasa-arvoon vielä sen verran; Mies ja nainen ei koskaan tule olemaan tasa-arvoisia! Saman arvoisia kylläkin mutta ei tasa-arvoisia. Mies on mies ja nainen on nainen. Eli Mies ei koskaan tule olemaan nainen, eikä toisin päin. (Kukaan ei tajunnut tästä mitään) Totta, että naisen tulisi saada samasta asiasta (työstä) samanlaista kiitosta (palkkaa) kuin mies (olla samanarvoinen).. Ja tähän suuntaan olemme onneksi pikkuhiljaa menossa. Mutta niin kauan kun naiset ja lapset lähtevät ensin hukkuvasta laivasta ja naiset eivät sodi, ne eivät ole tasa-arvoisia. JA HYVÄ NIIN!
Mies ei osaa ajatella suhteen tunnepuolta samalla tavoin kuin nainen, mies osaa paremmin konkreettiset asiat. Siksi siirtäisin tämän asian enemmän naisen harteille. Olkaa miehille hyviä.
Harvempi mies on niin hullu että lähtee hyvästä, onnellisesta, rakkauden täydentämästä suhteesta syrjähypyille. (Ja nyt osa lukee tämän = jos mies pettää naisen vika. Ei näin!)

"Valitettavasti todellisessa maailmassa lapsia syntyy ehkä rakkautta useamminkin yhdenyönjutuista, seksiin painostamisesta, syrjähypyistä, ehkäisyn pettämisestä, raiskauksista ja insestistäkin."
En usko että useammin näin, mutta näitäkin on, JA PALJON! tämä on kuitenkin asia haara ja tästä aloittaisin uuden topicin jos tähän haluaa syventyvän enemmän.


kylläpä - 06.10.2009 - 15:16

ap:llä on tarve lokeroida sukupuolet erilleen

vaikuttaa aika nuoren ihmisen tekstiltä


Ap - 06.10.2009 - 15:50

Tarve ja tarve. Ei se nyt joka asiassa näin mene. Mutta me vain ollaan eri sukupuolta, onhan se nyt näin. Nämät on myös aika pitkälti mielipide asioita ikää katsomatta.
Nuori tai vanha, sekin on mielipide asia. Kyllä minä itseni vielä haluan nuoreksi kokea


Blaah - 06.10.2009 - 16:22

Uuhlalaa. Jollain käy hoksottimet vähän ylikierroksilla Kliseistä Yliromantisoitua Soopaa.


möllötin - 06.10.2009 - 16:58

"Mies ei osaa ajatella suhteen tunnepuolta samalla tavoin kuin nainen, mies osaa paremmin konkreettiset asiat."

Whaaat??

Onpas yleistämistä No, minä olen täysin eri mieltä. Olisi mielenkiintoista kuulla perustelusi väitteellesi..

Ja lisäksi minä ainakin olen ihan itsenäinen erillinen ihminen enkä osa miestäni, vaikka rakastanikin miestäni todella paljon ja meillä on hyvä avioliitto

Mutta ihan hyvä ajatus takana..


Turhan - 06.10.2009 - 18:51

imelää lässytystä. Ei iske, ärsyttää vaan.


--- - 06.10.2009 - 21:44

Hienosti kirjoitettu ap!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|