Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - ÄITIPARKKI


| Vastaa viestiin | ÄITIPARKKI |

Mitä (vajaa) 2v. tytölle päälle hautajaisiin?

Äiti86 - 01.10.2009 - 20:33

Lauantaina olisi tytön papan hautajaiset eikä ole hajuakaan mitä tytölle pukee päälle :/ Ainuttakaan mustaa vaatetta ei tytön vaatekaapista löydy. Onko jollain jotain vinkkiä?


VASTAUKSET:


linnea1 - 01.10.2009 - 20:36

Ei pienten lasten pidä/tarvitse pukeutua mustaan. Siistit ja juhlavat vaatteet, värillä ei väliä.


Nennu - 01.10.2009 - 21:03

Tummaa, jos ei mustaa.
Tyttärelläni on tummanvioletti ja musta mekko arvokkaita tilaisuuksia varten.

Että kyllä värillä ON väliä.
Siisteys on itsesäänselvyys niin arjessa kuin juhlassakin, mutten veisi lasta vaaleissa tai kirkkaissa väreissä hautajaisiin.

Tämä on minun mielipiteeni ja jokainen tekee, kuten parhaaksi näkee.


olen - 01.10.2009 - 21:36

sitä mieltä että valkoinen sopii lapselle hautajaisiin. Olimme miehen kaverin hautajaisissa vastikään jolla jäi paljon lapsia, nuorimmainen vastasyntynyt, ja kaikilla lapsilla oli normaalit juhlavaatteet, tytöillä valkoista.


Momma - 01.10.2009 - 22:22

Onko sinulla mitään mustaa kangasta, mistä voisit ommella tytölle hameen? Vaikka omasta vanhasta hameesta tai paidasta. Ja siihen siisti valkoinen paita.


MINNI - 01.10.2009 - 22:27

Miná myós sitá mieltá ettá pienet lapset voi pukeutua vaikka vaaleanpunaiseen jos muutakaan ei lóydy.Varsinkin jos on oman perheen hautajaisista kysymys...tuskin pappa
pistáisi pahakseen,vai mitá?

Táállá Enkuissa ainakin pikkuiset pukeutuu mihin váriin vain,jopa punaiseen,koska kuitenkin hautajaisissa juhlitaan/muistetaan kuolleen henkilón elámáá.Monesti nákee aikuisiakin naisia vaikka tummapohjaisessa mekossa,jossa on vaikka punaisia kukkia tms.Ei ole pakko pukeutua mustaan.

Muut vieraat (kuin perheenjásenet) puolestaan pukeutuu mustaan,ihan kunnioituksesta kuollutta henkilóá ja kuolleen sukua kohtaan.meillä - 01.10.2009 - 22:54

....samanikäinen meni vanhan roosan värisessä samettiliivimekossa, tummemmassa neulebolerossa, valkoisissa sukkahousuissa ja valkoisissa juhlakengissä. Kukaan ei katsonut pitkään, että väri ois jotenkin väärä.

Valkoista neuleboleroa olin kaupasta etsimässä mekon kaveriksi, mutta tuurilla löytyi tuo marjapuuronpunainen/lila, ja siihen sopiva mekko meillä olikin. Keväällä varsinkin tuntui ettei sopivaa asua löydy, nyt syksyllä löytää tummempia värejä helpommin.

Siisti, hillitty ja arkista juhlavampi asu, ei liikoja röyhelöitä, koruja eikä huomiota herättäviä tukkapinnejä, siinä se.


Meillä on - 02.10.2009 - 00:28

ensiviikolla vaarini hautajaiset. On ihan pienimuotoiset (Vain lähisukulaiset). Poikamme (1v) on myös tulossa mukaan.
Laitamme hänelle mustat vaatteet päälle.
Juuri ostimme tilaisuutta varten mustat normaalit housut sekä mustan villapuseron. Alle laitamme musta/valko raidallisen siistin bodyn.


Meillä - 02.10.2009 - 08:18

tytär aikanaan äitini hautajaisissa punaisessa (hillityssä) juhlamekossa, vieraidenkin mielestä "iloinen" muistutus elämän jatkumisesta. Äiti kuoli niin yllättäen, että siinä sekavassa mielentilassa ei itsellänikään ollut voimia pukeutumisia miettiä.
Vaatteilla ei surra, jos joku lapsen vaatteiden väristä pahastuu, hänen ongelmansa.


omilla tyttärilläni - 02.10.2009 - 11:19

3 ja 1 v oli isoäitini hautajaisissa - toisella beiget housut, valkoinen paita ja beige takki, toisella viininpuna beige ruudulliset 'shortsit' valkoiset sukkahousut ja paita sekä viininpunainen takki - ja asuihin sopivat hatut - normit kävelykengät kummallakin.. keli oli kylmä ja tuulinen tästä syystä päädyttiin housupukuihin eikä mekkoihin.. pienellä lapsella ei tosiaankaan tarvitse olla mustaa vaatetta päällä..

oman vaarinsa hautajaisiin tytöt jo vähän isompina halusivat omat viittansa laittaa päälle (vihreä ja viininpunainen) ja niihin sopivat mekot ja valkoiset sukkahousut..


Ulpukka - 03.10.2009 - 10:47

Ajatelkaa järjellä: talvella haudalla; pitäisikö olla mustat toppapuvutkin! Arvokas pukeutuminen ei riipu väristä ja todella kesäaikaan ei edes aina naisille tahdo löytyä mustaa. Riippuu tosi paljon muodista. Kokemusta on monista hautajaisista neljän lapsen kanssa eri vuodenaikoina. Sitten mitä pienempi lapsi niin enemmän tarvitaan varavaatetta: pitäisikö niidenkin olla mustaa, jota ei sen päivän jälkeen tarvita!


tuutunen - 04.10.2009 - 17:19

Sukulaistyttö oi valkoisessa mekossa, johon oli vyötäille sidottu silkkinen musta nauha, ja hiuksissa oli musta panta, ja mustat kengät. Kovin sievä oli. Muutenkin muilla lapsilla oli paljon valkoista yllä. Meidän pojalla oli siistit tavalliset juhlavaatteet.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|