Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - ÄITIPARKKI


| Vastaa viestiin | ÄITIPARKKI |

Raha asiat!!

minä - 30.09.2009 - 10:33

- Miten teillä menee raha asiat kotona?
- Onko teillä omat rahat ja sovittu kumpi maksaa mitkäkin laskut? Vai onko rahanne täysin yhteisiä?
- Kumpi tienaa enemmän?
- Tuleeko riitaa rahasta?


VASTAUKSET:


minä - 30.09.2009 - 10:35

Raha asiat väliviivalla ennenkuin joku näsäviisas hyökkää päälle...


hispu - 30.09.2009 - 10:40

Meillä on yhteiset rahat. Kummallakin on oma tilinsä, mutta tilit sikäli yhteisiä, että kummatkin pääsevät omilla tunnuksillaan toisen tilille (tilit siis samassa pankissa). Meillä minä maksan kaikki laskut jommalta kummalta tililtä. Mies tienaa enemmän, tällä hetkellä PALJON enemmän, kun olen hoitovapaalla. Rahasta ei riidellä koskaan. Kummatkin elää säästeliäästi, joten toisten ostoksista ei ole tarvetta olla huolissaan. Siis turhaan ei ostella mitään eli se mitä ostetaan, tulee tarpeeseen.


toki - 30.09.2009 - 10:43

yhdessä maksetaan. Kaikki yhteistä ja vapaasti kumpikin ostelee mitä tarvii kunhan laskut ensin hoidetaan....


Meillä - 30.09.2009 - 10:46

yhteiset rahat, mutta molemmilla omat tilit. Minä hoitelen laskut ja maksut aina sen tililtä, jolla rahaa enempi on. Ei ole koskaan tullut riitaa raha-asioista. Mies tienaa, minä olen kotona.


anonymous - 30.09.2009 - 10:54

Erilliset rahat sekä tilit ja kumpikin maksaa omat laskunsa. Molemmat tienataan keskivertoa enemmän eikä rahasta tarvitse riidellä, sehän on niin vanha keksintö!


mie - 30.09.2009 - 11:05

On yhteiset rahat=ne jotka mies tienaa ja minun omat rahat. Siis minulla on käyttöoikeus kaikkiin tileihin, miehellä vain omaansa ja lapsilisätiliin. Minun osuus on tosin säälittävän pieni ja samalla tavalla nekin kuluvat perheen menoihin, eli ei meillä käytännössä laskujen ja muiden pakollisten menojen jälkeen jää kummallekaan omaa rahaa. Minä maksan kaikki laskut ja saan mieheltä syytöksiä sitiä, kun kaikki rahat kuluvat ties mihin. Mutta kun ei hän niitä kuitenkaan itse hoida.
Toisinaan varsinkin lasten menojen suhteen tulee sanomista. Siinä vaiheessa muistutan, että olisit silloin 18 vuotta sitten ja vielä sen jälkeenkin ehkäisyvälineitä ahkerammin käyttänyt, niin nyt ei menisi rahaa ainakaan lasten kuluihin.
Ei meilläkään varsinaisesti rahasta riidellä vaan sen puutteesta.


Meillä - 30.09.2009 - 11:48

mies tienaa jonkin verran enemmän. Periaatteessa omat rahat, mut käytännössä kaikkihan menee lopulta "yhteiseen hyvään". Mies maksaa lainanlyhennyksen, vesi-, sähkö- yms. laskut. Mä maksan omat henk.koht. laskut ja kauppareissut (ruoka, taloustavarat, lastenvaatteet).
Mahdottomia ei säästöön jää, mutta mitä jää sekin käytetään perheen hyväksi (pieniä lomamatkoja tms). Koskaan ei olla rahasta tapeltu, mut mies on kuitenkin asenteeltaan säästäväisempi. Mulla on vähän se periaate, et koskaan ei tiedä milloin lähtö tulee ja mitään ei hautaan saa mukaan. Joten nautitaan tästä hetkestä Mut tietysti myös järki päässä, jos on tilanne et rahat on vähissä, niin silloin pihistellään eikä eletä velaksi.


normimama - 30.09.2009 - 17:01

Tietysti yksi yhteinen tili, jonka kautta rahaliikenne kulkee. Helppoa.


meillä - 01.10.2009 - 22:45

...teoriassa omat rahat, omat ja 1 yhteinen tili sekä yhteisiä ja omia menoja.
Käytännössä mä pyöritän tilejä ja laskunmaksua, mies lukee omat ja yhteiset tiliotteet kunhan ne hänelle tulostan.
Riidellä ei ole tarvinnut, vaikka rahankäyttömme on erilaista: mies pihtaa ja minä ostan mieluumin laatua kuin halpaa. Ja joustavasti makselemme tarvittaessa toistemmekin menoja. 4v jälkeen on remonttikulutkin jakaantuneet lähes puoliksi ihan itsekseen. Olen niitä excelissä seurannut, lähinnä omasta mielenkiinnosta.

Tällä hetkellä mies tienaa Kelalta 314,28/kk ja mä töissä 11x enempi .

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|