Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - ÄITIPARKKI


| Vastaa viestiin | ÄITIPARKKI |

Toiminko totaalisen väärin?

aikuisopiskelija - 29.09.2009 - 14:04

Aloitin opiskelut nyt syksyllä ja olen tullut siihen tulokseen, että muutan asumaan lähelle koulua ainakin talven ajaksi asumaan. Siis marraskuusta helmikuuhun asti, nyt ainakin aluksi. Syynä tähän on se, että matka kouluun yhteen suuntaan kestää noin tunnin verran ja en halua ajaa matkaa talvisaikaan, kun on pimeää ja kelikin voi olla melko kurja.

Lisäksi tiedän jo nyt, että seuraava isompi kokonaisuus mikä koulussa tulee, on sen verran laaja, että haluan suorittaa sen ja keskittyä siihen kunnolla. Se onnistuu sillä, että asun arjet itsekseni kämpässä opiskelupaikkakunnalla.

Lapsi jää asumaan tänne kotiimme isänsä kanssa ja käyn perhettäni katsomassa aina viikonloppuisin tai he tulevat käymään luonani, jos keli on totaalisen surkea.

Aion myös joka tai joka toinen ilta soittaa perheelleni ja kysellä kuulumisia, miten heillä on mennyt.

Laittelen myös nyt kotona paikkoja siihen kuntoon, että mies pärjää täällä loistavasti lapsen kanssa ja löytää esim; lapselle puhtaita vaatteita + ulkotamineita.


VASTAUKSET:


riippuu - 29.09.2009 - 14:09

aika paljon lapsen iästäkin tekisinkö itse noin.


ja siitä - 29.09.2009 - 14:10

miten lapsi reakoi tilanteeseen. Onhan tuo iso juttu, että äiti on viikot pois jatkuvasti.


no riippuu - 29.09.2009 - 14:11

minkä ikänen lapsesi on. Jos on herkässä iässä niin saatoit tehdäkin väärin, herkässä iässä sitä tarvitsee nimenomaan sitä äitiäkin (en solvaa nyt isiä). Itse kuljin opiskelemaan pitkän matkan, yhteensuuntaan tunti, talvisin kauemminki, eikä minulla ollut edes lapsia vaan haluttii vaan asua täälä missä nytkin. nyt en enää tekisi samoin kun on tää tyttö. Mieti vielä kerran...


no riippuu - 29.09.2009 - 14:13

jatkan, tarkoitin että en tekisi samoin, eli en kulkisi niin pitkää matkaa mutta en kyllä muuttaisikaan, muuttaisimme kaikki tai lopettaisin koulun ja menisin töihin siksi aikaa kunnes lapsi vähän isompi. Ja aika outoa että sanot että haluat opiskella rauhassa, miksi sitten hankit lapsia jos kerran aioit vielä palata kouluun...


aikuisopiskelija - 29.09.2009 - 14:15

Lapsi on pian 5v, erittäin reipas ja omatoiminen pikku ihminen. Ei hän kovin tykkää, että asun muualla talven ajan, hänellä on taas ns. äitivaihe menossa. Olen myös sitä mieltä, että isä on yhtä hyvä lapsen hoitaja kuin äitikin.

"No riippuu", miten sinä jaksoit kulkea pitkän matkan talvellakin? Minä tässä hiljattain ajoin pitkästä aikaa pimeässä lähikaupungista tänne kotiin ja se matka oli jotain aivan hirveää, tuntui etten näe mitään - pelkäsin, että kohta ajan ojaan. Sen jälkeen iskostui entistä vahvemmin mieleeni, että ei kiitos tätä herkkua enää - parempi on,että asun talven opiskelupaikkakunnalla.


Opiskelu - 29.09.2009 - 14:16

aikana mun luokalla oli nainen joka teki noin ja lapsi oli 6v ja 2½v kului opiskeluihin. Ihan hyvin oli isä hoitanut talon ja lapsen.

PS Sai nainen vielä hyvän työpaikan ja stipendin koulun kautta, kun oli niin 100% opiskellut.


aikuisopiskelija - 29.09.2009 - 14:17

Opiskelu; vastaus; niin juuri tuoa kanssa mietin, että sitten saan 100% opiskella täysillä ja motivaatio tähän opiskeluun on kova, en halua tätä koulua huitiloiden suorittaa.


nessu - 29.09.2009 - 14:19

Jos olette tulleet tuohon päätökseen, niin mikäettei. Tunnen yhden pariskunnan jolla samanlainen järjestely toimii hyvin. Heillä lapset on 6 ja 1 vuotiaat..Isän vaan pitää olla todella motivoitunut olemaan lasten kanssa. Ainahan voi muuttaa takasin kotiin jos tuo miettimäsi järjestely ei sovikkaan teille.


aikuisopiskelija; - 29.09.2009 - 14:24

nessu; olen kysellyt useasti mieheltä, että pärjääkö hän arkisin hyvin lapsen kanssa ihan yksistään? Ja hän sanoo, että kyllä hän pärjää. Osaa hän myös pyykkejä pestä ja ruoanlaittojuttuja eniten mietin, kysyin niistäkin mieheltä, että osaatko edes jotain kokata? Hän sanoi, että kyllä hän jotain osaa. Joten asia on siltä kohdin ok.

Enkä koe, että arki menisi liian raskaaksi miehelle, kun lapsi on päivät päiväkodissa hoidossa ja mies on töissä. Eihän hänen tarvitse kuin muutaman tunnin hoitaa illalla lasta ja sitten vain lapsi yöpuulle, saa hetken omaa aikaa + menee sitten itsekin nukkumaan.


Tee - 29.09.2009 - 14:38

Valmiiksi pakkaseen ruokaa, niin miehes ei tarvii kaikkea tehdä alusta asti.Sulattaa valmiin ruuan.Esim.keittää perunat ja ottaa ns.valmiin ruuan pakkasesta aamulla sulamaan.


Kiira - 29.09.2009 - 14:44

Itse en toimisi näin, että menisin muualle asumaa.
Ehkä alkusyksy on pimeää aikaa, mutta kun tulee lumi maahan niin näkyvyyskin paranee. Autoihin saa lisävaloja yms. Panosta kunnon autoon se raha, mikä menisi asumiseen.
Ja niin kuin itse kerroit; lasta ei tarvitse illalla kuin muutaman tunnin hoitaa, kun menee nukkumaan, joten opiskeluun jää silloin aikaa, eikö? Tai toisaalta voihan miehesi silti laittaa ruuan sekä hoitaa kotityöt vaikka oletkin kotona, jotta saat panostaa opiskeluusi.

Mielestäni tunnin ajomatka ei ole nykypäivänä mitään.
Sitäpaitsi ajokyky paranee, mitä enemmän ajaa.


ope - 29.09.2009 - 14:50

Sellaista elämä on, on pantava asioista tärkeysjärjestykseen. Toisinaan käy niin, että on saman aikaan pieni lapsi ja opinnot, mutta onneksi isä voi hoitaa lasta aivan yhtä hyvin kuin äiti.
Joudut kuitenkin varmaan kuulemaan negatiivisia kommentteja, mutta anna niiden olla ja pidä omat suunnitelmasi. Etkö sinä itse tekisi perheelle ruokaa, jos mies olisi toisella paikkakunnalla viikot ja sinä töissä ja lapsen kanssa kotona? Miksi sitten sinun pitäisi tehdä sekä omat että miehen ruuat - Tee-nimerkin mukaan? Lapsi saa joka tapauksessa päivähoidossa kunnolla ruokaa eikä se varmaan maata kaada, vaikka mies olisikin ruuanlaitossa vähän aloittelija.
Toinen vaihtoehto on se, että lapsi olisi sinun mukanasi opiskelupaikkakunnalla, jos siellä saisi hyvin hoitopaikan. Silti lapsen kannalta olisi parempi ratkaisu juuri tuo, että sekä asunto, hoitopaikka että kaverit pysyvät samana, vaikka äiti onkin välillä poissa. Ehkä sinullakin on välillä opinoissasi sellaisia vaiheita, että on mahdollisuus tehdä tehtäviä kotona.


no ap:han - 29.09.2009 - 15:07

nimenomaan haluaa että lapsi ei ole jaloissa häiritsemässä hänen kallisarvoista opiskeluaan niin eihän se käy päinsä että ottaa lapsen mukaan sinne!!!


Jep - 29.09.2009 - 15:11

Mä kommentoin vaan tuohon ajomatkaan. Mä oon samaa mieltä tuossa, että ajotaito paranee kun pääsee alkuun. kyse saattoi olla vaan alkusäikähdyksestä, jos et ole viime aikoina paljon ajellut. Mutta muutamassa viikossa siihen tottuu! Mä ite alotin työt marraskuussa toisella paikkakunnalla, ja matkaa juuri tuo tunti. Se oli aluks ihan kamalaa, ja reittikin oli vielä tunnettu hirvistään... mutta muutama viikko meni ku ei sitä enää aatellu yhtään. Että jos tuota pelkkää ajamista ressaat niin siihen kyllä tottuu ihan kuka vaan.


Sarde - 29.09.2009 - 15:30

"no riippuu" antoi taas tyhmän kommentin...Miksi hankit löapsia, jos vielä haluat opiskella? Haloo, sitä voi joskus pakon sanelemana joutua opiskelemaan oli sitten lapsia tai ei. On vaan elettävä tilanteen mukaan ja aina asioilla on tapana järjestyä. Nuorimmaiseni oli 5, kun aloitin koulun päätoimisesti. Asustelin koko ajan kotosalla perheen kanssa, mutta välillä kyllä kävi mielessä, että helpompaa olisi ollut keskittyminen opiskeluun ilman perhettä. Koulu sijaitsi kuitenkin niin lyhyen matkan päässä kotoa, että tämä kotoa käsin koulun käynti sujui paremmin. Mies auttoi tietokonejutuissa jne. Jos en olis päässyt lähikouluun, muutto toiselle paikkakunnalle viikoiksi olisi ollut ajankohtainen. Se perheen kanssa puhuttiinkin jo selväksi ennen kouluun hakemista. Tsemppiä sulle! Se mikä sopii yhdelle ei välttämättä sovi toiselle....


Paola - 29.09.2009 - 15:32

Ensinnäkin, älä paapo sitä miestä niin kamalasti, kai aikuinen ihminen (siis isä) osaa tehdä ruokaa ja hoitaa omaa lastaan siinä missä äitikin. Eli en ymmärrä tuota, että etsisit vaatteet valmiiksi, ruokaa pakkaseen jne. Moni äiti tekee kaiken tuon lastenhoidon lisäksi ja paapoo tosiaan sitä miestäänkin. Jos miehesi on hiukan tossavainen, niin tekeekin varmasti hyvää opetella arkea lapsen kanssa, kun kaikki ei olekaan aina valmiina.

Itse en muuttaisi perheeni luota mihinkään, mutta koska tunnut asian jo päättäneen ja perheellesi se on ok, niin anna palaa vaan. Minusta tunti suuntaansa nyt nykypäivänä ei ole matka eikä mikään (monella on 100km:kin suuntaansa työmatka ja silti ajavat illalla perheensä luo), mutta tosiaan, oma asiasi.


Minusta - 29.09.2009 - 15:46

kuulostaa ihan hyvältä ratkaisulta.Kyllä isä lapsen hoitaa siinä kuin äitikin.Kukaan ei täälläkään ihmettelisi jos isä olisi lähdössä opiskelemaan.Ja kysehän oli vain 4stä kuukaudesta.Tsemppiä opiskeluun


Olen - 29.09.2009 - 16:58

myös aikuisopiskelija ja asunut koko ajan kotona perheen kanssa (lapsi 4v). Täysillä olen saanut silti panostaa, koska isä pystyy joustamaan myös kotona. Ainakin meillä opettajat ovat joustaneet tarpeen vaatiessa kun tietävät tilanteen.
Itse en muuttaisi pois, koska 4kk on lapsen elämässä pitkä aika.


? - 29.09.2009 - 17:08

mielestäni teet väätin!
tuo on osittain tekosyy, jos matkasi kestää VAAN tunnin...
sen voi kulkee kimppakyydillä, tai julkisilla kulkuneuvoillakin, jos haluaa..


nessu - 29.09.2009 - 17:22

Tsemppiä koko perheelle ja onnea opiskeluun Uskon et isä osaa hoitaa lasta siinä missä äitikin Ja eihän sulla ole kuitenkaan kuin tunnin matka kotiin jos äkillinen tarve tulee.


minä - 29.09.2009 - 18:18

Voitko vaikka käydä viikolla kotona?


yks - 29.09.2009 - 18:53

ääni vastaan. Terkuin opiskelijaäiti, joka ajaa kans reilun tunnin suuntaansa päivittäin ja hoitaa silti opiskelun ihan riittävän hyvin.
Ja tuleekohan sitä äkillisesä vapaudenhuumassa 100% opiskeltua, tuskin.


Selja - 29.09.2009 - 19:23

No minä taas äänestäisin tod.näk. tuon suunnitelman puolesta. Olisithan osa-aikaisena vanhempana vain kuitenkin muutaman kuukauden. Pienehkö panostus ja mahdollisesti parempi tulevaisuus plakkarissa: lapsellekin pidemmän päälle mukavampaa.

Lapsihan nyt kuitenkin oli jo 5-vuotias ja et nyt sentään minnekään kuuhun häviä. Voipi olla lapsesta vaan hauskaakin ja jännää, kun äiti tulee käymään tai pääsee äidin luokse visiitille.

Eikä sitä isää tosiaan varmaankaan tarvitse paapoa. Kyllähän aikuinen ihminen osaa lapsensa hoitaa ja ruoat laittaa. Ja ainakin oppii, jos ei tähän mennessä ole oppinut..


hui - 29.09.2009 - 22:00

kauheeta mä en vois ikinä olla erossa perheestä!!!Ei todellakaan tunti suuntaansa ole paha aika.Mäkin kävelen joka päivä töihin ja takas,matkaa 6km eli tunti menee suuntaansa.Kaks tuntia vuorokaudesta on aika vähän.Kuvittele miten pahalta tuntuu aina sunnuntai-iltaisin lähtee perheen luonta!


joku - 29.09.2009 - 22:23

Itse kävin puoli vuotta kotoa käsin opiskelemassa toisella paikkakunnalla. Ajomatka puoltoistatuntia yhteen suuntaan eli kolme tuntia päivässä. Itsellä tosin oli vuoden vanha lapsi ja mies oli kotona. Eikä ihan joka päivä välttämättä tarvinnut käydä opiskelupaikalla, mutta vähintään kolmena päivänä viikossa, joskus viitenä päivänä.

Oli se raskasta ja iltaisin oli vaikea keskittyä tehtäviin. Tuli ne tehtyä kun ne päätti tehdä. Itseä hieman harmitti kolmen tunnin hukkaan heitetty aika autossa. Mutta julkisilla olisi tehnyt matka vähintään kaksi tuntia yhteen suuntaan ja bussissa tuli huono olo, jos yritti jotain lukea. Itse en kuitenkaan halunnut olla pois kotoa, joten tein tämän ratkaisun.

Mutta kyllä ap:n ratkaisu voi toimia yhtä lailla. Pystyyhän sitä viikollakin kotona käymään, jos siltä tuntuu. Kyllä mieskin lapsen kanssa pärjää. Mutta jos lapsi hirveästi alkaisi protestoida, kuuntelisin sitäkin. Jos tuntuu, ettei järjestely toimikaan, voihan aina suunnitelmia muuttaa.


pupunen - 29.09.2009 - 22:30

Ei kai tuossa sinänsä mitään ihmeellistä ole. Moni isä tekee reissutyötä ja on viikot (tai pidempiä aikoja) perheensä luota pois jne. Oma mieheni on myös tehnyt PALJON reissutyötä. Mutta tuo järjestely ei vaan sovi kaikille... meillä ainakin esikoinen (tuolloin 1-2v) ikävöi isäänsä ihan kamalasti ja oli kyllä aikuisillakin ikävä. (eniten miehellä).

Itse en todellakaan pystyisi moiseen järjestelyyn, ajaisin vaikka 2h illassa, että pääsisin kotiin. Mutta jos itse koet tuon parhaaksi, toimit tietenkin sen mukaan. Kuitenkin laittaisin etusijalle LAPSEN edun, jos käytäntö osottautuu lapselle liian raskaaksi, niin äidin pitää kyllä pistää asiat uudestaan tärkeysjärjestykseen.


haloo - 29.09.2009 - 23:12

ois kannattanut opiskella ennen lapsia...
täälläkö pyydät myötätuntoa siihen,että pääset sinkkuelämää viettämään viikolla ja kotiin vain viikonlopuiksi ?
Opiskelu kannattaa aina,mutta että äiti päättää muutta YHDEN TUNNIN ajomatkan takia opiskelemaan muualle...no helppoahan tuo toki on SULLE ja kun sulla MIESKIN on niin mitäpä sitä lapsen ikävää kuuntelemaan ?


no hei haloo - 29.09.2009 - 23:43

Meeppäs "haloo" nyt vaan nukkumaan, jos et osaa asiaas nätimmin esittää. lapsia ei tehdä, niitä saadaan. ai niin joo ainahan sen abortin voi tehdä "sosiaalisista ja elämäntilanteesta johtuvista syistä". harmi ettei ap aikanaan tajunnut...
Voi ristus. toivottavasti sulla on nyt parempi mieli ton kommenttis jälkeen.
Niin ja mä EN ole ap, jos sitä jo ehdit epäillä.


hepssan - 30.09.2009 - 02:30

-Lapsi jää asumaan tänne kotiimme isänsä kanssa ja käyn perhettäni katsomassa aina viikonloppuisin tai he tulevat käymään luonani, jos keli on totaalisen surkea.-

Vähän pisti silmään tuo kommentti että kurjan kelin takia et kotona kävisi mutta isä lapsi tulisivat katsomaan sinua jos keli olisi totallisen surkea???!!!


tuli mieleen - 30.09.2009 - 09:09

että kun ap kokee pimeät kelit vaikeiksi ajaa niin onko hämäränäkö kunnossa? Siskoni tunsi myös hyvin epämiellyttäväksi pimeät ajot, kertoi ettei näe tarpeeksi (muuten normaalinäkö). Kun asiaa alkoi selvittää niin kävi ilmi että hänen hämäränäkönsä oli todella huono ja siksi ei saa ajaa muuta kuin kirkkaalla päivänvalolla. Minä näen ja ajan itse mihin vuorokaudenaikaan tahansa mutta olemme huomanneet miehen kanssa että hänellä on paljon parempi hämäränäkä (minullakaan ei ole silmälaseja), hämärässä en näe yhtä kauas ja yhtä tarkasti kuin mieheni.

Jos tämä on syynä niin parempi jättää pimeäajot pois. Eihän ole poissuljettua että joskus kauniilla kelillä lyhyemmän opiskelupäivän sattuessa voisitkin käväistä kotona viikolla.


akka - 30.09.2009 - 11:16

hepssan: Usein miehet ajavat paljon enemmän kuin naiset myös yhteisillä reissuilla. Katsokaapa peiliin, siskot, ja miettikää, miksi niin on . En minäkään pidä ajamisesta varsinkaan isolla autolla ja vielä joku kärry perässä, mutta ihan miehen elämän helpottamiseksi ja esimerkiksi tyttölapsillemme pyrin yhteisillä reissuilla ajamaan sen mitä mieskin. Tosin kaikkein kehnoimmilla keleillä, sateessa ja pimeässä mies on yleensä se, joka ajaa pahimman osuuden.

Kuinka moni tähän ketjuun kirjoittanut on itse ajanut päivittäin vähintään kaksi tuntia? Kirjoitakaapa uudestaan sen jälkeen, kun on omaakin kokemusta. MInä olen, mutta olen myös asunut toisella paikkakunnalla ja niin mies kuin lapset osoittautuivat omatoimisiksi ja osaaviksi - minä en ollutkaan korvaamaton!


Chala - 30.09.2009 - 11:56

Olen mäkin kulkenut pidempää koulumatkaa pari vuotta ja todellakin kulkisin edelleenkin jotta voisin asua samassa kodissa lapseni kanssa. Ei mikään opiskelu ja oma sinkkuudenhalu mene oman perheeni edelle. Näin siis vain meillä..

Ne jotka sanovat että tekevät miehetkin reissuhommia; onko lapsi yhtä läheinen etä-isänsä kanssa kuin äidin joka asuu saman katon alla viikot, vaikka kävisikin päivällä töissä ja lapsi olisi hoidossa? Ei. Ei lapsi voi muodostaa samanlaista suhdetta vanhemman kanssa jota näkee vain viikonloppuisin, ikävä kyllä.

Ap: Jos olet valmis siihen että lapsesi todennäköisesti 4kk aikana etääntyy sinusta, ei tietenkään toivottavasti pysyvästi, mutta varmasti joksikin aikaa, niin onnea vaan. Kuulostaa todella itsekkäältä että sinä et viitsi ajaa tuntia päivässä suuntaansa ja isän ja lapsen pitäisi riskeerata mielummin oma henkensä huonolla kelillä tullakseen katsomaan sinua, kun päätös muutosta on kuitenkin ollut sinun.

Sori, mutta itse henk koht tuomitsen, koska mun mielestä toi vaan on todella itsekästä. Jos sulla on jäänyt sinkkuilu vaiheeseen ennen lasta niin kiva että miehesi on niin ymmärtäväinen että haluaa ottaa vetovastuun että sinä pääset muualle. Seuraavaksi sitten toisinpäin?


Geisha - 02.10.2009 - 16:47

Meillä mies on joutunut ajelemaan tunnin pituisia työmatkoja, eikä missään nimessä tullut mieleenkään että olisi muuttanut toiselle paikkakunnalle.

Enkä itsekkään tekisi niin.

"Lapsi on pian 5v, erittäin reipas ja omatoiminen pikku ihminen. Ei hän kovin tykkää, että asun muualla talven ajan, hänellä on taas ns. äitivaihe menossa."
Johtuisikohan äitivaihe siitä, että pelkää menettävänsä äitinsä? Hyvää tekee muuttaa sitten pois.

Muutenkin kuullostaa kummalliselta koko tilanne, miksi kyselet mieheltäsi osaako tehdä edes ruokaa? Millainen on teidän suhteenne, tuleeko kestämään?

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|