Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - ÄITIPARKKI


| Vastaa viestiin | ÄITIPARKKI |

lässytystä

minä - 28.09.2009 - 11:06

Taas ovat yhdet draamaan ja alkoholin täyteiset sukujuhlat takana.

Isällä ollut uusi nais ystävä jo yli vuoden, mutta en ole koskaan siihen tutustunut kun on arka kuin lintu. Jos kyselen siltä jotain niin vastaa niin lyhyesti kuin mahdollista ja yleensä lähtee aika nopeaa jos joutuu tilanteeseen että on meidän "lapsien" kanssa samassa tilassa. Isäni on yrittänyt selittää että sille on niin uusi tilanne, ja ei kai siinnä, en oo viitsinyt sen enempää "tyrkyttää ystävyyttäni". Jouluna + muut pyhät se ei viitsi tunkeilla eikä osallistu, vaikka olisi enemmän kuin tervetullut. Nimittäin me "lapset" olemme kaikki kuitenkin aikuisia jotka asutaan eri puolilla suomea (yksi eksynyt jopa keski eurooppaan) ja olemme mielissään että isämme on löytänyt itselleen seuraa ettei tarvi yksin viettää arkea siinnä valtavassa talossa. Ja tämä nainen taas luulee että me koemme sen jotenkin uhkana meidän perheidylliä vastaan. Vaikea tilanne.

Noh, isälläni oli viikonloppuna syntymäpäivät jotka olivat täynnä alkoholia ja draamaa. Vähän liikaakin (Kumpaakin)
Otimme illanpäälle yhden tutustumisleikin: -"Jos tämä henkilö olisi talo, millainen talo se olisi..." <-- Jos joku tietää kyseisen leikin.
Tässä leikissä minä vastasin isäni naisystävästä että: "Olisi todella vanha puinen talo maatilalla, ehkä vähän homettakin olisi". Tästähän riemu repesi.
Leikin päätteeksi isäni naisystävä lähti mitään sanomatta nukkumaan, kukaan ei edes tajunnut että suuttui minun kommentistani, otti sen niin että minä olin haukkunut hänen taloaan home mörskäksi.
Tämä haukkui kaikki isäni lapset "hienostelijoiksi jotka ei tiedä elämästä mitään, että ollaan saatu aina kaikki mitä halutaan ja että ollaan röyhkeitä ja lellittyjä". Aika hieno yhteenveto ihmiseltä joka ei tiedä elämästämme mitään.
Myöhemmin isäni sai tämän naisen kuitenkin takaisin ihmisten ilmoille.
Seuraavaksi nainen suuttui siitä, kun isäni ei ollut vienyt hänelle MINUN vaatteitani. Hän ei halunut enään olla tiukoissa juhlatamineissa vaan halusi rennommat vaatteet MINUN VAATEKAAPISTANI, minulta kysymättä.
Seuraavaksi nainen suuttui siitä että isäni jutteli minun pikkusiskoni kanssa, eli oman tyttärensä. Ja isäni sanoi että tämä nainen on niin mustasukkainen kaikista, jopa meistä lapsista.

Loppu illasta minä ilman mitään ammattitaitoa tein johtopäätöksen että kyseinen nainen on hullu. Joka asiasta luuli että hänestä puhutaan tai että häntä uhataan jollakin tavalla. Suuttui siitä jos isäni ei toiminut kuin hänen ajatus. No ei siinnä, onnea heille.
Seuraavana päivänä puhuin isäni kanssa asiasta ja tämä sanoi että kyllähän hän on huomannut nuo piirteen jo alusta asti ja hän on päättänyt silti olla yhdessä, että jokaisella meillä on omat huonot puolet..
Vähän harmittaa kun olisin toivonut isälleni viimein hyvän ja helpon parisuhteen, mutta eiköhän aikuinen ihminen tiedä mitä tekee..


VASTAUKSET:


minä - 28.09.2009 - 11:07

Illanpäälle kun olin "nukkumassa" kuulin kun tämä nainen haukkui kaikki meidät lapsen vuoronperään isälleni. Todella surullista että suhtautuu meihin uhkana ja yrittää selvästi tulehduttaa hyviä välejämme isäämme.

Kaiken huippu illassa oli se, että isäni naisystävän veli (jota isäni on aina niin kehunut) toi illan päätteeksi huumeita kotiimme, ja tarjosi sitä meidän sisaruksian miehille. Minun oma veljeni oli siinnä vaiheessa niin kännissä että olisi ollut täysin mukana hommassa jos siskoni mies ei olisi puuttunut peliin.
Itse suhtaudun asiaan sillä tavalla että huumeihin nyt törmää joka puolella, täytyy olla itse tyhmä jos siihen sortuu, mutta ei ollut kovin fiksua tuoda niitä toisten juhliin. Kyllä tämä mies tajusi itsekkin että nyt ei saanut leikkikaveria meidän porukasta, ja kävi vielä ennen lähtöään kovistelemassa yhtä miehistä: "Tämä asia jää sitten tähän!"

Niin ja siinä vaiheessa kun oli lapannut aineensa pöytään oli sanonut: "Jos tästä jotain tulee niin laitetaan vain teidän isänne piikkiin"
ETTÄ TÄLLAINEN REILU KAVERI.

Tästä asiasta ei viitsitty puhua isämme kanssa, pitäköön kuplansa.

Mutta kaiken kaikkiaan isäni juhlat olivat onnistuneet hänen silmissään, ja sehän on tärkeintä. Kyllä jäi varmasti itse kullekkin muistoja jota emme koskaan unohda Odotan vain mielenkiinnolla jälleen näkemistä isäni naisystävän kanssa. Huaah, Kamalaa...


no, - 28.09.2009 - 11:15

teidän perhe tarvitsee selkeästi vähemmän alkoholin käyttöä, enemmän avointa kanssakäymistä ja toistenne huomioonottamista. On käsittämätöntä, että ette puhu isällenne tuosta huumekaverista joka selkeästi on valmis käyttämään isääsi hyväkseen jos tarve vaatii.
Missä on lojaaliutesi isääsi kohtaan?


En ymmärrä.. - 28.09.2009 - 11:19

Minkä ihmeen takia sä menet sanomaan isäsi naisystävää homeiseksi ja vanhaksi? Mikä noissa sanoissa on kuvaavaa?
Kyllä muakin vituttais jos joku tollasta sanois. Et varmaan keksiny mitään muuta? Mikään muu ei sun mielestä kuvaa isäsi naista yhtä hyvin kuin HOME!?!?!?

Tää kirjotus on muutenkin ihan kummallista, mun mielestä tuon naisen käytöksessä ei ole mitään, jonka perusteella voisit häntä kutsua hulluks.
Hieman omalaatuinen ja huonotapainen ehkä, mutta hullu?

Pakko sanoa, että ehkä SINÄ olet kasvanut pumpulissa jos tollain riemastut ja raivostut asiasta.

Ei kaikki ole samanlaisia, ehkä isäsi naisystävä ihan oikeasti tuntee olevansa ulkopuolinen ja vain tiellä?

Mä uskon että sä olet joko värittänyt tätä tarinaa, tai jättänyt jotain oleellista kertomatta jotta vaikuttaisit itse paremmalta.

Anna asian olla, jos te kaikki asutte niin kaukana isästänne, niin onko sen niin väliä jos tapaatte silloin tällöin?


Ei - 28.09.2009 - 11:20

sinullakaan taida kaikki olla ihan kotona, kun menet sanomaan näin vanhemmalle ihmiselle!! "Tässä leikissä minä vastasin isäni naisystävästä että: "Olisi todella vanha puinen talo maatilalla, ehkä vähän homettakin olisi"."

Kuvittelitko, että tollaisella vertauskuvalla saisit jotain hyvää aikaiseksi?? Jos joku sanoisi minulle noin, niin kyllä itsekin aiheuttaisin ongelmia tai lähtisin lätkimään. Olitte kaikki juoneet ehkä kannattaisi selvinpäin keskustella asiat selviksi ihan suoraan tämän naisen kanssa.


Ap - 28.09.2009 - 11:20

Meistä sisaruksista minä olin ainoa joka oli vahvasti sitä mieltä että asiasta pitää kertoa. Muut meinasivat että eipä tuo muuten ole paljoakaan tekemisissä kyseisen tyypin kanssa eikä varmasti koskaan tule tilannetta että toisten kotiinsa sen kutsuisi. Mutta eiköhän tämä asia tule vielä julki, ennemmin tai myöhemmin. Ei vain nyt.


kyllä - 28.09.2009 - 11:22

kuulostaa siltä että tässä todellakin tulee tarinan sinun versiosi esiin. Jos tarinan kertoisi isäsi tai hänen naisystävänsä, niin "totuus" voisi olla toinen.

Ensin kerrot että naisystävä olisi aina enemmän kuin tervetullut jouluna ja muina juhlina teille, sitten kun harvoin tapaatte, haukut häntä (vaikkakin leikin varjolla) homeiseksi ja vanhaksi. Ei kovin ystävällismielistä. Kasva aikuiseksi sinä.


Ap - 28.09.2009 - 11:26

Isäni naisystävä ei ole vanha, on 44.v ja todella kaunis. Kuvaus ei ollut naisesta vaan millainen talo minun mielikuvassa hänellä voisi olla.
Nainen ei itsekään ottanut asiaa ulkonäkönsä takia itseensä vaan vain talonsa, joka oikeasti on myös vanha.

Yritin kyllä pyytää anteeksi ja selittää etten mitenkään voinut tarkoittaa hänen taloaan.

Toki alkoholilla oli osuutta asiaan (Itse olin selvinpäin) Mutta totta se on että täytyy osata suhtautua ihmiseen hieman varovaisemmin ja varoa mitä suustaan päästää. Kaikilla ei ole samanlainen huumorin taju, mutta tältä ihmiseltä sitä ei tuntunut löytyvän yhtään.


No jo on - 28.09.2009 - 11:35

pintapuolista juttua. Lapsellista ja turhamaista, eikä päätä, eikä häntää...eipä siihen sitten muuta tarvitakaan, kuin kunnon huumesatsit, niin juhlinta voi alkaa...

Ainut rauhallinen ja järkevä tuntuu olevan isäsi, mutta hänkin ressu hyväksikäytetyn roolissa tuo huumeveikko ei taatusti jätä asiaa tähän, jos isälläsi vähänkään omaisuutta...ja naisella vanha talonrötiskö..

voivoi...mutta nämä asiathan ovat vaan isäsi asioita..eipä ole ensmäinen pässi narussa...


asian sivusta... - 28.09.2009 - 11:38

leikin nimi oli" jos tämä henkilö olisi talo, millainen hän olisi..." Näin kirjoitit alkuperäisessä viestissäsi.
Silloin leikissä kuvataan henkilöä,ja millainen hän olisi jos hän olisi talo. Huvittavaa on, että nainen ei siis suuttunut edes kuvauksestasi millainen hän olisi talona vaan kuvitteli, että kuvailit hänen taloaan... eihän tossa leikissä olisi edes mitään järkee jos kuvailisitte toistenne taloja..

Leikittekö te edes samaa leikkiä??


Ap - 28.09.2009 - 11:39

No näin on. Isäni asioita. Ja minä haluan vahvasti uskoa siihen että isäni on niin fiksu mies ettei anna itseään käyttää hyväksi.
Ja tämä ilta kyllä herätti sellaisen kuvan kun isäni tekee naisen talonrötisköön ilmaista remonttia ja on siellä "töissä" joka vapaa päivän, että saapas nähdä dumppaako tämä nainen sen heti kun remppa on valmis.


hohhoo - 28.09.2009 - 11:40

Kasva aikuiseks, oot aika lapsellinen Ja tuo mitä tuossa edelle kirjoitit, "kuvaus ei ollut naisesta vaan talosta..." kun taas tuolla ekassa viestissäsi sanoit että leikitte leikkiä: "Jos tämä henkilö olisi talo, millainen talo se olisi..." Nimenomaan, jos TÄMÄ HENKILÖ olisi talo niin MILLAINEN TALO HÄN OLISI... Aika ihmeellinen leikkikin vieläpä. Huoh huoho ja huoh... Todella tuli samanlainen tunne kuin tuossa edellä että olet vain hienostellut ja kertonut asiat oman perseesi mukaan ja jättänyt omat mokasi kertomatta. Kannattasko kattoo peiliin ja varoo sen ylpeyden kaa ettet jää auton alle.!


Ap - 28.09.2009 - 11:50

No asiaa on niin helppo miettiä jälkekäteen ettei olisi pitänyt sanoa noin. Kun siinnä tilanteessa oli letkeä ilmapiiri ja hauskoja vastauksia lenteli, mun siskoa sanottiin lehmäksi ja sekin oli kaikkien mielestä hauskaa. Kun asia on täysin vilpittömästi sanottu, ei tajua edes että toinen suuttuu.. Jos olisin tiennyt että reaktio on tämä, en tietenkään olisi näin sanonut.

Ja aikuiseksi on niin vaikea kasvaa..


sanoppa - 28.09.2009 - 11:53

rehellisesti minkä ikäinen olet?


Ap - 28.09.2009 - 11:56

Ei liity asiaan. Ikä ei liity lapsellisuuteen millään tavalla.


veikkaan - 28.09.2009 - 12:12

otain 19 ikää...


juupajuu - 28.09.2009 - 12:45

Juu, samaa mieltä edellisten kanssa. Ap hehkuttaa, miten tervetullut tämä uusi nainen olisi sukuun... Oletko koskaan sanonut tätä tälle naiselle?? Luulen, että käyttäydyt kylmästi ja myös tämä nainen vaistoaa sen. Vaikka myös hän voisi varmasti olla avoimempi teitä kohtaan, mutta kyllä mielestäni teidän tehtävänänne on ottaa tämä uusi ihminen mukaan kuvioihin. Ei ole helppoa tuppautua uuteen sukuun...

Ja minua myös ihmetyttää tänä "homeinen talo" letkautus. Miten voit sanoa ihmiselle, jota et tunne ja joka ei tunne sinua noin?? Paitsi silloin, jos et tippaakaan ajattele tämän toisen tunteita. Tulee mieleeni mieheni sisko, joka on aivan samanlainen. Tölväsee toisista loukkauksia ja verhoilee sen vitsiksi. Ei naurattaisi minuakaan. Omalle siskolleni voisin sanoa mitä vaan, koska tunnen hänet ja hän tuntee minut. Mutta vieraalle ihmiselle... Todella tökeröä!

Ja vielä kaupan päälle tuo huume-juttu... Kertookohan ap nyt jotain satua?? Itse olisin soittanut saman tien poliisille, jos joku idiootti toisi juhliimme tai kotiimme huumeita.

Tästä jutusta saa sen kuvan, että ap näyttää ulospäin "ystävälliseltä kaikkien kaverilta", mutta selän takana touhutaan jotain ihan muuta. Ehkä tämä naisystävä onkin niin fiksu, että on huomannut sen, ja katsonut parhaimmaksi olla taka-alalla!


Ap - 28.09.2009 - 14:12

Niin no kai se sitten on vain sitä etten tippaakaan ajattele toisten tunteita. Ja että minun pitäisi itse sulkea turpani ja olla yrittämättä. Jos meidän tehtävämme on ottaa tämä uusi ihminen sukuun, kuinkahan kauan sitä täytyy yrittää täyttää sitä tehtävää? Kun toinen on ottanut jo alkuun niin negatiivisen kuvan että suhtautuu niin negatiivisesti meihin kaikkiin.

Niin ja tuo huume juttu onkin lähinnä siinnä kun minä en sitä nähnyt, kuulin vain perästä. Sillä perusteella ei paljon soitella. Ei sillä että lähdettä epäilisin. Tai noh, voihan se ollakkin. Ihan sama. Ihmisestä vain uskoisin. Ihme hommaa vain. Mutta nyt painan asiaa villasella ja en puutu enään mihinkään. En isäni ihmissuhteisiin enkä mihinkään muuhunkaan. Otan asenteen että asiat ei minulle kuulu, ja pysyn pois tieltä. Ehkäpä tästä lähtien minä perheineni poistun takavasemmalle kun kyseinen nainen tulee niin hänen ei tarvi lähteä.

Ja kun ikääni tässä analysoitiin, olen kyllä nuori joo, mutta odotin tämän toisen olevan sentään aikuinen.
Mutta joo, tämä on kyllä viimeinen paikka jossa puretaan ihmissuhde sotkuja. Mutta helpotti kuitenkin..


Kiira - 28.09.2009 - 14:49

Minä ymmärrän sinua ap.
Vähän sama juttu meillä, mutta mieheni isän tyttöystävän kanssa.
Ehkä tosiaan on olla puuttumatta. Koska kokemuksesta tiedän, että se menee loppujen lopuksi siihen, että isäsi alkaa puolustamaan tyttöystäväänsä ja välit itse isään kylmenee. Näin kävi miehelleni.
Mutta nyt, kun emme välitä naisesta, emme juttele, emme kommentoi hänen touhujaan, ei siis mitään. Niin mieheni ja hänen isänsä välit ovat ok. Mikä on hyvä juttu. Ikuista arpapeliä vain aina; "tuleekohan se naine myös vai ei jne." Hän kun saattaa ilmoittaa, että ei tule ja onkin sitten ovella ensimmäisenä.


Ap - 28.09.2009 - 16:15

Kiitos Kiira, huomaan että ymmärsit mitä ajoin takaa. Tosiaankin alan olemaan puuttumatta. Parempi niin. Nimittäin juuri tuohon se menisi...

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|