Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - ÄITIPARKKI


| Vastaa viestiin | ÄITIPARKKI |

Talon rakennus

joku - 27.09.2009 - 13:52

Talon rakentaminen on suunnitteilla. Vielä kun saisi edes päätettyä, millaisen talon haluaa... Tuntuu siltä, että hukkuu näihin valintamahdollisuuksiin... Kastelli-taloa ollaan mietitty, mutta vielä on avoinna, onko se lopullinen valinta.

Millaisia talopaketteja muut ovat rakentaneet ja oletteko olleet tyytyväisiä?


VASTAUKSET:


Noppe - 27.09.2009 - 14:43

Tontistahan se riippuu pitkälle se talomalli. Ilmansuunnat, tontin muodot jne. Kaava, jos kaava-alueelle rakentaa, määrää myös esim. kerrosten lukumäärän ja rakennusoikeuden. Sitten se, mitä te tarvitsette. Jäljelle jää joskus yllättävän vähänkin vaihtoehtoja jos valmistalomalleista etsii.

Me päädyimme aikanaan Jukkataloon ja ihan tyytyväisiä ollaan oltu. Tällä alueella kaava määrää 1,5 kerrosta ja rakennusoikeutta oli 250 neliöö (autotalli mukaan lukien) joten ei tässä nyt mitään kartanoa voitu rakentaa . Ja kun ilmansuunnat otettiin valinnassa huomioon sekä katseltiin meille tarpeeksi tilavat mallit, niin muutaman talomallin väliltä me valintamme tehtiin. Toki tätäkin mallia muutettiin sitten aika paljon. Monta iltaa miehen kanssa piirrettiin taloa "uusiksi", vietiin Jukkatalojen arkkitehdille puhtaaksi piirrettäväksi ja taas vähän muokattiin hänen näkemystään, ennen kuin päästiin meitä tyydyttävään lopputulokseen.

Jukkatalo valittiin tuttujen hyvien kokemusten perusteella ja koska eivät tuntuneet kovin kalliilta, esim. verrattuina Kannustaloihin, jotka kyllä olivat kanssa ihan kivoja. Mutta meille liian tyyriitä.


Me - 27.09.2009 - 15:39

päädyttiin lopulta Älvsbytaloon koska ei ainakaan meidän silmään osunut muilta valmistajilta sellaista talomallia jossa olisi ollut 4 makuuhuonetta ALAKERRASSA. Tarvitaan siis paljon tilaa ja ne 4 makuuhuonetta on pakko olla alakerrassa ja ylhäällä sitten laajennusvaraa väh. 3 h. Ei ole kyllä talo vielä edes pystyssä mutta ainakin pohjaratkaisu oli juuri meille sopiva. Jos joku tietää toisen valmistajan jolla olisi talomalli jossa on 4 mh alakerrassa ja yläkerrassa laajennusvaraa vähintään tuon 3 mh + pesutilat niin mielellään otetaan vinkkejä vastaan!


emilja- - 27.09.2009 - 16:27

puutalo 10:llä on yks malli mis on ainaki 4huonetta alakerrassa ja luulisin että siihen ois mahdollista yläkertaki saada.. kannattaa tsekata! ja ei oo tosiankaan kalleimmasta päästä..


jetta - 27.09.2009 - 17:40

Jettatalo! Katso niistä, perusmalleja. Ja minun suomalaiseen makuun kauniimpia kuin ruotsahtavat Älvsbytalot http://www.jetta-talo.fi/ruusula_pohjakuva.htm ...Löytyy huoneita alakerrastakin.

Jos hirsitalosta tykkää, Kontio. http://www.kontio.fi/fin/Nurmela.15.m334.html Katso esim. tämä, olis minun mieleen


t - 27.09.2009 - 18:11

Noin puolet talotehtaista tekee myös asiakkaan omista kuvista, eli juuri sellaisen kuin haluaa. Me tehtiin omista kuvista ja olipahan paljon helpompi vertailla tarjouksiakin, kun paketit olivat samanlaisia. Lappli valittiin ja olemme olleet tyytyväisiä.


- - 27.09.2009 - 19:11

Muurametalot tuli meille. Takka ja iso kodinhoitohuone vetos muhun. Ja siihen, että oli laadukkaampi kuin tuo Älvsby...


meillä - 27.09.2009 - 19:26

oli kans omat kuvat... paperilla lista asioista, joita haluttiin. Arkkitehdin kanssa käytiin tontilla ja hieman selostusta, mistä pidetään: ja niin syntyi meidän talo! Eikä ole tähän päivään mennessä löytynyt moittimista!


ja täällä - 27.09.2009 - 22:47

Design-talo alhaalla 3 makkaria ja ylös 2hm laajennusvara. Tosi isot makuuhuoneet ja kodinhoitohuone on ihan ykkönen. Joitakin muutoksia puhjaan tehtiin, mutta muuten löydettiin just meitä miellyttävvä pohjaratkaisu.


AQQA - 28.09.2009 - 11:16

Kannattaa käydä asunto messuila ja käydä kastellin esittelyissä ja jos pääsisitte näkemään ihan kastelli talot sisaltä ja ulkoa. Ei kannata kiirehtiä tuon asian suhteen.


Minnanen - 28.09.2009 - 14:40

Kultsu suunnitteli itse ja tehtiinkin itse Meille just sopiva.


ap - 29.09.2009 - 22:29

Kiitos vastauksista! Kyllähän tuosta jokunen muukin talopakettimalli tuli vielä harkintaan. Sinällään se valinnan vaikeus on... Täytyy varmaan laittaa tosiaan paperille, mitä itse ehdottomasti haluaa talossa olevan, josko sitten vähitellen aukenisi, mikä on lopputulos.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|