Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - ÄITIPARKKI


| Vastaa viestiin | ÄITIPARKKI |

Älöttävä anoppi

ja vauvan pito - 26.09.2009 - 10:13

Miten toimisitte?

Anoppi esikoisen vauva aikaan siellä kyläillessä ilmoitti menevänsä isolle asialle vessaan ja sen jälkeen tuli ja sanoi miehelleni, että haluaa vauvan syliin ja mies kysy että pesitkö kätesi ja anoppi kertoi että käytti veden alla, mutta saippuaa ei käyttänyt, sanoi että ollaan liian tarkkoja ja otti vauvan syliin. Anoppi haisee tunkkaiselle ja on oikeasti likaisen näköinenkin!! Mielenterveysongelmia hällä on eikä haluais loukata.

Nyt toisen lapsen kanssa ei olla ikinö käyry vielä siellä, mutta tänään pitäis mennä. Kuitenkin kinuaa vauvaa syliin enkä haluais sille antaa. Sen jälkeen vauvakin haisee ihan kamalalle.

Mitä teen?


VASTAUKSET:


heh - 26.09.2009 - 10:21

Kuka aikuinen kysyy toisiltaan toisten kuuleen käsien pesusta? Kuulostaa keksityltä.


ap - 26.09.2009 - 10:24

tää on totta!

Mies kysyi koska tietää miten epähygieeninen äitinsä on!


Voisitko - 26.09.2009 - 11:06

vaikka "sikaflunssan vuoksi" hankkia pumppupullon medisoftia, nii vois sitten ihan "syystäkin" pyytää käyttämään? Tiedä häntä, jos jäis sit vaikka tavaksi...???


ap - 26.09.2009 - 11:19

jaa en tiedä, miten sitä kehtaa toisellle viedä desifiointiainetta...


kummallista - 26.09.2009 - 11:31

No jos kehtaa kysellä käsienpesusta niin varmaan kehtaa viedä desinfiointiainettakin?


Nennu - 26.09.2009 - 11:57

Ensinnäkin monilla (ei kaikilla) mielenterveyspotilailla on ongelmana hygieniasta huolehtiminen, joten kun tällainen ongelma on ja siihen yhdistyy pieni vauva, on aivan ymmärrettävää ja jopa pakollista kysyä käsihygieniasta, olipa kyse mummosta, äidistä, isästä, serkusta tai sukua olemattomasta.

Käsidesin vienti on minusta ihan ok. Senhän voi halutessaan naamioida sikainfluessa-asiaksi.

Käsien pesu on kuitenkin ihan a ja o tautien leviämisen ehkäisemiseksi.

Piste.


hispu - 26.09.2009 - 11:58

No meillä kun tyttö oli pieni, niin ostettiin käsidesiä pumppupullo kirjahyllyn päälle ja joka ikinen, joka meille tuli pesi kätensä ja otti desiä päälle! En tiedä, mitä kehtaamista siinä on. Edelleen käsidesi kulkee hoitolaukussa mukana. Ja meillä jos olisi sama tilanne, niin mieheni sanoisi äidilleen kyllä. Että vauvaa kun pidetään, niin on oltava puhdas.. Jos nätisti sanoo, niin siinä ei pitäis olla mitään loukkaantumisen tarvetta. Jos kuitenkin näin tapahtuu, niin mielestäni se ei ole teidän murheenne. Te vanhempina päätätte kuinka lasta pidetään.


meillä - 26.09.2009 - 12:27

oli kans, käskettiin kaikki käsienpesulle ja sen jälkeen desinfiontiin aineella kädet. muutaman kerran apen kans meinas tulla riitaa kun käveli sisällä kengät jalassa mut ymmärsi sitten.Jos vauva on vastasyntynyt niin kyl pitää vanhempien kehata omassa kodissaan käskeä käsien pesulle tai et sit pysyy vauvasta kaukana. En kyl ymmärrä kuka kehtaa siitä suuttua ei siihen käsienpesuun ny niin kauan mene.


ap - 26.09.2009 - 12:35

Kiitos ymmärryksestä.

Voi olla, että kuitenkin vetoan miehelle siihen, että niillä oli vasta kuumeflunssa, että ei vielä mennä kylään oli kenen synttärit tahansa. Odotellaan, että vauva kasvaa ja vahvistuu.

En halua altistaa vauvaa millekkään ja en myöskään halua kiristää välejämme entisestään anoppiin.

Se on kyllä kummallista ettei rouva itse käy lapsenlapsiaan katsomassa, mutta aina, kun näkee niin kyllä esikoinen on muka niin mummon poika. Mies sanoikin, että miten se mummon poika voisi olla, kun ei koskaan mummoa näe.

Pitäisi vaan ymmärtää, kun ei terve ole hän, mutta silti ketuttaa...


no joo - 26.09.2009 - 12:49

Onko anopin mielentervysongelma hoidossa? Aikas outoa, jos aikuinen ei tajua käsiään pestä, tuskinpa hlö huolehtii hygieniastaan muutenkaan..... En kyllä antaisi vauvaa syliin!
Sukulaisemme, johon meillä välit poikki: Juoppo, haisee kaljalle, vanhalle viinalle ja tupakalle. Hampaat keltaiset kuin hevosella, vaatteet löyhkää tupakalle ja kissankuselle, asunto haisee pahalta jne.


miu - 26.09.2009 - 12:53

En mä kehdannut kyl ketään käskeä pesemään käsiään, ennen kuin vauvan sai ottaa syliin. Toiset kyllä pesi automaattisesti kun tulivat sisään ja toiset eivät. Tosi terve lapsi oli koko sylilapsi ajan. Vasta kun täytti 6 kuukautta ja raskausaikana vauvaan siirtyneet vasta-aineet menettivät tehonsa, alkoi flunssat iskeä.

Nyt tietty sikaflunssa aikaan on vähän eri asia, kun vasta-aineita tuota vastaan ei ole äidillä ollut, joten vauva on sille altis. Ja tosiaan oletin, et jokainen ihminen pesee kätensä vessakäynnin jälkeen. Tosi ällöä ettei kaikki niin tee..


laittakaa - 26.09.2009 - 13:11

kohtelias lappu ulko-oveen että perheenlisäyksemme takia voisi muistaa käydä pesemässä kädet heti sisälle astumisen jälkeen.Söpö kuva vauvasta siihen lisäyksex


pikkusen - 26.09.2009 - 17:01

vanhempi ikäluokka ei vaan hoksaa tai katso tarpeelliseksi pestä käsiään (n.60v-)
ovat sitä mieltä vissiin että lapsi vaan karaistuu kun vähän Bakteereja saa..ja pahastuvat kyllä jos asiasta huomauttaa.
Olen huomannut sen omasta äidistäni joka on 60 ja risat eikä mielenterveydessä ole mitään vikaa,tosi vaikea huomauttaa selvästä asiasta kun vanhempi heti ottaa nokkiinsa ja ajattelee että onpa tytöstäni nyt tullut NIIN hieno...


laittakaa:lle - 26.09.2009 - 19:49

Olihan toi vitsi sun ehdotus vitsi...olihan?


nyt nikittä - 26.09.2009 - 21:23

Olen itse kuusikymppinen ja joudun kokoajan huomauttelemaan niille kolmekymppisille siitä käsienpesusta.


hei - 26.09.2009 - 23:31

apua meillä me ja vieraat pestään käsiä jos oikeesti likaset turhaa vouhotusta toi käsidesin käyttö ja meillä ei pahemmin sairasteta


ap - 27.09.2009 - 10:45

anopin mielenterbeyttä parhaillaan hoidetaan kyllä... Tuleeko sitten enää koskaan entiselleen


Jeti - 27.09.2009 - 16:37

Sikainfluenssapelon ym. epidemiapelot ymmärrän, mutta liika/turha desinfiointiaineen käyttö on todettu haitalliseksi.

Mä kyllä pyysin kaikkia pesemään kädet, ja vieläkin tytön ollessa nyt kohta 1,5v joudun isältäni asian aina varmistamaan. En luota hänen muistiinsa, koska on niin hajamielinen. Nykyään kyllä muistaa yleensä, koska tykkää tosta tytöstä niin paljon. Ei siinä ole mitään noloa muistuttaa tai pyytää pesemään kädet.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|