Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - ÄITIPARKKI


| Vastaa viestiin | ÄITIPARKKI |

Mies rasisti

Nimetön nyt - 25.09.2009 - 12:38

Mieheni on rasisti.Nyt poikamme tarha ryhmässä on ulkomaalainen poika joka kyllä ihan sujuvasti Suomea puhuu ja vanhemmat myös ja ovat tosi mukavia jne.
Äiti Suomalainen ja isä ulkomaalainen(en tiiä mistä)
Ongelma on se että mieheni ei salli tämän pojan tai hänen vanhempiensa tulevan meille tai edes ovelle eikä salli meidän menevän heille tai olevan tekemissä heidän kanssaan.Pojat ovat ystävystyneet ja poikamme haluisi hänet joskus leikkimään jne.
Mieheni on omien sanojensa mukaan perheen pää joten hän määrää ketä meille tulee ja kun hän sanoo ettei tänne tule ulkomaalaisia niin sitten ei tule tai sota on pystyssä!!
Oon kurjassa välikädessä koska itse olen suvaitsevainen ja haluan myös että lapsemme voi kutsua kavereitaan kylään eikä vaan itse käydä kyläilemässä.
Mieheni taas ei mielellään tänne vieraita halua muutenkaan


VASTAUKSET:


höh - 25.09.2009 - 12:42

tosi lapsellista toimintaa mieheltäsi
poika varmaan kyllä on ihan suomalainen (siis suomen kansalainen) jos äiti on suomalainen ja lapsi on varmaan suomessa syntynytkin.


Inger - 25.09.2009 - 13:19

Vaikea ymmärtää, että parisuhteessa ihmisillä on noin erilaiset arvot. Surullista, että asenne helposti siirtyy lapsellekin.


Noh - 25.09.2009 - 13:24

Itsdehän olet miehesi valinnut joten turha enää valittaa. Ei hän tuosta mihinkään muutu.


oletko - 25.09.2009 - 13:26

yrittäny puhua miehelles että miksi pitää olla niin rasisti. mitä väärää ulkomaalaiset ovat tehneet? Sanoppa miehellesi että aivan yhtälailla hän on ulkomaalainen jollekkin erimaalaiselle ja ihan hyvin ne hänet hyväksyy... Lapsellinen on ukkos... Annappa hänen lukea nämä


nimetön - 25.09.2009 - 13:49

Kyllä nyt voisi miehes tarkastaa käytöstään,jos kerta lapsennekin käyttäytyy paremmin kuin hän.Ei ole ihan tervettä tuommonen!valitettavasti...


Minä - 25.09.2009 - 13:56

ymmärrän taas miestäsi. Emme mieheni kanssa halua tutustua/kyläilemään ulkomaalaisia. Pahaa sanottavaa heistä ei ole; eläköön omaa elämäänsä rauhassa kunhan mekin voimme elää.
Mutta se, että ihmisiä ei voisi käydä kylässä ollenkaan on vähän outoa. Ja vähän vanhanaikaista kuvitella, että mies on perheenpää. Kaikkien mielipiteitä on kuunneltava.


olet - 25.09.2009 - 13:59

siis rasisti sinäkin, "minä". Jos kerta ulkomaalaisissa ei ole pahaa, miksi eivät saisi olla lapsenne kavereita ja käydä kylässä? Aika outo ajattelutapa...


Ida - 25.09.2009 - 14:10

Siedätyshoitoa sanon minä Kutsut naapurit teille ohjelmalliseen illanviettoon ja tummanruskealla ihomaalilla maalailet sitten ittes ja lapset ja eikun tanssahtelemaan vieraille .

Musiikiksi sopisi varsin hyvin vaikkapa tämä iki-ihana biisi Hectorilta :

Puuvillapellot
--------------------------------------------------
Alkup.nimi: Cotton fields
Sävellys: Trad.
Suom.sanat: Hector
Esittäjä: Cumulus
Albumi:
--------------------------------------------------


Enhän ollut vielä kovin vanha
kun äiti minut pellon reunaan laittoi
kehtoon pieneen tuo laulu kantautui.
Siellä heimoveljet kovin raatoi
piiska pomon monta miestä kaatoi
kehtoon pieneen tuo ääni kantautui.

Niin siitä pikku hiljaa vartuin
minäkin ja työhön tartuin
kehtoon toiseen jo laulu kantautui.
Eikä massa Johnson mitään voinut
vaikka laulu duurissa ei soinut
peliin julmaan kun kerran antautui.

Äänet kantautuivat yli pellon
kun faija jostain hommas vanhan sellon
pojanpoikaa hän alkoi opettaa.
Tuskin ehti soittaa yhden kerran
kun jo sellon veivät lapset herran
eihän orjat saa mitään omistaa.

Niin silti jatkui laulu hiljaa
kädet mustat poimi viljaa
pomon piiska taas lauloi lauluaan.
Eikä massa Johnson mitään voinut
vaikka laulu duurissa ei soinut
vanha korppi tuskin muistaa nauruaan.

Enhän ollut vielä kovin vanha
kun äiti minut pellon reunaan laittoi
kehtoon pieneen tuo laulu kantautui.

Siellä heimoveljet kovin raatoi
piiska pomon monta miestä kaatoi
kehtoon pieneen tuo ääni kantautui.
Kehtoon pieneen tuo ääni kantautui.

Olen joskus itse suunnitellut pomolleni vastaavaa esitysnumeroa yhdessä duunikaverini "yön Timpan" kanssa , joka kuuluu parhaimpiin ystäviini


Minä - 25.09.2009 - 14:21

No, olenko rasisti jos en halua naapurin iitaa kylään?


Pyydä - 25.09.2009 - 14:27

miestäsi ensinnäkin perustelemaan kunnolla moinen vierailukielto.

Toisekseen, haluaako miehesi vaikeuttaa poikanne tulevaisuutta rasistisilla mielipiteillään? Maailma on muuttunut kansainvälisemmäksi ja on sitä tulevaisuudessakin ja rasistit eivät tule siinä maailmassa pärjäämään. Työelämä kansainvälistyy ja silloin pitää pystyä työskentelemään myös ulkomaalaisten kanssa. Järki nyt käteen.

Ja poikanne ja hänen kaverinsa ovat vasta lapsia ja täysin viattomia tämän maailman pahuuksiin.


kompromissi - 25.09.2009 - 14:59

Koti on monille "yksityisreviiriä"... mun mies ei halua että esim naapureita kutsuisin käymään... Mutta toisaalta jos olen kutsunut naapurin äidin tai mun sisko on tuonut tänne ystäviään, niin ei hän siitä suutukaan. Onhan tämä minukin kotini, joten minulla on oikeus kutsua tuttaviani tänne!

Mutta voisitko vaikka sanoa miehellesi ettet kutsu heitä kotiisi, mutta ulkona leikkimistä tai heidän luonaan vierailua miehesi ei voi kieltää.
Suomi on kansainvälistynyt, joten on parempi alkaa tottua maahanmuutajiin ja olla heidän kanssaan tekemisissä. Kun tutustuu heihin niin on vaikea enää olla ennakkoluuloinen...

Tottakai eri kansallisuuksilla on myös huonot puolensa, kuten meillä suomalaisillakin. Mieheni mm. sanoi ettei enää palkkaisi afrikkalaista (it-alalla) koska heillä on niin erilainen aikakäsitys. Kaksi kertaa on tehnyt sen virheen ja aina on hommat ollet myöhässä...

Itse olen myös hieman ennakkoluuloinen, mutta olen kuitenkin sitä mieltä että aina kannatta tutustua erilaisiin ihmisiin, olla ystävälinen KAIKILLE ja kohdella ihmisiä mahdollisimman tasavertaisesti. Olen tutustunut mm. muutamaan somaliin ja oli tosi kiva jutella heidän kanssaan perheestä. lapsista, kysellä millaista Somaliassa on jne..


Tyyne - 25.09.2009 - 15:59

Suomi _on_ rasisitinen maa, valitettavasti. ALkuperäisen puoliso voi toki olla kutsumatta lapsensa kavereita heille leikkimään, mutta päiväkodissa hän ei voi lapsensa kavereita etnisen taustan perusteella valita.

"Minä", kyllä sinä olet rasisti, jos naapurin iitan kylään kutsumattomuus johtuu - niin kuin annoit ymmärtää - siitä, että naapurin iita on jotain muuta kuin arjalaisen suomalainen.


Jeti - 25.09.2009 - 19:52

Olisipa hauska tietää, mistä tämä kammottava "ulkomaalainen" näiden ap:n miehen ja Minän mielestä on kotoisin... Siis en saata uskoa, että vierastaisivat esim. italialaista tai jenkkiä, mutta auta armias, jos on arabi tai afrikkalainen!

Voisiko Minä selittää ihan yksityiskohtaisesti ja järkisyin, miksi "ulkomaalaisten" kanssa ei ole hyvä olla tekemisissä?? Koska kukaan ei muuten voi yrittääkään ymmärtää tätä rasismia.


nimettä nyt - 25.09.2009 - 21:58

totta puhuen: en minäkään haluaisi meille ventovieraita ulkomaalaisia kylään, joten lienen rasisti, ja olen nainen


Minä - 25.09.2009 - 22:18

En kirjoittanut tekemnisissä vaan etten halua, että ulkomaalaiset tulevat kylään.


Minä - 25.09.2009 - 22:22

Ja kaikkiko voi väittää, että teille saa tulla kylään kuka vain? Vaikka kylän pultsarit kadulta yms.
Teilläkö muka ei ole ketään, ketä ette haluaisi kylään?


mutta - 25.09.2009 - 23:12

nythän olikin kyse siitä että ap:n mies ei halua lapsensa kaveria kylään siksi koska on ulkomaalainen. Ja se, että ei tunne ketään niin siksi ei voi päästää kylään, on niin tekopyhä selitys ku vaan voi olla, eihän meistä kukaan tunne ketään, ellei tutustu. En minäkään tuntenut parhaimpia ystäviäni ennenkuin tutustuttiin ihan vaan vinkkinä, hyväkskää herrantähden ihmiset sellaisina kuin he ovat.!


Santtu - 30.09.2009 - 08:34

Otan osaa koko ap:n perheen puolesta. Kannattaisiko miehesi miettiä, mitä tarkoittaa, kun opettaa lapsensa vihaamaan. Voiko hän silloin paremmin?

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|