Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - ÄITIPARKKI


| Vastaa viestiin | ÄITIPARKKI |

Mitä mieltä tällaisesta?

kun en tajuu - 24.09.2009 - 13:17

Eli eräs tuttuni opiskelee, ehkä n. 5 tuntia päivässä. Lapsi (2v) on hoidossa 8 tuntia päivässä, vaikka äiti pääsisikin koulusta aiemmin. Kun äiti pääsee koulusta aiemmin, hän menee miesystävänsä kotiin, noh, tiedättehän te että mitä. Ja sitten hakee lapsen hoidosta juuri kun pitäisi.

Ei siinä mitään jos joskus mutta joka päivä. Ja vaikka olisi vapaapäivä koulusta niin lapsi roudataan hoitoon silti. Tuttuni sanoi että hänen toinen yh-kaverinsa tekee samaa niin miksi ei hänkin tekisi.

Ihan mielipiteitä teiltä kysyn että onks tää teiän mielestä ihan ok?


VASTAUKSET:


No - 24.09.2009 - 13:20

jokainen tyylillään. Oikeus siihen on. Toiset käyttää sitä karusti hyväksi, toisille on tärkeämpää aika oman lapsen kanssa...


Kiira - 24.09.2009 - 13:24

Mielestäni ei ole oikein, mutta minkäs sille voi?
Minä en tajua, miksi pitää tehdä jotain, kun muutkin tekee? Hyvä veruke saada oma toiminta näyttämään paremmalta?


Heh - 24.09.2009 - 13:29

Ja kuka määrittelee oikean ja väärän???? Voi pyhäaatami sentään tätä tekopyhyyttä tällä palstalla ja palstailijoiden päässä. Mikä oikeus on jollain tuomita, mitä toinen tekee tai jättää tekemättä?? Tehköön jokainen kuten parhaaksi näkee. Ei se ole pois teidän elämästä, onko se lapsi hoidossa 3 tuntia kauemmin tai ei. Sääliksi kyllä käy lasta mutta enemmän ärsyttää tuollaiset ääliöt kun ap!!!!!!! Get a life!!!


Jos se - 24.09.2009 - 13:47

kyseiselle äidille on ok, niin en näe syytä ruotia hänen ratkaisujaan täällä. Ihmettelen, mitä se aloittajalle kuuluu? Ja jos todella kuuluu, niin ehkä olisi parempi sitten keskustella aiheesta tämän henkilön kanssa eikä avautua tänne.

Joskus kyllä ihmetyttää se, kuinka vähän joillakin ihmisillä on omassa elämässään sisältöä, kun sitä pitää hankkia muiden elämää ruotimalla.


samaa mieltä - 24.09.2009 - 14:11

kuin "Jos se": maailmassa nyt vaan on asioita, joita ei aina tajua eikä tarvikkaan. Ihan lohduksi ap.:lle.


meikkis - 24.09.2009 - 14:33

omasta "tarhakokemuksesta" sanon sen verran että mulla oli aikoinaan hyvin epäsäännllinen työ. saatoin päästä joskus kotiin klo:10.00 ja toisena klo:14.30. tarhatätit ehdottelivat moneen kertaan että lapset haettaisiin joka päivä samaan aikaan, jotta oppisivat että äiti tulee hakemaan sitten kun esim.välipala on syöty. kävi järkeen tätien selitys, mutta itse en malttanut kuitenkaaan pitää tarhassa jos kerran itsekin pääsin töistä kotia. asiat ei oo niin mustavalksia.


*** - 24.09.2009 - 15:40

Jos maksaa täydestä hoitopäivästä, niin mikäs siinä. Itsekin kävin monesti kaupassa töiden jälkeen ja hain vasta sitten. Tai siivosin kotona yms. Lisäksi lapsi halusi olla niin pitkään kun mahd. että sai leikkiä kavereiden kanssa. Mitä se kenellekään kuuluu.


toisaalta - 24.09.2009 - 16:46

voi olla parempi lapselle ettei näe miesystävää, jos se ei ole niin pysyvää... eli jos vaihtoehtona olis se että äiti tuo miesystävän kotiinsa, niin ehkä lapselle parempi olla se aika hoidossa tietämättä koko tyypistä...!?


toisaalta - 24.09.2009 - 16:47

niin ja ehkä se äiti jaksaa olla parempi äiti kun saa "piristystä" miesystävältä...heh...!


vihainen - 24.09.2009 - 16:55

Moiset äidit ja isät hävetkööt, kun pitävät lapsiaan turhaan hoidossa! Lähipäiväkodissa monen hoitolapsen äidit ovat KOTONA: Äitiys- ja vanhempainlomalla tai hoitovapaalla. Isompi sisarus viedään silti JOKA PÄIVÄ päiväkotiin! Tai lapset kokopäivähoidossa, vaikka työtön tai lomautettu vanhempi on kaikki päivät kotona, ansiosidonnaista päivärahaa nauttien! Ko. päiväkotiin on paljon tulijoita, lapsia, joitten vanhemmat töissä tai toinen töissä ja toinen opiskelee kokopäiväisesti. Kyllä ottaa päähän, kun laiskaluuseriperheet vievät päivähoitopaikat!

Kootut selitykset:
- Lapsen (jopa jo 1v.) pitää saa "virikkeitä" = Kotona kasvatetaan kieroon tynnyrissä.
- Pääsee paljon helpommalla, on omaa aikaa = Äiti ja isä laiskoja, hoidattavat lapsensa muilla. Viikot päivähoidossa + viikonloput mummoloissa.
- Päivähoitopaikkaa pidetään varattuna = Hoitopaikat loppuvat maailmasta, kun vanhempi vettä kotona lonkkaa muutaman vuoden.


Meikkis - 24.09.2009 - 21:54

Aika usein opiskelu ei kyllä rajoitu vaan siellä oppilaitoksessa vietettyyn aikaan, vaan joutuu vielä kotona tekemään ja lukemaan paljon. Se on kyllä aika vaikeaa, jos on pieni lapsi kotona.

Jospa ne opiskelevat siellä poikakaverin kanssa yhdessä?
Yleensä täyspäiväisessä opiskelussa ei ole kauheasti oikeita vapaapäiviä, vaan niiden aikana kuuluisi lukea ja hankkia tietoa. Joskus joutuu pänttäämän kaikki illat ja viikonloputkin.

Mut enhän mä tiedä kuinka vaativasta opiskelusta nyt oli kyse.


- 25.09.2009 - 19:08

Te jotka arvostellette yksinhuoltajaa joka ottaa itsellen pari tuntia omaa aikaa päivässä, voisitte itse kokeilla yksinhuoltajuutta!
Itse olen joutunut viettämään viikot yksin pojan kanssa kun mies ulkomailla töissä eikä se ole niin yksinkertaista olla yksin töiden jälkeen lopun vuorokautta pienen lapsen kanssa. Jos kyseinen äiti jaksaa paremmin hoitaa lastaan jos saa hieman hengähtää omilla asioilla niin se ei voi olla paha asia!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|