Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - ÄITIPARKKI


| Vastaa viestiin | ÄITIPARKKI |

Niin kusessa ku vaan voi olla

vierailija - 23.09.2009 - 11:44

Onko teillä muilla rahaongelmia?? Meillä miehen kanssa ON! Suurella oolla ja ännällä Itse oon kotona, äitiyslomalla vielä, ja aion myös jatkaa hoitovapaalle, en halua viedä lastani hoitoon niin pienenä eikä täälä oikeen niin pienelle olekkaan hoitopaikkaa (pieni paikkaknta) eikä nyt oikeen ole töitäkään. Miehen tulot ei riitä elättämään meitä. Lainaa ei pystytä maksamaan, luojan kiitos ei ole asuntolainaa. Jos maksetaan lainat niin ei jää mitään käteen, ei saada ruokaa pöytään. Joten on ollu pakko nyt hakee lyhennysvapaata tai siirrellä eräpäiviä, mutta ihan sama mihin ne siirtää niin sama juttu aina eessä, ei jää rahaa mihinkään muuhun. Ottaa niin päähän ku kaikki jää maksamatta, sitten tulee perintätoimistosta kirjeitä ja niille pitää soitella että ei voi nyt, ja sopia uusia erääiviä, tää on niin raskasta. Miten te muut rahaongelmista kärsivät ootte päässy eteenpäin?? Masentaa jo koko homma eikä ole mitään mielenkiintoa mihinkään, ei jaksa edes siivota kotia...


VASTAUKSET:


Inger - 23.09.2009 - 11:54

Jos se on pieni kunta, niin velkaneuvontaan ei ehkä ole kovin pitkät jonot. Sinuna soittaisin heti kuntaan ja kysyisin mahdollisuudesta päästä suunnitteleen raha-asioita ammattilaisen kanssa. Sosiaalitoimistosta kannattaa myös hakea apua, jos ette ole jo hakeneet. Voimia.


Nikitön nyt - 23.09.2009 - 11:54

Meillä myös rahaongelmia, on aina ollut ja varmaan tulee aina olemaan. Pari kuukautta ollut nyt tosi vaikeeta eikä ennen veronpalautuksia tilanne helpota. Eräpäivien siirtelemistä ja maksuista sopimista, sitähän tämä on. Jostaki syystä tuli valtavan isoja rahanmenoja nyt tälle syksylle, osaan osattiin varautua mutta ei kaikkeen, siis todella isoja, 500-100 euroa saadaan maksaa ylim. joka kuulle. Eihän se kivaa oo ei, mutta kun ei se auta valittaa. Ruokaa onneks riittää pöytään vielä, mutta tosi tarkkaan saa katsoa mitä kaupasta ostaa. Miehen vanhemmat on luvanneet auttaa jos oiken paha paikka tulee, mutta yritetään itse selvitä jotenkin. Mun vanhemmat taas ei piittaa tuon taivaallista, aina löytyy joku jolla menee vielä huonommin Eivät ole koskaan välittäneet siitä miten me omat lapset pärjätään


*** - 23.09.2009 - 11:56

Itsellä ei noin pahasti asiat mutta rahapulasta kärsitään. Lainaa maksetaan mutta onneksi veronpalautuksista tulossa apua. Töihin pitäisi minunkin palata mutten halua viedä alle 1v.tä hoitoon.

Ei auta muu kuin tehdä tarkat laskelmat paljonko rahaa voi mennä esim. ruokakauppaan. Säästöön kaikki ylijäävä. Perukaa lehtien tilaukset ja vaihtakaa puhelinliittymä halvempaan yms.. Jonakin päivänä pääsette taas hyvään rytmiin laskujen kanssa. Entä jos kokeilisit esim. puhelinmyyntiä tai iltasiivousta? Mainosten jakoa?
Jos mahdollista, kutsukaa itsenne välillä vanhemmillenne syömään.. Hyvää ruokaa saa halvallakin tehtyä.

En tiedä oliko mitään apua mutta tsemppiä teille


Inger - 23.09.2009 - 11:56

Niin ja vielä siitä, että mitä kaikkia lainoja teillä on, jos ei asuntolainaa? Esim. mahdollisesti liian kalliin auton voi aina vaihtaa halvempaan ja kuukausierä pienenee. Kulutusluotoista ym. kannattaa keskustella pankin kanssa ja yrittää saada ne yhdeksi lainaksi. Silloin kuukausittain maksettavaan lyhennykseen voi paremmin vaikuttaa, kun lainaa maksetaan vain yhteen paikkaan. Opintolainan lyhennykseen voi anoa kokonaan lykkäystä jne.


nikitön nyt - 23.09.2009 - 11:57

Sama tilanne.. Minä kotona, lapsi 4kk. Ollaan yrittäjiä joten äitiyspäivä raha ei päätä huimaa.. Miehellä ei meinaat työt piisata (talveksi niitä tuskin on lainkaan), firmalla on lainaa, ja meillä asuntolaina. Rahat menee viimeistä senttiä myöten ja maksumuistutuksia makselen. Miehen nimellä tulleet laskut menneet perintään ja hänen luottotietonsa on mennyt. Minun yritetään pitää puhtaana. Mies jaksaa yrittää vääntää itselleen töitä vain koska on PAKKO. Minä juuri siivosin kodin ja alan tehdä ruokaa, jotta miehellä olis hyvä olla kotona ja että hän jaksaisi yrittää ja yrittää.. Tilanne on äärettömän masentava ja stressaava. Vuoronperään yritetään toinen toistamme tsempata. Ehkä se nousukausi vielä joskus tulee ja selviämme tästäkin koitoksesta.. Tsemppiä!


Menni - 23.09.2009 - 11:58

Velkaneuvontaan mäkin kehottaisin ottamaan yhteyttä . Ompa kurja tilanne ! Voimia ! Asioilla on tapana selvitä , ei varmasti lohduta nyt, mutta niin se vain menee !


kissu - 23.09.2009 - 12:32

Onko teillä ehkä jotain tarpeetonta mitä voisi myydä pois,sopikaa pienemmistä lainan kuukausilyhennyksistä pankin kanssa jos mahdollista,perukaa tilatut lehdet, jos on auto,vaihtakaa halvempaan autoon jos auto pitää olla,kilpailuttakaa vakuutukset,sähköyhtiö,käykää kirpputoreilla ostoksilla..Ja jos kuulut kirkkoon,käy juttelemassa tilanteesta.Meillä on saanut esim.maksuvapaan vuoden kirkollisverosta jos tilanne perheessä tosi tiukoilla
Älä kuitenkaan jää murehtimaan neljän seinän sisälle.Teillä on kuitenkin yksi päivänsäde joka tarvitsee teitä kumpaakin.Käyttäkää ilmaisia harrastusmahdollisuuksia hyväksenne,se monesti piristää mieltä ja auttaa kummasti eteenpäin.


hei! - 23.09.2009 - 12:52

Paras neuvo taitaa olla että älkää päästäkö laskuja perintään asti.Jos ette pysty maksamaan koko laskua eräpäivänä ottakaa heti laskun lähettäneeseen firmaan ja sopikaa maksusuunnitelma.Perintätoimistot ottaa oman siivunsa ja alkuperäinen lasku saattaa senvuoksi moninkertaistua.Älkää tilatko tavaroita velaksi,jos puh.laskut isoja,sopikaa saldoraja.Käytä hyväksesi kaupan alennuskupongit ja tarjoukset.Vertaile kaupan tuotteiden hintoja.


PS - 23.09.2009 - 13:32

Voimia ensinnäkin täältäkin!!

Meilläkään ei todella rahassa pyöritä, mutta selvitään niukin naukin.. Laskut saadaan onneksi maksettua, mutta oikeastaan mitään ylimääräistä ei jää käteen. Olen ollut lasten kanssa 3,5v kotona ja vielä vajaa vuosi jäljellä, joten mun tuloni eivät todellakaan päätä huimaa(kotihoidontuki ja lapsilisät). Kaikki säästöt mitä sain töissäollessa keräiltyä on käytetty, ja nyt kitkutellaan sillä mitä tulee. Mies sai onneksi paremman työn vuodenvaihteessa, se helpotti hieman.

Tuolla jo moni antoikin hyviä neuvoja (velkaneuvonta pahimmassa hädässä, lehdistä yms ylim luopumista). Kirppis on myös hyvä keino saada edes vähän käteistä. Eli kaikki lasten pienet vaatteet, vanhat lelut yms kipot ja kupit joita ei tarvita yms yms kirppikselle..
Kaikkensa kannattaa tehdä, etteivät laskut mene ulosottoon, js vaan suinkin pystyy.
En mitään muuta järkevää pysty täältä neuvomaan, voin vain lähettää virtuaali-halauksen ja kovasti voimia!! Kyllä kaikenlaisista kuopista on ylös aina jotenkin päästy, tekin varmasti selviätte vaikkei siltä nyt tunnukkaan!


ap - 23.09.2009 - 13:43

melkein kaikki on jo tehty, sosiaalitoimistoon on otettu yhteyttä, auttoivat parilla sadalla eurolla lehtiä ei tule minkäänlaisia, kirjastossa käydään lukemassa ne mitkä halutaan ja netistä näkee myös Vauva lehti tulee mutta äitini maksaa sitä minulle lahjaksi, iiittymät on katsottu halvimmat mahdolliset, monet kerrat ollaan käyty porukoilla syömässä, autoa mies ei suostu vaihtamaan, ei kyllä olekkaan mikään maailman paras, mutta airbagit yms löytyy ja mies ei suostu vaihtamaan huonompaan kun haluaa että auto on turvallinen. Meidän auton arvi ei siis enää ole niin paljon että kannattaisi vaihtaa...Kaikki lainat on yhdistetty yhdeksi lainaksi, opintolainaa ei ole, mies maksoi pari vuotta sitten jo omansa pois, ja minä en ole koskaan ottanut, kirpparilla olen jo osan tavaroista myynyt, huutonetissä myös, ei ole enää oikeen mitään mitä myydä, vakuutukset kilpailutettu ja sähköyhtiötä vaihdoimme vasta halvempaan. eli mitä enää voi tehä. Tuonne velkaneuvojalle kyllä vois vaikka soitella aikaa... Harrastuksista sen verran että eipä täälä edes ole mitään ohjattua/maksullista toimintaa kovin paljoa kun on niin pieni paikka...


ap, - 23.09.2009 - 14:01

tuo kirppari juttukin on sillä tavalla vähän huono, kun täälä meidän kunnassa kun ei ole sitäkään niin pitää aina ajella naapuripitäjään, suuntaansa 30 km jotta voi myydä ja viedä lisää tavaraa, menee nekin rahat sitten bensaan. Ja kuitenkin sielä on käytävä jotta pöytä pysyy siistissä kunnossa jne.


hei! - 23.09.2009 - 14:08

Oletteko neuvotelleet pankissa pienempää kk erää lainanlyhennyksiin.Se tietty pidentää lainanmaksua mut toisaalta laskuihin ja elämiseen jäisi paremmin rahaa.


Feelixi - 23.09.2009 - 14:11

Mistä teillä sitä velkaa sitten on ? Perustoimeentulo on Suomessa turvattu eli maksatteko jotain kulutusluottoja vai mihin se raha hupenee ??


mie - 23.09.2009 - 14:49

Ensin kaikki löysät pois menoista, eli karsitaan kaikki sellaiset kulut, jotka eivät ole välttämättömiä. Sellaisia meillä on ollut mm. lehtitilauksia, jotka on lopetetttu, ne luetaan kirjastossa. Sähkön hinta aleni huomattavasti, kun pyydetttiin tarjous, vaikka ei edes vaihdettu yhtiötä. miten autot, jos ovat välttämättömiä niin vaihtakaa halvempaan ja jos ei, luopukaa kokonaan. Vaihtkaa harrastukset halvempiin. Näillä meillä on toistaiseksi selvitty... Onneksi ollaan monessa suhteessa omavaraisia kun asutaan maalla. On oma peruna- ja kasimaa, kalastus ja metsästys harrastuksina tuottavat toisinaan jotain myös ruokapöytään. Miinuksena on sitten pitkät matkat autokulut, kun eihän täällä muuten pääse mihinkään.


turhat - 23.09.2009 - 15:10

maksut pois esim.netti, tv-lupa, herkut, turhat veeteostokset kirpparit kunniaan.lehdet pois,auto pois/ vaihto halvempaan ja isllä turhat ajelut unholaan, sitä säästää pitkän pennin jos vaan osaa


tappitaara - 23.09.2009 - 15:18

Tylyä neuvoa, mutta ei kai muukaan auta. Jaksat paremmin olla ilman KAIKKEA, kun ajattelet että talouden tervehdyttäminen on projekti. Että kiristätte pipoa suunnitelmallisesti vaikka vuoden, tai kaksi, ja sitten tarkistatte tilanteen. Ja jos silloin on varaa, jokin jaksamispalkinto (kuten vaikka hotelliyö tai uusi vaatekerta) odottaa.
Jos voi olla ilman autoa, auton seisottaminen kannattaa. Vakuutuksia ja veroja saa yllättävän paljon palautuksina, kun laittaa vaikkapa vuoden loppuun seisomaan. Mutta silloin pitää tietysti olla muu kulkuväline käytettävissä. Meillä seisoo toinen auto, koska pääsen pyörällä ja pyöräperäkärryllä kauppaan ja neuvolaan.


ap. - 23.09.2009 - 15:19

no auto on välttämätön, mies kun kulkee töihin 45 km päivittäin. Netti emme voi pois laittaa, mies tekee sillä osan töistä, ja tv. tuskin mies luopuu, enkä kyllä minäkään. Harrastuksiin ei uppoa senttiäkään.


Muuttakaa - 23.09.2009 - 16:09

Miksi asutte 45km päästä työpaikasta, muuttakaa lähemmäs ja pienempään asuntoon. Asumiskustannukset minimiin ja autoilu pois.


Samaa - 23.09.2009 - 16:25

mieltä kuin edellinen kirjottaja, eli muuttakaa lähemmäs työpaikkaa, erotkaa nyt kirkosta,vältytte kirkollisv.maksulta ensivuonna.Oletteko muuten osanneet laittaa veroilmoitukseen kaikki mahdolliset vähennykset mitä voitte, matkakulut,netti ym..(jos kerran mies joutuu nettiä käyttämään työn takia)


ap. - 23.09.2009 - 16:37

no tottakai ollaan tajuttu laittaa, ja onneksi nyt tuleekin takas hyväinen summa... Miksi pitäisi siis muuttaa?? Kun kerran bensat saa takasinkin. Luulenpa että aika moni ei oikeasti siitä autosta luopuisi jos ja kun olisi rahaongelmia. Emmehän me enää koskaan pääse sitten mihinkään, emme vanhempiemme luokse, emme ystävillemme, kotonako pitäisi homehtua? Asutaan maalla, ja täällä matkat kauppaan ja muille asioille on pitkät, ilman autoa ei siis pärjää. Emme siis asu missään kaupungissa, niinkuin varmaan luulette... Pohjois-Pohjanmaa kun on tällaista, pitkät välimatkat jokaisen kunnan välillä, suurin osa kunnista juurikin TODELLA pieniä jne Hyvähän sielä etelässä on olla, kun kulkee julkinen liikenne koko ajan ympärillä, täälä ei mene kuin koululinja-autot! Tulkaapa käymään niin ette viikkoa pärjää ilman autoa. Kirkosta emme eroa, se on niin lähellä meitä! Pienempää asuntoa ei kaivata, vuokra kuitenkin niin minimi, täälä kun on kaikki halvempaa kuin sielä etelässä.


ap. - 23.09.2009 - 16:39

niin ja piti vielä mainita, että mitenkähän sitten käydään vanhemmilla syömässä kun asutaan 45 km päässä, molempian vanhemmat kun asuvat täällä missä nyt asumme ja jos sen auton laittas pois, pyöräiliskö tytön kaa... ei ei ja ei...


Tämä - 23.09.2009 - 17:09

vaikuttaa jo vähän provolta. Miksi kyselet, kun et ota mitään neuvoja vastaan. Ja mihin ne rahanne oikein katoavat, kun vuokrakin on niin edullinen? Etkä kerro, mistä sitä lainaa on? Huonekalusta tai tv:stä, kun ei asunnosta eikä opintolainaakaan. Vai autoko on lainalla ostettu?

Ja jos lainaakin jo lykätty, niin mikä sitten maksaa. Ruokaa voi tehdä edullisesti. Sähköäkin saa kohtuuhinnalla. Harrastuksia teillä ei ole. Puhelinlaskut on ihan omassa hanskassa, jos rahaa ei ole, niin ei kannata kasvattaa laskua.

Kyllä yhden ihmisen palkalla pitäisi syrjäkylillä pärjäillä. Niin pärjäämme mekin, kaikesta turhasta luovuttu, miehen palkka menee elämiseen ja minun kotihoidontuki ja lapsilisät lainanlyhennykseen...


ap - 23.09.2009 - 17:22

no lainaa on autosta, häälainaa, huonekalulainaa, kun silloin nuorena muutettiin yhteen, pari luottokortti lainaakin on sekä kaikki mitä vauvalle piti ostaa, eli voisko sitä kutsua vaikka lastentarvikelainaksi. Tämä ei todellakaan ole provo, miksi keksisin jonkun helvetin provon rahaongelmistam huh, pitäisi aika tylsä elämä olla jos keksisi. Laskuja on jäänyt niin paljon rästiin että kun niitä makselee pois niin ei mitään jää käteen. Kaiken tämän syynä on se, että kun mieheni myi automme joskus pari vuotta sitten niin uusilla omistajilla se meni rikki parin kk sisällä, joten he sitten haastoivat käräjille mieheni kun hän ei suostunut purkamaan kauppoja, käräjille asti ei päästy, mutta riita meni puoliksi, eli maksettavaa miehelleni jäi 5000€ ja maksuaikaa 2 kk. mistäs sellaset rahat siihen hätään repäset, no siihenki piti sitten hakea lainaa, että kyllä sitä lainaa on, ja sellaisistakin syistä joita itse emme halunneet. Ja nyt joku yhtä viisas ku"tämä" tulee sanomaan että yksityisillä autokaupoilla ei ole takuuta, juu, niin mekin luulimme. Ja ottaisin ilomielin nuo kaikki vinkit vastaan, mutta kun olemme olleet jo viijsaia ja tehneet nr kaikki jo, jos arvon "tämä" sattui lukemaan koko ketjun. ainoa mistä emme tosiaan voi luopua, on auto.


jelena - 23.09.2009 - 18:09

älä nyt ainakaan suutu, mutt onko noi lainat erilliset vai yksi yhdistetty, jos ei ole yhdistetty niin kannattaa yhdistää.

Myös jos vakutukset ovat yhtiössä, jossa ei ole kk velotusta niin kannattaa vaihtaa sellaisen jossa on.

Näin meillä selvittiin tiukasta taloudesta, kun meillä oli kaks autolaina ja asuntolaina ja sitt vakutuus laskut tuli miten sattuu, oli kk kun oli vakutuusmaksuja ihan sikana ja sitten kk kun ei ollenkaan. me vaihdettiin nordeaan, koska saimme vakutuukset yhteen nippuun ja jaettuna 12kk ja lainat yhdistettiin yhteen lainaan.

kaiken muun tunnutte jo tehneen...


? - 23.09.2009 - 18:10

Nyt en kyllä ihan ymmärrä minäkään... me eletään miehen kanssa pienillä tuloilla, eil itse olen kotona lapsen kanssa ja mies huonipalkkaisessa työssä (verojen jälkeen käteen jä n. 1000e). Meillä on auto jota maksetaan pois, miehen vanhaa opintolainaa, 600e vuokraa, sähköt, puhelinlaskut, vakuutukset, netti jne. ruokaankin palaa rahaa mutta ikinä emme osta mitään ylimääräistä, kaupassa verrataan hintoja ja ostetaan aina halvinta. Mies on ruvennut pyöräilemään töihin, jotta bensakuluissa säästettäisi. Ja todella hyvin pärjäämme! En ymmärrä mihin rahanne uppovat, jos kerran olette noin paljon jo asian eteen tehneet..? Onko lainat niin suuret? Miksi olette lainaa menny ottamaan yli varojenne? Häihin?? Huonekaluihin? Me ollaan ostettu kaikki pikkuhiljaa, säästetty. Saatu paljon tavaraa tuttavilta, ostettu kirppareilta. Ikinä en ottaisi lainaa että saataisiin uusia huonekaluja.. enkä häihinkään. Meillä häitä lykättiin kunnes oli rahaa. Ja taas kerran - säästettiin. Ja mikä häissä niin maksaa että lainaa tarvii? Ja mikä naurettavinta - lainaa vauvan tavaroihin?! Ei vauva niin tavaroita kaipaa. Sänky, vaunut ja turvakaukalo, siinä ne suurimmat hankinnat. Ja kaikki saa halvalla, käytettyinä. Vaatteet lakanat lelut ym ei maksa mitään, kirppiksellä. Joten tota en kyllä ihan ymmärrä. Kenties olette materialistejä? Kaiken pitää näyttää ulospäin niin hyvältä? Ehkä on rumasti sanottu, mutta itsepä olette lainoinenne tilanteen aiheuttanu.. ja vielä olis varmasti karsittavaa, jostain. Vaikka se auto, vaikka vaikealta tuntuisi. Ennen tätä autoa (mistä meillä siis hieman lainaa), ajelimme "romuilla", 500-800e autoilla. Ihan yhtä hyvin niillä pääsi minne halusi. Ja mitä tohon outoon selitykseesi tulee, tosta rikki menneestä autosta... ei uppoa. Itse olen ollut vastaavanlaisessa tilanteessa, tosin toisena osapuolena. Ja noin ei tehdä, maksuaikaa myönnetään niin paljon kun tarvitaan! 5000e kahdessa kuukaudessa ei ole hyvätuloisellekaan mahdollista. Joten nyt jätä selitykset ja hyväksy että itse olet rahatilanteesi sotkenut. Ja miettikää tosissanne sitä, jos muutolla saisitte kuitenkin menot pienemmiksi. Ikävä tilanne on, ymmärrän sen, mutta ottakaa itsenne niskasta kiinni ja tehkää KAIKKI mahdollinen asian eteen, älkää niin miettikö niitä mukavuuksia. Jos jatkat tuollasella asenteella, eikä ajattelutapasi muutu, olette kohta menettäneet luottotietojanne, ja velkanne on kaikki ulosotossa. Ja ne kyllä pistävät autonne myyntiin!


mie - 23.09.2009 - 18:29

Tämä on vähän erinlainen auttamis neuvo. Saisitteko mahdollisesti nuo kaikki lainat yhdistettyä ja maksaisitte kuukaudessa aina niistä tietyn summan pois? Aina olen ollut sitä mieltä, että lainaa ei lainalla makseta, mutta tuossa tapauksessa jos ei lainojen yhdistäminen mahdollista niin ottaisin vielä yhden lainan jolla maksaisin kaikki muut lainat+ pakko laskut pois ja sitten maksaisin vaan sitä yhtä ainoota lainaa.


ap. - 23.09.2009 - 18:56

Lainat on yhdistetty yhdeksi lainaksi. Ja mitä sinuun tulee "?" mitäpä se oikeastaan sinulle kuuluu miksi otimme lainaa häihin, miksi lasten tarvikkeisiin jne...


... - 23.09.2009 - 19:30

Oletko tehnyt listan jokaisesta mihin kuluu rahaa ja kuinka paljon/kk? Jos et niin tee sellainen, siitä helposti näet mikä todella on tarpeellista ja mistä on varaa karsia! Lainaneuvotteluun aika ja työnhakuun! Jos sinua oikeasti tilanteenne kiinnostaa niin silloin sinä teet kaikkesi, että saat työpaikan. Pienellekkin lapselle löytyy hoitopaikka, jos vaan viitsii kunnassa käydä. Jo lapsen takia luulisi, että ottaisitte miehenne kanssa itseänne niskasta kiinni. Tuntuu, että haet pelkkiä säälipisteitä. Meillä niinkuin monella muullakin maksetaan lainaa, laskuja, ruokalaskuja ynm ja silti pärjätään kun tarkkaan lasketaan. Eriasia sitten jos on päästänyt jo asiat hunningolle.


ehdotus - 23.09.2009 - 19:35

voisitko tehdä jotain osa-aikatyötä tai entäs miehesi palkka? Milloin on viimeksi pyytänyt palkankorotusta? Onko hänen mahdollista ottaa toinen työ? Jos kerran olette tehneet jo kaikki edellä mainitut konstit, eli menopuolta on mahdoton kiristää on tulopuolta lisättävä. Minullekaan ei tietenkään kuulu miksi olette halunneet lainalla rahoittaa elämäänne mutta kantapään kautta oppii..


Inger - 23.09.2009 - 19:50

Jos olette jo karsineet menot minimiin, yhdistäneet lainat, asutte edullisesti jne. eikä rahat silti riitä, niin ainoaksi vaihtoehdoksi jää velkaneuvonta. Joko soitit sinne?


Feelixi - 23.09.2009 - 19:54

Minä en ymmärrä tätä kuviota siltä osin, että miksi teidän on pakko pysyä paikkakunnalla?!
Miksi ette muuta paikkakunnalle, mistä sinäkin voisit saada vaikka viikonlopputöitä?
Miksi teidän täytyy pysyä vanhempienne lähellä, jos se kurjistaa elämäänne muuten ?
Kotihoidontuki, lapsilisä, päiväraha, kuntalisä, sosiaaliapu ja mitä niitä onkaan olemassa näitä yhteiskunnan tukiaisia. Jos olette todellakin eläneet yli varojenne menkää velkaneuvojalle.
Mikäli puolisosi tulot eivät teitä elätä, tukitoimien kanssa, on sinun selvästi pakko mennä töihin tai miehesi etsittävä parempipalkkaisia töitä tai toisen hankittava lisätienestiä vaikka lehtiä jakamalla. Kukaan ei tiputa teille rahaa taivaasta, se täytyy itse ansaita.
Toivottavasti ahdinkonne on tilapäistä ja olette kuitenkin sitoutuneet huolehtimaan velkanne. Kyllä te selviätte, jos vain tahdotte


- - 23.09.2009 - 20:30

Noh tässä nyt käy ilmi, että ap senkun valittaa ja ruikuttaa, muttei todellisuudessa ole valmis tekemään mitään sen eteen, että pärjäisivät paremmin! Ryve säälissäs..


ap. - 23.09.2009 - 20:56

ja -- haista sinä paksa mitä voin vielä tehä?? oon melkeen kaiken tehny mitä tässä ketjussa on sanottu. Autoa emme voi vaihtaa! Ja paikkakunta missä mies on töissä on vielä pienempi, joten asuntotilanne huono, näyttyäs olevan tarjolla vaan neliö jossa vuokra 650 € kuussa, joten nou thänks...


moro - 23.09.2009 - 20:57

Sulle on tullu tältä jengiltä tosi hyviä neuvoja.Velkaneuvonta varmaan antaa samanlaisia vinkkejä..Meille velkaneuvonta kehotti ottamaan yhteyttä pankkiin ja sopimaan pienemmistä lainaeristä jotta laskuihin ja elämiseenki jää rahaa.Näin teimme ja saatiinkin aika hyvin talous takasin ruotuun.


Voisko - 23.09.2009 - 20:57

joku kertoa jollekin, että luettavuuden kannalta olisi ihan kivaa lyödä


sitä nappulaa,


joka aiheuttaa välilyönnit.

Mielenkiinto nimittäiun katoaa, kun ei jaksa yhtä
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

lukea.

Kiitos. Ihan hyvällä.no.. - 23.09.2009 - 21:20

on sitä töitä ennenkin tehty.
jonkun hyvä neuvo,.. eikun sunnuntai töitä vaikka kassalle, tuplaliksa.
Entäs mies, voisko tehdä ekstraa.
Lainat yhdistetty, miten yhdistetty? Remonttilaina kuulemma edullista.
Ja on noita muitakin ilmasta ruokaa paikkoja jne..

Metsät on täynnä ilmasta herkkua ja kyl niitä kalojakin löytyy, jos jaksaa kalastaa. Niin ei ruoka lopu.


ap. - 23.09.2009 - 21:39

no miten lainat nyt yhdistetään, kai sä sen tiiät... Miehellä parani just liksa, tuskin nyt vähään aikaan taas nousee... Ei voi tehä extraa, kysynyt on, juuri oli yt:t joten ei meinaa riittää töitä normi työajallekkaan, luojan kiitos sai sentään pitää työnsä. Mutta, eikös äitiyspäiväraha lopu jos tekee töitä???


sunnuntai - 23.09.2009 - 21:59

työt ei taida vaikuttaa äp-rahaan..Paljonko muuten miehes tienaa jos saa kysyä ja paljonko sulla on äitiyspäiväraha?


ap. - 23.09.2009 - 22:05

mies tienaa noin tonnin kuussa, siis tonni jää käteen, joskus ei sitäkään. itsellä tällä hetkellä äp raha 500 luokkaa, sehän koko ajan laskee, ja kohta se loppuuki tuo äippä loma...


Kysyn yhä - 24.09.2009 - 07:44

Mikä teitä pitää siellä takahikiällä ? Miehesi sitten vaan etsimään parempipalkkaisia hommia jos sinä päätät olla tekemättä mitään palkkatyötä. On sitä ennenkin menty töiden matkassa "etelään" ja Ruotsiinkin. Avarakatseisuutta sitä kuulutan !!!


Tämä - 24.09.2009 - 11:21

Eikö sitten kuitenkin olisi viisainta, että sinä haet jotakin työtä?
Jos kerran tilanne on noin paha.
Vaikka lähikaupan siivousta parina iltana viikossa.
Ja kun nuo teidän vanhempannekin asuvat siinä lähellä,
niin voisivat varmasti auttaa lapsen hoidossa?
Onko tullut tällainen rahanhankkimisvaihtoehto mieleen?????


ap. - 24.09.2009 - 12:24

no joo, ihan sama. Turha enää selittää mitään kun ette usko kuitenkaan. Miehen vanhemmat hoitavat jo hänen veljensä muksuja 5 päivää viikossa, aamu kuudesta ilta kahdeksaan... joten he eivät voi auttaa... Omat vanhempani ovat töissä...


KUUNTELE !!! - 24.09.2009 - 12:52

MIKSI ihmeessä te sitten asutte siellä ??? Ei sitä rahaa tipu taivaasta, miehen pitää saada parempi työpaikka tai sinun tulee mennä töihin !!! Nämä on ne vaihtoehdot. JOS nykyisellä paikkakunnalla ei ole edellytyksiä kumpaankaan, MUUTTAKAA !!!!


Tämä - 24.09.2009 - 13:03

Eiköhän joku ilta viikossa sentää sovi jommankumman
vanhemmille pitää teidän yhtä lasta pari tuntia?
Ei kyllä mikään asia järjesty tuolla asenteella!


entäs - 24.09.2009 - 13:06

olisivatko jomman kumman vanhemmat halukkaita auttamaan ja tarjoamaan teille esim. korotonta lainaa jolla maksaisitte velkanne pois ja sitten maksaisitte vanhemmillenne takaisin. Näin säätäisitte korkokulut.


ap - 24.09.2009 - 13:08

no ei varmaan auta tuo teidän koko aikainen saarnaaminenkaan... Sanokaapa mihin sitten muuttaa? Miehellä vakityö, josta ei halua näin lama aikana sanoa itseään irti! Töitä on etsinyt, mutta ei löydy... Mies ei siis uskalla sanoa itseään irti kun tuskin löytää vakityötä näin lama aikaan. Hullu on se joka nyt sanoo itsensä irti... Ja kaupungissa on kalliimmat vuokrat...


Tämä - 24.09.2009 - 13:15

Itse otit asian esille. Asiallisia neuvoja olet saanut,
mutta mikään niistä ei tunnu sinulle sopivan. Keinot ovat
sitten loppu. Ei auta mikään.
Toivottavasti asianne joskus järjestyvät.
Laita vaikka viime pennoset lottoon,
jos onnistaisi...


--- - 24.09.2009 - 13:18

Mitä sä täällä sitten ruikutat ja neuvoja kysyt jo kerran mikään ei kelpaa ja "kaikkenne ootte jo tehny"??! on sulla kyllä ihme asenne.. menepä hukkumaan velkoihisi.


ap. - 24.09.2009 - 13:22

huku itse vaikka lähimpään jokeen! oikeastaan, hassua tässä on se, että olette jo kertoneet kaikki vinkkinne, melkein kaikki niistä olemme jo tehneet. Ne, joita emme ole tehneet, on auton pois laitto ja muutto. Ja niihinkin olen jo perusteluni antanut.


pupunen - 24.09.2009 - 14:10

No eikö se kerro jotain, että olette tehneet kaikki mitä täällä on neuvottu ja ei siltikään elämä helpota? Te elätte kokoajan yli varojenne, ja tilanne ei vain helpota, jos ei tule mistään enempää tai mene vähempää.

Suosittelen minäkin listaamaan joka ainoen sentin paperille, ottamaan nipun laskuja viereen ja käymään läpi. Soitat ja siirrät eräpäiviä jos tarvitsee, sovit uusia maksusuunnitelmia ja niistä rahoista mitä teille tulee maksat kaikki mitä olet suunnitellut. Jätät elämiseen vähän rahaa. Nostat vaikka sen 'elämisrahan' käteisenä tililtä pois, korvamerkkaat osan bensoihin, osan ruokaan. Kaupasta haet listan kanssa vain tarvittavat ja yritätte pärjätä. Ja kun olet sanonut, että eräpäiviä ei voi siirtää tai tulee perintätoimistosta jne, sovi maksusuunnitelma! Lyhennä jokaista vaikka 20€/kk joudutte maksamaan kauemmin, mutta ei mitään järkkyisoja summia kerralla. Ja hae vaikka ruoka-apua srk:lta tai jostain muualta.

On varmasti raskasta, pystyn hyvin samaistumaan tilanteesi, mutta asiat järjestyy kun ihan tosissaan nöyrtyy ja alkaa etsimään apua ja sopimaan niitä lainojen maksuaikoja. Niitähän ei ole sovittu, jos perintään menevät?


Eh - 24.09.2009 - 16:37

Mikä keskustelu!

Ap ei halua mennä töihin, mutta kalliisti on silti pakko elää, häät pidetään lainalla jne jne, ja sitten ihmetellään kun rahat ei riitä. Sitten kun porukka yrittääneuvoa, niin vielä haukutaan neuvojat kaupan päälle!

Jos on niin tyhmä, että ihan itse aiheuttaa itselleen tuollaisen taloudellisen ahdingon kuin ap on tehnyt, niin mun mielestäni on täysin oikein, että sossu ei auta.


ap - 24.09.2009 - 16:44

haista Eh paska! Lueppas tarkemmin koko ketju, edelleenkin korostan sitä että vähän vaikea on ottaa neuvoja vastaan, kun OLEN JO KAIKEN EHDOTTAMANNE TEHNYT! Idiootti, ja sitä paitsi, ainoa neuvoistanne mitä en ole tehnyt, on että laitetaan auto pois ja muutetaan, juu asuntoja on katseltu sieltä missä mies töissä mutta KUN EI OLE edelleenkään ku se kallis asunto mistä jo tuola ylhäällä puhuin. Tai sitten 20 neliön yksiö


mie - 24.09.2009 - 19:25

Mielestäni ap vinkuu turhasta, jos ei ole halua mennä töihin ja häätkin järjestää lainalla niin idiootimpaa ihmistä saa hakea. Itse olette miehsi kanssa sotkun aiheuttaneet jos haluat kaikki laskut ym ulosottoon niin jatka ihmeessä samaa rataa. Lainoista selviää kun heti ottaa yhteyttä velkojiin ja sopii uuden maksusuunnitelman kun ei pysty isoja eriä maksamaan. Kasva aikuiseksi ja lakkaa ruikuttamasta.


Inger - 24.09.2009 - 19:55

Minun mielestäni ette ole tehneet kaikkea voitavaa, jos ette ole neuvotelleet pankin kanssa pienemmästä lainan lyhennyserästä tai pyytäneet aikaa velkaneuvontaan. Milloin aiot tehdä noista vaikka tuon ensimmäisen?


ap. - 24.09.2009 - 20:07

pankkiin olemme kyllä ottaneet yhteyttä, sori vaan, ja sopineet lyhemmästä erästä, mutta ei kuulemma onnistu, syytä en sitten tiedä! ja tähän on kenenkää turha sanoa että valehtelen. Ja idiootimpi ihminen löytyi HETI, nimittän mie. akka joka **** ******* hohhoo


ap. - 24.09.2009 - 20:10

niin ja mielestäni sinne töihin ei noin vaan mennä. Aika monessa paikassa on tiedot minusta että jos tulee tuuraajan tarve tai muuten vaan työntekijän tarve niin mulle saapi soittaa... Lama-aikana täälä päin ei paljon töillä hehkuta, ja miksi muuttaa pois sen takia että minä saan töitä kun miehellä vakipaikka ja meillä kotona niin pieni lapsi...


YKSINKERTAISTETAAN - 24.09.2009 - 21:07

Suomi on iso maa ja työtä on sitä tekevälle. Väitän, että miehesi(kin) saa varmasti paremmalla palkalla hommia, jos ja kun vain niitä etsii muualtakin, kuin 50km säteellä nykyisestä paikasta. Työstä ei irtisanouduta, ennenkuin uusi on selvillä. Hankitte sitten edullisemman asunnon ja sinä viikonlopuiksi keikkailemaan, niitäkin töitä löytyy, vaikka sinulla ei olisi mitään koulutusta. KYSE on vain ja ainoastaan siitä, että VIITSII tehdä asian eteen jotain. Ei raha kasva VIELÄKÄÄN puussa.


ap. - 24.09.2009 - 22:20

juu ei kasva, mutta niinkuin tuossa edellä jo mainitsin niin tietoni on monessakin paikkaa jotta voivat soittaa jos tarvitsevat työntekijää. Ja jos raha kasvaisi puussa, niin tuskin olisin tänne kirjottanut yhtään mitään. Nytkin kyllä kaduttaa koko homma, kun ei kukaan tunnu ymmärtävän mitä ajan takaa. Ja tällä en todellakaan hae mitään sääliä, ymmärrän että kukaan ei ymmärrä, mutta edelleenki korostan sitä että tämä on HELVETIN pieni paikka, joten täälä ei ole töitä, mies EI halua irtisanoutua, siitä ei minulle tarvi paasata... Ja miehellä ei ole koulutusta... Minulla on, sitäkin olemme miettineet että jos minä palaisin töihin koska minulla parmepi palkka ja mies jäisi kotiin tytön kanssa.


m - 25.09.2009 - 00:54

Sitten vaan jotain tupperwarea ym. myymään! Pientä lisätienestiä!

Tai odotelkaa lottovoittoa, jos vaikka joku teidän puolesta lottoaisi!


Jekku - 25.09.2009 - 09:18

Se ei riitä, että tietosi on joskus annettu jonnekkin. Sinun pitää itse olla aktiivinen . Ne, jotka jaksaa soitella ja osoittaa mielenkiintoaan, jäävät varmasti paremmin työnantajan mieleen. Voithan sanoa, että tulet viikonloppuisin lyhyelläkin varoitusajalla töihin, sillä tautiaika pukkaa päälle.

Minä olen myös sitä mieltä, ettei ole mitään järkeä jumia paikkakunnalla, missä ei ole työtä tarjolla. Avartakaa maailmaanne ja selvittäkää olisiko jossain paremmat mahdollisuudet. Tietenkin työtilanteet tulee selvittää ensin ja sitten irtisanoutua, jos siihen päädytte.

Sanoit itsekkin tuon vaihtoehdon, että sinä koulutettuna menet töihin tienaamaan paremmin ja miehesi jää kotiin hoitamaan lastanne.

Tsemppiä

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|