Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - ÄITIPARKKI


| Vastaa viestiin | ÄITIPARKKI |

Hääbudjetista

Morsio - 21.09.2009 - 17:34

Olemme menossa mieheni kanssa ensi keväänä naimisiin ja budjettimme on ilmeisesti melko pieni, 3000e. Hieman ihmetyttää joidenkin ihmisten tökeryys! Meiltä on kysytty suoraan: "paljonko meinasitte laittaa rahaa?" ja sitten päivitelty kuinka vähän budjettimme on ja eihän sillä mitään saa tms..

Kuulostaako tuo summa mielestänne aivan käsittämättömän nuivealta? Ovatko häämme nyt mielestänne tuomittu epäonnistumaan?

Muutamia huomioitavia asioita: Häissämme on siviilivihkiminen eli kirkkoa ei tarvitse vuokrata. Kampaus ja meikki eivät maksa mitään (kampaajasiskoni..). Pitopalvelu on vain 1000e, paikkavuokra 300e. Kuvaajankin saamme ilmaiseksi, samoin kuin esim. suurimman osan koristelusta..

Tarkoituksena ei olekkaan pitää mitään ökyhäitä vain pienehkö ja intiimi juhla mihin on kutsuttu vain meille oikeasti tärkeät ihmiset (50 henkeä).

Mielipiteitä?


VASTAUKSET:


no siis - 21.09.2009 - 17:52

tottakai jokainen saa pitää sellaiset häät kuin haluaa ja niin halvat/kalliit kun haluaa... Teille tulee siis halvat häät. Jos suoraa mielipidettä haluat, niin minusta tuo kuulostaa pieneltä summalta... Meillä oli nyt elokuussa häät, ja ei riitä 10 000 hääbudjetiksi, mutta toisaalta, meillä oli 150 hengen häät ja pelkkä pitopalvelu oli 3500 €. Mutta minullakin meikki oli melkein ilmainen, kaveri teki, on kosmetologi. Mutta hiukset taas oli 350 € koska otin pidennykset ja pukukin maksoi 1300€, se vaan miellytti. Alkoholia oli niin että ei varmasti loppunut illan aikana, oli bändi sekä DJ illaksi. Me halusimme sellaiset häät, se oli ikimuistoinen päivä, heti lapsemme syntymän jälkeen tärkein elämässämme. Teille tulee sellaiset häät kuin haluatte. Itse emme vaan olisi saaneet mitään aikaiseksi tuolla 3000 €


Ei - 21.09.2009 - 17:57

ne ole häät eikä mitkään jos et kunnolla pääse näyttämään muille että rahaa löytyy! Se se siinä naimisiin menossa tärkeintä on: muille näyttäminen.


kirkon - 21.09.2009 - 18:24

käyttöhän on ilmaista,ei tarvitse vuokrata sitä.


Salmari - 21.09.2009 - 18:30

Meillä oli kans pienimuotoiset häät, rahaa meni suunnilleen saman verran mitä teillä on budjetti. Oli kyllä markka-aika mut 20 000mk varattiin ja riitti. Paljon tehtiin itse, just kaikki kortit ym. Kirkko ei tosiaan maksa mitään.
Äiti osaa ommella, joten se teki mun puvun. Meikki ja kampaus piti kyl ottaa ihan ammattilaiselta.
Kukkiinkaan ei paljon rahaa mennyt, kun otettiin pöytiin vaan köynnöksiä, tietty oma kimppu ym.
Paikka oli edullinen, bändi oli tuttu, joten se saatiin edullisesti kans. Paitsi, että miehen vanhemmat taisi sen maksaa lahjana ja mun vanhemmat maksoivat paikan vuokran just kans lahjana.
Hotellihuonekin saatiin lahjana hääyöksi, kun sisko oli sillon hotellissa töissä. Autokin kuskeineen oli tutun tutun tutun tuttu.
Eli kaikki suhteet käytettiin hyväksi, että saatiin järjestettyä häät halvalla.


Liina - 21.09.2009 - 18:48

Meidän häät maksoi 6000e ja siihen oli laskettu myös häämatka, mikä vei aika ison osan siitä.
Vieraita oli noin 100. Kun laskeskelee niin pitopalvelu vei myös ison osan.
Teidän budjetti tuntuu siihen verrattuna pieneltä mutta toisaalta vieraita on puolet vähemmän. Ja hyvä että ette joudu kaikesta maksamaan vaan läheiset auttaa

Luulen että se riittää, kun teette itse ettekä osta kaikista kalleinta. Kuulostaa ihanalta tuo, että kutsutte vaan läheisimmät ihmiset Meidän häissä oli paljon sellaisia "pakollisia" jotka vaan piti kutsua. Jälkikäteen on harmittanut että miksi ei vedetty rajaa tiukemmaksi.


heh - 21.09.2009 - 19:02

onnex meillä ei menny ku max. 200 ja ylpeä siitä!


Kun - 21.09.2009 - 19:49

kerran mielipiteitä kysyt mielipiteitä kysyt, niin tässä tulee: ON SULLA JUNTTEJA KAVEREITA!

Ei se hääbudjetti niitä ikimuistoisia häitä tee. Tiedän parikin pariskuntaa, joiden kymppitonnin hääbudjetti johti vain eroon alle vuoden kuluessa, joten oliko ne sitten ikimuistoiset häät?

Onnea teille tulevaan avioliittoon!


=) - 21.09.2009 - 20:13

Kyllähän tuo ihan kelpo budjetilta kuullostaa! Älä anna kenenkään mielipiteiden pilata teidän hienoa päivää, teette just sellaset juhlat ja sellasella budjetilla joka on teille sopiva. Jos joku sitä paheksuu, ei hän ole ansainnut tulla kutsutuksi häihinne!


natunen - 21.09.2009 - 20:25

Minusta tuntuu että tuo on iso budjetti,itse menin naimisiin vuosi sitten,ja ainut kallein asia oli hääpaikan vuokraus(300e), puvun ostin huutonetistä(oli iltapuku,ja sitä tuunailtiin sit mieluisaksi)69e+postarit,ja täysin uusi puku oli,miehen puku maksoi toisen 70e Ruuat tehtiin täysin itse talkooporukalla,ja meikin tein itse,hiukset kampaajalla maksoi 45eei niihin välttämättä saa kauheita palamaan jos on vittseliäisyyttä!!!!!!Ja jos joku paheksuu niin voihan hän itse antaa lisää budjettiin!!!


Trööts - 21.09.2009 - 20:52

Meillä myös siviilivihkiminen ja n. 50 hengen juhlat kotona.
Budjetti:

-Hääpuvun teki äitini(kangas 30€)
-Ostin kengät 30€
-Mies piti vanhan pukunsa (uusi paita ja solmio 40)
-Kukka (yksi kalla ja lehti 10€)
-Hääkakku (30€)
-Tarjoilut (salaatit, cocktail-palat yms.), jotka itse tein n. 170€
-Juomat (kuohut ja booli n. 140€)
-Mun sormus 50€

Mitäs tästä tulee?

500€Inger - 22.09.2009 - 08:42

Mulla ei tulis mieleenkään kertoa kenellekään hääbudjettia. Se asia ei vaan kuulu kenellekään muulle. Miksi kerroit kysyjille?


Joo. - 22.09.2009 - 08:45

Samaa mieltä kuin Inger: minä en ainakaan kertoisi kenellekään mitään budjettisummia. Ei ole tapanani kertoa esim. myöskään kuinka paljon saan palkkaa. Ihmettelen myös, miksi menit kertomaan?


=) - 22.09.2009 - 10:17

No ei siinä pitäisi kyllä olla mitään pahaakaan kertoa paljonko on budjetti tai paljonko saa palkkaa. Ei mulla ainakaan ole mitään salailtavaa, palkka ei niin suuri ole ja hääbudjettikin aikanaan pidettiin itselle sopivana. Mä en taas ymmärrä sellaista salailua ja asioiden pimittämistä ollenkaan. Jokainen ajatelkoon mun rahoistani tai budjeteistani mitä tykkää, se on niiden häpee jos pitävät mua huonompana ihmisenä sen takia, että budjettini on ehkä pienempi kuin heillä tms.

Ja ap:lle, tuli mieleen, että olisko se tuttaviesi budjetin ihmettely enemmänkin sellaista kateutta? Jos ihmettelevät ja kadehtivat sitä, että osaatte järjestää ihanat juhlat pienemmällä budjetilla kuin he ja nyt niitä harmittaa kun itsellä ei ollut älyä laittaa budjettia aisoihin...


No tuota - 22.09.2009 - 11:28

toisten raha-asioiden utelu on sivistymätöntä, oli sitten kyseessä hääbudjetti tai palkka. Jos itse haluaa kertoa niin ok mutta ei kertomatta jättäminen mitään pimittämistä ole..


=) - 22.09.2009 - 12:46

No ap:han kertoi että häneltä nimenomaan on kysytty budjetista. Ei kai sitä nyt muut menekään mainostamaan kysymättä kuin ne, jotka haluavat sillä pröystäillä. Ja joo, en minäkään mene kyselemään kenenkään palkasta, mutta en myöskään pidä sivistymättömänä sitä joka kysyy tai asiasta puhuu. Sivistymättöminä pidän niitä, jotka kuvittelevat olevansa niin hienoja, etteivät voi tavallisista asioista puhua "kun se on sivistymätöntä"!


Meillä - 22.09.2009 - 14:48

meni häihin kokonaisuudessaan n. 5000 e (häävieraita 50 henkilöä), alkuperäinen budjetti oli n. 3400 e (laskimme hinta-arvion etukäteen) joten se ei ihan riittänyt kaikkiin kustannuksiin koska emme suuremmin kilpailuttaneet että mistä olisi esim. saanut halvimmat kukat, koristemateriaalit, pöytäliinat, pitopalvelun jne vaan ostimme sieltä mistä satuimme löytämään koska menimme naimisiin 3 kk varoitusajalla. Kilpailuttamalla ja itse tekemällä säästää ja saa esim. juuri sellaiset koristeet kuin haluaa. Aikaa ja viitseliäisyyttä se tietysti vaatii.

Ja tosiaan tuo hääbudjetti kannattaa aina suhteuttaa häävieraiden lukumäärään, esim. ensimmäinen vastaaja sanoi että heillä oli 150 vierasta ja budjetti 10 000 e joten suhteutettuna siihen että heillä olisikin ap:n häiden tapaan ollut 50 vierasta niin sehän tekisi "vain" 3333,333... e. Eli juurikin tuon 3000 e ja risat. Tietysti tuon 50 kutsuvieraan häihinkin saa uppoamaan vaikka tuon 10 000 e ja enemmänkin jos vaan haluaa ja on rahaa.

Paljon onnea tulevalle hääparille!!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|