Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - ÄITIPARKKI


| Vastaa viestiin | ÄITIPARKKI |

Miksi?

Nyt nimetönnä - 21.09.2009 - 12:57

Voisitko hyväksyä lapsesi "vamman"jos sulle sanottais suoraan.
Hakisitko apua, jos epäilet jotain vikaa lapsella?

Tiedän yhden äidin, joka ei laittanut lastaan erkalle, vaikka lapsella vikaa lukemisessa(eli lukeminen tuotti paljon vaikeuksia ja vaikeutti koulun käymistä)
Nyt heillä toinen lapsi käy eskari toista vuotta(laittaa lapsen taas tavalliselle luokalle)
Ihmettelen, miksi joidenkin vanhempien on niiiinnn vaikeaa hyväksyä oman lapsen erilaisuus, eivätkä hae apua ongelmiin.


VASTAUKSET:


Ap - 21.09.2009 - 13:20

Kirjoitan , koska haluan teidän mielipiteitä asiasta.
Mulla lapsi jolla aspergerin syndroma.Olin itse hakemassa lapselle diagnoosia, koska opettaja haukkui lapsen.Halusin selvyyden lapsen tilasta ja sain apua asiaan.Diagoosin jälkeen opettaja kehui lastaMielenkiintoista eikö?


BadMama - 21.09.2009 - 13:46

Vaikeaa sellaisen hyväksyminen varmasti useimmille on - minulle ainakin oli. Meillä siis vielä varsin määrittelemätön F83.

Nykyisessä täydellisyyteen ja tehokkuuteen pyrkivässä yhteiskunnassa ei "virheisiin" tunnu olevan varaa. Erityislapsi ei mahdu samaan muottiin normilapsen kanssa ja vanhempana sitä ei vain osaa/uskalla nähdä lapsensa "erityisyyttä", ennen kuin joku sen ääneen sanoo!

Tänä päivänä näen, miten erityisen ihana poika meillä onkaan ja miten upeasti hänen kehityksensä onkaan vihdoin lähtenyt vauhtiin . Näen ja tunnustan, että kaikilla häneen kohdistetuilla tukitoimilla on ollut valtavan suuri positiivinen vaikutus. Näen hänen edistymisensä ja iloitsen siitä erityisesti ! Tiedän, ettei se hänen kohdallaan ole yhtä helppoa, kuin jonkun toisen lapsen kohdalla.

Eskari ja koulun alku lähestyvät, enkä vielä osaa sanoa, miten ne tämän pojan kohdalla hoidetaan. Tukea hän ainakin tulee tarvitsemaan niin sosiaalisissa, kuin oppimistilanteissakin. Aika näyttää sitten .


Moiks - 21.09.2009 - 15:17

siis järkkyä,että ope haukkunut lapsen?!?

itse olisin ottanut yhteyttä rehtoriin ko. käytöksen vuoksi!!!!!


Ap - 21.09.2009 - 15:23

Meillä tään lapsen kanssa tarvitaan kärsivällisyyttä enemmän, kuin ns.terveen lapsen kanssa.Silloin kuin hänellä on huonopäivä ja tulee kiukunpuuskia.
Muuten meillä mennyt hänen kanssaan parempaan päin.
Koulu menee todella hyvin(kahtena vuonna saanut stipendin).Nyt välillä tuo murkkuikä häiritsee


Ap - 21.09.2009 - 16:19

Haukkui lapseni epäsosiaaliseksi.Kuuluu taudinkuvaan.
Aspergeri lapset eivät ole kauhean sosiaalisia.
Tekis mieli soittaa sille opelle ja kertoa miten meillä nyt menee.
Uhkas myös jättää lapsen luokalleen(silloin ei osannut kaikkea niin hyvin, kun nyt)
Muutettiin tänne paikkakunnalle ja lapsi rupes voimaan paremmin.Koulukäynti parani ja sai kavereita.
Täällä opettaja antoi tukiopetusta ja siitähän se homma alkoi sujua
nyt nikitön - 21.09.2009 - 17:36

Opettajana näen usein vanhempia, jotka haluavat lapsen väkisi "putkeen", lapsen parasta ajattelematta. Jokaisen lapsen oikeus on saada itselle sopivaa opetusta ja jokaisen vanhemman velvollisuus on taata, että lapsi saa parhaan mahdollisen avun.
Jos vanhemmat ovat haluttomia myöntämään lapsen erityispiirrettä, koulu on avuton. Opettajan on mahdoton tarjota lapselle hänen tarvitsemaansa apua, sillä ilman asian tunnustamista ei ole määrärahaa eikä näin ollen resursseja hoitaa erityislasten opetusta tilanteen vaatimalla tavalla. Tukiopetukseenkin on määrärahat ja sitä saa antaa n.2-4h/kk. Ja tämä koskee koko luokkaa. Jos opettaja joutuu käyttämään tukiopetusresursasit yhteen lapseen, se on muilta pois. Kuinka reilua se sitten on?
Jos minun lapsillani todetaan jokin erityispiirre (ovat vielä pieniä), hankin heille kaiken mahdollisen avun mitä kunta voi järjestää!


hihiiii - 21.09.2009 - 17:43

onkos sulla ap joku diagnoosi itselläsi?


ei nikkiä nyt - 21.09.2009 - 17:59

Toisaalta voidaan sitten keskustella siitä, kumpi on parempi: integroidut erityisoppilaat vai erityisopetus erillisissä ryhmissä eristyksissä massasta. Jos tätä menoa jatkuu, eli erityisopetuksessa olevien oppilaiden määrä kasvaa nykyistä tahtia, vuonna 2030 kaikki ovat erityisopetuksessa! (Mikä ei sinänsä ole hullumpaa, jos se tarkoittaisi yksilöllistä opetusta runsain resurssein..)

Ja toiset vanhemmat kinuavat diagnoosia ja sen jälkeen käyttävät sitä hyväksi niin törkeästi, että opettajat ovat pulassa. Juuri näiden integroitujen erityisoppilaiden kanssa ongelmana ovat toki resurssien puute ym. mutta ei mitä tahansa voida hyväksyä diagnoosin varjolla.

En kyllä tajua, mitä kamalaa on siinä, että opettaja luonnehtii jotakuta oppilastaan epäsosiaaliseksi! Sehän ei ole haukkumista. Ja saisi sen sanoa, vaikka olisikin tietoinen diagnoosista!


Ap - 21.09.2009 - 20:15

Halusin diagnoosin siksi, että lapseni saisi asian mukaista kohtelua, eikä mitään haukkumista asioista joihin hän ei itse mitään voi.
Ei ole mukavaa, jos lastasi haukutaan asioista, joihin hän ei voi itse vaikuttaa.
Opettajan suhtautuminen lapseeni muuttui diagnoosin jälkeen.näin meillä.


ope - 22.09.2009 - 13:37

Kaikki vanhemmat eivät osaa ajatella lapsen etua - jon adiagnoosi ja erityisopetus selkesästi olisi - vaan he ajattelevat vain omaa sosiaalista asemaansa sitä, millaisen kolauksen heidän maineensa siitä saisi, että näinhyvilläja kunnollisilla ihmisillä onkin erityislapsi. S


Kummallista - 22.09.2009 - 21:06

kuinka paljon juuri opettajat tällä palstalla kirjoittavatkaan virheellisesti - lähes jokaisen opettajan tekstissä on tavallista enemmän kielioppi- ja huolimattomuusvirheitä! Enkä ole pilkun n¤)#%ja,eli minua ei haittaa yleensä täällä kommentoivien vanhempien kirjoitusvirheet... Mutta koulutuksen saaneet OPETTAJAihmiset virheineen pistävät kyllä silmään,väistämättä :O

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|