Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - ÄITIPARKKI


| Vastaa viestiin | ÄITIPARKKI |

Nonii, teilatkaa, seivästäkää, haukkukaa, kivittäkää....

nikittä joo - 21.09.2009 - 12:25

Menin ja ilmoitin kaksi lastani sikainfluenssarokotetutkimukseen!


Ja olen vielä tyytyväinen, kun päästiin Torstaina ekat piikit.


VASTAUKSET:


minä - 21.09.2009 - 12:33

No itse olet ratkaisusi tehnyt. Eikai kukaan voi sinua siitä tuomita.

Minä en vie koska en ole edes nähnyt mitään influenssaa. En tiedä ketään jolla se olisi ollut. Enkä usko että se niin rajuna tulee etteikö siitä selvittäisi. Se on sen ajan murhe, enkä halua lapselleni rokotetta mistä ei tiedä mitä se aiheuttaa, eikä tiedä edes auttaako se. Me syödään ja ulkoillaan terveellisesti ja luotan meidän vastustuskykyyn ja peruskuntoon.

Niin ja vielä kun takaraivossa jyskyttää se yhdysvallan 70-luvun rokotusskandaali.


No - 21.09.2009 - 12:39

hyvä että sinä viet niin minun ei tarvitse! Tyytyväinen olen jos joku muu asettaa lapsensa koekaniiniksi ja omat lapseni saavat vain turvalliseski todettua rokotetta.


BadMama - 21.09.2009 - 12:45

Meillekin satelee postiluukusta kutsuja milloin mihinkin rokotustutkimukseen tms. Tällä hetkellä ollaan mukana korvatulehdusten periytymistutkimuksessa ja vauvojen keliakiatutkimuksessa ja ollaan aiemmin osallistuttu moneen muuhunkin . Haittaa niistä ei ole koskaan ollut ja kun joku osallistuu niihin, tuhannet hyötyvät tiedoista !


Menni - 21.09.2009 - 12:54

Hyvähän se on , että joku niitä uskaltautuu testaamaan !


ap - 21.09.2009 - 13:08

Olen niin paljon siitä rokotteesta lukenut, yleensäkin olen aika hyvin perillä rokotteista ammattini vuoksi.
Olen terveydenhoitaja.
Rehellisesti sanottuna pelkään enemmän tautia, kuin rokotetta.

Ei siinä kuitenkaan loppuviimeksi ulkoilut ja syömiset auta, jos sellainen tauti iskee, johon ei kenelläkään ole minkäänlaista suojaa, vasta-aineita...

Tietenkin hyvä peruskunto voi auttaa, että tauti pysyy kaukana ja siitä paranee paremmin, mutta entä jos oletkin juuri silloin sairastanut mahataudin, sinulla on stressi, olet valvonut jostain syystä pari yötä.... Se voi olla se hetki, että sairastutkin influenssaan, terveellisistä elintavoista huolimatta.


Kiira - 21.09.2009 - 13:23

Oletko ap työelämässä?
Minun mielestäni sekin on ratkaisevaa.

Itse en lastani laita rokotetutkimukseen, mihinkään sellaiseen. Antaisinko itseäni pistää jotain vaiheessa olevaa rokotetta; en todellakaan. Siksi en anna lastanikaan.

Mutta jonkunhan se on annettava.


Minä - 21.09.2009 - 13:27

olen itse ollut rokotetutkimuksessa mukana, mutta lastani en sellaiseen laskisi.
Se olisi vielä ihan kohtuullista että minä saisin jonkin reaktion sillä olisihan se oma tietoinen valintani ja hyvän asian puolesta. Mutta lapsen puolesta en voisi tuollaista luvata, tehköön hän itse päätöksen moisesta ollessaan siihen aikuisena kykenevä.


ap - 21.09.2009 - 13:45

Juuri nyt en ole työelämässä.


pöt - 21.09.2009 - 14:11

Ilmoittelethan sitten, miten vaikutti vai vaikuttiko lainkaan. Täällä ei tunnu olevan paljonkaan realistisia kokemuksia koko asiasta, niin olisi varmasti hyvä kulla sellaisia Toivottavasti kaikki sujuu hyvin.


ap - 21.09.2009 - 14:44

ok. Yritän pysyä linjoilla

Näin minulle kerrottiin: Vastaavaa rokotetta, mitä on jo testailtu ja hyvin siedetty. Kehui hyväksi rokotteeksi mm lintuinfluenssaan on tätä kehitetty, siihen samaan pohjaan on nyt vaihdettu sika
Nyt sitten seurataan miten vasta-aineita alkaa kehittyä.
Torstain jälkeen olen vielä viisaampi.


nyt nikitön - 21.09.2009 - 14:48

Toivottavasti olet Ap lukenut tekstin, missä äiti vei poikansa tutkimukseen ja kärsii siitä nyt jälkikäteen
En muista mistä sen löytää, se oli täällä viime viikolla...pisti todella miettimään se äidin tarina


ap - 21.09.2009 - 15:14

Luin. Terkkarina tiedän, että joka ainoaan piikkiin liittyy riski. Tutkittuun ja tutkimattomaan. Sairastamiseenkin liittyy riski. Ja pidän sitä huomattavasti suurempana riskinä.
Moiks - 21.09.2009 - 15:20

mielenkiinnolla odotan myös tutkimustuloksia, joten "pysyhän linjoilla"


ap - 21.09.2009 - 15:59

Hoitoportaalista luin tämän; En tiedä pääseekö sinne muut kuin th-ammattilaiset, mutta tässä pätkä uutisesta


Enemmistö lääkäreistä ottaa sikainfluenssarokotuksen

17.09.2009Enemmistö suomalaisista lääkäreistä haluaa ottaa sikainfluenssarokotteen, käy ilmi lääkärien internetportaalissa, Lääkäriportaali.fi:ssä, tehdystä kyselystä. Kyselyyn vastasi kaikkiaan 944 lääkäriä.Kyselyn tuloksista ilmenee, että lähes 67 prosenttia (628) lääkäreistä aikoo ottaa sikainfluenssarokotuksen itselleen sitten, kun se tulee saataville. Noin 15 prosenttia (139) ei halua rokotetta. Joka viides (177) kyselyyn osallistunut lääkäri ei vielä osaa sanoa, aikooko mennä rokotettavaksi.Lääkäriportaalin kyselyn tulokset ovat jotakuinkin päinvastaiset, kuin mitä esimerkiksi Britanniassa on saatu. Siellä Healthcare Republic -sivuston elokuussa toteuttamassa kyselyssä selvisi, että yleislääkäreistä jopa 60 prosenttia aikoo jättää rokotteen ottamatta. Kyselystä uutisoi Guardian-lehti. Brittilääkärien mukaan sikainfluenssa on osoittautunut niin lieväksi, etteivät he koe rokotetta tarpeelliseksi, ja toisaalta he olivat huolissaan sen turvallisuudesta.


Juuri - 21.09.2009 - 16:42

tänään asiasta keskustelin lääkärin kanssa ja hän sanoi, että sikainfluenssa on tavallista kausi influenssaa lievempi. Jos jotain perussairauksia, niin silloin suositteli ottamaan, mutta muuten ei. Ja rokote on tulossa niin myöhään, että ensimmäinen aalto on jo ohi. Eli jos siinä on sen jo sairastanut, niin saa paremman suojan, kun rokotteesta. Mutta jokainenhan tekee niin kun parhaaksi näkee asian!!


Yks hoitaja - 21.09.2009 - 17:28

Suomesta ainakin puhutaan lääketieteen huippumaana, mutta miksi tästä sikainfluenssasta ei tule tämän valmiimpaa yhteenvetoa. Toisaalta puuhataan koko kansan kattavaa rokottamista ja toisaalta influenssaa toppuuutellaan sairastamaan rauhassa kotona, kun se tuskin on tavallista kausi-influenssaa pahempi tauti...

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|