Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - ÄITIPARKKI


| Vastaa viestiin | ÄITIPARKKI |

G: Kuivausrummusta

Maisa8 - 20.09.2009 - 15:02

Kenellä on kuivausrumpu? Onko tullut tarpeeseen? helpottanut? Kuinka iso perhe? Vaikuttiko huomattavasti sähkölaskussa?

Itse niin haluaisin kuivausrummun. Mies ei lämpene ajatukselle sähkönkulutuksen vuoksi. Nyt on tullut a-luokankin koneita, hintaa tosin yli tonni. Kertokaa kokemuksia niin saan miehen puhuttua ympäri.


VASTAUKSET:


nöttis - 20.09.2009 - 15:06

itse käytän lähinnä pyyhkeiden kuivaukseen, muuten ei juuri ole ollut tarvetta käyttää. no joskus, jos pitää nopeasti saada kuivattua vaatetta, mutta minusta niistä tulee liian pehmeitä ja jotenkin kuluneen oloisia rummussa (ja joo, väitetään, ettei ne vaatteet kulu siellä, mutta miksi ne sitten on niin kuluneen oloisia?!) pärjäisin ilmankin kyllä. jos on hyvät tilat kuivata pyykkiä, niin ei tuolle varsinaisesti tarvetta ole. allergiaperheissä tosin taitaa olla hyvä.


on - 20.09.2009 - 15:08

Enkä eläisi ilman
Iso perhe. Sähkölasku... En edes uskalla lukea, maksetaan silmät kiinni


Sonja - 20.09.2009 - 15:22

Meillä ihan ehdoton, koska pienet tilat missä kuivata pyykkiä. Lisäksi tytöllä on siitepölyallergia. Meillä on 5 hengen perhe. Ainoa huono puoli onkin sähkölasku


KaNitaco+bobo - 20.09.2009 - 15:38

Meillä ei kuivausrumpua ole. Muuten en ole sellaista edes kaivannu paitsi kerran vuodessa, kun on petivaatteiden pesu päivät. Silloin se olisi mitä kätevin kone varsinkin noille untuvatäkeille. Mut onneks noi täkit on sellaset "lokeroidut" eli kuivuu suht nopeesti narullakin ja untuvat pysyy suunnilleen paikoillaan.


Meiltä - 20.09.2009 - 15:40

löytyy rumpu myös! Ehdottoman tarpeellinen!! Enään en osais ilman ollakaan. Pyyhkeet ja lakanat tulee niin nopsasti pestyä ja kuivattua. Ja kun meillä vanha talo, niin kuivattaminen kestäisi tosi kauan. Rupeis pyykit jo haiseen ja joka paikassa olis telineitä, ei kiitos sellasta... Meillä 6 henkinen perhe. Sähkölaskussa tosiaan sen huomaa, mutta valintoja tarttee tehdä... Kesällä käyttö vähempää ja sähkölasku melkein puolta pienempi.... Meillä myös siitepölyallergisia kolme perheessä.


Meillä - 20.09.2009 - 16:32

kuivausrumpu ollu nyt noin 2 vuotta. Käytän sitä lähinnä petivaatteiden kuivattamiseen. Vaatteet kuivatan sillä vain tarvittaessa, koska on yllättävän paljon sellaisia vaatteita jotka ei kestä rumpukuivausta, joten oma hommansa olisi siinäkin pyykinlajittelussa.


mamma80 - 20.09.2009 - 16:34

ostettiin vähän ennen kun esikko synty ja tarpeen on ollut. saa lakanat ja pyyhkeet äkkiä eivätkä kuivu koviksi telineellä. esikon ollessa vauva oli myös helpompaa kun sai vaatteet äkkiä pesun jälkeen käyttöön, ei tarvi olla niin hirveesti vaatteita mun mielestä ei niin kovin suurta lisää ole sähkönkulutukseen tuonut mutta periaatteessa voit laskea että 1 kuivaus kerta on 0,5 € värit kyllä toisista vaatteista tuntuvat kuluvan herkemmin ja omia vaatteita en ole tykännyt kuivata koska ovat "käytetyn" tuntusia kun päälle laittaa. muuten liputan puolesta


adeline - 20.09.2009 - 18:17

me ostettiin kun kakkonen syntyi. ja kuivatan sillä kaikki, paitsi parempia paitoja ja farkkuja.

kuivaan kesät talvet rummulla. Mulla ei ole hajuakaan mitä se maksaa, mutta eipä ole sähkölaskukaan muutamaan vuoteen noussut, nytkin tarkastuksessa kulutus oli arviota paljon pienempi.
ei kaikkea voi mitata rahassa.


adeline - 20.09.2009 - 18:18

juu ja ilman en enää pärjäis.

puhdasta pykkiä vain tulee sellaista vauhtia, etten pysy mukana


Raakku - 20.09.2009 - 20:21

Meillä on enkä nykyään tulis toimeen ilman vaikkei ole kuin 3 ihmistä taloudessa, tässä asunnossa kun ei ole tilaa kuivata mitään t-paitaa isompaa. Talossa on kyllä kuivaushuone, mutta sekin pitää varata etukäteen ja sijaitsee monta kerrosta alempana. Hippusen hankala ratkaisu kun pitäis pyykkirumba hoitaa konttaavan 1 vuotiaan kanssa...

Eikä mitään käsitystä mitä tekee sähkölaskussa...


kolme - 20.09.2009 - 20:31

henkinen perhe ja kaikki vaatteet kuivatan siellä.enkä ikinä luovu.ei se pyykkien eestaas ripustelu ja viikkaus oo yhtään kivaa ja ne telineetkin vie ihan pirusti tilaa..


pupunen - 20.09.2009 - 20:46

Me saatiin ennen esikoisen syntymää kuivuri. Sähkölaskuun en osaa ottaa kantaa, kun samoihin aikoihin muuttettiin ja meni muutamia muitakin kodinkoneita vaihtoon (mm.pakastin vaihtui 30v uudempaan ). Kuivatan kuivurilla etenkin talvisin paljon, ihan ehdoton. Miehen farkkuja ja paitoja en kuivaile sillä, mutta muut laitan surutta kuivuriin... Kesällä tykkään kyllä laitella pyykkejä pihalle kuivumaan, mutta talvella kuivatan kuivurilla. Meillä on kodinhoitohuoneessa niin pieni seinäteline kuivaamiseen, ettei sinne koko perheen vaatteita ripusteltaisi (niin ja siis 4henkilöä ja toisinaan yksi lainalapsi tässä taloudessa)


Stina - 20.09.2009 - 20:54

En osaa edes kuvitella aikaa ennen kuivausrumpua . Perheessä, jossa on lapsia, kotieläimiä ja allergioita, on kuivausrumpu suuressa arvossa. Ennemmin luovun jostain muusta kodinkoneesta kuin tuosta rummusta, vaikka sähkölaskun nousujohteinen suunta kertookin karua kieltään tuosta sähkösyöpöstä .


Maisa8 - 21.09.2009 - 08:48

Kuinka paljon kuluttavia teillä on nuo kuivurit? Ollaan katsottu nyt tuota, joka vie 2,2...

Miten mä saisin miehen ymmärtämään, että tarvitaan sellainen. Rasittavaa, kun pesuhuoneessa ja saunassa on telineet ja vielä saunaan viritetty narut seinille ja kaikki aina täynnä pyykkiä ja ilma kuin jossain viidakossa tms. Kamalan kosteaa vaikka tuuletus hyvin toimiva ja lattialämmitys päällä, eihän siellä mikään kuiva ennen kuin on kolme päivää seissyt siellä.

Meillä on tällä hetkellä kaksi lasta, mutta lisää toivotaan ja sitten viimeistään haluan rummun. Taidan asettaa miehelle ehdoksi, että seuraava saa tulla, kun saan kuivausrummun


Aino - 21.09.2009 - 09:29

Kyllähän tuo on kova sähkösyöppö väkisinkin. Kuitenkin olen ollut ihan tyytyväinen, kun ostettiin pesutorni, koska kuivatustilaa on vähän. Esim. lakanat on aika hankala saada kuivumaan pikku telineellä ikinä, eikä ulkonakaan saa koskaan kuivumaan, kun aina sataa. Kuivuri kyllä kutistaa, enkä kuivaa siellä vaatteita, jotka eivät saa yhtään kutistua. Mutta esim. pyyhkeistä tulee ihanan pehmeät, en enää suostu muuten kuivattamaankaan niitä.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|