Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - ÄITIPARKKI


| Vastaa viestiin | ÄITIPARKKI |

Suurperheille kysymys

kysyn vaan - 19.09.2009 - 18:43

Onkohan täällä yhtään suurperhettä, jolla on tarjota lapsille säälliset asuinolot, ts. tarpeeksi tilaa?


VASTAUKSET:


sinulle - 19.09.2009 - 18:46

kysyn vaan.Tarkentaisitko mitä tarkoitat säällisillä asuinoloilla? Mikä on suurperhe sinun mielestäsi jne.?


no - 19.09.2009 - 18:55

Ei tietenkään ole! Kun noin kysyt
Meillä on 12 neliötä / naama


oho - 19.09.2009 - 19:01

Mä tunnen 4-lapsisia perheitä, joissa lapsille on omat huoneet mutta alla oleva huonejako-kirjoitus tuntui uskomattomalta. Jos 3-4 kouluikäistä asuu samassa huoneessa, missä on lasten oma rauha tehdä läksyjä ja olla hetki itsekseen? Miten raitista ilmaa riittää koko yön?


Nennu - 19.09.2009 - 19:03

Niin, mikä on ap:n mielestä tarpeeksi suuri tila tulla säällisesti kasvettua?

Minulta ei kysytä, mutta vastaan, että mielestäni suurperheeksi voi luokitella, jos lapsia on 3 tai enemmän.

Se, montako neliösenttiä kukin tarvitsee, lienee ikä- ja tottumiskysymys.

Mutta yhtä kaikki:
ASUINNELIÖT EIVÄT OLE ONNEN JA HYVÄN ELÄMÄN MITTARI.

Tulee vain mieleen tiheästi asutut valtiot, joissa vaikka olisi yksi ainokainen lapsi, asutaan silti tiukassa.
Myös kulttuuri on merkittävässä osassa, mitä asukastiheyteen ja asuintiheyteen tulee.


meillä - 19.09.2009 - 19:05

neljä poikaa samassa huoneessa. Kaikki tulee tekemään läksynsä keittiöön, äidin helmoihin, vaikka työpöydät löytyy Ja ovi auki yöksi, niin happi riittä.

EI siellä huoneessa päivällä ole kukaan, iso olohuone, ruokailuhuone ja piha riittää.


mamma80 - 19.09.2009 - 20:00

meillä tulee esikko ja tämä kakkonen olemaan samassa huoneessa niin kauan kun siltä tuntuu kaveri asunut siskonsa kanssa samassa huoneessa siihen saakka kun kotoa muutti pois ja kaverini oli siis veli. ei ole neliöistä vaan totuttelemisesta miten elää ja olla. kyllä sopu tilaa antaa


Ei - 19.09.2009 - 20:36

meilläkään ole kaikilla lapsilla omaa huonetta... Ja hyvin ovat selvinneet!! Nauttivat kovasti toistensa seurasta!!!! Kukaan ei oo koskaan valittanu järjestelyistä!! Sopu sijaa antaa!! Itsekin olen pienenä jakanu huoneen veljeni kanssa. Lapset tottuu kyllä, mutta ulkopuolisille aikuisille se tuntuu tekevän tiukkaa ymmärtää!!!!!!! Ihanaa, kun ei ole mitään valtavaa taloa lapsille!!!


hei - 19.09.2009 - 20:44

minä olen ex-vl ja meillä kotona asui yhtä aikaa varmaan koko lapsuuteni 10-12 lasta. siis meitä on reilusti enemmän kuin tuo lukumäärä
meillä oli tai on edelleen reilut 300 asuinneliötä, johon mahtuu pari suurta olohuonetta ylä- ja alakerrassa sekä 12 makuuhuonetta, keittiö, ruokailuhuone jne khh:t ja muut, pari vessaa jne.

nyt kun kotona ei asu kuin pari kolme mukulaa, on talo puoleksi kylmätilaa ja vain pientä osaa enää asutaan.
kotiamme on laajennettu kertaalleen ja toisella kerralla vielä tehtiin yläkerta.
oman huoneen sai, jos halus, mutta me ei siskojen kans haluttu. teimme yhteisiä makkareita ja yhteisiä "kouluhuoneita". oli paljon kivempaa, kun oli huonekaveri.

nyt omassa kodissani meillä on 3 makkaria ja lapsia 2. lapset muuttavat pian samaan huoneeseen, kun yhdestä tehdään työhuone. kolmas lapsi tilauksessa ja voi olla että hänkin pannaan samaan huoneeseen

ei lapset tarvi omia huoneita. sit kun muutta pois kotoa, saa itse valita miten asuu.


8xäiti - 19.09.2009 - 20:58

Niin mikä on tarpeeksi tilaa?

Meillä 10hlö, eli 8 lasta ja 2 aikuista, huoneita on 9 (+keittiö, kodinhoitotilat, sauna, eteiset, vaatehuoneet, wc:t). Kaikille ei siis ole omaa huonetta kun huoneista osa on yhteistiloja. Mutta myös ne lapset joilla on omat huoneet tuppaavat usein "yökylään" muiden lasten huoneisiin, eli kivempi nukkua kaverin kans. Omia huoneita tarvitsevat lähinnä kun on kavereita käymässä ja haluavat leikkiä kaverin kans kaksin jotain. Ja tuon leikkimisenkin voivat hoitaa vaikka kodinhoitohuoneessa tai vaatehuoneessa jos sille päälle sattuvat . Läksyt tekevät keittiössä vaikka kaikilla omat koulupöydät onkin. Ja piniä menee samaan isoon makkariin vaikka kuinka monta, yhdessä kuitenkin leikkivät ja kerrossängyt on kätevät. Ja sitten kun kasvavat isommiksi ja omia huoneitä "tarvitsevat" (enemmän se on sitä että haluavat), muuttaa jo vanhimmasta päästä lapsia pois kotoa. Tänään suunniteltiin jo miten sitten asutaan kun kotona on enää muutama lapsi


8xäiti - 19.09.2009 - 21:01

Ja kirjoitusvirheitä tuli ku kiireesti naputin. Sorry


-- - 19.09.2009 - 21:13

Meitä oli kotona 6 lasta ja asuttiin kaksiossa. Hyvin tehtiin läksyt ja opittiin ottamaan muut huomioon, eikä koskaan valitettu ettei ole omaa tilaa..
Nykyään lapset majottuu omiin huoneisiin nyhräämään tietokoneittensa kanssa, ja eivät osaa ottaa muita huomioon. Tuo on yksi syy kaikkiin kouluhäiriöihin ym.


Kysymys - 19.09.2009 - 21:19

"Hei"lle: Miksi olet ex-vl? Onko sukusi hylännyt sut jos olet "lahkosta" eronnut...?


meillä taas - 19.09.2009 - 21:26

on enään yksi lapsi kotona, toinen lähtenyt opiskelujen perässä maailmalle
Talossa huoneita olohuone, keittiö, takkahuone,4 makuuhuonetta, saunatilat + kodinhoitotilat + 3wc:tä...
liikaa tilaa. Ihan kaikissa huoneissa ei joka päivä tule käytyä . Talo muuten aivan ihana, mutta liian suuri meille tällähetkellä. Harkitsemme pienempää muuttoa... Lapset ovat mallikansalaisia (olleet ainakin tähän asti), eikä häiriöitä ole ollut koskaan... Eiköhän ne häiriöt aiheuta joku muu kuin liian vähäinen/liika tila... luulisin


ex-vl - 19.09.2009 - 21:39

ei mua kukaan ole hylännyt höpsö!! eihän se nyt sitä tarkoita, jos ei usko samalla tavalla kuin vaikka nyt vanhempansa.

ex-vl olen siksi, kun itse niin tahdon, sen kummemmitta selittelyittä


hello - 19.09.2009 - 21:39

Meillä olisi varaa asua isommassa asunnossa, mutta se tarkoittaisi, että joutuisimme molemmat käymään töissä. Asumme siis kaksiossa.(2aikuista+1,5v.)pian toinen lapsi tulossa. Aiomme asua jatkossakin samassa asunnossa ja kolmas lapsikin tervetullut.

Itse mielummin satsaan siihen, että saan olla lasten kanssa, kun että iso talo ja hienot kulissit.
Eihän ennenkään lapsilla ollut omia huoneita ja hyvin ovat oppineet yms. Näin oppivat myös jakamaan. Jos haluaa omaa rauhaa niin ei kun lenkille yms. Kyllä maailmassa tilaa riittää

Olemme heittäneet kaikki turhat tavarat pois. Aika järjestelykysymys onkin tuo pienessä asunnossa asuminen. Mielestäni meillä on vieläkin paljon tyhjää tilaa. Nukumme itse olohuoneessa (vuodesohva) ja lapsille tulee oma huone.


hippa - 19.09.2009 - 21:46

olen isosta perheestä ja meillä lapsilla ( 6 kpl) 2 huonetta käytössämme silloin. Eipä meistä pahemmin vinksahtaneita ole tullut, osataan tulla toimeen muiden kanssa hyvin ja jos omaa rauhaa kaivattiin, itse ainakin välillä ulkoilin metsässä ja teen sitä edelleen. Nykyisin ollaan liian "eristyksissä". Oman rauhan saaminen on vain järjestelykysymys.

Neliöillä ei mitata onnea, kuten ei myöskään sillä, onko omat seinät vai vuokratut.


niin - 19.09.2009 - 21:51

hippa, tai pankin
se nyt saattaakin rajoittaa joskus sitä onnen määrää


10xäiti - 19.09.2009 - 21:52

2 aikuista ja 10 lasta.Varsinaisia makuhuoneita 5kpl,olohuone,ruokailuhuone,keittiö,pesutilat ja wc:t.Ulkorakennus vierasmajaksi tai hänelle, joka omaa rauhaa kaipaa
Meilläkin lapset nukkuvat välillä tiuhemmin kuin olisi tarpeen.Viikonloppuisin tahtovat monesti mennä eri huoneeseen yökylään missä arkena nukkuvat ja sitten on yksi huone kokonaan tyhjänä


hippa - 19.09.2009 - 22:00

Totta, niin. Meillä ainakin pankin seinät ja pitkään, eikä kyl onnelliseksi tee se, jos lasken, paljonko pankille korkoa maksan koko lainasta...heh, täytyy äkkiä ajatella jotain muuta ettei ahdista.


*** - 19.09.2009 - 22:22

Me asutaan : minä,mieheni ja kolme lastamme 4v,2v ja 6kk.60 neliön kaksiossa. Ja aijotaan asua vielä ainakin kaksi vuotta,kolmekin tässä mieheni opiskelujen takija.Sitten toivon isompaa asuntoa,ehkä rivitaloon.


niinpä - 20.09.2009 - 01:26

...siskoni lapset saivat valita, haluavatko omat huoneet vai yhteisen. valitsivat yhteisen. ikää heillä 11 ja 9 vuotta. kuten joku tuolla sanoi, asuinneliöt eivät onnea tuo. saattaa se 200 neliön kivitalossa oleva perheen ainokainen, kultalusikka suussa syntynyt, olla joskus jopa hieman onnettomampi, kuin nämä "neljä koululaista samassa huoneessa asustavat"....jotkut haluaa tällä aiheella vaan haastaa riitaa, kun eivät muuta keksi.


miksi - 20.09.2009 - 03:36

nykyajan lapset tarvitsevat jokainen oman huoneen? Eihän mullakaan ole koskaan ollut omaa huonetta ja enkä ole siitä mitenkään katkera vaan päinvastoin, minusta oli ihana olla siskojen kanssa samassa huoneessa. Illalla mukava rupatella ennen nukkumaan menoa jne.

Aika uskomatonta on se että kun lapsi syntyy niin tarvittaisiin aina yksi huone lisää.. miksi ihmeessä? Ennenvanhaan monia,monia sisaruksia asui samassa pienessä huoneessa ja nyt edes kahta sisarusta ei voisi olla samassa huoneessa..


BadMama - 20.09.2009 - 09:15

Täällä sama levy pyörii viikosta toiseemn


BadMama - 20.09.2009 - 09:20

(olipas vilkkaat sormet...) siis viikosta toiseen, piti sanomani . Meillä on iso perhe ja kaikille tilaa. Aina sitä voisi olla enemmänkin ja votaisiin asustaa vaikka kartanossa... mutta se ei ole elämässä tärkeintä !

Neliöitä tärkeämpiä asioita ovat mm. katto pään päällä, oma sänky puhtaine lakanoineen, lämpimät vaatteet, ruoka jota on riittävästi ja perhe jossa jokaisella on lupa olla oma ihana itsensä .


BadMama - 20.09.2009 - 11:12

Tarkemmin luettuani tämä olikin oikein hyvä ketju ! Keskustelua, ilman säädytöntä sättimistä ! Hienoa !!!


Chala - 20.09.2009 - 15:27

Meillä on samassa makkarissa kohta 2 aikuista ja 2 lasta. Sänkyjen kanssa tulee jossain vaiheessa ahdasta mutta eipä siellä tehdä muuta kuin nukuta niin ihan sama.

Ei olla lähelläkään suurperhettä, mutta tuli lapsia sitten lisää näiden kahden jälkeen tai ei, niin voipi olla ettei omia huoneita silti tule olemaan kuin ehkä joskus teini-ikäisenä.

Vaikea mun on uskoa että me lastemme elämää pilattaisi ja tehtäisiin heistä valmiiksi onnettomia sillä ettei heti vastasyntyneestä ole omaa huonetta kaikilla

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|