Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - ÄITIPARKKI


| Vastaa viestiin | ÄITIPARKKI |

Pitkä..

ponnistusvaihe??? - 16.09.2009 - 11:47

ihan mielenkiinnosta kyselen...

Minulla ensimmäisessä synnytyksessä ponnistusvaihe 15minuuttia..sain epiduraalin,joka vaikutti myös lopussa eli en tuntenut terävää kipua. ponnistelin alussa rauhallisesti,taukoa pidettiin välillä kun odoteltiin että supistus tulee. muistaakseni en tuntenut kunnolla työntämisen tarvetta,että lopussa työnsin vaan melkein yhtäjaksosesti..että syntyis

toisen synnytyksen ponnistusvaihe kesti 5 minuuttia,eikä puudutusta..niin olihan se melkoista kipua ja yhtä työntämistä,onneksi sen unohtaa

Kysymys onkin että ne joilla pitkä ponnistusvaihe..tuntikin!? niin mitä siinä tapahtuu, työnnättekö vähä väliä tunninkin..vai eikö supistuksia tulekaan..että oottelette? se miten kipeä itse olin toisessa synnytyksessä siinä lopussa,niin en ois jaksanut pitempään ku sen muutaman minuutin.


VASTAUKSET:


** - 16.09.2009 - 11:53

Joskus olen miettinyt samaa. Se 13 minuuttiakin tuntui ikuisuudelta. Pitkän ponnistusvaiheen kokeneet saa multa ainakin sympatiaa.


BadMama - 16.09.2009 - 12:05

Ensimmäistä ponnistin melkein tunnin, mutta synnytys kesti muutenkin pienen ikuisuuden. Viides oli väärässä tarjonnassa ja taas vierähti 45 min. Olin jo ihan loppu ja vanhempi kätilö "kaivoi" kaksin käsin lapsen ulos minusta.


Teinari - 16.09.2009 - 12:11

Minä ponnistin a-vauvaa yli tunnin. Ja Kyllä, siinä ponnistetaan jatkuvasti, välillä laitetaan supistustippaa kovemmalle ja taas ponnistetaan.
Epätoivo iskee, ei se vauva sieltä koskaan tule! Ja vasta ensimmäinen kappale..
Lääkäri otti jo imukupin valmiiks, mutta jostain löysin vielä viimeisetkin voimanrippeet ja sain kun sainkin neidin puserrettua ulos.

Arvatkaa mikä kauhu oli ajatella että sitten vielä se toinen?

..ja b-vauvahan tuli kuin pieru. Pieni ponnistus ja sieltä se singahti


Aino - 16.09.2009 - 12:14

Synnytys kesti yli 12 tuntia ja ponnistusvaihe siitä tunnin. Kuitenkin oli ihan hyvä kokemus, vaikka epiduraalista ei juurikaan minulle ollut hyötyä (=teho oli pieni). Ajantaju hävisi jo joskus 8-9 tunnin kuluttua, enkä tajunnut mitään kestoja itse silloin enää. Tein vain kuten luonto ja kätilöt sanoivat. Ponnistus oli kyllä pitkä ja lähinnä siinä haittasi voimien loppuminen, kun todella ponnistin lähestulkoon aina supistuksen tullessa. Sisulla ja hyvällä tuella mentiin kuitenkin loppuun asti ilman mitään imukuppeja tms.

Syntymän jälkeen minulla ei meinannut pysyä tajunta, pyörrytti siis, en voinut suihkussakaan käydä. Paareilla vietiin takaisin osastollekin. Ja seuraavana päivänä olo oli kuin joskun massiivisen urheilusuorituksen jälkeen, ihan jokainen lihas kropassa oli kipeänä. Palautumisessa lähinnä haittasi haavan parantuminen, muuten olin ok.

Koska vaan menisin sen puolesta uudestaan, tosin lapsia olikin tarkoitus "hankkia" vain yksi.


KaNitaco+bobo - 16.09.2009 - 12:29

Toinen lapsemme syntyi alakautta ja kyllä siinä ponnisteltiin 43min. joka supistuksella eli parin/muutaman minuutin välein. Synnytykseni kesti 5h43min. Et ei se pitkä ollu, mut tuo ponnistusvaihe oli pitkä väärän tarjonnan vuoksi. Eli muksu tuli maailmaan kasvot ylöspäin, otta eellä.

Ja sitten toinen seikka myös pitkitti ponnistamista, eli se että jouduin joka kerta "alottaa ponnistaminen alusta", eli muksu karkasi takasin ylös joka kerta kun lopetin ponnistamisen. Mutta heti helpotti, kun tekivät välilihan leikkauksen, niin plump, ulkona oli. Hyvä kun lääkäri kerkes veitten laskee kädestä. Imukuppia ei siis tarvittu.


tuunu - 16.09.2009 - 12:34

Ponnistin reilusti yli tunnin, mutta alkuun ihan hissukseen, kun vauva oli edelleen niin ylhäällä. Suppareita ei tullut ponnistuksen alkuvaiheessa mitenkään erityisen tiuhaan, vasta viimeiset 15min oli sitä hirveetä ähistystä. Kuitenkin ponnistusvaihe oli suorastaan helpotus siihen 12h avautumiseen verrattuna. Olin niin väsynyt, että nukahdin siinä loppuvaiheessakin supistusten välillä. Lopulta kun vauva oli viimein tarpeeksi alhaalla ja kaikki valmiina, niin ulos tulikin kahdella ponnistuksella. Kätilöllä oli sakset kädessä, mutta ei ehtinyt leikata. Tikkaus oli taas paljon pahempaa kuin ponnistusvaihe.


Suhveli - 16.09.2009 - 13:17

Mulla kesti ekassa synnytyksessä ponnistusvaihe lähes tunnin. Eipä siinä muuta "vikaa" ollut, kuin että supistukset loppuivat siihen, kun paikat olivat auki. En sitten tiennyt mitä tehdä... Lopuksi katselin pöydällä olevaa supistuskäyrää, ja ponnistin aina, kun käyrä nousi

Toisessa synnytyksessä olinkin sitten jo viisaampi, enkä edes jäänyt odottelemaan niitä supistuksia. Sanoin kätilöille, että huilaan vähän, ja ponnistan sitten. Viidessä minuutissa oli poika maailmassa.

Tuo supistusten loppuminen aiheutti sen, että jouduin molemmissa synnytyksissä istukan käsinirroitukseen.


Mulla - 16.09.2009 - 16:28

ekasta ponnistusvaihe kesti kaksi tuntia ja risat. Tyttö oli vikatarjonnassa. Supistuksia tuli ja meni ja välillä loppuivat kokonaan.Olin ihan loppu. Ponnisteluni palkittiin sitten imukuppirevinnällä. Ei yhtään lohduttanut, kun kätilö hoki koko ponnistuksen ajan, että tukka näkyy jo...Viimeisillä voimillani sitten kyselin, että kuinka helv... pitkä tukka sillä on kun kaks tuntia on jo näkynyt!


Heidi M - 16.09.2009 - 18:49

Tunnin ponnistin ja ponnistin.. Supistuksia tuli tiheään.. Kivunlievitys oli jo lakannut.. Tunnin jälkeen kiireelliseen sectioon, en halua kokea samaa toiste.


tintti pienellä tllä - 16.09.2009 - 20:49

Itsellä ponnistusvaihe kesti 25minuuttia. Oli mielestäni kaikista helpoin vaihe koko helkkarin synnytyksessä, vaikka tuntukin että tuleeko hää sieltä ikinä eikä puudutus toiminu, silti sattu paljon vähemmän kun käynnistyksellä aiheutetut supistukset Ja jotenkin siinä vaiheessa oli vaan mielessä että vaavi nopeesti pihalle vihdosta viimoin!


Martta Murunen - 16.09.2009 - 20:54

Ponnistus kesti 6 minuuttia. Oli helppo.


mulla - 16.09.2009 - 22:06

ponnistus kesti alle minuutin, mutta kyllä se myös sattui, kun tuli niin vauhdilla!!


minulla - 16.09.2009 - 22:25

2 min, eikä sattunut.


Maya-82 - 16.09.2009 - 23:05

Mulla kesti ponnistus 49 minuuttia, koska vauva yritti tulla kasvot edellä ulos ja ei vaan yksinkertasesti mahtunut. Synnytyssalissa olin n.20tuntia ja vaikka olin ponnistusvaiheessa jo aivan rikki ponnistin kuitenkin ihan hullulla voimalla. Tämän huomasi myös kätilöt ja siskoni jotka sanoivat et näytti kun verisuoni ois katkennut päästäni=) Mulla tuli supistuksia tiuhaan, mutta en niitä siinä vaiheessa enää tuntunut kun paikat oli niin puutuneet ja kipu tuntui koko ajan. Sisko ilmotti koska kunnon supistus ja koska pitää ponnistaa. Mulla kans vauva tuli ponnistaessa hieman ulos, mutta kun lopetin ponnistamisen vauva palutui sisään. imukuppia ei saatu apuun kun lääkäri ei ehtinyt paikalle ja niinpä sydänäänien laskiessa vauva painettiin ja revittiin väkisin ulos.Mulla ei epiduraali vaikuttanut enää ponnistusvaiheessa koska sen antaminen lopetettiin hyvissä ajoin.


mama - 16.09.2009 - 23:47

mulle kätilö sano et aika kauan ponnistit puoli tuntia ja esikoinen kun koko synnytys kesti 2.5tuntia

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|