Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - ÄITIPARKKI


| Vastaa viestiin | ÄITIPARKKI |

Mikä on puhuttelevin SL?

VL , Äiskä- 20v - 15.09.2009 - 20:12

Eli tämä koskee Vl -äitejä mut toki muutkin äidit voivat osallistua tähän keskusteluun.
Minkä laulun sanat sopivat hyvin tähän maailman aikaan tai mitkä olisi hyvä muistaa tämän itsekkään ajan keskellä.
Minä huomasin et SL 90 on hyvä muistaa. Sehän puhuu juuri siitä, et on hyvä pitää Rakkaus lasten kesken.


VASTAUKSET:


mitkä - 15.09.2009 - 20:13

vitun Vl ja sl???


hei - 15.09.2009 - 20:26

vl=vanhoillislestadiolainen ja
sl=siionin laulu

terv. ex-vl


juu - 15.09.2009 - 20:34

no olishan se pitänyt arvata itekki melkeen lestadiolainen, uskossa ainakin


Äiskä - 20v - 15.09.2009 - 20:59

"hei" Mille on tuntunut elämä sen jälkeen kun kielsit uskosi? Onko koskaan kaduttanut?


Minna - 15.09.2009 - 21:13

SL 129 .


asiahan - 15.09.2009 - 21:21

ei tietenkään minulle mitenkään kuulu, mutta miten voi kieltää uskonsa? Siis eikös joko usko, tai ei usko, mutta miten usko kielletään? Vai tarkoitetaanko tässä nyt sitä, että kieltäydytään toimimasta jonkun tietyn lahkon sääntöjen mukaan? Silloinhan kieltää vain sen "seurakuntansa" ei välttämättä uskoa...


hei - 15.09.2009 - 21:32

ap. Olitteko sievissä toissa kesänä?


ex vl -23.v äiti - 15.09.2009 - 21:35

No minä oon myös ex vl mutten tajunnut noita lyhenteitä.

Ja vastaan Äiskä - 20v:n kysymykseen vaikkein nyt minulle ollutkaan.

En kieltänyt uskoani, erosin vain seurakunnasta. Nämäkin ovat niin paikkakuntakohtaisia, mutta paikallinen rauhanyhdistys on todella itsekeskeistä porukkaa täynnä. Puututaan toisten elämään enemmän kuin omaan. Myötätuntoa ja sympatiaa ei löydy sitä vähääkään.
Tykkään raamatun kohdasta:
"sillä millä mitalla te mittaatte, sillä mitataan teille takaisin."

ja tykkään myös vertauskuvista:

"Eihän sokea voi sokeaa taluttaa? Eivätkö molemmat lankea kuoppaan?

Kuinka näet rikan, joka on veljesi silmässä, mutta et huomaa malkaa omassa silmässäsi?..."
-------
Jotenkin kylmä ja kalsea koko seurakunta. Ja sitten kun erosin, kaikki ne monet vl:s ystävät käänsi selkänsä. KAIKKI.
Yksikään ei soittanut enään ikinä. Eikä tullut käymään ikinä.
-------
Mutta uskostani en todellakaan luopunut. Oot käynyt tutustumassa eri seurakuntiin mutta ei oikein tunnu löytyvän sellaista omaa. Nykyään vähän millon missäkin. Mutta vanhoollislestadiolaisia kartan kuin ruttoa.

(Kerran puhuin yhden työkaverini kanssa näistä joka oli myös vl eri paikkakunnalla. Pyöritteli silmiä ja ei ollut uskoa korvia kaikkea juttuja mitä kerroin. Sanoi että niiden paikkakunnalla ei todellakaan ole tällaista.. Joten en yleistä.)


kans ex vl - 15.09.2009 - 21:50

kyl vaan totta puhut ex vl-23v äiti. !!!
kyl niitä itsekeskeisiä on jokapaikkakunnalla ja niitä jotka saa sanoa "uskon" varjolla ihan mitä vaan toista loukatakseen.. oikeen aivopesuporukkaa..
kun itse sieltä lähdin, en ole koskaan katunut, sitä kadun etten lähtenyt aiemmin.. nyt pidän itsekin etäisyyttä heihin, mua ei enään loukata! enpä heitä kaipaa.
nyt elämä tosi onnellista ja normaalia !


sanokaa - 15.09.2009 - 21:51

mistä olette, tai missä silloin asuitte kun saitte paskaa niskaan?


ex vl -23.v äiti - 15.09.2009 - 22:03

En halua sanoa, niin pieni paikka.
Kyllä munkin taakka on pienentynyt ja elämä on AITOA nykyään. Ystävät on aitoja vaikka enemmän tai vähemmän uskossa eikä tarvi esittää parempaa kuin on. Niidenkin kanssa jotka ei ole uskossa voi puhua uskosta aidosti . Syntisiähän me kaikki täällä ollaan.

Minä muistan kun pienenä tyttönä äiti luki mulle lastenraamattua, kohtaa jossa Jeesus meni temppeliin ja se oli muutettu markkinapaikaksi. Jeesus hermostu ja kaatoi pöydät ja sanoi: "Minun huoneeni on oleva kaikille kansoille rukouksen huone'? Mutta te olette tehneet siitä rosvojen luolan."

Kysyin äidiltäni miksi rauhanyhdistyksessä on myyjäisiä?
En oo saanut tähän vieläkään vastausta.


on - 16.09.2009 - 08:50

Monta lempilaulua ja virttä. En osaa sanoa mikä paras, mutta nuo uudet siioninlaulut on ihania ja jotenkin tuoreita. Tehty tätä aikaa varten


Uskomaton! - 16.09.2009 - 08:54

Ja mä annoin eilen joillekin kotiimme tuppaaville kiihkoilijoille lentävän lähdön meidän ovelta! Sanoin vähän pahasti, kun käyvät nykyään joka viikko eivätkä tajua kohteliasta kieltäytymistä. Muijalle meni luu kurkkuun ja äijä näytti siltä kun olis käyny päälle jos olis ollu jollain muulla asialla kun raamattuhöpinää tarjoomassa. Kaikki uskovat, uskokaa ihan rauhassa, mutta jättäkää muut rauhaan!!!!!


ex vl -23.v äiti - 16.09.2009 - 09:03

Ne on jehovantodistajia ne jotka kiertää ovelta ovelle. Luulempa että ne on tottunut negatiiviseen asenteeseen.
Ehkä ne huomaa että tarvit pelastusta ja siksi käy niin usein ;D


munmielestä - 16.09.2009 - 09:07

nää uusimmat sl on parhaita. oon vl.. ja äiti 20 v.


Meidän - 16.09.2009 - 09:11

oven takana on myös käynyt sekä jehovantodistajia että mormooneja. Molemmille kerroin olevamme uskovaisia.Toivottivat Jumalan siunausta ja poistuivat. Eivätkä ole tulleet uudestaan. olen vl.


munmielestä - 16.09.2009 - 09:52

mieillä kans ovella käyny jehovia.. kun mieheni sanoi meidän olevan vanhollislestadiolaisia niin ukko rupes saarnaamaan et te uskotte väärin.. mua rupes naurattamaan ja sit ne luovutti.. eikä oo sen jälkeen käyny..


... - 16.09.2009 - 10:34

jaa silläkös niistä perkeleistä pääsee? pitääki valehdella seuraavalle aivokääpiölle, joka mun ovelle eksyy, et oon vielä hullummassa uskontokunnassa kuin te joten don`t bother!


minä - 16.09.2009 - 10:50

No on se nyt kumma jos te ihmiset ette saa suutanne auki ja osaa kohteliaasti sanoa että: Ei kiitos! Tarviiko tuosta nyt sen enempää harmaita hiuksia tulla.


Uskomaton! - 16.09.2009 - 10:56

Joo tiedän, että ne on jehovia, samaa hihhulihössötystä kuitenkin tarjoovat. Ja jos on jo kuusi kertaa sanottu, että ei kiitos, niin kai seitsemännellä kerralla saa jo vähän kilahtaa???!!! Oikeesti, toi oli seitsemäs kerta lähiaikoina! Tarviin pelastusta...hahaa! Joo, ehkä voisivat mun rahatilanteen pelastaa ja tarjota vaikka lottovoiton, mutta muuta pelastusta en tarvii.

Toissakerralla ne muuten väitti, että raamattu kertoo toivosta... Mies meinas sanoa, että ai, me on luultu, että se kertoo Jeesuksesta! Kukas se sellainen Toivo on???


ap - 16.09.2009 - 11:47

Nimimerk. asiahan!
Juu elikkä Uskohan on kaikilla ihmisillä omakohtainen asia.
Ja sen saa omistaa omalle kohdalleen kun joku vl-uskovainen Siunaa Kaikki Synnit Anteeksi Jeesuksen Nimessä ja Veressä.(Siis ihmisellä täytyy olla pyhähenki, muuten hän ei voi saarnata syntejä anteeksi).

Tämän jälkeen syntinsä anteeksi uskovalle ihmiselle tulee onnellinen ja rauhallinen olo.

Tosiasia on myös se ,että paholainen on kateellinen uskovaisille ja se yrittää ettei yksikään saisi parannusta vaan kieltäisi uskonsa. Miksi näin? Koska paholainen tietää ,että tämä on oikea usko.

Kun joku kieltää uskon hänelle tulee rauhaton olo ja omatunto on silloin paatunut. Tulee ns. paatunut omatunto. Aluksi elämä voi tuntua vapaalle ja iloiselle ,mutta jossain vaiheessa se muuttuu epätoivoiseksi, olo on myös turvaton.

Mutta Jumala voi Rakkaudessaan syntistä kohtaan herättää omantunnon ja laittaa ihmisen kyselemään miten saa rauhan tunnolleen? Silloin ihminen rukoilee Jumalalta ,että hän lähettäisi Uskovaisen ihmisen luokseen. Ja Jumala on luvannut kuulla oikeanlaisen rukouksen. Uskoa voi myös yleisen saarnan kautta esim. seuroissa, myös nettiseurojen kautta.


hih - 16.09.2009 - 11:55

ja täällä yks joka kiertelee kans ovilla ja on myös vakkarinikki täällä


tiedoksi - 16.09.2009 - 12:10

jehova tarkoittaa Jumalaa eli ei ne jumalat kiertele ovelta ovelle vaan Jehovan todistajat. (tai voi kai ne jumalatkin kierrellä...)

t. yksi pieni luterilainen


Jee jee! - 16.09.2009 - 13:42

No selvishän sekin, että hih ja varmaan myös heh nikin takana on siis hihhuliuskovainen. Ilmankos sillä nikillä kirjoitetaan aina kaikkea paskaa joka ketjuun...


Ap - 16.09.2009 - 14:01

Uskovaisen elämä ei ole mitään helppoa ja kevyttä. Jokaiselle on annettu sopivan kokoinen risti kannettavakseen.
Evankeliumi(syntien anteeksi antamus) on voima, joka kantaa uskovaista taivastiellä eteenpäin.

Eräs kirjoittaja muistaakseni hei nimimerk. kirjoitteli tuonne alkupäähän ja kertoi ,et välit olivat tulehtuneet uskovaisten kanssa.
No niin voi tietenkin käydä, silloin olisi hyvä käydä sopimassa asiat ja sit taas Rakkaus palaisi takaisin. Mut Anteeksi pyytäminen ja antaminen ei ole helppoa kenellekkään.
Täytyy vain rukoilla voimia ,et jaksaisi lähteä korjaamaan asiat.
Jumala unohtaa kaikki anteeksi annetut synnit ja upottaa ne kauas.
Niitä ei ole lupa kaivella ylös, vaan ihan niin kuin pieni lapsi uskoa ,että kaikki on anteeksi.
Sen vuoksi lapsi, on Uskon esikuva.


asiahan - 16.09.2009 - 14:17

Eikö siis Jumala annakaan syntejä anteeksi? Jos rukoilen ja pyydän syntejäni anteeksi, niin Jumalako ei minua kuulisi? Miksi minä kuulen Jumalan, ja tunnen pyhän hengen johdatuksen vaikken ole vl?

Minulle eräs ex- lestadiolainen on kertonut uskostaan mm. näin:
"Kun olin uskomassa toivoin monen vuoden ajan kuolevani. Elämä oli ahdistavaa, mitään ei saanut ajatella, ja koko ajan piti pyydellä jopa niitä ajatuksiaan anteeksi. Itsemurhaa ei voinut tehdä, kun siitä olisi joutunut helvettiin. Elämänhalu oli tiessään, halusin vain kuolla pian. Viimeiset kuukaudet ennen hoitoon joutumista istuin vain keinutuolissa tuijottaen eteeni. Yritin olla ajattelematta mitään, etten tekisi syntiä" Mies 29v

Juu, paholainen varmaan tätä mies-poloa kiusasi oikein kunnolla...Pahinta tässä oli se, että mies oli kiltteyden perikuva. Meni vuosia saada hänet vakuuttuneeksi siitä, että hän kelpaa Jumalalle juuri sellaisena kuin on.

Lestadiolaisuusliikkeen olemassaolo perustuu lähes kokonaan sille, että se pelottelu aloitetaan tarpeeksi nuorena, ja ehkäisy on kielletty. Kun perheessä on 10 hyvinpeloteltua lasta, niin todennäköisesti sieltä muutama "kasvaa hyvää satoa".


asiahan - 16.09.2009 - 14:23

lisään vielä, että ei ole siis pakko vastata, luulen, etten kuitenkaan kuulisi mitään uutta. Kaikesta huomaa, että uskoa ei ole sisäistetty, vaan kaikki on ulkopuolelta opittua. Kaikki me muut uskovat olemme teille vain niitä sielunvihollisia, jotka yritämme saada teitä poikkeamaan polulta...Surullista


Ap - 16.09.2009 - 15:17

"asiahan" sinulle!
Rukouksen kautta ei voi saada syntejään anteeksi, vaikka moni luulee niin.
Jeesus Jumalan poika kuoli syntiemme tähden ettei kukaan kuka häneen uskoisi hukkuisi vaan saisi iankaikkisen elämän.
Jeesus on vertauskuvallisesti viinipuu ja oksat ovat Jumalan lapsia siis uskovaisia.
Ja Uskovaiset ovat täällä maanpäällä Jeesuksen enkeleitä, jotka Jumala on tarkoittanut saarnaamaan syntien anteeksi antamusta syntejään katuville ihmisille.
Tämän saa jokainen uskoa kohdalleen jos haluaa. Mutta ketään ei siihen pakoteta.
Jos ottaa tämän siunauksen vastaan saa periä iankaikkisen elämän.
Mut jos ei ota tätä Uskoa vastaan joutuu kadotukseen.
Ja tämä kannattaa uskoa heti ja tehdä parannus, sitä ei kannata siirtää esim.huomiseen.
Koska huomenna voi olla jo liian myöhäistä jos esim. kuolee tai Jumala on päättänyt etsikonajan.

Etsikkoaika = Silloin Jumala vetää erityisesti ihmistä puoleensa esim. läheisen kuoleman, sairauden , luonnonmullistuksien ja erilaisten koettelemuksien kautta (vaikkapa tulipalo, äkillinen köyhyys tms.)

Tämä etsikonaika annetaan kaikille ihmisille ja se on myös eripituinen kaikilla(kukaan ihminen ei tiedä milloin se päättyy kenenkin kohdalla). Siksi se kannattaa ottaa vakavasti.
Raamatusta voi lukea Nooan arkista, siinäkin vain muutamat uskoivat ja pelastuivat!
Ja sitten kun vedenpaisumus tuli kaikki ihmiset olisivat halunneet päästä arkkiin mutta oli myöhäistä ja he hukkuivat. Jumala antoi merkiksi taivaalle sateenkaaren ja lupasi ettei hän enää koskaan hukuta ihmiskansaa.

Sitten kun maailman loppu tulee on myöhäistä tehdä enää parannusta. Jumala yksin tietää milloin se tulee ja raamatussa lukee ,että "Se tulee kuin varas yöllä"
Sen vuoksi on tärkeää valvoa uskossa ja olla valmiina jos lähtö tulee.


Utelias - 16.09.2009 - 16:36

No ap.
Entä sitten muut? Jotka ei ole lestadiolaisia? Eihän he saarnaa syntejä anteeksi? Meinaan luterilaiset, helluntailaiset, vapaa seurakuntalaiset ym.? Miten vl:n oppien mukaan näiden pelastus? Onko luterilaisille ehtoollinen sama asia?

Olen aina kuvitellut että kun syntejä katuu ja pyytää anteeksi, ne upotetaan sinne kauas eikä kaivella..


Ja sinulle: "Asiahan"
Tuohon Mies 29v tarinaan. Masennus on nykyaikana todella yleinen sairaus johon varmasti sairastuu ihmisiä uskonnosta riippumatta. Samoin kuin mielenvikaisuus.


asiahan - 16.09.2009 - 16:53

No ensinnäkin nuo VT:sta löytyvät vedenpaisumukset ovat kertomuksia. Luomiskertomuskin on kertomus, eikä niitä ole tarkoitettu kirjaimellisesti otettavaksi. Oletko perehtynyt raamatun historiaan, entäpä maailman syntyhistoriaan? Minun uskoni perusta on Raamatussa. Olen lukenut Isoa Kirjaa, ja myös tutustunut Raamatun historiaan ja sen kirjoittajiin. Pyhän Hengen tunnen johdatuksena. Näen myös unia tulevasta, jotka usein liittyvät lopun aikoihin.

Kerrotko vielä, että missä kohtaa raamatussa sanotaan, että vain teidän tapanne uskoa on oikea? Teillä, ja meillä, ja Jehovan todistajilla, ja Helluntailaisilla, ja monilla monilla muilla on ihan sama Jumala, ja sama Raamattu. Jokaisella lahkolla on omat "viisaansa" jotka ovat Raamattua tulkinneet omalla tavallaan. Tätä sitten jaetaan seurakunnissa "ainoana oikeana totuutena".

Minä tiedän, että Jumala tahtoisi meidän kaikkien uskovien olevan samalla puolella. Lopulta on vain hyvyys ja pahuus, ja meidän hyvien tulisi pitää yhtä. Toivottavasti ihan sydämellä näitä asioita ajattelet. Se totuus löytyy sieltä omasta sydämestä, ei kenenkään toisen sanoista tai ajatuksista.

Ja kyllä, uskon, että minun tehtäväni on yhdistää


Ap - 17.09.2009 - 20:05

Meidän opin mukaan: Täytyy olla Synnit Anteeksi ja Rauha Jumalan kanssa, ennekuin nauttii ehtoollista.

Ehtoollinen nautitaan Jeesuksen muistoksi.
Usko vahvistuu ja tämän jälkeen on ihana olo.

Tämä kaikki lämmöllä ja rakkaudella!

Se on myös hyvä muistaa ,että ihminen ei voi tuomita toista ihmistä.
Vaan Jumala näkee jokaisen ihmisen sydämeen ja hänellä on ainoastaan tuomio valta.
"Ja Jumala tuo kaikki teot viimeiselle tuomiolle olkoon ne pahat tai hyvät"

Ne joilla on Synnit Anteeksi ja Rauha Jumalan kanssa kuulevat kutsun : Tulkaa minun Isäni siunatut!
Ja pääsevät sitten taivaan kotiin .


amen - 17.09.2009 - 22:52

plottis!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|