Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - ÄITIPARKKI


| Vastaa viestiin | ÄITIPARKKI |

Onko arvosi

Kunnossa - 15.09.2009 - 09:15

Jos aamulla lapsi rutuinen ja varaat hänelle lääkärin samalle päivälle, vietkö lapsen hoitoon?

Kumpi lapsi vai raha?


VASTAUKSET:


iines - 15.09.2009 - 09:31

no en tietenkään vie hoitoon jos lapsi kipeä.
saan jäädä kotiin 3 päiväksi jos lapsi sairastaa enkä tarvitse viedä lääkärintodistusta.
noiden 3 pvän jälk. jos vielä tarve jäädä kotiin pitää olla todistus.


Kirsikka666 - 15.09.2009 - 09:31

No, periaatteessa en ole oikea henkilö juuri tällä hetkellä vastaamaan, kun olen poikien kanssa kotona, eli rakkaus ratkaisee, ei raha, kun on mahdollisuus olla kotona siis, en pottuiluna tarkoita!
Mutta jos töissä olisin ja lapsi/lapset olis kipeän oloisia, niin en tietenkään hoitoon veisi!


hispu - 15.09.2009 - 09:35

En tietenkään veisi hoitoon! Mutta valitettavan moni niin tekee. Hyvä ystäväni oli lastentarhanopettajana ja kertoi, että moni vanhempi toi lapsen Panadol-doupattuna hoitoon, lapset oli tietysti aivan poikki ja väsyneitä ja iltapäivällä sitten kuumeessa .


Aino - 15.09.2009 - 09:37

Sairasta lasta en tietenkään vie hoitoon, kuten en mene itsekään sairaana töihin.

MUTTA kysymys kuuluukin, missä vaiheessa lasketaan ihmisen olevan jo terve? Nuhassa räkävaihe voi kestää parikin viikkoa, vaikka kuume olisi jo mennyt ja olo ihan hyvä muuten. Pitäisikö silloin olla koko 2 viikkoa poissa hoidosta/töistä?


Mila - 15.09.2009 - 09:44

Jotkut vievät ihan itsekyyttään hoitoon, mutta entäs jos työpaikalla johtotasolla kytätään poissaoloja? Ja vielä juorutaan pientenlasten vanhempien poissaoloista? Tai jos omat työt siirtyvät toisten töissäolijoiden lisätöiksi? Jotkut eivät varmaan uskalla jäädä tämän takia kotiin? Sairaan lapsen tulisi olla tietysti kotona, mutta jos ei saa edes maksullista hoitajaa edullisesti (esim. MLL:stä)?


onko ap - 15.09.2009 - 09:46

sama, joka kyselee esim. aiheesta "kuka kasvattaa lapsesi" - jos on niin aiheet ovat hyviä, mutta syyttäviä ja tulee aina sellainen besserwisser-meininki eli minä oikeassa ja te muut kaikki väärässä


mansikka - 15.09.2009 - 10:17

jotkut äidit ovat sanoneet että saavat pian töistä potkut kun lapsi on aina sairaana. sekin on ihan ymmärrettävää että aplkään työpaikkanasa puoesta.silloin kannattaa mun mielestä pyytää kotiin hoitaja. mll ei ole kovin kallis ja joskus työnantaja haluaa mielummin maksaa sen kuin että työntekijä on kotona. näin mun duunissa on lapselle ja vanhemmillekkin kamalaa viedä lapsi hoitoon kipeänä ja siellä sairastuu muut lapset ja aikuiset.
nuhainen lapsi saa olla hoidossa jos ei ole kuumetta eli riippuu taudista ts. onko tarttuvaa ja lapsen omasta jaksamisesta. ps. pakko kysyä mikä on rutuinen? vai onks tossa kirjotusvirhe?


No - 15.09.2009 - 11:43

meille pvkotiin tuli tänään lapsi joka kävi lääkärissä ja molemmat poskiontelot tulehtuneet ja toinen korva myös ja kova yskä. Särkylääkettä napaan ja hoitoon vaan

Terkuin ap the bessewisser joka sääli lapsia

PS rutuinen on rutiseva syli lapsi joka ei jaksa

PPS vanhemille sanottiin kyllä


mansikka - 15.09.2009 - 11:55

törkeetä! lapsiraukka.. meidän päiväkodissa ,jossa olen töissä, ei oteta vastaan sairasta lasta.


hmm... - 15.09.2009 - 11:56

Oon itse päiväkodissa töissä lto:na (ja ollut ehkä kymmenessä eri paikassa opiskeluaikana, jolloin tein samalla lyhyitä sijaisuuksia), ja kaikissa oli se sääntö, että sairasta lasta ei saa tuua hoitoon. Eli jos lapsi oli noinkin sairas kun ap kuvailee, häntä ei otettu hoitoon, vaan käännytettiin kotiin. Eihän tuossa ole mitään järkeä, sehän vaan tartuttaa siellä muutkin lapset... Ja ei myöskään oo päiväkodin työntekijöitten ongelma, jos vanhemmat ei saa hoitajaa ts. päiväkoti ei ole velvollinen vastaanottamaan sairasta lasta edes sillä verukkeella, että vanhempien on "pakko" mennä töihin. eikö teidän pk:ssa oo yhteistä linjaa tässä? Sääliksi käy tosiaan lapsia, jos noin sairaana joutuvat hoidossa olemaan.. Terveisin Lto


mansikka - 15.09.2009 - 12:01

samaa tosiaan mietin kuin hmm. itse siis lastenhoitaja olen


ap:lle - 15.09.2009 - 12:37

ettekö uskaltaisi sanoa vanhemmille mikä on lapsen paras eli kotihoito. Mun mielestä päiväkodinjohtajan pitäisi puuttua tällaisiin tapauksiin - onko perheessä muita ongelmia yms.

Laittakaa lappu ulko-oveen esim. mikä on päiväkodin käytäntö ja joku kaupungin antama asetustiedote (tai mitkä säädökset koskevat asiaa).

Pitäkää vanhempainilta yms. jossa kerrotte asiasta - siellä muut vanhemmat reagoivat asiaan ja varmasti eivät halua, että joku tuo lapsensa kipeänä hoitoon.

Vie ihmeessä asiaa eteenpäin - nähtävästi kun asiaa ei tuoda julki niin ihmiset kuvittelevat, että voivat tehdä mitä vaan


Kiitos - 15.09.2009 - 12:49

hyvästä keskustetlusta. Meillä myös yhteneväiset säännöt, mutta aina on näitä jotka poikkeavat säännöistä

Mutta tänään kun näitä sisaruksia haetaan, on johtaja luovuttamassa ja kertomassa, taas kerran, että sairaan lapsen paikka on kotona.


jospa - 15.09.2009 - 14:48

En veisi hoitoon, mutta kyllä jostain hoitaja kotiinkin löytyy, että pääsee silti itse menemään.


mansikka - 17.09.2009 - 09:39

mll:sta saa sairaan lapsen hoitajan

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|