Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - ÄITIPARKKI


| Vastaa viestiin | ÄITIPARKKI |

Imetyksen tuki ry:n rahoitus epävarmaa.

Pauliina - 14.09.2009 - 21:31

Imetyksentuki ry:n rahoitus on katkolla 31.12.2009. Jos rahoitusta ei saada uhkaa imetyksen vertaistuki jollei nyt loppua, niin ainakin huomattavasti vähetä. Kerätäkseen huomiota ahdingossa on Imetyksen tuki ry:n imetystukipuhelin lakossa tämän viikon.
Tietoa lisää http://imetys.fi/loppu

Voit myös allekirjoittaa imetyksen vertaistuen säilymisen puolesta aloitetun adressin osoitteessa
http://www.adressit.com/imetyksen-vertaistukipalvelut-paattymassa-vuodenvaihteessa

Kiitos
Pauliina


VASTAUKSET:


Huhhuh - 14.09.2009 - 22:28

Tarvitaanko maailman luonnollisempaankin asiaan "vertaistukea"? Täyshömppä yhdistys, ei tuollaista tarvikaan rahoittaa.


no - 15.09.2009 - 00:03

kyllä varmaan on moni saanu sieltä avun ku ei ole imetys lähtenyt sujumaan.Vaikka onkin maailman luonnollisin asia!


- 15.09.2009 - 06:48

en tykkää moisesta yhdistyksestä yhtään. Syyllistävä pohjavire niitä kohtaan, jotka ei syystä tai toisesta kuitenkaan pysty imettämään + kaiken näköistä huuhaatietoa jaetaan.


ohikulkija - 15.09.2009 - 08:09

Peesaan edellistä kirjoittajaa.
Yhdistys julistaa että yrittää tukea kaikkia imetyksessä eivätkä tuomitse jos epäonnistut imetyksessä. Kyllä se on minusta silti tuomitsemista jos hoetaan KOKO AJAN imetä imetä imetä, kyllä se maito sieltä nousee. Prkl, ensin äidin mielenterveys, sitten vasta imetys. Jos äidin mielenterveys pysyy paremmin kasassa korvikkeella, sillä mennään.

Ei, en todellakaan aio tukea moista yhdistystä.


Inger - 15.09.2009 - 08:47

Ei löydy minulta ymmärrystä tuolle kerholle. Jatkakoot elämäänsä netissä ilmaiseksi jos haluavat vouhkata aiheesta.


kaikki - 15.09.2009 - 11:56

edelliset katkeroituneita korvikemutseja!?Itse itsenne tuomitsette eikä kukaan muu.


** - 15.09.2009 - 12:01

luulen samaa kuin edellinen


niin - 15.09.2009 - 13:43

juu, heti ollaan KATKEROITUNEITA. mielipidettään ei voi sun mielestä kertoa, jos ei ole katkeroitunut? tyytyväiset ei avaudu?
Mä olen sekä imettänyt että joutunut korviketta antamaan, samaa mieltä olen kuin nuo aiemmat, syyllistävä paikka on. Olenko mä nyt sitten katkeroitunut imettäjä?


Kuinka - 15.09.2009 - 14:23

moni edellisistä voi rehellisesti sanoa tuntevansa yhdistyksen toimintaa tarpeeksi paljon voidakseen kutsua sitä syyllistäväksi?

Äitejä on mm. neuvottu siirtymään osittaisimetykseen/vieroittamaan rinnasta. Kaikilla ei ole IRL-kontakteja auttamaan imetyksen ongelmissa ja he tarvitsevat tällaisen tukimahdollisuuden.

Ei kannata haukkua jos ei kuitenkaan omaa kokemusta yhdistyksen toiminnasta ole.


- 15.09.2009 - 14:56

en ole korvikemutsi, silti olen sitä mieltä, että kyseinen sivusto ei ole tasapuolinen sekä imettäjille että korvikemutseille.


Jos - 15.09.2009 - 15:10

vaikka ei olekaan tasapuolinen, niin voitko sanoa että se on tarpeeton? Mistä nämä tukea tarvitsevat sitten saavat apua?

Neuvolajärjestelmä ei ole tasalaatuinen kaikkialla. Meidän neuvolassa ei ainakaan saanut mitään apua imetyksen ongelmiin.


ohikulkija - 15.09.2009 - 17:03

Olen ollut sekä korvikemutsi että täysimettäjä. Ensimmäisen lapsen kohdalla hain tuolta apua ja tukea, koska tuntui ettei rinnoista tule tarpeeksi maitoa. Toimin saamieni ohjeiden mukaan ja tulos: esikoisen ollessa viikon vanha, sekä minä että vauva itkettiin vielä aamukuudelta koko yön valvoneina kun vauva vain huusi kun rinnoista ei tullut mitään ja minä tunsin epäonnistuneeni äitinä. Ja edelleen sain ohjetta että "imetä imetä imetä". Yöt paranivat heti kun aloin antamaan esikoiselle korviketta lisäksi. Mc reilukerho ei olisi sitä suonut ollenkaan.

Että jos minä jostain sitä tukea haluan imetykseen vielä tulevaisuudessa, haen sitä aivan jostain muualta kuin tuolta yhdistyksestä!


Chala - 15.09.2009 - 22:28

Varmasti monille hyödyllinen, mutta musta toi on väärä keino kostaa niille jotka apua tarvitsevat, tarkoitan siis lakkoa. Ei päättäjiä kiinnosta tuollainen, vaikuttaa pitäisi jollain asiallisemmalla tavalla..

Mistä yhdistyksen rahoitus tähän mennessä on tullut ja mistä sitä sitten jatkossa halutaan? Tämäkö on ainoa keino vaikuttaa?


Imetys kunniaan! - 16.09.2009 - 21:03

Imetyksestä puhuminen ja ohjaaminen on erittäin tarpeellista! Suomeen tarvittaisiin lisää koulutettuja imetysohjaajia, jotka tekisivät kotikäyntejä äitien luo. Imetystukiryhmiä ja imetystukipuhelimia tarvitaan ehdottomasti lisää!

"Imetystukena" mm. anoppi, joka ei ole imettänyt omia lapsia ollenkaan. Jos olisin noudattanut anopin pähkähulluja neuvoja, olisi esikoinen (ja sisaruksetkin) jäänyt ilman rintamaitoa. Onneksi synnytyssairaalassa oli vielä 80-luvun lopulla palkattu imetysohjaaja. Hän opasti ja kertoi imetyksestä todella hyvin! Ritva Kuusiston kirjat, äitiyspakkauksen ja neuvolan oppaat (mm. Rinnalla) ovat olleet suureksi avuksi. Hanki oikeaa tietoa, lue imetyskirjallisuutta, kysy, vaadi opastusta synnytyssairaalasta, äitiys- ja lastenneuvolasta!

Sukulaisilta EI saa apua. Lähipiirissä voi olla lapsilleen korviketta juottaneita isoäitejä, jotka eivät kannusta imettämään Tai tutut äidit ovat korviketta vauvoilleen antavia äitejä. Imettävä, etenkin pitkään imettävä äiti voi olla suvussa todellinen kummajainen, jota paheksutaan


kokemuksesta - 16.09.2009 - 22:45

voin sanoa, viiden lapsen äitinä. Jokainen vauva on erilainen ja aina ei kaikki onnistu. Täytyy ajatella omaa jaksamistaan myöskin. Imetys on tosi hieno homma, jos se oikeasti onnistuu.
Mutta on synti, vääryys pitää lasta nälässä. Kaikki on omia yksilöitä, niin vauvat kuin perheetkin. Lastaan rakastaa yhtä paljon tai enempikin korvikemutsikin. Nykyään vain tehdään näistä korvikemutseista ns. huonoja äitejä ja ei pidetä ihmisinä.
Rakkausmittaria ei ole luotu. Äiti on yleensä lapsensa paras huoltaja.
Kuten tarinasta voi päätellä. Maalaisjärkeä. Ei tuollaista yhdistystä tarvita, jokainen päättää tästä asiasta itse, se on henkilökohtainen juttu. Ja tietoa kyllä on saatavilla, jos niin haluaa.


Äpua saanut - 22.09.2009 - 19:06

Hui millaisia kirjoituksia täällä on! Itse en aikoinaan saanut mistään muualta apua ja tukea kuin Itulta. Onko väärin jos pyritään edistämään vauvojen parhainta ravitsemusta? Sitä ei kyllä kukaan voi kiistää, etteikö rintamaito sitä normaalitapauksissa olisi. Tottakai äidin mielenterveys on vauvalle tärkeämpää kuin se mistä ruoka tulee, mutta jos äidit saisivat jo etukäteen OIKEAA tietoa siitä miten imetys lähtee hyvin käyntiin, ilman kipua ja niin että maitoa erittyy tarpeeksi,ei näitä mielenterveysongelmiakaan niin paljon olisi. Ja tiedän, kaikilla sitä ei siltikään riitä. EIKÄ KAIKKIEN TOSIAANKAAN OLE PAKKO IMETTÄÄ! Mutta älkää nyt tuomitko hyvän asian puolesta toimivaa järjestöä vaikka itse ette halua/pysty imettämään.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|